Dit is de Motive Kestrel – een elektrocar van hennep

Auteur: , 27 Reacties

Wat zien we hier nu weer voor guitig stadsdingetje op wielen? Nou, dit is de Kestrel. Een verzinsel van de kleine Canadese autobouwer Motive (wij kennen ze ook niet). Ook zo benieuwd waarom ze deze EV de "Cannabis Car" noemen?

Nee, niet omdat het een hippievoiture is voor langharige sandalendragers met een voorliefde voor Hashies. De term “Canabis Car” slaat op de bodypanelen, Die zijn gemaakt van een composiet waarin hennep is verwerkt. Schijnt gewicht te besparen en het hele boeltje te versterken. De Kestrel weegt niet meer dan 850 kilogram en heeft de beschikking over een lithium-ion batterij en een elektromotor. En daarmee kom je dan 160 km ver met een v-max van 135 km/h. Met een beetje duw- en propwerk kan je er 4 volwassenen in kwijt. Knap, want de auto oogt toch redelijk klein.

Dit is wat Darren McKeage, vp Design, erover te zeggen heeft:

“To design a vehicle with presence I often look to how nature visually communicates a purpose in its purist form. For the Kestrel I wanted to create an image of athleticism and robustness to stand out against a sea of large sedans and SUV’s. I was influenced by animals like grey hounds and sharks that have these barrel chests and narrow waists that communicate strength. I’ve captured that in the design through the wheel arches and upswept form in the rocker area. These features also accentuate the wheels helping create a planted stance.”

Verwacht wordt dat over twee jaar de verkoop begint van deze stille stadsrakker. Vooralsnog alleen in Canada. Wij verwachten dat we ‘m dan alweer vergeten zijn.27 reacties

Svenska Aeroplan AB
4 volwassenen???
Jappannertjes misschien…

;)
Ziet er nog niet eens zo slecht uit voor chinese makelij :P
HENNEP!! één vam de weinige dingen die ik feller verdedig dan Citroëns!
http://i216.photobucket.com/albums/cc39/killakelss07/quotes/weed-2.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2129/2449030238_8ef9f36d52_z.jpg?zz=1
@Pallas: http://cur.cursors-4u.net/smilies/images1/smi50.gif Had ik niet achter je gezocht… Nou ja, Citroënnisten zijn ‘(levens)kunstenaars’ hè. ;) Misschien hoort dat er dan ook wel bij…
zoveel elektrische auto’s binnenkort, te veel concurrentie!
Het is niet nieuw dat er in auto’s hennep zit “verwerkt”. Vorige zomervakantie stuitte we tijdens onze vakantie in Drenthe op een enorme hennepkwekerij. Er stond een groot bord naast dat dit hennep was die bestemd was voor de auto-industrie. BMW, Mercedes en andere merken gebruiken deze hennep voor o.a. de bekleding en de portieren. Hennep, wat kan het niet?!? :P
Ziet eruit als een brommobieltje, maar de snelheid en actieradius is wel ok. Nu de prijs nog.

@SAAB: Nee, gewone Westerlingen. Maar dan heb je wel geen koffer meer.
Al het goede van deze wereld in één auto ! canabis én een elektromotor !
@jodocus: Ook gij?! Ben ik de enige rookvrije citrofiel?
@Citrofiel: Ik vindt het persoonlijk een geschikter roesmiddel dan alcohol. Maar blowen en autorijden gaat niet samen. Blowen en over een klassiekerbeurs slenteren dan weer wel!
Nouja, hennep, je zou er ook je eigen brandstof van kunnen maken, one of the main reasons why it got banned in the first place…
Best wel een groovy karretje voor die klasse
Jammer voor de omstanders dat ie geen hennep uitstoot heeft ;)
Doe maar in beige ofzo.
Wat een hok, dan heb je deze:

http://www.youtube.com/watch?v=hAuoTsQkKZs

nodig om met vier mensen erin te komen….
Psst Autoblog, de nieuwe 2012 VIPER is onthuld ssshtt
Waarom zitten de ruitenwissers niet onder de rand van de motorkap? We leven niet in de jaren ’70..
Henry Ford maakte dit ook in 1941.

http://www.youtube.com/watch?v=bxlj6fgQ-ZU
kunnen ze niet is een normaal elektrisch karretje maken? als je dit ziet dan haakt 90% al af. wat een stelletje sjonnies zijn het ook, getuigd van weinig inzicht.
Vet leuk karretje. Altijd een kunst om zoiets kleins er toch als een fatsoenlijke auto uit te laten zien, en hier is dat gelukt. Mooi frontje ook! Hebben!
Hij zal maar 458-trekjes hebben. Hele brede A4 in een keer high.
Ik las de naam van het kreng als “kerst rel” – ’t gedrocht oogt ook een beetje als een kerstbal :D.

@Citrofiel: nee, niet iedere citrofiel is een rokende schoorsteen c.q. junk, gelukkig niet :D.
dus als deze in de fik zou vliegen gaan er waarschijnlijk veel mensen in de buurt blijven staan;)
1930…
Henry Ford’s ‘Hemp’-Car
http://mrlunk.blogspot.com/2009/03/1930s-henry-fords-hemp-car.html

Henry Ford and Rudolf Diesel Against Petroleum…
http://mrlunk.blogspot.com/2009/12/henry-ford-and-rudolf-diesel-against.html

In het kort…
Ford bouwde al Auto’s Met hennep panelen en chassis rond 1930…
Rudolf Diesle’s Diesel motor had ook de HEMP-engine kunnen heten…
Het originele ‘Diesel’-motor ontwerp was bedoeld om op plantaardige olien te draaien…
zoals o.a. hennep-zaad-olie ;)

En meer… ;)

Enjoy
@citrofiel / pallas:
Als we maar kunnen zweven, Citrofiel, over straten & wegen in onze Citroën met Vering ! of met een toeter … far out …op de achterbank !
@jodocus: Jouw reactie is mijn adagium!
@jodocus: :lol: Ergens zit er nog wat in ook. Als je wilt zweven in een Citroën, waarom niet in je hoofd? Maar ik doe er niet aan hoor. Nooitneverniet.
Pff, dan is er weer eens een product dat ons een goede toekomst zou kunnen geven lopen die Hollanders weer azijn te pissen. Zeker allemaal bang dat ze iets moeten opgeven of zijn ze bang om de status te verliezen als ze in zo’n auto worden gezien?
Laat me je uit de droom helpen, je hebt geen status en bent niets meer of minder dan een ander of je nu wel of niet een grote bankrekening hebt. Wij zijn allemaal gelijk en EEN.

En bereid je dan maar vast voor want over een tijdje moeten we het doen met heel wat minder luxe als het systeem in stort wat jullie al die overbodige luxe heeft gebracht. De VS, Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland, GB en oost-Europa zijn failliet en zullen de hele wereld in hun val meeslepen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).