Autoblog video: Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

Auteur: , 153 Reacties

En de vraag die op iedereens lippen brandt: welke is de beste? Nu is dat niet heel makkelijk te beantwoorden, maar we doen toch een poging.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan de video HIER! ]

Met een trio sportievelingen ligt het voor de hand om vooral naar prestaties te kijken, maar ja welke dan? De rauwe sprintcijfers? Topsnelheid? Rondetijden? Maar waar dan? De Nurburgring is ook maar een stuk asfalt en afhankelijk van de condities kan de ene of de andere auto wel eens in het voordeel zijn. Zo heeft de Audi RS5 als enige vierwielaandrijving, wat een duidelijk voordeel gaat opleveren onder gladde omstandigheden. Sterker nog; het kan het verschil zijn tussen thuiskomen of je auto moeten achterlaten onderaan die besneeuwde berg. Het excellente Superauto deed de tests op Nurburgring en op Hockenheim wel en daar komen de volgende hiërarchie uit: M3, RS5, C63. Maar laten we nu ook weer niet doen alsof we iedere week onze rondes op het circuit draaien, en dat het dan met name aan het materiaal ligt welke rondetijd we draaien.

Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

Als je op de Ring de man wil zijn, dan is de keuze duidelijk. In een beautycontest zullen de verhoudingen anders liggen en laten we vooral niet doen alsof de looks er niet toe doen. En met de RS5 (S5/A5) heeft ontwerper Walter da Silva meer dan de juiste snaar geraakt. Wat een plaatje, zonder meer de mooiste van het stel. De BMW M3 die we kregen toebedeeld was er één met Competition Pack. Dat staat de M3 goed, maar zelfs met een vaste hand wordt een Bob Ross schilderijtje geen Van Gogh. De Mercedes C63 AMG mocht in Estate trim aantreden. Geen lelijke auto, maar de sedan is al mooier. En dat is nog steeds geen coupe. Volle punten voor de RS5, een tweede plek voor de M3 en een vaantje voor de C63 voor het meedoen.

Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

Onder de motorkap lijken de Duitsers op één lijn te liggen: bij alle drie ligt er een heerlijke V8 in het vooronder. Als je de verdere specificaties bekijkt, dan lijken ze elkaar erg in de gaten te houden. De vermogens ontlopen elkaar nauwelijks: de BMW heeft 420 pk, de Audi 450 pk en de Mercedes 457 pk. Pas bij het maximum beschikbare koppel komen er grote verschillen aan het licht: BMW biedt met 400 Nm het minste, maar blijft dicht genoeg bij de RS5 met 430 Nm. De Mercedes daarentegen heeft een monsterlijke 600 Nm beschikbaar. Maar de Mercedes heeft dan ook veruit de grootste cilinderinhoud, 6,2 liter (versus 4 liter voor de M3 en 4,2 liter voor de RS5). De Audi en BMW blokken lijken het nog meest op elkaar: beide leveren een hoog specifiek vermogen en draaien heel graag veel toeren. De Audi doet dat dan zo makkelijk dat een toerenbegrenzer overbodig lijkt, maar wel degelijk aanwezig is bij 8250 tpm.

Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

De V8 van de C63 AMG blijft een slag apart. In zekere zin is het blok simpelweg te groot en te krachtig voor een relatief compacte auto als de C-klasse. De vorige twee keren dat we een C63 leenden, moest er daarna dan ook nieuw rubber op. Ditmaal heeft Sacha zich nog weten in te houden. Het bizarre is eigenlijk dat in de C-klasse de 6.3 V8 (die dus 6,2 liter groot is) nog enigszins is teruggeschroefd in vermogen. Het platform van de C-klasse biedt simpelweg niet de ruimte die nodig is voor een optimale ademhaling (in- en uitlaat) van het blok. Ondanks de verschillen in specificaties van de motoren, zijn de Duitsers heel eensgezind over de prestaties. Die zijn voor alle drie eender: de topsnelheid is begrensd op 250 km/u en de 100 staat in 4,6 seconden op de klok.

Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

Verschillen zijn er ook in de aandrijflijn. De M3 is de enige die nog met handbak te krijgen is, de DCT bak met dubbele koppeling is optioneel. De C63 AMG is louter met traditionele automaat te krijgen, wat overigens minder erg is dan het lijkt. De 7-Tronic bak voldoet namelijk meer dan prima. In de Audi is er altijd een zeventraps DSG bak (met dubbele koppeling dus) en de aandrijving geschiedt altijd op vier wielen. Tja en die Quattro aandrijving is met het optionele Sport diff?? zo goed dat sommigen van jullie het als saai zouden bestempelen. De RS5 gaat simpelweg de kant waarop je hem heen stuurt, fratsen als excessief over- of onderstuur zijn hem vreemd. Op een droog circuit zou het kunnen gaan vervelen, doordat spelen met de balans van de auto nauwelijks mogelijk is. Op de openbare weg is het ander verhaal: door de enorme reserves geeft de RS5 je het vertrouwen om net een streepje harder te gaan. Ook het onderstel die het allemaal goed onder controle houdt, werkt daar aan mee.

Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

In de C63 AMG daarentegen is het gevoel totaal anders. In standaardtrim heeft de C63 best wat bodyroll, waardoor je eerder het idee hebt dat het lekker snel gaat. Mocht je geen enkele behoefte hebben ooit iets van deining te voelen, bestel dan het sportonderstel. Dat is eerder te hard, maar daarmee zijn de (in feite ongewenste) koetsbewegingen verdwenen. De M3 lijkt het beste van de twee werelden te combineren. Een beetje tot een heleboel overstuur is mogelijk, maar met de M3 kun je ook hele nette lijnen (proberen te) rijden. De winnaar qua weggedrag? Voor op sneeuw, ijs of tijdens een rallyproef: de RS5. Voor op een circuit: de M3. En voor als je de hooligan uit wil hangen: de C63 AMG. Let wel het zijn details, want met alle drie kun je zo hard bochten om dat je passagiers spontaan schietgebedjes gaan mompelen.

Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

Voor het interieur is de rangorde makkelijk: op de derde plaats de Mercedes, op plaats twee de BMW en dan door tweemaal KO: de RS5. Tienmaal mooier, volwassener en alsof het uit een klasse hoger komt. In sommige spelletjes is Audi erg goed geworden de laatste jaren. Qua prijzen maakt het eigenlijk ook allemaal weinig uit, een paar mille is tenslotte niets op dit soort bedragen.

Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

Das Supertrio: RS5, M3 en C63 AMG

En dan de hamvraag: wie is de winnaar? Doet het er echt toe? Mocht je nadenken over één van de drie, dan heb je meestal een duidelijke voorkeur. Mocht je heel erg twijfelen: kies dan voor de Lexus IS-F. Dat is zeker niet de beste auto, maar we zien er weinig van rijden en dat is ook weer zonde. Mocht je dan echt willen weten welke auto Casper, Sacha en ik zouden kiezen…. dan zit er maar één ding op: even de video van de triotest C63, M3 en RS5 bekijken. KLIK!153 reacties

vanochtend al bij RTLZ. Puike test, en supergoeie aflevering vanochtend!
@Benjamin1:

”Puike test”

WTF was I thinking…
Hier zat ik op te wachten dit wordt de dikste rijtest van het jaar :D Ga nu video kijken :D
Die RS5 is zo gigantisch bruut en mooi gelijnd.
echt. zeker mooier gelijnd dan de C63 AMG.
alleen dat is een mening.
@philipzuidijk: inderdaad alleen wel jammer van de c63 station…. ze hadden beter de sedan kunnen nemen!
Meteen even de video kijken .. lijkt me een erg gave test!
Ik heb deze rijtest net al gezien bij RTL Autoblog (via RTL Gemist) en het zag er weer erg goed uit. Bovendien lijkt Wouter de kritiek te hebben gelezen, de voice-over was stukken beter dan vorige week. Het was wel jammer dat er een duidelijke conclusie ontbrak aan het einde, natuurlijk zijn het alledrie andere auto’s maar leg dan waar welke auto het beste in is (zoals in de geschreven rijtest). Maar verder was het erg goed.
edit: leg dan = leg dan uit
conclusie mag toch wel duidelijk zijn na het lezen van de test, de Audi wint….! Mooie test!
EINDELIJK!
WTF! Waar sacha is rond 00:50 .. daar woon ik een paar straten vandaan! Is in Zoetermeer! Had ik dat maar geweten dan had ik lekker kunnen kijken .. :P
Audi S5: goed ding, maar komt niet aan de M3. RS5: goed ding, maar M3 is nog steeds heftiger. Hoe krijgen ze het voor elkaar om een paar jaar oudere auto niet te kunnen beaten. Bovendien ziet ‘ie er beschaafder uit, Audi is weer een stapje dichter bij de M3 gekomen, maar de koning is gewoon onverslaanbaar.Audi zal nooit de kwaliteit (en zeker het imago) van BMW halen. Het blijft een houtje-touwtje-merk. Design straalt ook steeds uit ‘wat moeten we nu weer verzinnen om hem een paar jaar verder te kunnen produceren’, Het lijkt wel of een Duitser met z’n dikke r##t op de motorkap van de Audi gezeten heeft, is doorgezakt. De BMW blijft toch een waar pronkstuk in deze categorie. Dit is gewoon echt.Er wordt altijd goed naar de M-modellen gekeken. Zolang dat nog nodig is, zal Audi nooit de benchmark in deze klasse kunnen worden.En wat een prachtig geluid maakt die M3 toch, daar komt de Audi niet bij in de buurt!
@Punk: Uw hart is verovert door BMW en Audi is het ergste scheldwoord dat er in uw woordenboek voorkomt? Prima, maar moet ik dat in elke reactie van jouw lezen? :?
@Rob: Mooi he, even een kijkje in de reacties van Punk.
@Punk: weet je wat, audi maakt veel mooiere modellen op het moment vergeleken met bmw, veel meer stijl. ook het interieur van bmw doet onder aan dat van audi, zie het artikel. Ook de wegliging van een rs5 is veel beter, zie artikel. Dus hou je onzin over de superieurheid van bmw voortaan voor je, dat zijn ze niet, ja misschien vergeleken met een lada of dacia.
Heerlijke video, dit mogen jullie vaker doen (Y)
De RS5 is gewoon het mooiste gelijnd (mening) en het beste in de praktijk.
KLAAR.
hier is geen winnaar van. / verschillende karakters van de auto’s.
Sorry, maar ik vond dit maar een slappe rijtest.
Er wordt helemaal niks inhoudelijks vertelt..
Op nummer 3 de C63 AMG, gevolgd door de RS5 en op nummer 1 *tromgeroffel* De M3 :D

Puur subjectief natuurlijk, maar vind die M3 ondanks dat ie de bejaardste van het trio is toch wel de beste looks hebben.
De M3 ownd! Daarna de Merc en Audi komt ergens achteraan.
Had het ook al gezien op RTL Z, en zoals eerder gezegd heeft Wouter idd wat met het commentaar gedaan, netjes! Was een goede uitzending met dito montage..
Voice-over deed me stiekem een beetje aan Herman den Blijker denken maar daar is verder niets mis mee ;)
Waarom niet de GT-R? Zelfde prijsklasse, aangezien de optielijst toch al is aangevinkt door de Japanners, maar ongetwijfeld meer performance. In een GT-R mompelen je passagiers geen schietgebedjes want die zullen ondertussen al dood zijn door een gebroken nek. ;)
@BaySideBlueBoy: Not “PREMIUM”
Nou, voor mij de M3 dan maar en op plaats 2 de Merc. De Audi is in mijn ogen best saai: 4WD en een laffe soundtrack. Het brute gehamer van de Merc en het gejank van de M3 i.c.m. RWD zijn voor dit segment echt doorslaggevend vind ik.
Die M3 is zooooooooo perfect.
Mijn keuze:
AUB geef ze me alledrie, 1 voor als ik zin heb er mooi uit te zien (RS5) 1 voor als ik keihard wil knallen (C63 AMG) en 1 als ik allebei in 1 wil (M3):D
Launchcontrol voor mietjes? Zegt degene als 2e eindigt…
Maak me gek! Wat een geluid komt er uit de AMG bak. Rij zelf bmw maar doe mij maar de AMG :)
Ik vind de Mercedes iets te heftig qua handeling, de BMW heeft voor mij persoonlijk een te hoog ‘kijk mij eens rijden’gehalte. Ik kies de Audi. Zonder typeplaatjes lekker knallen, ook als het regent.
Heerlijke test dit. Enige minpunt is dat de foto’s in matige resolutie op site staan, dit is wel echt materiaal voor een mooie wallpaper!
@opgooier: Dank voor het compliment, misschien doen we wel verzoeknummertjes ;) Welke wil je hebben?
@CasperH:
Inderdaad, er zitten zeer mooie foto’s tussen.
2009 en 2022 graag, als je wallpapers maakt.
@CasperH: 1909 en 2009 zijn welkom in hoge resolutie (heb 30”’monitor die draait op 2560×1600). Eventueel kan ik ze zelf wel op maat maken.

Na een nachtje slapen zou ik voor de RS5 gaan, verreweg de mooist van het trio en ik denk in de RS5 de meeste kans te maken ooit de 30 nog te halen :).
Tis allemaal wel leuk die drie auto’s maar ik ben helemaal niets wijzer geworden wat nu echt de verschillen zijn. Het zijn allemaal bovengemiddelde auto’s en 99% van ons zal er nooit in rijden, maar toch…

Wat we nu alleen weten is, welke jullie zouden kopen.

Wat niet wegneemt dat het toch wel een vermakelijk filmpje is. Vooral de mooie conclusies van Sacha

PS: Als Sacha het de volgende keer weer niet kan vinden, kun je altijd mij bellen.
En is zou voor de M3 gaan, al zeg ik tegen de andere ook geen nee.
@Punk: Hoe kan je zo BMW geil worden? Zo vet zijn die bakken toch ook weer niet? Haha niet normaal..
Doe dan maar de Lexus IS-F. Misschien niet de snelste op het circuit, (waar je niet of nauwelijks zult zijn) maar wel een verschrikkelijk bruut geluid, ziet er goed en elegant uit en is daarnaast voor de basisprijs gelijk full-options. Bij de duitsers komt daar zeker nog een 20.000 euro bij.

daarnaast rij je dan tenminste nog een aparte auto.
RS5 voor mij! :P
Dat geluid van die Merc, dat is zo zalig. Maar Benz blijft een merk die op de markt werd gezet door de rijkere boeren, die er op zondag mee naar de mis reden. Dus dat gaat niet door.
De M3, een powerhouse van jewelste, een stuurplezier tot en met, maar te steriel geworden ivm vorige M3’s.
Audi RS5 heeft geen schijn van kans, want net als Clarckson heb ik het niet voor Audi-bestuurders.
Dus voor mij ook graag die 4e hond, de IS-F.
kijk wat ik niet snap mercedes heeft een plekje in de koningsklasse f1 audi is zowat de koning van lemans en doet het niet slecht in gt klasses bmw stelt niet veel meer voor in f1 of zelf in autosport maar de m3 blijft wel de koning zeker op wegligging dus,… explaine autosport een lab voor de auto’s van morgen of niets meer dan promotiemateriaal?
@bpc:Autosport heeft niets te maken met de straat-auto`s, Kijk maar naar renault F1 een paar jaar terug. Zie jij een twingo deze jongens verslaan?
Superleuke rijtest, heb er met veel plezier naar gekeken. Iets om vaker te doen.

Mijn voorkeur zou uitgaan naar Brutus! De Merc C63.
Die auto is geweldig, hij is mooi en zooo krachtig!
Alleen voor het geluid zou ik mn buurman al in het beton storten! (bij wijze van spreken dan he)

De M3 op 2, alleen al om het feit dat je deze M3 nooit op een 3e plek kunt zetten. Daar is hij gewoon te goed voor.

De RS5 op 3. Ik ben zeker liefhebber van Audi, maar dit vind ik gewoon niet spannend genoeg. Hij komt iets te log over voor een auto met zulke prestaties. En die wielen zijn een drama om te zien! Hij is niet hetgeen wat een RS4 bijvoorbeeld wel is: Ontzettend ruig! In een blik straalt de RS4 uit wat de RS5 doet blozen.

Maar al met al is dit maar een bescheiden mening en hey, wie ben ik?
Autoporno… lekker hoor en ik neem de M3, alhoewel de C63 sedan een heerlijk geluid heeft en er 4 mensen in kunnen…. Alhoewel de RS5 er erg mooi uitziet als ik er één tegen kom. Moeilijk hoor. :D
waarom maken ze geen m3 touring dan heeft die bloedgeile c63 amg eindelijk eens concurentie
al die m3 lovers rijden vast niet met achterwielaandrijving :p leuk voor op een circuit maar voor dagelijks leven is 4wiel zoveeeel fijner, lekker hard door de bochtjes, altijd blijven plakken, iedereen die m3 zo leuk vindt rijdt zelf met een peugeot 206 ofwel kunnen ze echt goed rijden, maar dat is een minderheid
Super gave video jongens. Keep up the good work!
GRRRR..daar zit je dan in de UK met je internet via een ‘dongeltje’ en nog maar een paar MB data ‘tegoed’… ;(
Morgen hebben we ADSL, dan kijk ik direct deze video!:)

Persoonlijk zou ik voor dit geld voor een liever een full-options 5 serie (desnoods een diesel, 535D!) ofzo gaan. Ook een super bak en voor dagelijks gebruik net even iets realistischer.
RS5 mag dan wel de ‘beste’ zijn, qua rijbeleving komt ie lang niet in de buurt van de M3 en de C63. Mijn keuze zou dus vallen op een van die 2. Welke? Ik denk de M3, maar dan wel de Sedan a.u.b!
Ach met een C63 Station zou ik ook niet klagen…
Is niet zo moeilijk.DE c voor mij graag.Kan je ook gewoon meer rijden zonder dat je eruitrammelt.M3 is ook dik.Audi is te duur.En dan begin ik weer.De mensen die erin rijden denken dat ze premium rijden ,maar dat is helemaal miet zo.De ander twee en dan vooral mb hebben een historie waar je u tegen zegt
Dit doet mij wel heel erg denken aan Top Gear, haha. ;) Vooral toen jullie moesten wachten op Sasha, zoals James en Jeremy altijd moeten wachten op Richard.

Verder een leuke test, BMW blijft natuurlijk de beste. ;)
complimenten autoblog voor dit gave filmpje!

Casper had iets meer mogen praten.
Mijn keuze zou toch echt de c63 zijn…. vooral dat koppel moet heerlijk zijn. Niet altijd precies in de goede versnelling moeten rijden om snel te zijn.
geweldige rijtest :-D

doe mij me M3 aub
Coole video autoblog! Zalige bakken! Maar mis wel wat inhoud… En eerlijk gezegd hoeven die verhaallijnen ook niet echt.

Toch proficiat!
Op papier leuke test. Maar met matige ”verslaggevers”, matige (lees: slechte)grappen, saai rijgedrag, etc etc, resulteert het in een erg matige filmpje.

1 C63
2 M3

vind de RS5 meer in het rijtje 6 serie, SL passen .. maar daar wordt die zoek gereden.
@JohnDrama: rs5 hoort echt niet in het rijtje van de sl of 6 serie, daar hoort een toekomstiger r4 of iets dergelijks tussen.
Ik weet niet waar mensen het over hebben, maar de m3 en de 3 amg winnen toch niet als je goed kan lezen…
@Jipp: hangt er vanaf of je voor beleving gaat of voor de verstandige keuze. De RS5 is de mooiste en misschien ook wel de beste, maar ook de saaiste van de 3. De andere twee geven een grotere kick, maar zijn minder fraai afgewerkt. En ook minder mooi imho, maar dat laatste is smaak.
@CasperH: als je goed leest, zie je ook dat alleen de m3 beter is op het circuit, voor de rest kun je beter voor een rs5 gaan. En je kunt je afvragen wat saai te noemen is, als je toch al met zulke auto’s met zo veel vermogen rijd… Toch? het geeft in mijn beleving al een kick als je er in rijd, of het nou een patserige m3 is, of een rs5 die met stijl is vormgegeven.
@Jipp: Hoezo de RS5 winnaar volgens jou? Niemand van de testrijders kiest hem, want trager en klinisch rijgedrag. Hij is prachtig vormgegeven dat wel, maar waar is de funfactor? Dat is wel typerend voor het Audi, het ziet er leuk uit maar ondertussen glij je over je voorwieltjes uit de bocht met je standaard FWD.

Leuk geprobeerd Audi, maar voor de echte funfactor zul je nog steeds bij de ware premiumbakken moeten shoppen: de Merc of de BMW. Best leuk trouwens om te zien hoe de Merc en de BMW de gloednieuwe RS5 nog steeds achter zich laten.

Moeilijk kiezen trouwens… eigenlijk wil ik de BMW, maar dat geluid van de Mercedes is werkelijk onovertroffen!!
@Msport: ik kopieer de stukken direct uit de test. ‘En met de RS5 (S5/A5) heeft ontwerper Walter da Silva meer dan de juiste snaar geraakt. Wat een plaatje, zonder meer de mooiste van het stel.’ ‘De winnaar qua weggedrag? Voor op sneeuw, ijs of tijdens een rallyproef: de RS5. Voor op een circuit: de M3.’ ‘p de openbare weg is het ander verhaal: door de enorme reserves geeft de RS5 je het vertrouwen om net een streepje harder te gaan. Ook het onderstel die het allemaal goed onder controle houdt, werkt daar aan mee.’ en als laatste ‘Voor het interieur is de rangorde makkelijk: op de derde plaats de Mercedes, op plaats twee de BMW en dan door tweemaal KO: de RS5. Tienmaal mooier, volwassener en alsof het uit een klasse hoger komt.’

daarbij snap ik niet waar je het over hebt met je fwd, de audi heeft standaard AWD. En funfactor, heb ik al uitgelegd, ik denk dat je meer fun hebt in een rally dan op het circuit. Dus ja, de audi wint toch kun je conculderen.
@Msport: daarbij behoort audi toch echt ook tot de ware premium, alleen willen bmw fans dat moeilijk geloven. Alleen de tekst over het interieur zegt al genoeg. hierbij word al aangegeven dat ze boven mb en bmw staan.
@Jipp:

Joepie! DE audi fanboy op autoblog is terug. Dat wordt weer lachen in de reacties. Nog steeds niet van de kleppen op je ogen vanaf?
Die M3 heb ik nog een dagie mee gehad, lachuh!!!
Graag het geluid van de AMG, uiterlijk van de RS5 en stuur/motor karakter van de M3.
Waarom dan geen C63 Sedan?
@Lennart95vdk: Wellicht omdat de Mercedes importeur op dit moment geen sedan heeft staan.
Volgens mij waren de heren op het begin aan het trappen in de buurt van de maasvlakte 2, daar heb ik laatst ook nog lekker gereden. Mooie plek daarzo!

Te gekke review heren, dit is echt hoe ik ze graag zie. Het enige wat ik er nog op aan zou kunnen merken is dat ik het filmwerk/beeldkwaliteit (en dan heb ik het echt niet over pixels) niet 100 punten waard vind.

Nogmaals te gek.
V8 V8 V8 Veeee-aaacht!!! :D De laatsen in hun soort, laten we deze auto’s koesteren!
Leuk een beetje knallen met die bakken, maar weinig rijtest als je het mij vraagt. Had liever wat actie op een circuit gezien, en dan vergelijken, dat zegt veel meer.
Rijdt deze RS5 iedere doordeweekse dag door Soest? Ik kom ‘m daar sinds twee weken tegen…
Helaas kan ik sinds enige tijd geen abhd filmpjes meer kijken. word niks geladen. iemand enig idee wat dit kan zijn?
@GOD: adblocker?
ik kan audi echt niet meer zien …
die mercedes is uber machtig !
Hmm. De C63 kan meedoen met de M3 Sedan en RS4. De C63 kan meedoen met de Lexus IS-F. En als de coupés aan de beurt zijn kan de C63 als Estate meedoen. Wat een allroundbak. Alleen daardoor al voor mij de winnaar.
ja 3x raden wat mijn keuze is!
M3 rulezzzz…de inhoudelijk betere video van deze test op Autoweek.nl gaf ook deze kijk op techniek. De M3 stuurt beter, schakelt beter, is op hogere snelheid de meerdere van de RS5 en heeft die heerlijk venijnige uitlaatgeluiden ! ;-). Mjam…wat een juweel is dat ding toch !!!!!
MASTERLIJK GEWOON!!!
c63
m3 vind ik geen mooie auto
sorry
@ CasperH

Heb gewoon explorer8 zonder extra fratsen.
Heb ook al geprobeert met uitzetten van popup maar dat veranderd ook niks.
@GOD: weet niet of IE8 een standaard adblock heeft, maar soms blokt ie een advertentie, en gaat het filmpje pas nadat de ad normaal gesproken afgelopen is van start. Misschien is dat het? Anders kan je het best even je probleem met vermelding van exacte IE versie / Windows versie / eventuele plugins naar [email protected] mailen dan kunnen de technici ernaar kijken.
Mooie beelden, aardig filmpje.
Er had wel iets meer vergelijking tussen de auto’s in gemogen.
Het was me een beetje teveel infomercial met jochies in dikke auto’s
Wel goed opgebouwd en gemonteerd!
Over de auto’s:
De C63 sedan aub
De Audi klinkt echt vet, maar is net als veel andere waarschijnlijk te steriel en afstandelijk.
De M3 is het voor mij gewoon niet, weet niet waarom…
De Benz is behoorlijk in-your-face, maar hij is zo soeverein dat het weer cool wordt.
En dat geluid . . .
In het filmpje komt echt niet over hoe zo’n ding in de binnenstad klinkt als ie optrekt :shock:
Leuk gedaan..
Wel jammer dat de IS-F er niet bij zat.. Vind een S5 veel mooier dan de RS.. C63 sedan maakt ’t akelig lastig.. but in the end the original still supersedes its close counterparts..
Foto van de M3 voor dat oude gebouw is zeer fraai..
Volgende test?! R8 5.2, SLS AMG, 911 Turbo en GT-R..
De mooiste dan maar, als het verder niet veel uitmaakt.
BMW M3 Coupé is gewoon voor de echte mannen! De rest vind is allemaal wel leuk en aardig, maar te soft en te vrouwelijk ;)
BMW heeft ‘het’ gewoon!
hey AB crew, dit is echt een leuke video. Zo wil ik ze wel vaker zien! Ik vind de audi ook mooier dan de bimmer.. Maar die laatste neem ik toch liever mee naar huis :)
kut..kut..kut…kut…

owww. shit…

gevolgd door wat puberale humor door een maxicosie op de parkeerplaats achter te laten…

kwik, kwek en kwak bij ontmoeten elkaar bij een windmolen en de “test” begint…

de prachtige auto’s kunnen niet verbloemen dat het wederom een waardeloze test is, wanneer word die Wouter met nasale stem vervangen, ik wilde eigenlijk zeggen goeie kop voor de radio, maar ook zijn stem is een drama…

het opspuitende cola blikje, had niemand aan zien komen…

“launchcontrol is voor meisjes, want het werkt niet als je het nodig hebt…” aldus kwak…GAAP..
IbizaSportTDI
@Kees: Gast.. dan kijk je de volgende keer toch niet meer.. niemand verplicht je te kijken… pff..
Ik ben het echt met Sacha en Wouter eens. Een C63 (Sedan) is toch echt wel de leukste/mooiste van die drie.
Sorry Autoblog. Leuke test maar ik vind de edit slecht. Waarom heeft Patrick niet gefilmd?
My god dat geluid dat die C63 produceert… dat blijft elke keer weer fenomenaal… de RS5 klinkt idd nogal wat klinisch, maar is veruit wel het mooiste. De M3 heeft volgens mij de grootste play-factor. Al bij al zou ik idd ook wel kiezen voor de C63 sedan, gewoonweg omdat die veel te bruut is om goed te zijn!
Lekkere vergelijking, een ruimtehok versus twee coupés :P

Ik kies echter gewoon de C63, ook al is het een station, die 6.2 V8 in concert is alleen al de moeite waard.
– Zo’n test kunnen ze nog niet doen met de supercars van deze 3 automerken. Want BMW heeft nog geen Supercar. Ben benieuwd wanneer die komt!
Wat is die c 63 toch een lelijke auto, mercedes is zowizo troep! ik ga voor de audi, Degelijk heid, uitstraling.
Bmw mag er ook zeker wezen maar daar heb je minder comfort in.
@Dirk46: Audi: degelijk en uitstraling.Dat zijn juist punten die audi over de hele linie mist
@Dirk46: Haha jij moet eerst eens een cursus Nederlands nemen voordat je überhaupt het recht krijgt om een automerk zonder enige onderbouwing en op een erg intellectuele manier ‘poep’ te noemen. Uiteindelijk is het maar beter ook dat jij Mercedes poep vindt want met mensen zoals ik jou nu inschat wil ik mezelf liever niet mee identificeren.
Hmm als ik op de link klik om het filmpje te bekijken krijg ik alleen de ABHD, apple Banner te zien… Iemand enig idee hoe ik dit oplos?
Mercedes C63 Amg – Simply the best…

Ben op dit moment ook aan het twijfelen of ik een Mercedes C350 sport neem of de Bmw 335 Coupe. Beide USA-spec. Meningen?
Gaaf zeg! Ik heb deze in de zomervakantie gezien op de Brouwersdam ik heb er ook nog foto’s van ze staan ook op AutoJunk. Wat een geluid komt er uit deze monsters!
Waarom zul je een 335i kopen, doe het dan gelijk goed en koop een m3. als je het geld toch hebt, Mercerdes zijn gewoon poep auto’s!
De Merc voor de funfactor
Ik twijfel tussen de M3 en de AMG. De AMG omdat het gewoon weer eens iets anders is. Maar de M3 omdat ik niet van stations houd. De Audi boeit me totaal niet.
Geef mij maar de M5-touring. :-)
Kracht en ruimte
Best leuke auto’s. maar ja kosten een hoop geld en na een jaar kijk dan eens wat ze nog waard zijn…..precies afschrijving als de brandweer. Voor dit soort bedragen koop je ook een 2e hands RS8, Lamboughini Gallardo of een Aston Martin Vantage of een DB9. Heb je na een jaar een hogere restwaard, maar een auto met meer uitstraling…..lijkt mij de keus niet zo moeilijk…..of je wacht een jaar een koopt voor een schraapprijs 1 van de 3……
Wat een heerlijke test! En dan nog betaald krijgen ook..
Spectaculaire test, leuk jongens!
Eindelijk.. hier hebben we op zitten wachten ;)
Best wel leuke rijtest… en moeilijke keuze ook…
Gelukkig heb ik het geld niet.. dus moet ik de keuze ook niet maken…. oh wait… crap….. ;)
Lieve mensen.

C63 wint, waarom.. omdat deze makers van de video het vinden, maar reden is niet duidelijk.

M3 wint straight van allebei auto´s! M3 wint ook op circuit. Uiterlijk is gewoon een mening kwestie.
Qua geluid: De C63, no doubt. Sowiezo de betere allrounder.
Qua Vormgeving: De RS5, De M3 en C63 hebben te veel hoeken en vouwen.
Qua weggedrag: De M3, het blijft een magistrale auto.

Moeilijke keuze.
C63. Maar wel de sedan. Dat geluid blijft ook koning.
Mag ik ze alle drie een gedeelde eerste plaats geven? Damn als ik mocht kiezen zou ik het echt niet weten.. C63 ziet er het grofst uit, de M3 lijkt me het meeste rijplezier, de RS5 is het zakelijkst.. pfff moeilijk!
Voor het geld zou ik natuurlijk gewoon de GT-R kiezen, sneller, specialer en net zo (on)praktisch als deze 3. Uit deze 3 kiezen is lastig. Audi’s worden tegenwoordig vaak gereden door arrogante patsertjes die de regels niet kennen/aan hun laars lappen) en zichzelf geweldig vinden (en ja dat waren een paar jaar geleden vaak mensen die een BMW reden..) De RS5 is wel de mooiste al moet dat chroom zoveel mogelijk weg…. De Bmw’s kan ik niet mooi vinden, mooie techniek en tot op zekere hoogte geweldige rijmachines, maar ook niet mooi, te druk en klinisch qua interieur. En dan heb je nog veel Bmw-fans… daar zou ik ook niet graag bij horen. Tja, de Benz dan? Naast dat ik die eigenlijk voor wat oudere mannen of vrouwen vindt, is deze 63 amg natuurlijk wel een wild beest. Ik zou juist voor de Combi kiezen omdat die nog minder “kijk mij eens” is… maar goed, ik zou ze alledrie moeten rijden om er een keuze uit te kunnen maken. Maar aangezien ik een combi handig vindt en er maar één als combi leverbaar is…. staat die voor op punten.
Mijn keuze:
Als ik voor het mooiste motorgeluid zou gaan: De AMG
Als ik voor de looks zou gaan: RS5
Als ik voor het rijplezier zou gaan: M3 (met handbak uiteraard!)
Alledrie monsters. Persoonlijk vind ik de C63 een brute auto, zowel qua geluid als in uitstraling (sedan). Wel moet ik erbij zeggen dat deze auto juist teveel brute kracht heeft. Waar is de verfijning? Het lijkt erop dat de andere twee de precieze jongetjes in de klas zijn. Dat straalt de Audi al uit, maar de M3 al helemaal. In mijn ogen is een M3, misschien niet snel genoeg tegen deze jongens in een straight line, maar in de praktijk kan je volledig meekomen met de rest. Daarnaast biedt deze auto ook de verfijning die bij mij toch wel een hogere prioriteit heeft. Maar, nogmaals, dit trio ligt zeer dicht bij elkaar. Moeilijke keuze, en ik zal elke keuze begrijpen die je maakt als je kiest tussen deze drie auto’s. Ze hebben allemaal wel wat.
@mb man: ‘de mensen die erin rijden denken dat ze premium rijden’. Dus jij denkt dat dat de voornaamste reden is dat mensen een RS5, of eenieder welke Audi, kiezen? Wellicht dat je je misschien kunt bedenken dat andere mensen een andere smaak hebben dan jij. Andere aspecten belangrijker vinden. Voor jou is (jouw invulling van) ‘premium’ overduidelijk het meest belangrijke.

Historie lijkt je 2e argument. Ga eens lekker een uurtje dollen met Google, en hou daarna gewoon je mond op dat vlak. Te duidelijk aantoonbaar onjuiste stelling.
@mb man: ‘de mensen die erin rijden denken dat ze premium rijden’. Dus jij denkt dat dat de voornaamste reden is dat mensen een RS5, of eenieder welke Audi, kiezen? Wellicht dat je je misschien kunt bedenken dat andere mensen een andere smaak hebben dan jij. Andere aspecten belangrijker vinden. Voor jou is (jouw invulling van) ‘premium’ overduidelijk het meest belangrijke.

Historie lijkt je 2e argument. Ga eens lekker een uurtje dollen met Google, en hou daarna gewoon je mond op dat vlak. Te duidelijk aantoonbaar onjuiste stelling.
Hmm, wordt wachten op de c amg coupe voor een achte winnaar. De audi mist wat klasse, de m3 tja een nieuw model 3 mag wel een keer. Zal zeker niet misstaan, model is wat ouderwets.. het geluid van de c is geweldig, maar het heeft deuren teveel en mist een mooie daklijn. Toch maar een c63 sedan. Voor nu…
@ mezelf :
Achte=echte
Prachtige conclusie! Alleen doe mij maar de M3, de RS5 mag dan wel mooier zijn, hij heeft een tam geluid en gewoon geen handbak! En je kan er nog geen stukje rubber mee neerleggen…. Nee, voor mij de M3, zonder twijfel!
Hoppa!! Launch control is voor mietjes! C63 Rules!!
02:08 – 02:15 … pure porno, dat geluid…

Wat betreft deze auto’s weer dezelfde conclusies: de Audi is technisch het beste, de BMW is het sportiefste, en de Mercedes is het lekkerste.

Je zou maar veel geld hebben en een keuze moeten maken. Quattroporte dan maar? Rapide? (desnoods jonggebruikt)
Ik moet altijd denken bij Audi aan commentaar van een Duitse lezer van zo’n test.

“Die moechtegern auss Ingolstadt”

wat zoveel betekent als ze willen wel maar ze kunnen niet. Daarnaast zijn de lijnen van Audi al een paar jaar uitontwikkeld en kunnen ze hiermee niet verder, en zoals die lui van TopGear zeggen: Audi is for ‘koks’. Die Merc heeft wel een heel vet diep geluid, maar de motor past niet in deze auto (bodybuilder met spillebeentjes) itt tot bijv. SLS. M3 is de koelste.
@snoopie: nou dan zit ie er toch nog goed in als ie er niet in zou passen!

de c63 is gewoon de beul van de klas, de audi het nette jongetje en de M3 is het jongetje die heel precies kan werken. maar als ie zin heeft kan hij ook onduigend zijn.
En ik heb sinds 2 weken een M3, en zeker geen spijt ;-)
@Ronald: you lucky bastard! ;)
@Jipp: Werkelijk, dit is voor het eerst dat ik een reactie van jou zie die normaal onderbouwd is door argumenten en waarin je ook gewoon gelijk heb: in de tekst is de RS5 inderdaad winnaar.
Zelf had ik alleen het filmpje gekeken, en daarin is de toon behoorlijk anders en de testrijders kiezen de Audi ook niet als winnaar. Dat verschil tussen de tekst en het filmpje is wel een beetje raar, maar dat is aan Autoblog te wijten.
Lekkuuuurh! Wat een mooie beroep hebben jullie toch om (oa.) deze 3 geweldige auto’s te mogen testen!:D Ik ben van mening dat je op zo’n auto verliefd moet worden als je er in rijdt, dus ik kan mijn keuze echt niet maken…Dat is hetzelfde als dat je 3 mooie vrouwen kent, ze allemaal wel iets leuks hebben, maar je zult ze toch echt beter moeten leren kennen om tot een oordeel te komen welke het beste bij jouzelf past…
Dat betekent dat de RS5 over blijft..
Doe mij die dan maar!
De Audi ziet er eerlijk gezegd mooi uit, maar blijft een VW.
En is nogaal saai en die 4×4 en al dat gewicht hoef ik echt niet.
Als ik op skievakantie moet huur ik wel een echte 4×4.
Het gaat hier om de rijbeleving. Waarom denk je dat de M3 als enige ook met een handbak te krijgen is?:
1. M3
2. C63
3. Lexus ISf
4. 335i(382pk, 520nm, chip kost €499)
5. 335i
6. RS5 :)

Dus doe mij de M3 GTS maar :) en anders gewoon de M3.
http://www.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=121541&d=1199987697
http://www.bespokeventures.com/blog/wp-content/uploads/2008/01/ericsson01.jpg)
Autoblog, jullie weten dat jullie nu een probleem hebben hè? Je kunt niet eeuwig de standaard omhoog blijven leggen. :P

Eigenlijk is deze test helemaal onnodig. Ik denk dat niemand in deze klasse rationeel een auto kiest en dus niemand zich laat beïnvloeden door de uitslag van zo’n test. Gelukkig is het wel leuk om te zien. ;)
Laat die Casper de volgende keer thuis, wat een saaie vent! Kwam geen zinnig woord uit.
kzou voor de m3 gaan , omdat het RWD is en een coupe (dat is het belangrijkste voor mij als ik zo een ‘machine’ ga kopen)
HMm jammer van de station, maar toch leuk in het filmpje hoe de amg de andere letterlijk laat ZWIJGEN, overstemd door het gebrul
edit:dubbelpost
Overigens: Qua funfactor zou ik altijd een C63 Sedan nemen. Een brute, gespierde sedan met een flink potentieel aan kracht en vermogen. Voornamelijk de M3 blijft in mijn ogen het brave jongetje van de klas. Niet dat ik het een saaie auto vind, maar uitbundig en spectaculair al helemaal niet. Ook qua geluid is deze veruit de minder t.o.v. de AMG.
Doe mij maar de C63 AMG. Wat klinkt die auto waanzinnig bruut!!!
Allemaal mooie auto’s maar ik zou zelf voor M3 gaan. Al moet ik zeggen dat Audi ook goed scoort bij mij.
teringvet!!! wouter jij bent een baas……
Het is erg moeilijk om een winnaar aan te wijzen omdat (zoals eerder vermeld) elke auto een eigen karakter heeft:P

Vind de RS5 eigenlijk tegen vallen in geluid(en dat is de eerste keer dat ik dat merk op een RS model vind ik toch wel jammer). M3 maar dan wel de sedan:)
ABHD een van de beste filmpjes ooit(kijk al heel lang alleen nooit lid geworden:P). Vaaaaaaaaaaaaaaker van zulke rijtesten doen
doet u mij maar de rs5, met de motor en het gewicht van de m3 en het geluid van de amg – dank u
hahah lol @ die casper gozer
Who the fuck is die amateur Casper?
100% voor de BRUTE C 63 AMG, geen twijfel mogelijk! :)
bij nader inzien is dat grapje met die baby wel erg flauw hoor. maar de rest was zogezegd erg leuk.
Ik zou ongetwijfeld voor de RS5 opteren (vnl. vanwege de quattro, de looks, …)
Echter na een testrit met deze bolide was ik op 1 vlak serieus teleurgesteld : het geluid van de V8 werd teveel uitgefilterd (isolatie) in het interieur, en daar miste ik toch de extra sensatie die dergelijke machine zou moeten aanbieden!
De plofjes tijdens het terugschakelen kon ik dan wel appreciëren.
audi s zijn immitatie bmw s
we hebben nu al zoveel tests gehad en telkens wint de M3 oudste model en nog winnen… pfff word een beetje moe van dit.
respect voor mercedes alleen audi s zijn wannabee s
@em3: leuk hoor, je onzin reactie, maar als je goed leest, wint de bmw duidelijk niet, maar wint een audi, de rs5. dus weet niet waar je moe van word maar niet van de m3 die wint iig. En daarbij lijken ze gelukkig voor geen meter op bmw, gelukkig niet, anders zouden ze niet goed genoeg zijn voor de wintersport, en je wil ook wel een mooi interieur, maar dat zit er bij de beamer niet in.

Hou je onzin voortaan voor je, en lezen.
Die AMG is toch enkel een grijze station met een dikke motor. Mercedes Quo Vadis ? Volgens mij zijn ze daar een beetje de weg kwijt. Mercedes is een auto voor allochtone taximannen en gepensioneerde bouwboeren met een buik als een bierton. Kijk maar bij CS. Ook al pleur je er een dikke motor in. Liever de RS5 dus.
De M3 heeft 400Nm en geen 420Nm…
die bmw knalde de rs5 er even mooi uit. die rs5 valt echt tegen in de sprints! niet verwacht. zonder launch control is dat ding niks
Waar is dit filmpje opgenomen? Bij de havens ofzo? Zie allemaal molens… Europoort Rotterdam lijkt het op! Wil daar ook wel is rijden dus ben benieuwd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).