Mansory stort zich op de X5

Auteur: , 27 Reacties

Daar zaten we al jaren op te wachten. Veredelaar Mansory breidt zijn activiteiten uit naar BMW, en de eerste Beier die onder het mes gaat is de X5, volgens mij de meest getunede SUV ooit. Naast optische wijzigingen zijn er ook de nodige motorische aanpassingen te melden.

Normaalgesproken houdt Mansory zich bezig met het segment boven dat van BMW. De resultaten van hun werk variëren van stijlvol tot heel ordinair (waarbij het metertje helaas iets vaker naar de laatste categorie uitslaat). Hoe hebben ze het er dan bij de X5 van afgebracht? Vrij ingetogen, eigenlijk.

Aan de voorkant vallen de luchtinlaten in de motorkap meteen op. Een motorkap die ultralicht is overigens, want we willen per slot van rekening niet dat de X5 te zwaar wordt. Naast het gebruikelijke tuningswerk valt meteen op dat de X5 een aardig stukje breder is dan het origineel: Mansory maakt hem aan de voorkant 70 mm, en aan de achterkant 80 mm breder.

Aan de achterkant zien we een herontwikkelde spoilers met een geïntegreerde diffuser. De componenten zijn voornamelijk van ‘prepeg-autoclave carbon’ gemaakt. Dit wederom met het oog op gewichtsbesparing (hoeveel woog de X5 ook al weer?).

Als we onder de motorkap duiken wordt het pas echt leuk: als top-upgrade biedt Mansory een aanpassing voor de X5M, waarmee deze tot zo’n 670 pk wordt opgekieteld. Mocht je de neiging krijgen de klinkers uit je oprit (of die van de buurman) te trekken, dan moet dit met 950 Nm aan koppel geen probleem zijn. Met de upgrade zit je in 4,2 seconden op de honderd, en stoempt het witte monster door tot een top van 300 km/u, terwijl het ondertussen alles dat zich op zijn pad begeeft verslindt.

Zoals elke pimp weet maken of kraken je velgen je auto. Met Mansory zit dit wel snor: als je wilt schroeven ze een set 23″ monoblock-pattas onder de SUV (bandenmaat 315/25R23). Met behulp van sportvering wordt de X5 40 mm verlaagd, om zo het zwaartepunt wat naar onderen te brengen. Qua interieur kan je bij Mansory alle kanten op, van klassiek tot erm….ja..extreem.

Overigens is dit niet de laatste Bimmer die door Mansory wordt aangepakt. Het bedrijf laat weten binnenkort met upgrades van de X6 en de 7-serie te komen.27 reacties

Nog niet eens zo slecht eigenlijk, vooral de velgen en de vermogensupgrade kan ik waarderen :)
de mooiste versie van de X5 volgens mij!
Bij een X6 zou dit prachtig zijn..
In ieder geval beter dan origineel.
Een X6 is dan ook niet te verkrachten, een X5 duidelijk wel. ;)
heele mooie wagen..ALS ze die achterlijke sneeuwschuiver ervoor afhalen
ik vind dit juist wel cool bij de x5. de x6 is al een stuk extremer
Eigenlijk nog zo slecht niet, voor Mansory.
En deftige kleuren. Hoewel wit wel heel passé is :-)
the-budel-guy
Mansory stort zich op de X5.
en ik stort me op een kotsbak.
Ik dacht dat de x6 meest getunede suv was…
maar x5 is echt een super auto en dit is geen kattenzeik wat ze er bij Mansory van maken!
Hou meestal niet van die tunerTs maar deze is goed gelukt, als ik een X5 zou willen dan is het deze.

Meest getunede suv is de Hummer H2..
Kijhijk… das pas wa…
integralechubasco
“Mansory stort zich op de X5”
wanneer stort Mansory zich op de afgrond?
lelijk die voorspoiler. met name die ronde onderkant ziet er niet uit en die velgen zijn ook niet bijzonder
‘prepeg-autoclave carbon’

pardon?
Dit ziet er nog wel aardig uit, maar er zijn wel betere variaties volgens mij..
Leuke ds3 ledjes.Wat een gedrocht zeg.
Die bumper is er zowaar ietsofwat over..
Erg netjes gedaan hoor ! En die vermogenstoename is helemaal heftig ! Goed werk.
Dat hebben ze prachtig gedaan!
Dat hebben ze prachtig gedaan!
Ziet er best wel goed uit… kan niet wachten tot ze de 7-serie uitbrengen.. ben wel benieuwd naar wat ze daar mee aanvangen ;)
Hij komt te ver naar voren, maar vanuit sommige hoeken ziet het er verdomd goed uit! Alleen het is toch te groot… Zelfs een F16 heeft een subtielere opening aan de voorkant.
wat is dit erg
lol, dit tuninghok heeft wel de meest belachelijke die ik in tijden heb gezien
Komaan kan je toch niet menen! Voorkant is totaal fout met die stomme ds3 led’s en die voorspoiler…
Achterkant is ook behoorlijk fout, met die zwarte spoiler??

Gewoon afblijven en wat motortunen en mss setje velgen, is mooi genoeg.
Zo nu vind ik de X5 eindelijk mooi aan de buitenkant, het interieur is na mijn smaak nog niet helemaal geweldig, maar het komt in de buurt.

Die X6 blijft een lelijk hok, daar kan Mansory weinig aan doen, denk ik. Maar ik ben wel benieuwd of het hen lukt, om hem er beter uit te laten zien. De 7-serie mogen zij van mij vanaf blijven, want die vind ik, als hij zo gewoon mogelijk is het mooist. Het enige wat er anders aan mag zijn, zijn de velgen, die mogen een paar maten groter, voor de rest in een donkere kleur, ook het interieur met donkerhout inleg, zie hier: http://www.zomoto.nl/8046036/bmw-750-i-high-executive-limousine-automaat.htm
Ik zou graag willen dat Mansory is failliet ging.
Het bedrijf is een ster in prachtige wagens veranderen in lelijke eendjes. Qua interieur kan ik het heel af en toe nog eens begrijpen. Maar het uiterlijke vertoon wat onder de naam Mansory de wereld in komt is om je eigen keel dicht te knijpen!
Even serieus: Wie dit “stijlvol” vindt is op z’n minst rasoptimist te noemen.

Leuk voor oliesjeiks dit soort BMW-spul.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).