Opel pakt de Corsa onderhuids aan

Auteur: , 23 Reacties

'Minder brandstofverbruik', 'lagere CO2-uitstoot', yada yada.

Nog geen jaar nadat Opel de Corsa heeft ‘opgefrist‘ vonden de engineers dat het tijd werd om het motorengamma onder handen te nemen. Dit leidt in sommige gevallen tot extra vermogen, en over de gehele linie de Corsa is nu liever voor het milieu.

Aangezien het model ongeveer 30% van het verkoopvolume van Opel voor zijn rekening neemt, is het belangrijk om hem een beetje up to date te houden. Onze persoonlijke favoriet, de OPC, blijft steken op 192 pk, maar verbruikt nu 7,6% minder brandstof (7,3 l/100 km). De CO2-uitstoot daalt met 9,5%, van 190 tot 172 g/km. 0 tot 100 gaat nog steeds in 7,2 seconden, en de topsnelheid blijft ongewijzigd met 225 km/u.

Naast de motorische opfrisser zijn ook het onderstel en de stuurinrichting van de Corsa grondig herbewerkt. Schokdempers, veren, stabilisatorstangen, de achteras, de stuurinrichting en de software van de elektrische stuurbekrachtiging (EPS) zijn herzien om de Corsa fijner en comfortabeler te laten rijden. Hiernaast worden accesoires aangeboden zoals een verwarmbaar stuurwiel (dan hoeft Lena niet met koude handjes in haar Corsa te zitten) of de geïntegreerde FlexFix fietsendrager (altijd handig voor een weekendje op de camping in Zeewolde).

Even terugkomend op de OPC: Opel claimt er sinds de introductie in 2007 al 13.000 van te hebben verkocht. De vraag die daarbij bij mij opborrelt is waar deze dan allemaal rijden, want het is een aardig zeldzame verschijning op de weg.23 reacties

Echt 13K? ik vraag me ook af waar deze dan zijn , kheb miss maar 1 op weg gezien :S
Lijkt me best puik!
Sinds wanneer hebben jullie dat nieuwe inlogsysteem?
@Jokkebrok: even een paar berichtjes verder scrollen ;)
@CasperH: wist ik wel… :oops:
Die zullen wel allemaal in ‘Die Heimat’ rondrijden
Opel claimt 13000 OPC’s te hebben rondrijden.. maar dat zal dan wel niet alleen van de Corsa zijn geloof ik?!
Insignia’s, Astra’s (die zie ik wel wat vaker in OPC verschijning) enz.. volgens mij heeft elk type Opel wel een optie tot OPC of OPC Line in het accessoires boekje.(uiteraard de Opel Vivaro enz niet.. dat snap ik ook wel) ;)
@ardonjr:
Opel vivaro OPC… VPC
)
)
Dinsdag heel toevallig voor het eerst een opc op de openbare weg zien rijden.
Maar het was ook wel te verwachten dat het onderstel een update zou krijgen. De onderkant is namelijk nog steeds gedeeld met de fiat grande punto en evo die sinds de komst van de evo ook sterk verbeterd zijn qua rijgedrag.
Ik ben eigenaar van een opc..

En je ziet ze idd niet vaak op de weg omdat hij vaker bij de garage staat dan dat hij rijdt..

ik denk zelfs dat de monteur meer km’s gereden heeft met mijn auto dan dat ik heb gedaan..
mooie verbetering, het design valt best mee.
ik heb een kennis die in 1 van de 13000 corsa OPC’s rijdt, en het is best een goede auto, zegt hij
Ik zie anders best veel Corsa OPC’s rijden, maar inderdaad lang niet zoveel als bij de oosterburen. Zal ook wel iets prijstechnisch zijn…

@ ardonjr: Jazeker is er een OPC van de Vivaro, alleen heet die dan niet OPC maar VPC. Zelfde beestje, andere naam ;) Oja, en wij krijgen ‘m niet.
@Jesper: hoeft toch niet, bestelwagens moeten goedkoop blijve :p
nogmaal de vivaro VPC
)
@ autoblog, De picca’s doen het nog niet, ff IT nerd op zetten. Bovendien is een rich text editor makkelijker in gebruik.
Die cijfers kunnen best kloppen want in Duitsland en Luxemburg rijden er een respectabel aantal Corsa’s OPC rond.
Ik zie ze op zich ook best vaak rijden hoor? een stuk vaker iig als de andere perfomance mini’s zoals de clio, polo, ibiza of punto. Meestal blauw metallic, maar af en toe ook zwart.
De OPC versie van de Vivaro was een experiment van Opel wat door het Nederlandse Progress Europe is ontwikkeld… Ze hebben het alleen niet aan de man gekregen.
was trouwens enkel externe verfraaing, niks motorisch
Waar die Corsa’s OPC zijn gebleven? Ik zat laatst in de Bus van Groningen naar Gasselte, en alleen op dat traject kwam ik er al 2 tegen (ook nog in het blauw, best fraai eigenlijk ;))
Update: verse persplaten toegevoegd!
Ben ik nou gek, of is dit de tweede motorische update van de Corsa dit jaar?

Ik denk trouwens dat er in Nederland zo’n 250 Corsa OPC’s rondrijden. Een gekocht door een paar 75+-ers.
ik vind de huidige corsa nog steeds in van de mooiste wagentjes in dat segment.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).