Hyundai facelift ook de i10

Auteur: , 22 Reacties

Na de lancering van grote broer iX20 moest ook de i10 opgefrist worden.

De wijzigingen zijn niet heel schokkend maar toch is de i10 net even iets strakker geworden dan zijn voorganger, die Robbie alleen in het donker aan jullie durfde te tonen. De nieuwe i10 was al een klein beetje te bewonderen als elektrische mini-waggie maar nu hebben we dus de officiële plaatjes van de niet-elektrische uitvoering van dit guitige stadswagentje.

Belangrijkste nieuws voor Parijs is de nieuwe motor die daar geïntroduceerd wordt. De 68 pk sterke driecilinder wordt namelijk behoorlijk schoon en daarmee ongetwijfeld erg populair. Slechts 99 gram CO2 per kilometer stoot het beestje uit, fris hè? We zien de nieuwe i10 (hoe kan het ook anders) in Parijs.22 reacties

Off Topic: De eerste uitzending van RTL Autoblog had 52.000 kijkers en een marktaandeel van 8,6%.
edit: fijn, maar dat soort dingen kun je hier plaatsen
Die nieuwe motor gaat een succes worden. De motor in de aygo/c1/107 levert evenveel vermogen levert evenveel vermogen, maar meer CO2 (106 gr.; toch onder de 14% norm). Is die nieuwe motor zelf ontwikkeld? Benieuwd wanneer Toyota gaat antwoorden, ik denk pas bij de nieuwe Aygo, huidige loopt alweer vanaf 2005 mee.
-edit: check, inderdaad de bril niet op, danku!-
Deze mag wel naast het woord ‘koekblik’ in de 2011-oplage van de Van Dale
@22cm: net als de C1/107/Aygo, Fox, Spark, Cuore, Alto, Ka enz? :P
Lekker boeiuh!
Nou schreef gisteren al dat die Xi20 al een koekblik was maar dit is helemaal een zielig Smintdoosje!!
@VeniVidiVici: En als jij oud genoeg ben mag je blij zijn dat er er 1tje 2de hands kan betalen. :p

Je moet gewoon normaal reageren of niet. Niet iedereen kan een Range Rover of BMW 5GT betalen. Voor zijn klasse is het leuk bakkie.
Excuus: Xi20 = iX20
@ Autogek:

En jij moet eens gewoon accepteren dat mensen een andere mening kunnen hebben dan jij!!

Haha als ik oud genoeg ben mag ik blij zijn met een 2de hands Hyundai i10… Terwijl ik nu een BMW e91 330d rijd :lol: Pannekoek zeg dan niks!
@VeniVidiVici: Een andere mening hebben mag altijd. Maar je moet auto’s wel eerlijk vergelijken met auto’s uit zijn klasse. Anders is elke auto die minder groot is, minder kost of een andere kleur heeft dan “jouw zogenaamde pannenkoek auto” een koekjesblik. En als er hier 1 op Autoblog zit met een Range Rover V8 5.0 Supercharged Autobiography dan is elke andere auto ( ook de jouwe) een smintdoos. :P
@VeniVidiVici: een afgetrapte fiets zul je bedoelen, vast nog gejat ook.
@ Henk:

Het riekt naar afgunst! Maar het tegendeel is waar Henk!
@ Autogek:

Ja zo ken ik er nog wel 10! En als er 1 op Autoblog zit met een Bugatti Veyron Super Sport dat is ELKE auto een Smintdoos/Koekblik ;)
@ Autogek:

PS, Het is dan alleen wel zonde voor die kerel met zijn Range Rover V8 5.0 Supercharged dat die er uitgetrokken wordt door een BMW 330dA :lol:
@VeniVidiVici: Ieder zijn smaak zei ik al. Je mag mij eruit trekken in je BMW 3 serie hoor. Ik zit liever in die Range Rover. ;)

Maar ja begrijpt toch hopelijk wel een beetje wat ik bedoel met mijn reactie. Ik rij er liever ook niet in. Maar op zich is de i10 gewoon een leuk bakkie voor dat geld.
@VeniVidiVici: En zoveel scheelt het niet tussen de RR en je BMW. Alleen de max is 25 km sneller. Maar je mag toch maar 120km/u ( misschien binnenkort 130km/u). ;)
Dit ziet er uit als een gesmolten pre-facelift i10
@ Autogek:

Ik snap je wel tis appels met peren, maar wilde alleen aangeven dat bij mij het stadium “een gat in de lucht springen omdat ik een 2de hands koekblik kan kopen” al voorbij is zoals jij suggereerde ;)

Ja hoop dat die 130 er komt maar aangezien ik toch altijd de toegestane snelheid +10 harder rijd wordt dat dan dus 140km/h :)
@VeniVidiVici: Mijn excuus voor mijn snelle aanname. Maar ik wordt doodmoe van de 13 jarige hier die nog nooit in een auto hebben gereden en doen alsof ze een Bentley rijden en alles afkraken. :?

Hier zelf als huurauto een i30 automaat gereden. En het was best een lekker rijdende nette auto. Ik zou de mijne er niet voor inruilen, maar toch. Hyundai is goed bezig.
Als mensen nou eens een auto beoordelen in relatieven (dus puur kijkend naar het feit dat het een A-segment auto is en dus met concurrenten vergelijken) dan krijg je al een hoop minder nietszeggende reacties ;) Ben het dus eens met Autogek

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).