Rijtest & video: Audi A7 Sportback

Auteur: , 137 Reacties

Als je zoals Audi de ambitie hebt om de grootste premium autofabrikant te worden, dan zal je een breed palet aan auto's moeten bieden. Laat Audi daar dan ook heel hard mee bezig zijn. Het leek gisteren dat we met de A1 reden en nu komt Audi al weer met een compleet nieuw model: de A7 Sportback.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in dat geval de video HIER! ]

Audi A7 Sportback video

Enigszins verwarrend is de term Sportback inmiddels wel. De A3 Sportback is in feite een traditionele vijfdeurs hatchback, waar zelfs de marketeers van Audi niet de term coupe-achtig voor in de mond durfden te nemen. Voor de A5 Sportback en deze A7 Sportback doen ze dat wel. De glooiend aflopende daklijn moeten de kopers doen geloven dat ze eigenlijk een hele sportieve auto kopen, maar dan wel met wat meer ruimte en gebruikersgemak. Tot zover is het duidelijk, hoewel de A5 er eerst als echte coupe was, waarna later pas de Sportback volgde. De A7 is er meteen als Sportback, waarbij de vraag zich opdringt of er wellicht nog een reguliere A7 komt…

Audi A7 Sportback 3.0 TFSI S-Line

Voorlopig waarschijnlijk niet. Voor de kopers die liever een normale sedan-achterklep hebben, komt Audi straks ook met een nieuwe A6. En vermoedelijk zal die heel veel componenten lenen van de A7. De A7 is echter meer upmarket gepositioneerd, wat ook terug is te zien in het aanbod aan motoren. Voor dit moment zijn er louter V6 motoren: twee diesels en twee benzine varianten. Wat betreft aandrijflijn is er niet echt wat nieuws onder de zon of het moet zijn dat de V6 TDI’s 25 kilogram lichter zijn geworden. Audi rept overigens wel van een “volledig nieuw ontwikkelde” 3.0 TDI, maar die lijkt qua specificaties zo erg op de oude dat we hopen dat ze weldegelijk wat componenten hebben hergebruikt.

Audi A7 Sportback 3.0 TFSI S-Line

Rijden doet de 3.0 TDI in ieder geval heerlijk, met dank aan het fenomeen dat we newtonmeters noemen (bijnaam monster-koppel). De 3.0 TDI heeft tussen 1400(!) en 3250 toeren per minuut een maximum koppel van 500 Nm beschikbaar. “Effortless” is het eerste woord wat in me opkomt. De V6 TDI heeft geen enkel probleem om de toch 1845 kg zware A7 Sportback van zijn plek te krijgen. Snel is de A7 3.0 TDI absoluut, in 6,5 seconden is de sprint naar de 100 gepiept. Toch zit de kracht vooral in de rust die de V6 TDI brengt. Na enkele kilometers met de automaat in sportstand, gaat deze resoluut in de veel relaxterdere D. Daardoor kiest de automaat net een versnelling hoger, waardoor het toerental heerlijk onder de 2000 blijft.

Audi A7 Sportback 3.0 TFSI S-Line

De 3.0 TFSI inspireert wat meer om snelheid te maken. Ook deze motor pakt vanaf onderin heel makkelijk op, maar als benzinedrinker zijn er iets meer toeren nodig om de kracht af te leveren. Gelukkig is de soundtrack dan ook wat mooier, zodat het geen straf is om de V6 benzine aan het werk te zetten. Het maximum koppel van 440 Nm is tussen 2900 en 4500 tpm beschikbaar en het topvermogen van 300 pk tussen 5250 en 6500 tpm. In een sportauto waardige 5,6 seconden haalt de A7 3.0 TFSI dan ook de 100 en stoomt daarna heel makkelijk door.

Audi A7 Sportback 3.0 TFSI S-Line

Louter de 204 sterke 3.0 TDI instapdiesel (139 gram CO2 per km en 5,2 liter per 100km) heeft voorwielaandrijving, de overige varianten hebben de laatste generatie Quattro vierwielaandrijving. Ook heeft deze diesel de Multitronic automaat, de overige A7’s krijgen een zeventraps DSG-bak. In de 3.0 TFSI vormt deze bak en motor een heerlijke combinatie. Althans in 95% van de gevallen, want in de sportstand was de bak af en toe kwijt dat hij een verfijnd heerschap moest spelen. Flinke klappen in de aandrijflijn maken dan duidelijk dat de elektronica even het spoor bijster is. Het zou exemplarisch kunnen zijn en in ieder geval had de gereden 245 pk sterke 3.0 TDI met DSG-bak het probleem niet.

Gezien het formaat (de lengte is 4,97 meter) kan je niet verwachten dat de A7 een echte gooi-en-smijt auto is, maar je hoeft de lokale bergweg zeker ook niet te schuwen. Wel is het zaak om het Audi Drive Select op Dynamic in te stellen. Helaas moet je daarvoor diep het MMI navigatiesysteem, maar je zal worden beloond door een veel fijner sturende A7. In comfort (of auto) modus stuurt de A7 te licht en niet precies genoeg. Gebrek aan grip zal met de nieuwste versie van Quattro niet heel snel optreden, de A7 is in hoge mate foolproof. Duik te snel een bocht in en de A7 schuift licht over de voorwielen weg. Mocht je het niet helemaal verkloot hebben, dan kan zelfs gas bij geven het probleem nog oplossen. Optioneel is het Sport differentieel leverbaar die “als een tank” meer of minder aandrijfkracht naar het binnenste of buitenste achterwiel kan sturen. Dat vergroot de bereidwilligheid van de auto om in te sturen en om de opgelegde koers vast te houden.

Audi A7 Sportback 3.0 TFSI S-Line

Het interieur mag eigenlijk wel de grootste verrassing genoemd worden. Ik vermoed dat de designers sterke drank, drugs en sex hebben ontdekt, want het is een (voor Audi begrippen) frivole bende. De “wrap-around” sierlijst die over de gehele breedte doorloopt kennen we overigens al uit de Insignia, maar in de A7 ziet het er beter uit. En dat mag ook wel voor het prijsverschil. De gebogen lijnen op dashboard en de middentunnel, die geheel met geborsteld aluminium of stemmig hout zijn afgewerkt, zijn duidelijke primeurs voor Audi. Het doet bijna Italiaans aan en onwillekeurig ga je dan ook op zoek naar de kenmerkende ergonomische missers. Ik kon de A7 eigenlijk alleen op de al eerder genoemde ontbrekende Audi Drive Select knoppen betrappen.

Audi A7 Sportback 3.0 TFSI S-Line

Vervelen zal het interieur dan ook niet snel, al is het ook maar omdat er een hele batterij aan elektronica aan boord is waarmee je kunt vermaken. De headsup-display is een primeur voor Audi en verder vinden we alle laatste goodies aan boord die de nieuwe A8 ook heeft. Internetten aan boord; het kan met de optionele WIFI module. Via dezelfde 3G verbinding haalt het navigatiesysteem satelliet foto’s van Google Earth binnen, wat er absoluut heel fraai uit ziet. Niet standaard is het MMI Touch, maar dat is wel een aanrader. Op de “muismat” naast de versnellingspook kan je dan simpelweg schrijven, wat vele malen sneller is dan via de draaiknop de letters selecteren.

Wil je LED-koplampen; dat kan ook, hoewel de A7 standaard xenon verlichting heeft. Alle lichtfuncties zijn daarbij in de koplamp geïntegreerd waardoor de plek van de mistlampen kon worden gebruikt voor de radar van de automatische cruise-control met stop & go functie. Oh en die cruise control kan net als de koplampen en de automatische versnellingsbak gebruik maken van de routedata van het navigatiesysteem. In een dictatuur zou je je zorgen moeten gaan maken dat dezelfde systeem ook vast de snelheidsboetes kan afboeken van je rekening, maar voorlopig helpt de A7 je alleen om aan te geven hoe hard je er had mogen rijden. Net als bij de andere merken werkt die verkeersbordherkenning overigens nog verre van briljant, waardoor er regelmatig een verkeerde aanwijzing staat.

Audi A7 Sportback 3.0 TFSI S-Line

Na al die tekst over technologie en interieur zou je bijna vergeten wat het echte USP (unique selling point, of het ding waarom je de auto echt zou willen hebben) van de A7 is. Dat is toch echt het uiterlijk. Wat mij betreft is Audi er volledig in geslaagd om een begeerlijke auto neer te zetten. Audi is absoluut volger in het segment, de Mercedes CLS gaat immers alweer de tweede generatie in. Maar de missie is geslaagd. De achterkant doet denken aan oude Aston Martins en ik betrapte me erop naar de auto te staren. De lijn die over de volledige zijkant loopt is simpelweg prachtig.

Natuurlijk is ook het traditioneel nadeel van Audi’s aanwezig: de prijs is stevig. Hoewel…. de genoemde CLS is gemiddeld zo’n 10 mille duurde, dus wat dat betreft staat de A7 goed in de markt. Alleen de instapprijs van 64.800 euro (2.8 FSI) is niet voor iedereen weggelegd, laat staan als je kiest voor een dikkere motor (245 pk 3.0 TDI is 74.900 en de 300 pk 3.0 TFSI 73.900 euro). Of als je los gaat op het optieboekje. Een snelle tocht door de prijslijst gaf aan dat de testauto moeiteloos over de ton in euro’s heen schiet en dat is toch geld. Gelukkig hoef je niet alle opties aan te vinken, in standaard trim is de A7 ook al mooi. Filmpje!137 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Op zich best wel een mooie auto.
Heb laatst ook een A7 gezien, echt mooie auto!
Nu snel kijken…
mooi !! zo’n gave auto! jammer dat jullie niet de eerste waren, had al een rijtest gezien maar natuurlijk niet ABHD style !
voorkant lijkt te veel op de rest van Audi. achterkant is walgelijk. dikke hangkont.
zelfs voor de velgen durven ze niet eens een ander design te proberen.
* interieur is wel super!
Ontzettend mooi apparaat!
Moest er even aan wennen maar wat een heerlijke auto, van binnen ook een hele verfrissing!
Ligt het aan mij of zie ik een iets grotere A5 sportback met een CLS kontje ?
prachtig interieur, en de betrouwbare buitenkant. Topbak :D
Ik vind het maar een lelijk ding,

het is net zo’n cartoon van een muis die wil wegrennen terwijl iemand op zijn staart staat.
Leuke video jongens! Superdikke wagen die A7, in andere tests zijn ze ook razend enthousiast omdat deze veel beter stuurt dan klassieke Audi’s. :D

“Sporback” betekend trouwens gewoon “extra deuren”, hoe moeilijk kan het zijn? :P
Grootste verschil zit hem toch wel in het smoelen van de achterkant.
Hoor ik nou op 3:04 dat ie het heeft over een A6?! Foutje…
Een erg lelijke auto zeg! Geef mij maar een dikke X6.
@Punk: Nee, da’s pas een mooie bak……….NOT!!!
Of zat ik gewoon fout?!… Foutje…
Die voorbijlopende schildpad is bijna spannender de A7.
Hmm, om een of andere reden, kijk ik zelfs niet eens naar de video… Een A7? Bweek.
Het lijkt alsof de achterkant van de A7 wat “treuriger” kijkt dan de A5.
Gaaaaaaaaaaap, Audi brengt het begrip saai naar een compleet nieuw niveau. :P
kapitaal injectie in ab.nl? ;)is te zien ;) leuk filmpje weer!
Schitterende wagen(Y)
hmmm neej toch maar niet doe maar een XF of een cls
Merk net op dat er voor de versnellingspook een stand is die aangegeven wordt met een omgekeerde driehoek (???) – na D/S-stand. Iemand enig idee waar dit toe dient?
@Fokko,

Hulde aan jouw posts, zelfs een Audi-fanboy kan het nu echt niet meer ontkennen dat het één pot nat is.
Ik durf the wedden dat de 3de deur van mijn ’92 Saab 900 groter is…. Pfff grootste deur ter wereld…
@jack, ik was er eerst van overtuigd dat de bestandsnaam van het fotootje niet klopte, maar het is toch echt een A5 SB en geen A7
lijkt me een grote A5 en net als de rest van het Audi gamma in 1 woord SAAAAAAAAAIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!
liever een A5 sportback dan deze A7, die daklijn is niet 100% volgens mij
Ben positief gestemd over deze auto!
zeker benieuwd. nu maar kijken naar de video.
stel je voor.. een s7… :D hell yeah!
Ik mag aannemen dat er een (fors) lengteverschil/ruimteverschil is tussen a5 en a7 sportsback, want zo op de plaatjes lijken ze verdacht veel op elkaar.. (jaja koplampen btje anders, achterlampen btje anders maar noem eens een groot verschil? zelfs de raamstijlen zijn nagenoeg gelijk..)
@ Fokko

echt wel.
zeker heeft Audi bij de nieuwe A7/A8 nieuwe velgen ontworpen. alleen deze hebben een RS6 look en blijven mooi dus houdt Audi ze nog. want ze hebben een groot assortiment aan velgen dus waarom deze niet erbij laten?
doet Ruben nog wel wat bij autoblog???
@Matthijs0402:
pff sinds begin dit jaar al niet meer.
@Jack_abarth,

Klopt helemaal! Ik als audi ‘fanboy’ snapt ook niet waar audi mee bezig is.
Wel moet ik zeggen dat de A5 10x mooier is dan de A7.

Maarja, het verkoopt en bovendien is BMW nog slechter bezig hahaha
mooie rijtest en mooie auto. maarrr het is wel weer een superdik exemplaar in het filmpje dus veel mooier kan ie ook niet..
the-budel-guy
ja hoor 1 iemand begint over het lijkt op een A5 en gelijk andere ook gewoon mee lopers -.-


OT: super auto mooi interieur.
En wat een fantastisch camera werk.
Echt complementen aan Patrick voor die geweldige schots.
bay the way die 3.0 TFSI klinkt heerlijk bij het weg rijden.
rijden
@the-budel-guy: meelopers sorry maar je de foto’s van fokko gezien ? ik wist eerlijk niet welke welke was heb naar de bestandsnaam gekeken en ik nie langs achter geen verschil vanvoor nog een beetje , ik bedoel my god audi durf eens iets nieuws !
the-budel-guy
@bpc: foto’s vervormen ook enorm zet een A3 A1 A4 A5 A6 A7 en A8 naast elkaar in het echt gewoon buiten en niet op je computer scherm dan zie je duidelijk verschil

maar ja sommige mensen komen nooit meer buiten en gaan gelijk mee liften op andermans reactie.
@the-budel-guy:
Dat is bullshit!
Een A1 en A3 en Q5 lijken al veel op elkaar maar een A4, A6 en A8 zijn letterlijk een “honey, I shrunk the car”.

Daarnaast is het bij audi een beetje als opgroeien, naarmate je groter wordt ga je veranderen maar in 8-10 gevallen lijk je nog steeds op diezelfde kleine jongen die je was toen je 5 werd.
En als je te vaak naar KFC, BK of de Mac gaat, word je vanzelf een Q-serie.
@the-budel-guy: Wat een onzin. Als je de gelijknissen hierin niet kunt toegeven dat ben je of blind, of een fanboy van ’t zuiverste water, of dan let je zoveel op details dat je zelf meer buiten de deur moet komen.

Take your pick.
@the-budel-guy:
@the-budel-guy: ik lift met niemand mee maar puur objectief gezien lijke alle audi’s sterk op elkaar ook in het echt ben geen audihater maar ook geen fan maar dat familie-desgin lijkt een vw kwaal te zijn elk merk dat vw bezit heeft er “last” van…
seat ibiza = kleine leon
vw heeft familieneus net als lambo de gallardofamilieneus heeft…
porsche ontwerpt al jaren geen auto’s meer enkel soms eens lichtblokken ,
skoda roomster en yeti lijken ook wel op elkaar …
en audi ontwerpt maar 1 koetswerk en past dat telkens een beetje aan …
heb ik nu alle merken gehad ?
Wat een heerlijke auto! Mooie toevoeging aan dit segment:D
En wat een gave actie-shot @ 3:50! Mooi de snelheid en hoogteverschil in beeld gebracht alleen jammer dat de camera pas zo laat scherp stelt op de auto… Verder een leuke rij-test!
@the-budel-guy,

Leer nu maar eerst het verschil tussen een TDI en een TFSI.
the-budel-guy
@jack_abarth: ??
@the-budel-guy,

Hmm, volgende keer de foto’s en de video maar eerst kijken.
My bad…
fakking nicee :mrgreen: liever deze dan de A8 als je het mij vraagt :)
Mooie rijtest ,maar er mag van mij wel weer eens een supercar komen :) ;)
Maar de achterkant is een beetje zielig.
En hij lijkt gewoon weer op de andere audi’s saai eigenlijk.
@FeRaRi: Wat ben jij nou weer voor gast, je kan Ferrari niet eens spellen..

OT: vette bak, interieur is vernieuwend ziet er goed uit
Mooi filmpje en ook echt een gave bak! Zoals we gewend zijn van AB! Maar hadden jullie niet ooit eens een teaser van een filmpje waar ook redelijk dikke auto’s in voor hadden moeten komen? Ben tevreden hoor, maar maak dan ook niet een teaser als je hem toch niet laat zien..
Doe mij maar de cls!
Echt een leuke bak. Mooiste bak zo’n beetje op dit moment uit duitsland! Zal vast ook geweldig rijden.. En wat maakt het uit dat hij op de a5 sb lijkt? Das toch ook een mooi ding? Eindelijk weer eens iets leuks ipv zo’n lelijke 5 serie of 5 GT.
Niet begerenswaardig…tuurlijk rijdtie goed, mag ook wel voor een ton in euri. En de afwerking zal ook wel prima zijn. Maar het ‘heeft’ niks, noppes, nada…een onopvallende boekhoudersautootje, voor de man met een afgeleefde toupet die bijna zijn pensioendatum voelt naderen, danwel zijn levenseinde…brr…
hele mooie auto, ookal is hij bijna het zelfde als een a5 sb, wat ik slecht vind van audi, maar aan de andere kant ook wel begrijp!
Hulde jongens, mooie rijtest!! En natuurlijk ook een schitterende auto, ben benieuwd of Audi die sierlijke interieurs gaat doorvoeren in alle modellen, lijkt me wel wat!
gewoon een andere kont vergeleken met de A5 sportback

het enige dat mooi is is het interieur dat zoals hij zij beetje stijl heeft van een opel !!!
die motoren zijn wel vet :o
@AQ Stel je eens voor een RS7!! :-)
geweldige bak.

Achterkant is juist super!
Prima filmpje! Tja zo is ie al wat minder walgelijk dan op de eerste officiële foto’s. Imo kon de neus nog altijd wat sterker/meer onderscheidend en zo’n hangende en afgekapte kont vind ik echt vreselijk lelijk. Alleen de eerste CLS kwam er mee weg
Waarom een a7 kopen als je ook een a5 sportback full option kan kopen?

Als je dan echt een a7 segment auto wilt aanschaffen, ga dan even shoppen bij de concurrentie. Dan heb je tenminste echt iets onderscheidends.
@tom: waarom een A8 kopen als je een full option A6 kan kopen? waarom een A6 kopen als je een full option A4 kan kopen? waarom een A4 kopen als je een full option A3 kan kopen? waarom een A3 kopen als je een full option A1 kan kopen? Zo kunnen we wel even doorgaan.. geldt toch gewoon voor elke auto?
@Atenza:

Dat is niet wat ik ermee bedoelde. Het onderscheidend vermogen vind ik persoonlijk te klein tussen beide modellen. Als ik zoveel geld neer moet leggen voor een auto, dan wil ik mij kunnen onderscheiden van de rest van het modellen gamma. Dat is hier zeker niet het geval. Mercedes heeft dat met de nieuwe cls beter begrepen.
Voor mij dus nooit een audi. Simpel.
@tom: ah ok. tja ik snap sowieso niet dat ze hem niet een meer onderscheidende look hebben gegeven. LEDjes en SFG.. oke, prima maar ook de bumpers zien er bijna altijd hetzelfde uit. De vorige CLS zag er ook duidelijk anders uit dan de rest. Helaas vind ik de nieuwe veelste grof
@Atenza: De ouwe (eerste) CLS was (is!) een thing of beauty. Helaas is de nieuwe ook onderhevig aan het familiegezicht idee dat Mercedes er nu in probeert te krijgen. Dood- en doodzonde, want ik kan me helemaal vinden in wat je zegt over onderscheidend.

Als je rond de euroton aan een auto uitgeeft wil je niet in een vergrote vorm van een gangbare leasebak rijden. Je wilt een auto met eigen gezicht, eigen voorkomen.

Helaas trekken die Duitse merken tegenwoordig op niks meer. Als ze niet van die gedrochten zoals 5 GT’s maken dan zijn ze wel bezig om elk model in het gamma op elkaar te laten lijken. Vroeger, toen was een 5 serie een 5 serie en een A4 een A4. Nu is een 5 een grote 3 en een A4 een kleine A6 en een 7 een grote 5 en een A7 is …etc etc etc.


Als je een ton uitgeeft aan een dikke luxebak wil je niet in een opgepompte VINEX-oprit-bewoner rijden.
@bozewolf: Beter gezegd, IK zou nooit zo rond willen rijden. Blijkbaar zijn er heel veel inspiratieloze mensen die dat wel graag willen, anders zouden de 3 grote Duitsers deze richting niet opgaan.

Jammer is het wel.
Sportback voor een 5deurs is duidelijker dan wat BMW hun “GT” noemt, die meer weg heeft van een minivan, en 300kg zwaarder is. Het is wat de Amerikanen fastback noemen, en de lijnen van de A7 doen me ook denken aan Amerikaanse bakken als de Challenger, Charger, Mustang Mach I&II.

De CLS is ook geslaagd, maar geeft een totaal andere indruk. De A7 is wat meer somber, en de vijfde deur maakt het voor mij interessanter als alternatief voor een stationwagen. Als de zetels plat gaan kan je er zo een fiets in kwijt.

Maakt niet uit dan hij op de A5 lijkt. Dat geeft het een Q-ship kwaliteit dat dikke BMWs vroeger hadden.
Ik zag vorige week een zwarte staan en moet zeggen dat het toch wel een erg fraaie auto is. De achterkant doet me terugdenken aan de Audi 100 Coupé S, die is wat mij betreft erg Audi, niks Aston Martin.
Als je de achterklep opendoet, kun je dat dan stopzetten halverwege of zo? In het filmpje ging de klep wel erg ver omhoog, in- of uitpakken in je eigen garage lijkt me anders erg lastig worden.
de A7 lijkt in het echt totaal niet op a5 sportback.
Wacht nou maar tot je hem in het echt ziet, in plaats van je mening op zo’n foto’tje te baseren :)
Weer een auto voor diegenen die moeten compenseren voor wat mankeert tussen de benen
@Fortuna
Ben je nu echt serieus, is dat fabeltje nu nog niet de wereld uit?
Er is nog nooit een causaal verband bewezen tussen “iets mankeren tussen de benen” en de grootte van de auto.
Er is zelfs geen correlatie bewezen.
Bovendien is de A7 nu niet bepaald een van de grootste auto’s.
Wanneer houdt het nu eens op met Nederlandse jaloezie…
In het artikel wordt gezegd dat we de “wraparound” kennen van de Insignia, maar heeft de Passat vanaf 2007 niet ook een doorlopende lijst van deur tot deur door het dashboard heen? Of is dat geen wraparound, maar gewoon een sierlijst door de voorkant van het interieur?
@Seroo: Het gaat om de wraparound die achter het dashboard langsloopt, onder de rand van de voorruit.
Ik was eerst ook negatief over deze audi, en dat ze allemaal wat op elkaar lijken is ook niet nieuwe meer, maar deze is toch echt wel anders dan een A5, heb hem gezien bij Pon in Leusden, mooie wagen! maar ga zelf liever langs bij Mercedes ;)
WOW wat een prachtige wagen!!
Erg leuk filmpje trouwens!! (Y)
Ik zou eerder een A5 sportback willen hebben. Die oogt natuurlijker en profil.

De vouw bij de naad van het zijscherm in de achterbumper doet vermoeden dat dit een foefje is om je van het kleurverschil tussen bumper en plaatwerk af te leiden. Zodat de verkoper kan zeggen “Nee nee nee, dat hoort zo dat kleurverschil. Kijk maar naar die vouw, het hoort bij de styling”.
Voor dat geld zou ik sowieso geen Audi kopen, bij zoveel geld wil ik iets wat onderscheid van de massa en niet dat het merk ook een veredelde Golf in zijn pakket heeft…..

Voor een ton ga ik even terug naar een rijtest van een paar weken geleden en zou me dus een Jaguar aanschaffen….
Wat voegt de A7 aan de wereld toe? De achterlichten zien er wel iets anders uit maar toch niet spectaculer.
Ik dacht echt dat dit een repost was. Pas na een paar minuten viel me op dat er 7 stond i.p.v. de al geteste 5… :|
Eigenlijk is dit toch wel een mooie auto. Alleen van dat typische Audi-smoel met die kermisverlichting word ik een beetje erg moe.
Ik vind het interieur niet erg mooi.
Hey, een update van de Rover SD1 #vergelijkingsmongolisme
Hersendodend saai. Die foto’s die Fokko poste zijn gewoon echt grappig.

Audi eenheidsworst….VAG eenheidsworst…daarom is ’t zo populair hier in NL. Iets met hoofd en maaiveld.
Na het filmpje gezien te hebben. ook op AutoWeek, waar ie net van een aantal andere gezichtspunten gezien te hebben, vind ik hem….niet mooi!
de 5e deur vind ik er maar raar opliggen, verhouding lijn van zijruiten en hoe de achterruit ligt. Ook de achterkant is erg plat geslagen. Nee…geef mij dan maar een A5 sportback, als ik een Audi zou moeten kiezen
Balk onder het raam… niet van Opel maar van Daihatsu! Haha, de applause… brrrr wat was dat een lelijk ding. Maar ook met die vette 5e deur. Ik zeg de Applause is de grondlegger van de A7!!

http://media.autotrack.nl/car-images/of03/s019/afm7/0005379719.jpg

http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBase/Products/DAIHATSU/APPLAUSE/APPLAUSE-03.jpg
@Tinus: de balk onder het raam is van de laatste generatie Jaguar XJ
wauw wat een beauty!! Echt wat je noemt een stijlvolle limousine. Nu nog even afwachten hoe de 4deurs variant van de 6 serie er uit gaat zien.
Het concept was cool, dit niet.
Audi moet niet steeds dezelfde modellen maken(ik bedoel: a4, a5, nieuwea6, a7, a8) ze lijken allemaal op elkaar!
Heerlijke slee!
Een van de mooiste auto’s ooit. Alleen die voorkant had anders gemogen. De zij- en achterkant zijn geniaal.
Wat een prachtige auto om te zien zeg! Ik ben altijd erg goed geweest in het herkennen van verschillende modellen, Porsche maakte het me altijd moeilijk, maar bij Audi begin ik nu toch ook aardig de weg kwijt te raken:S
Svenska Aeroplan AB
Audi maakte de laatste tijd behoorlijke middle-of-the-road auto’s. Niet mooi, niet lelijk. Maar wat ze nu gepresteerd hebben! Ik kan geen enkele hoek vinden van waaruit hij mooi is. Gewoon butt-ugly!

Ik zit gewoon te wachten op het moment dat Audi z’n hand overspeelt. Ze denken op dit moment dat ze alles puur op marketing kunnen verkopen.

En let maar op, gaat ze nog lukken ook! Zijn altijd genoeg mensen die erin trappen…
@Svenska Aeroplan AB: Dan zijn ze daar bij Audi toch goed bezig? Een auto verkopen op alleen marketing doe je naar mijn idee alleen niet op lange termijn… Na een tijdje weet de consument wel beter.
mooie auto! ik ben er wel weer van gecharmeerd. Het strakke ontwerp van Audi’s spreekt mij altijd aan.

En die Nose-cam is geniaal! Dat mag vaker in de rijtesten terugkomen. Hebben jullie geen zin om C’etait un Rendezvous eens over te doen? :)
De Schijtende hond- achterkant; Hier is ‘ie dan!
Kan mij iemand goed uitleggen wat het verschil is tussen A4, A5, A6, A7 en A8 en dan heb ik het wel over Audi’s en geen velletjes papier. Alé, deze auto’s lijken toch allemaal op elkaar…
Nou vind het nog best OK auto deze A5 sportback.
de 204 sterke 3.0 TDI instapdiesel verbruikt 5,2 liter per 100km, damn in 1 ruk naar de Franse Riviera :D
Iedereen denkt: ‘een Audi, die ga ik is flink afzeiken terwijl hij eigenlijk best mooi en donders goed/snel is’ (of je kunt er gewoon niet tegen dat deze sowieso mooier is dan de 5 GT en weer een verkooptopper wordt voor een auto in dit segment. je kan hem afzeiken, Audi verandert het niet voor je, Audi is goed/kwalitatief/stylevol, Audi verkoopt. dat is hun taak. om lekkere premium karren te maken die donders goed zijn.
@philipzuidijk: ben maar niet bang, bij audi maken ze zich niet zo druk over het onnozele fanboy geleuter hier op ablog. ze zijn waarschijnlijk gewoon gefrustreerd omdat “hun” merk (lees bmw en mb) tegenwoordig het ene na het andere design misbaksel introduceert.
de meesten denken: ‘Een Audi, die ga ik is flink afzeiken omdat hij stukken mooier is dan de 5 GT,’
ik zeg: Audi is goed, Audi heeft besteed meer tijd aan design dan de concurrentie. Audi verkoopt goed, Audi is donders kwalitatief en als je wat heb te zeiken; Audi verandert het niet. ze bouwen gewoon lekkere dikke premium karren.
Ik zou bijna zeggen jammer dat het geen BMW is…! Ik vind ‘m na het zien van dit filmpje namelijk eigenlijk wel mooi. Gewoon een stoere, dikke bak.
Kan het niet anders zeggen…
Hele mooie auto, terwijl ik normaal niet zo warmloop van die Audi’s.. Deze onderscheid zich wel van de rest van het modellen-gamma. Kontje is erg geslaagd, en ook de voorkant vind ik zeker niet verkeerd. Interieur is ook eens niet zo ‘Audi’.

Maar opzich zou ik nog steeds een beter doel hebben met het geld dat deze moet kosten.

Leuke rijtest/lokatie ook overigens!
M’n pa heeft als een van de eerste in Nederland een A7 bestelt. 3.0 TFSI. Wordt nog getuned tot 350 pk. Minimaal 1 ton in Euro’s zoals Wouter zegt, kun je zeker meenemen. Bijna 120.000. Dan is ook bom- en bomvol.
Ondanks de auto toch een geslaagd filmpje geworden, goed gedaan!

@the_budel_guy: Meelopers? Niemand kan ontkennen dat die auto’s sprekend op elkaar lijken.

@Jokkebrok: Amateurs? Ik kan het verschil zeker in het echt wel zien, maar 90% van de bevolking, die niets met auto’s heeft, zal het niet zien…
Erg mooi hoor maar ze hadden beter een 2-delige achterklep kunnen monteren. Als je deze in een parkeergarage opendoet is je spoiler verrot!
Tja ik zeur ook graag op Audi (vond ze vroeger prachtig maar nu helemaal niks met uitgezakte kontjes en mislukte details) maar feitelijk is dit wat de markt wil; ingetogen auto’s (die er dik uitzien en ook een beetje luxe). Als je daar niet van houdt kan je altijd gaan kijken bij Jaguar voor een opvallendere XF of XJ ofzo… maar mensen vallen niet graag op (ook niet qua kleding en kapsels) dus logisch dat Audi verkoopt. Heeft imo niks met marketing te maken. Je moet er alleen voor lief nemen dat je een auto hebt dat bekend staat als een leasehok
Ook op het filmpje wordt het er niet beter op; het blijft een gewone audi met een volkomen mislukt achterwerk. Ze willen het grootste premium merk worden? Moeten ze nog wel even echt premium worden, want daar is meer voor nodig dan alleen een mooi aangekleed interieur.
hmmm, als ik een mooie lijn wil dan koop ik een Jaguar. en anders gewoon een CLS of een andere Merc.
Audi is gewoon een belachelijk merk die keer op keer zijn modellen kopieert en zo elke keer een zogenaamd nieuw model op de markt gooit. Die gelijkenis met de a5 sportsback slaat alles.
Repelsteeltje
Wat een hoop gezever wederom. Het is weer goed te merken wie de BMW / MERC aanhangers zijn. Dat mensen de auto niet mooi vinden is natuurlijk altijd subjectief. Maar ik, en anderen met mij, begin nu aardig moe te worden van de standaard 15-20 berichten die benadrukken hoeveel de Audi’s op elkaar lijken. The message is clear. Ik zou zeggen, koop vooral geen Audi en besteedt er ook zo min mogelijk aandacht aan.

@ Svenska Aeroplan AB, kun je mij uitleggen waar de mensen dan intrappen. Echt wat een loze opmerking wederom. Dus Audi verkoopt hun auto’s puur op marketing? Wat doen ze dan anders dan de concurrentie? Een design is zoals het is. Sommige mensen vinden een auto mooi, anderen iets minder. Die laatste groep zal de A7 nooit kopen al is de marketing campagne nog zo goed. Zeker niet in deze prijsklasse waar het design 1 van de belangrijkste factoren is.
Alle kritiek daargelaten, de kans dat je binnenkort meer A7’s dan CLSen op de weg ziet rijden in NL is wel aanwezig.

Hoeveel procent van het vermogen stuurt de A7 naar de voor en achteras, oftewel, is ‘ie een beetje ‘rear-wheel-orientated’? En doet dat er uberhaupt nog als je het Sport-differentieel met ‘tank-mechanisme’ hebt?
Mooi ding, ware het niet dat we 1) al teveel Audi-modellen hebben die dezelfde uitsraling hebben en 2) de merc cls zijn tijd ver vooruit was (in 2004(!) geintroduceerd) en daardoor minder interessant is imo.
kvind het echt een top auto , maar alle audi’s hebben dezelfde uitstraling wat jammer is voor de grotere audi’s :/
Lelijk eendje
Mooie wagen, mooier dan de A5 sportback, al is de A5 coupe maooier dan deze.
Maar of ik deze verkies boven de CLS dat weet ik nog niet, efkes afwachten en in het echt gaan bekijken.
De kleur en de velgen zijn ook heel belangrijk!
Ik kan er niet aan wennen. Die kont lijkt er gewoon aangeplakt te zijn. Net een A6 of A5 waarbij ze per ongeluk in het designproces iets erg zwaars op de kont hebben laten vallen en tadahahaa – de A7!Het is net een hond die zijn reet over het tapijt heen sleurt omdat hij jeuk heeft. Heb hem ook al in het echt gezien en toen vond ik het ook niks. En ik moet zeggen, je moet wel erg fantasieloos zijn als je niks beters kunt bedenken voor een ton!
De A7 is bedoeld voor mensen met genoeg geld, die de A8 niet sportief genoeg vinden.
Dus niet voor 9 van de 10 negatieve reacties hier van mensen die de rijbewijsgerechtigde leeftijd nog niet gehaald hebben. Leuk dat je auto fan bent, maar lig nu niet alle auto’s af te zeiken die je uberhaubt nog nooit in real life gezien hebt. En dat alle audi’s op elkaar lijken is al meerdere malen gezegd, maar dat doet BMW ook en mercedes al helemaal! En mercedes doet dat zelfs al sinds het begin, want die grill is al JAREN onveranderd!
Erg mooie auto! Perfecte lijn en perfecte afwerking zo te zien. Reportage is ook erg goed, lekker veel auto en weinig Wouter ;-)
Als echte BMW fan moet ik aangeven dat de 5 serie GT absoluut niet te vergelijken is met de CLS en A7. De GT die over 2 jaar komt is een eerlijk vergelijk. De 5GT is vooral voor de directeur die op de achterbank zit en toch een grote Duitser wil, zonder het opzichte opvallende coupe voorkomen.

De grote sportcoupe waar ik nu voor zou kiezen is de A7. Simpelweg omdat ik verwacht dat deze voor de sportieve mobilist het meeste fun zal bezorgen. Uiteraard het geluid van de AMG, maar de RS7 zal denk ik meer emotie oproepen bij heel sportief rijden.
Het uiterlijk van de CLS is buitengewoon top en verdienen ze beide ongeveer het maximaal haalbare cijfer van een 9,5. De Grand Coupe over 2 jaar van BMW is net zo mooi alleen ook dan verwacht ik weer het bekende liedje:
BMW: het meeste fun en gevoel bij sportief rijden
Audi: zekerheid bij nat en vooral zeker voor de iets minder kundige coureur en als op een rails
Mercedes: meest comfortabele maar haast net zo competatief op de overige punten

1 ding is zeker dat zelfs ik en nagenoeg iedere bestuurder van deze 3 auto’s het verschil niet merkt tenzij je elke dag op het circuit zit. Je voorkeur gaat naar waar je emotie altijd al lag en deze vindt men automatisch de beste.

Ik wacht dus nog 2 jaar :) maar zal zeker elke bestuurder van de A7 en CLS bewonderen voor hun keuze.
@ willie

daarom verkopen ze ook zo goed.
oke oke; ik vind de nieuwe 5-serie op dit moment mooier dan de A6. het model is aan vervanging toe. maar dat neemt niet weg dat ze premium zijn en blijven en de A6 in 2007 best verkochte/lease auto was in dat segment.

ze worden vast zo goed verkocht omdat het een misbaksel is.
Goh.
Sorry voor alle audi-fanboys maar kan het echt geen mooie auto vinden hoor. Sterker nog zou eerder kiezen voor een 5GT die in mijn ogen meer stijl en voorkomen heeft dan deze a7. Maar goed dit is natuurlijk mijn bescheiden mening en gelukkig vindt niet iedereen hetzelfde. Het interieur is mooi maar dat van MB en BMW ook dus dat doet het hem niet voor mij.
i love it! meer heb ik niet over te vertellen!
@bpc
Nee, nog niet: binnenkort misschien de Alfa Romeo, met allemaal dezeflde neus van de Giulietta ;):D Maar ik geef je groot gelijk
Svenska Aeroplan AB
@ jimmy: precies, daarom zei ik al dat ik erop zit te wachten dat Audi z’n hand overspeelt…
Ik vind het best wel een mooie wagen…. vooral dat interieur.. da’s gewoon prachtig…
Het lijkt net een oude Mazda 626, niet erg hoor je kan niet altijd origineel zijn.
Weinigen zien de overeenkomst omdat dit model al “jaren” uit de schappen gehaald is van Mazda.
is het mogelijk ook te internetten op de achterbank en is het mooie licht binnen een pakket of standaard?
wij hebben gister alweer de proefrit gehad. erg fijne auto. helaas toch te snel een nieuwe auto gekocht waardoor we nu nog vastzitten aan de a6 sline ook erg leuk:P
showauto voor showmannen,willen opvallen met ne produktieauto,waar geen kat na een paar maanden nog naar kijkt
of het nu audi is of skoda, er zit allemaal plastieken prul in van hetzelfde fabriek, ik heb zelf gezien dat er in ne a4 haken in de koffer waren bevestigd van ne ford mondeo die ze al 2 jaar niet meer maken, als de mensen dan zo dom zijn voor te denken dat ze topkwaliteit kopen moeten zij weten, en voor die plastieken prullen krijgt ge na een paar jaar ook niks meer voor terug, plus ge krijgt zo ne stoefbak nergens geparkeerd. VEEL CHANCE MET UWE NEST.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).