Politie flitst bestuurder met 243 km/u op A1

Auteur: , 75 Reacties

Gisternacht is er op de A1 ter hoogte van Rijssen-Holten de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. Hierbij werd een man aangehouden die maar liefst 243 geijkte kilometers per uur reed. Hij kon uiteraard zijn rijbewijs meten inleveren.

Naast deze snelle jongen vermeldt het persbericht van de politie Noord- en Oost-Gelderland dat er nog 3 rijbewijzen zijn ingevorderd voor snelheden van 182, 202, en 210 km/u.

Hiernaast zijn nog twee personen aangehouden nadat zij een stopteken negeerden en klem werden gereden. Toen de politie het gereden traject nazocht werden twee pakjes met 46 gram heroïne en 35 gram cocaïne gevonden. Au. Verder werden er nog een paar bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder rijbewijs (3), en rijden met een Vals Litouws rijbewijs (!). Al met al een productief nachtje dus voor onze vrienden in het blauw.

Maar wat wij willen weten: wat voor auto reed de man die met 243 gepakt is? Zo’n geijkte snelheid is al gauw 260-270 op de teller, dus het moet een aardig rap wagentje zijn geweest. Mochten jullie meer weten, dump het dan in de comments!75 reacties

wow!
die man dacht zeker dat hij op een racebaan was!
wow!
die man dacht zeker dat hij op een racebaan was!
achja….. beetje gechipte 535d haalt dat al… dus hoeft niet perse echt een dikke wagen geweest te zijn
@RudyV: Sinds wanneer moet zo’n schrale 535d gechipt worden om boven de 243 te komen?
@RudyV: Dat doet een gechipte 320d al… ;)
@RudyV: Sinds wanneer is een gechipte 535D niet meer dik?
Dat is een auto waar 90% van het volk hier (o.a. mezelf) graag in zou rijden.
@RudyV: die snelheden haalt me oma van 85 in haar gechipte booster ook wel
R8…
Stelletje NSB’ers daar. Ik blijf het laf vinden om op dat soort tijdstippen op snelheid te controleren. Natuurlijk, 243 is belachelijk hard, maar liever zag ik dezelfde politieinzet ’s morgens op de hoek bij een basisschool of iets dergelijks. Ergens waar het écht gevaar oplevert zeg maar.
@CasperH: Ik stem voor inderdaad.. ’s avonds gewoon de snelheden verhogen op de snelwegen.. Rijd je daar, helemaal alleen op de weg mag je maximaal 80, inderdaad te kansloos voor woorden. Maar goed, de staatskas moet weer gespekt worden en de quota moet weer gehaald worden voor het einde van het jaar he.. dan krijg je dit soort acties!
Ze moeten de moeders die hun kinderen met de auto naar school brengen, terwijl ze twee straten verderop wonen eens aanpakken. Hoe vaak ik dit wel niet bijna fout zie gaan..
Beetje Verward
Nee, een 535d is inderdaad geen dikke wagen.
Scharminkelig ding die ik zo uit mijn achterzak betaal.
Gisterennacht.. met andere woorden weer kansloos flitsen als er niemand op de weg is. (natuurlijk is dit wel een hele hoge snelheid.. maar kom op.. wie houdt zich nou aan de 120 km/u om 2 uur ’s nachts.
lul niet zo stoer RudyV.. Niet echt op de hoogte van de huidige autoprijzen?!
Ik zeg een Toyota Prius!
@QuattroBoy: Ik was het niet!! Ik zat thuis porno te kijken.

Of iemand met een Lambo uit Bulgarije, of iemand met een A6 uit Servie.. denk ik…
weetje wat jammer is, dat er vannacht bij ons ingebroken is, dat de mercedes S600 van een maand oud meegenomen is, en dat je dan vervolgens drie kwartier op de politie moet wachten die dan vervolgens een verklaring afnemen en bij voorbaat al zeggen dat ze niet eens gaan zoeken naar de auto! Die teringlijers zullen het wel te druk gehad hebben met dit soort bijzonder laffe praktijken!!!!
@dre: Ach, allrisk verzekerd mag ik hopen. Maar goed, zoals James May eens zei toen hij langs de kant werd gezet wegens een kleine snelheidsovertreding: “Oh, good! This must mean you’ve found my television!”…
@dre:
Jullie hebben nog geluk gehad, voor hetzelfde geld vinden ze de sleutels niet en maken ze je ff wakker met een revolver tegen je hoofd aan, zoals bij een vrind van me is gebeurd.
’t is verschrikkelijk maar je kunt zo’n auto eigenlijk niet meer hebben in Nederland, je kunt beter een C6 of een
VW Phaeton kopen, daar hebben deze georganiseerde bendes geen afzetmarkt voor.
En de Mercedes zit allang ergens in het Oostblok.
Zat die auto niet aan de satelliet gekoppeld, bij dergelijke kostbare wagens is dat meestal verplicht door de verzekering.
@ beetje verward
Volgens mij ben jij helemaal in de war als je een 535d geen dikke wagen vindt en dat je het ”zo” kunt betalen.
@dre, zo’m s600 heeft toch een track&trace systeem?
@RudyV: “achja..” 535D heb ik oko al een handje vol van versleten, lijkt me net zo gewoon als je kont afvegen na het poepen
@RudyV: Liever dat je het aankoopbedrag terug krijgt en een nieuwe uit mag zoeken dan dat je je auto terug vind die totaal verneukt is door een stel mongolen.
Laat ik het zo zeggen :P Naar wie zou je gaan als de politie er niet was ?? http://www.autoblog.nl/archive/2010/02/20/duitse-minister-eigen-auto-terugstelen-ga-gerust-je-gang

:D:D
Voor de bestuurder die 243 reed….die moest ook zijn voertuig inleveren. Het is een 100% overschrijding (120+120=240) Dat is pas klote. En ja, heb er ervaring mee, jammer genoeg.
@A6?er: Ervaring mee? Onlangs in Oostenrijk geweest? ;)
@A6?er: ??? een A6’er die harder rijdt dan het door de overheid uitgevaardigde regeltje van 120km/h ? Jij bent toch een boekhouder ?
@RudyV
Zo’n track&trace systeem obv gsm/umts is tegenwoordig ook te simpel te omzeilen:
http://www.phonejammer.com/product.php?productid=16139&cat=0&bestseller=Y
Echt lelijk om daar in de nacht gaan staan controlleren. Als je dat stuk kent weet je dat het daar dan rustig is en je er met beetje fatsoenlijke auto flink kan doorrijden.
@dre

Hebben ze misschien jullie S600 meegenomen en daar 243 km/h mee gereden :P?

Grapje; maar dit is aardig kut inderdaad. En lijkt me inderdaad wat belangrijker dan s’ochtends ( of s’nachts ) de staatskas gaan spekken op een – waarschijnlijk – lege snelweg.
Zometeen even een paar 535D’s halen.
@toyotaprius Nee, niet in Oostenrijk. Nederland + Ducati 999 + undercover A4= Rijbewijs flink aantal maanden kwijt + een lekkere spekking van de staatskas.
Toen mijn kentekenplaten gestolen was deden ze er ook niks aan. Ach wat maakt het uit. Als iemand met 200 km/h geflitst wordt moet ik dat toch betalen. Ik begin het hier echt maar dan ook echt zat te worden. Geen toekomst hier voor mij. Maken en wegwezen !!!
Knap lullig, net alsof de verkeersveiligheid zo in gevaar komt om 02:00 ’s nachts. Doe liever bekeuren voor bv bumperkleven of rechts inhalen in de spits.


btw, ik heb hier nog een paar 535d’s staan in de verpakking, doe er verder niks meer mee want ze zijn van het oude model. Als je interesse hebt laat maar horen. Ik ruil ze graag tegen bv een pakje sigaretten of een fles cola.
@Benjamin1: Denk je nou echt dat er iemand geinteresseerd is die paar 535d’s van jou?? En dat voor een heel pak sigaretten?
@Benjamin1: vriend dan wil ik ze allemaal wel en kgeef je zelfd 400 slof GRAPPE MAKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Waarom zou een S600 verplicht klasse 4 of 5 alarm hebben?
bv. bij vd Akker uit best
Audi R8 Spyder 5.2 van 219.000 klasse 3
RS5 121.000 klasse 3
RS6 getuned 119.000 klasse 3

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=l3m4dwvf43wv
een CL63 AMG klasse 3

moet ik verder gaan?
@Junior540: Omdat klasse 3 meestal affabriek is. Een klasse 4 of 5 alarm wordt meestal overgebouwd naar de nieuwe auto.
RegioCollegeSucks
waarom doet iedereen hier alsof een bmw 535d een dikke auto is? hij is duur en snel maar dik? tis gewoon een kansloos inspirtatieloos hok voor managers die niks met auto’s hebben
@-niels-: Ik heb net een nieuwe 535d bestelt voor 85.000 euro maar ben geen manager. Dus eerst na denken voor je iets schrijft of ordeeld over een ander persoon.
@-niels-

Een 535d moet je echt niet onderschatten, één van de beste en meest efficiënte dieselmotoren in zijn klasse. Ook kan hij het op bijv. tussen-acceleraties een M5 aardig moeilijk maken..

Zou er maar wat graag eentje willen hebben voor woon-werk verkeer.
Ik ben het helemaal met CasperH eens!
En met een M-pakket ( o.a. sportonderstel ) is het een superauto om te rijden, ook al blijft het een diesel. Saai is anders iig :)
Jongens ik heb nog wat 535D’tjes staan iemand nog intresse?
@-niels-

Ik weet niet waar ze jou gelaten hebben.
Als jij een 535d met mpakket, de optionele velgen, “een kansloos inspiratieloos hok voor managers” vind. Dan mag je jou smaak even aanpassen.

(http://www.carblog.co.za/wp-content/uploads/2008/02/bmw-5-series-sport-edition.jpg)
Dus hier kan je je inschrijven voor ’n groepsaankoop 535D’s?
Kan je ook de touring-versie aankruisen? Ik heb ’n hond…

On-topic:
Je kan de politie wijsmaken dat je gaspedaal klem zat zoals die bestuurder met z’n prima Prius:

In Noorwegen is opnieuw een Toyota Prius op hol geslagen. Volgens de zoon van de chauffeur, die op de passagierszetel zat, trok de wagen ongecontroleerd op tot 176 km/uur, waarna hij tot stilstand kwam tegen de vangrail. De 49-jarige bestuurder kwam er met de schrik vanaf.

De Noorse wegpolitie kreeg gisteren telefoon van een bestuurder die de snelheid van zijn wagen niet meer onder controle had. Hij kon zijn Prius uiteindelijk tot stilstand brengen door zijdelings in de vangrail te rijden. De Japanse autoconstructeur ligt zwaar onder vuur omwille van technische problemen, onder meer met het gaspedaal. Wereldwijd worden zo’n 8,5 miljoen wagens teruggeroepen. Toyota heeft een ploeg ter plaatse gestuurd om het wrak te controleren en de chauffeur te ondervragen.

In de Verenigde Staten gebeurden de voorbije maanden al meerdere ongevallen met slecht functionerende Toyota’s. Minstens één daarvan had een dodelijke afloop. (belga/svl)

bron: http://www.hln.be (12/03/2010)
@Trobken: Helaas dat zo een Prius hok geen 240+ doet he ;)
@vtec: als je aangifte doet en aangiftebewijs hebt dan is dat voldoende bewijs om boetes kwijtgescholden te krijgen vaak. Zeker als je ook nog een alibi hebt (werk, familie etc.).

We wonen in Nederland, niet in een bananenrepubliek. Als je het écht niet hebt gedaan dan is het ook normaal dat je niet beboet wordt.
Lol dit topic wordt geloof ik door de 535d gekaapt :)
Maar we weten nog steeds niet wat de man nou reed…
Svenska Aeroplan AB
@ junior540: nee hoor, je hoeft niet verder te gaan… Ik zal het je uitleggen: ieder jaar wijzigen de eisen van verzekeringsmaatschappijen m.b.t. het alarmsysteem. Op dit moment is de grens voor verplicht alarm klasse 5 (uit m’n hoofd) €61.000,-. Een paar jaar geleden wellicht een stuk hoger.

Snappie?
Ze zijn daar veel aan het controleren dit weekend ivm. de Hellendoorn rally die daar vanavond start…
@junior540 In Nederland is een klasse 4-5 verplicht alleen moet er voor een klasse 5 een basis alarm klasse 3 inzitten. Verdere info staat al bij Svenska Aeroplan
@junior, misschien niet verplicht. Maar weet wel als er geen 5 op zit de verzekering ,m niet voor je wil verzekeren. uitgaande van die S600 dan he.
Dus niet verplicht maar wel noodzakelijk, dus precies hetzelfde eigenlijk.
bij deze wil ik me op de aftermarket van de allom populaire 535d storten, ik heb nog een partij chippies ligge die ik voor een zacht prijsje weg doe.

mail: [email protected]

autoblog members krijgen korting!!!!!!!!!!!!!

OT: jezus, ga idd boeven vangen(leef met je mee dre)
Ik respecteer de politie, maar aan Dienst Verkeerspolitie heb ik zo’n schijthekel… Maja, je kan over de politie zeiken en je kan over de politie zeiken.

http://www.youtube.com/watch?v=mSNmcQGrQ1k
Zestig kilometer verderop is alles tussen 175 en 300KM/u de norm op de linkerbaan. Ik kan de 300 net aantikken. Maar 225 rijdt fijner.

Ik zie niet waarom je ’s nachts in Nederland die snelheid niet zou moeten kunnen halen, mits de omstandigheden goed zijn. Die omstandigheden zijn: een goede auto, dat je uitgerust bent, dat het zeer rustig is, dat het weer goed is.

Gewoon vette pech voor deze doorrijders dat ze gepakt zijn, want helaas vindt men op de burelen regeltjes zoveel belangrijker dan wat fair is.
@zdev: op de A30 mag je tot Schuttorf maar 100 en op de A31 ben ik met 180 al erg vaak de snelste deelnemer, dus niet zo overdrijven. s’Nachts sneller rijden is erg onverstandig, omdat het inhaalverbod voor vrachtwagens niet in werking is, er veel vermoeide/ dronken of andersinds incompetente chauffeurs op de weg zijn, er vaak wegwerkzaamheden zijn, bijzondere transporten etc maar het bovenal donker is, het zicht minder en het dus gevaarlijker is. Het kleinere verkeersaanbod is maar een variabele in de hele som.
das vlak bij mijn huis !
snachts ook maar ff opassen dan..
die van mij haalt de 243 gps-kilometers ook wel, de 250 zelfs. maar ben toch benieuwd met welke auto hij die snelheid gereden heeft.
Idd, Dre bij een s600 is track en trace sowieso verplicht anders krijg je hem niet eens verzekerd. of zaten er nog groene plaatjes op
makkie. porsche. je bent tegenwoordig niet meer bijzonder met een porsche omdat er al zoveel van rijden
Beetje Verward
Klopt. En met een 535d ben je ook een minkukel heb ik begrepen. Saaie kantoorchefbak. Wat wil je ook voor dat geld?
laatst probeerde ik nog een paar 535d’s aan de kringloopwinkel te slijten maar die weigereden omdat er een afgekloven ijscostokje op de achterbank lag of de ruitenwisservloeistof op was. Toen heb ik ze maar aan een boom in een donker bos gebonden.
@donzobar: je kan zo ook naar de gemeente reiniging brengen. Ze hebben daar van die 535D containers, waar je die dingen in kan flikkeren.
weigerden
535d is gewoon een mocrobak, waarvan bij deze de baas z’n schaap naar z’n kebabtent wilde brengen voor zonsopgang, maar helaas dat word dus broodje pindakaas…
Ik ben al een jaar sinds de aanschaf van mijn Audi lid van Technocon. Ook een track&trace provider. Echt geweldig. Ik kan via internet te allen tijden zien waar mijn auto is.

Maar goed, ik geloof het als je zegt dat die slimmerikken (lees *lijers) daar ook al iets op gevonden hebben.
Ik heb ook een gechipte 535d en haal 285 op GPS (weliswaar in Deutsche Bahn).
@nino: nino wat voor type heb ej nieuwe type 535d of nog de oude versie kwil graar zelf ook de nieuwe type halen ma zit nog te denken 535 of gwn 540i gechipt
hahahahah dacht ik ook heee
zelf mijn 528i haalde met orgineele bandjes de 240 dus het hoeft geen groot motor te zijn:P 2.5 haalt zelft 240 mijn oude 325i haalde 245
ik rijd daar altijd rond de 230(oook omdat mijn auto niet harder kan) ik ben nog nooit geflitst
243 wouw wat snel mij vader rijd met zijn audi v6 2.8 al bijna 250 alsof dat heel snel is hij rijd geen 350 ofso
range rover sport superchaged gechipt :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).