Parkeermeters bewust defect om boetes te schrijven?

Auteur: , 50 Reacties

Parkeermeters in Amsterdam worden door beheerder Cition bewust niet gerepareerd om ervoor te zorgen dat mensen niet betalen. Op die manier zou de gemeente meer boetes kunnen uitschrijven.

Het klinkt als pure oplichting, maar meerdere ondernemers uit Amsterdam maken melding van parkeerautomaten bij hen voor de deur die defect zijn en door Cition bewust niet gerepareerd worden. Op de manier zou er meer geld opgehaald kunnen worden met het uitschrijven van boetes voor fout parkeren. In de Jan van Galenstraat zou een automaat staan die al drie maanden lang niet werkt.

Volgens Cition is het allemaal onzin. 95% van de automaten zou gewoon werken en defecte automaten worden binnen 24 uur gerepareerd. Is een automaat defect dan ben je als burger verplicht om op zoek te gaan naar een andere automaat, ook al is dat een roteind lopen. De automaat in de Jan van Galenstraat is volgens Cition een uitzondering op de regel en daar komt volgens Cition nog bij dat ze helemaal geen belang hebben bij het schrijven van boetes. Ze worden door de gemeente alleen beoordeeld op het binnengehaalde parkeergeld.

Persoonlijk vind ik zelfs het betalen van parkeergeld in Amsterdam al aanvoelen als een boete en voor de belachelijke tarieven die er tegenwoordig in de hoofdstad gerekend worden zou je op z’n minst mogen verwachten dat de automaten onderhouden worden.50 reacties

Ik begrijp ook niet waarom een particulier bedrijf er voordeel uit zou halen als de gemeente boetes kan uitschrijven. Cition schiet er dus helemaal niks mee op als automaten kapot zijn.

Lijkt mij eerder een alu-hoedjes verhaal van paranoia Amsterdammers.
@robbie: de boetes worden wel onder meer geïnd bij de servicepunten van Cition. Ik neem aan dat ze voor die dienstverlening aan de gemeente betaald worden ;)

http://www.cition.nl/main.php?obj_id=92994701
@CasperH: maar dat staat dan weer niet in het artikel ;) Dus dat kon ik niet weten :D

Al vraag ik mij af hoeveel mensen direct binnen 48 uur naar Cition rennen om hun boete te betalen. Ik gok dat 99,99% lekker wacht totdat ze een acceptgiro van de dienst Belastingen in hun bus krijgen.

Behalve natuurlijk als ze ergens op de Wallen of hij hun vriend fout geparkeerd hebben…
@robbie: doe je huiswerk ! Cition schrijft feitelijk 2 soorten boetes op het papiertje.

1) geld voor de Gemeente, op basis van overheidstarieven (ca. 2,50 euro)
2) geld voor het commerciële Cition (uche)…= het restant !

Het gaat al jaren op deze manier. De overheid / gemeente plukt hier niet de vruchten van, maar het armetierige ambtenarenapparaat bij Cition.
Binnen grote bedrijven zijn al jaren dit soort trucs aan de orde van de dag om extra geld binnen te halen.

Er zijn legio multinationals die buiten de normale bedrijfsvoering om, trucs verzinnen om de winst te verhogen. Heel smerig, maar het gebeurd!
@Susp1cious:
Zoals?
@Susp1cious: helemaal mee eens. Moraal en ethiek is de deur uit. Maar als het gaat om een burger dan word er zelfs moord en brand geschreeuwd door dezelfde bedrijven.

Je ziet het ook terug in de auto industrie: meteen een model op de markt gooien en dan 1 ronde kinderfoutjes en dan eventueel een terugroepactie. Deze actie zorgt weer voor positieve aandacht en dus verkoop),etc.

Het was ook geen financiële crisis maar een morele crisis.
Ondertussen betaal je een vermogen om te parkeren in Amsterdam. Maar je krijgt het geld er niet uit. Service dat is een vies woord! Betalen of sterf lijkt de nieuwe manier!
@Hendrik:
.
Een terugroepactie die voor positieve aandacht leidt?! Ga eens naar school!
.
Overigens is het goed denkbaar dat als Cition boetes int, ze daar ook een vergoeding voor krijgen, dus ik zou niet zomaar vertrouwen op de uitlating van Cition.
Dat is nu net de reden waarom ik A’dam al een flinke tijd links laat liggen. Met hun smerige linkse parkeerkosten die de pan uit reizen.
En tegen Amsterdammer zeg ik altijd dat ze niet moeten zeuren want ze kiezen zelf een PvdA bestuur. Maar ja, Amsterdam zal het geld wel kunnen gebruiken omdat ze alleen maar thee aan het drinken zijn.
@Susp1cious

Ik verdenk de inkt leveranciers er ook van dat ze mensen bewust ‘d’ in plaats van ‘t’ laten schrijven, zodat er meer inkt gebruikt wordt! Eén groot complot wat al tot alle niveau’s in ons onderwijs geïnfiltreerd is. Echt waar!

-edit: onder je eigen naam posten graag-
wat een misselijk landje hebben we eigelijk, alles gaat omhoog en loon blijft hetzelfde, ze denken dat we alles kunnen betalen zeker
Ik kom vrijwel nooit in Amsterdam, maar de laatste keer dat ik er was (ongeveer 15 jaar geleden), heb ik mijn auto in een parkeergarage gezet en dat ging prima. Geen gezeur met parkeerautomaten. Waarom zou je je auto dan met veel moeite in zo’n straatje proppen?
@ Steiger:

Marketing rule nr1: There is no such thing as bad publicity!
@steiger: haha heerlijk hoezo naïef?
@ BJ,

Mijn bedrijfsmatige kennis ga ik niet op een internetforum zetten.

Als ik dan toch één relatief onschuldig voorbeeld moet geven dan gaat het over het bedrijf dat hamburgers verkoop en als boegbeeld een clown heeft. Er is daar in de top van het bedrijf overleg geweest over het structureel 1 item te weinig in een bestelling doen, als die bestelling meer dan 6 items inhoud of bij producten waar een bepaald aantal geserveerd wordt (bijv. kipnuggets) er structureel één ‘vergeten’. Dat zou dan vaak niet opgemerkt worden en op jaarbasis 50 miljoen kunnen schelen.
Hoe zit het precies met afsleepregelingen?
Ik weet niet wat de boete exact kost, maar is het haast niet goedkoper om express het risico te lopen voor een boete dan parkeergeld?
@Steiger:
Wat dacht je van cost to complete, hijgende aandeelhouders ivm een te lage korte termijn dividend, de druk van moeten leveren en de kracht van zoals susp1cious weergeeft:marketing. Zodat je letterlijk recht kan lullen wat krom is. Het is natuurlijk wel een uitzondering die zelden voorkomt.
Ik zou bijna zeggen dat je nog in de (naïeve) studie fase van je leven bent!
Onzin dat ze ze meteen maken, hier in de Jordaan waren er van de 4 automaten in de buurt 3(!) kapot. Hier heb ik over gemaild en een reactie gehad dat ze er achteraan gingen, maar een maand later was er nog steeds niks aan gedaan.

En eigenlijk is het van de zotte, je mag toch verwachten dat je met 4 euro per uur genoeg betaalt zodat ze goede en werkende systemen neer kunnen zetten?
Aan de reacties te lezen is niemand hier ondernemer ;) En logisch dat A’dam duur parkeren is want ‘iedereen’ wil hier heen dus dan moet je het zo maar aanpakken. Ga gewoon met de trein naar A’dam als het kan joh. Veel makkelijker. En ook A’dam kan in tijden als dit een extra zakcentje wel gebruiken, zeker met die hopelijke Noord-Zuid lijn

Als deze actie van Cition waar is dan is het natuurlijk wel matig van ze
hopelijke/hopeloze
Seroj de Graaf
Buiten dit nieuws vind ik het feit dat als ik met PIN bij een automaat in de binnenstad betaal. Er op mijn bankafschrift het geboekt wordt als een Buitenlandse Transactie. Kan iemand mij dit uitleggen waarom het niet gewoon naar een NL bank gaat?
Gelukkig heeft mijn werkgever een kantoor dichtbij Amsterdam CS en eigen parkeervergunningen ;-) Kan ik kiezen tussen de trein of de auto. Ideaal.
Autoblog, waarom post er iemand onder dezelfde naam berichten en richt die ook nog aan mij? Ik vind dat niet zo heel prettig.
@Susp1cious: Moet je je nickname ff registreren, dan kan dat niet meer.

’t ken zo simpel zijn
als je de hele dag naar amsterdam gaat gewoon niet betalen en hopen dat je geen bekeuring krijgt als het lukt spaar je 60 eu uit heb je de eventuele bekeuring er al uit.

(geen grootspraak maar is mij al zeer regelmatig gelukt tot nu toe slechts 2x bekeurd voor 7x een dag staan 10:00 tot 23:00)
@E34M5touring: Zou best kunnen, er zijn buurten in A’dam waar parkeerbeheer maar een keer per dag controleert, en dan vaak nog rond dezelfde tijd.
@E34M5touring,

Kijk dat vroeg ik me dus ook af. Die prijzen schijnen zo hoog te zijn dat het best interessant is als je de hele dag weggaat om gewoon niet te betalen.
iedereen kan dat maar ik vind het ook niet prettig dat je mijn alias gebruikt
De hoogte van de parkeertarieven zijn voor mij al een reden om 020 te mijden. En dat zal waarschijnlijk ook de bedoeling van de lokale politiek zijn.
@RobTWo: wat een domme reden om zo’n prachtige stad te vermijden. Hallo, centraal station in centrum?? En anders dump je je auto buiten de Ring en ga je met de tram naar centrum. En waarom denk je dat ze de prijzen zo hoog maken? A’dam is te klein/compact voor zoveel auto’s. Echt serieus, denken mensen hier nou echt alleen maar aan zichzelf? Iets met inlevingsvermogen ofzo..?
Het zou mij niet verbazen, als er jaren later blijkt dat er een smeergeld-affaire aan vast zit.
De gemeente Amsterdam is tot van alles in staat.

@Robbie, gelukkig ben jij nog een beetje naïef ingesteld. :)
yeah welcome to Holland the car fucking country :) Nederland is “uniek” jongens wees er trots op… nog effe en we hebben wandelbelasting met een W formulier voor als te veel wandelkilometers hebt en die kan aftrekken van de belasting :mrgreen:

Ik was laatst in Düsseldorf op de Köningsallee (PChoofdstraat van Düsseldorf) hier kan je met een blauwe parkeerschijf even je boodschappen doen of iets ophalen en weer door kachelen….
In Köln idem..eerste 15 min gratis…waarom is NL altijd moeilijk als het om auto’s gaat??????
niets nieuws onder de zon. in Eindhoven al een paar keer meegemaakt dat parkeerwachten loeren op auto’s die nét aankomen op parkeerterreinen. Je stapt uit en terwijl je naar de automaat loopt schrijft de parkeerwacht al een boete.
Mocht dat waar zijn, zou de overheid het contract meoten verbreken en een zware boete opleggen!
in Belgie gelukkig wat beter geregeld. Automaat stuk = niet betalen. gemeente moet er maar voor zorgen dat alles werkt.
Atenza, gebrek aan inlevingsvermogen?

Als een automaat stuk is, moet je zelf een andere zoeken.
Ga eens met een invalide kind op boodschap in de stad?
of als je zelf slecht ter been bent?

Nee, lekker inlevingsvermogen van de gemeentelijke incasseringsdienst.

zahlen sollen sie und sonst nichts. Nare mentaliteit.
@Simpson: ik zou zeggen, bel door dat ie stuk is (neem aan dat ze geen automatische melding van de machine krijgen als ie niet werkt). Dat er eentje niet werkt lijkt me eerder uitzondering dan regel
Bij zulke enorme parkeertarieven zou je ook wat veiligheid als tegenprestatie verwachten. Zowel voor jezelf als voor je eigendommen. Helaas vindt ’t extreem linkse arrogante bestuur van A’dam zulke dingen niet belangrijk.
Misdadig.. :X

Ik begin een misselijke verachting te krijgen op alles wat PvdA of GL gerelateerd is. Typisch Links om zo het geld uit de zakken van argeloze burgers te kloppen.
Ach ga naar plein 40/45. daar kun je de hele dag voor 1 euro parkeren. en pak je gewoon te tram of bus richting het centrum.
Als je iemand een boete ziet uitschrijven, dan kan je hem het beste meteen knock out slaan. Leert hij het meteen af.
Het is sowieso een hobby tegenwoordig om een zo gebruiksonvriendelijke parkeerautomaat neer te zetten. Gelukkig heb ik een – overigens zeer betaalbare – parkeervergunning.
En wie gaat er met dat geld vandoor? Want dit is gewoon een goudmijn!
Ik ga altijd met de trein naar Amsterdam vanuit Utrecht. Retourtje is al even duur als anderhalf uur parkeren, laat staan de benzinekosten. Dus die parkeertarieven werken wel bij mij. Als ik familie had daar zou ik misschien anders piepen.
Laten we het eens omdraaien:

Als je zoveel moet betalen voor parkeren mag je verwachten dat de automaten het doen (ze verdienen al zat daaraan)

dus:
Automaat kapot: vette boete voor Cition !!
@FieRo: ja laten we ook alle automerken een boete sturen als je auto een probleem heeft..
Voor alles meer dan een euro per uur parkeren verwacht je toch persoonlijk toezicht, dat je auto wordt gepoetst en dat de parkeerwachter je even belt als de meter bijna leeg is. Dat is bij 25 auto’s al 25 euro bruto per uur in het handje en dat is helemaal geen naar salaris voor een parkeerwachter. Maar in werkelijkheid betaal je je blauw voor een te krap plekje, kun je niet betalen per minuut en enig toezicht is ver te zoeken. Nogal een eenzijdige interpretatie van dienstbaarheid.
Eens met Fokko, regel hoort te zijn: bij kapotte automaat hoef je niet te betalen, shit van de gemeente hoort bij de gemeente, niet bij iemand die keurig parkeert en er dan achter komt dat de automaat stuk is.
Parkeren in 020 is sowieso diefstal: deze week nog een paar uurtjes gestaan in de Piet Hein-kade garage. Dan kun je eind van de middag zomaar 32 euri afrekenen, 4 euri per uur. Hoppa, zo krijg je de mensen wel de stad uit!
wij moeten ook kunnen pakken wat we pakken kunnen, het word binnekort echt oorlog, 15% boete verhoging, Camiel Eurlings, 30000 meer agenten, wegenbelasting wat duurder word, etc etc…….
alek vidakovic
voor en pakerplaats boete schrijven ben je gek gewoorden
geld afpaken boete 4.90 eruo stom ben je july agent kut

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).