Porsche biedt moderne radio aan voor oude 911jes

Auteur: , 24 Reacties

Goed nieuws voor eigenaren van bejaarde 911-modellen. En dan bedoelen we eigenlijk Porsche-liefhebbers met met een radiotik in de zin van "ik zweer bij mijn krakende FM-radio uit '63!" Een moderne radio/cd-speler is voor vele liefhebbers ondenkbaar. Moderne fratsen in een oud klassiekertje? Daggutnie! Porsche heeft een oplossing bedacht: nieuwerwetse techniek in een retro-jasje steken zodat je ein-de-lijk een radio met navigatie kunt kopen.

Twee grote ronde knoppen en een groot scherm in het midden, dat somt het wel zo’n beetje op. Vergelijkbaar met de Blaupunkt AM/FM-radio’s die Porsche vroeger in negenelfjes monteerde. Deze retro-radio past in 911-modellen die tussen 1963 en 1974 op de markt zijn gekomen en beschikt dus over een navigatiesysteem. Kost je wel €595, maar hé, alles beter dan een felverlichte en met LEDjes overladen Kenwood of Pioneer in je o zo geliefde klassieker, toch? HIER staat-ie in high-res.

Met dank aan Oscar voor de tip!24 reacties

Wat ook kan: stekkertje voor het cassettedeck in je oude Blaupunkt pluggen en daar je iPhone op aansluiten. Dan is je radio écht oud en je hebt navi, carkit en mp3. Werkt uitstekend!
Slim van Porsche, want Becker was met de Mexico tot nu toe zeer dominant in deze markt.

http://www.mybecker.com/www_root/images/imgSized/584/7948_Mexico/EuNl/Mexico_7948_NL_Overview.jpg
Klassiekerrally
@floryn: Die is veel mooier en veel duurder :)
Er zijn overigens wel andere oplossingen om een moderne(re) radio in een oude auto te plaatsen zonder te hoeven zagen. In de Moss catalogus staat ook zoiets. Zal het vanavond wel even opzoeken, als ik er aan denk…
gelukkig geen CD-speler want dat is zooo 2003.
Leuk gedaan en niet duur.
Doe mij maar een Pioneer touchscreen. of nog beter een ipad/iphone integratie!
@CSL: jaaa slim man, dat is wat je wil in je geliefde klassieker! lees het artikel eens dan kom je erachter dat ze het design bijpassend willen houden en je toch van de nieuwste technieken willen voorzien ;)
Juist het krakende maakt het zo leuk en vooral nostalgisch. Dit is een beetje hetzelfde vergelijk als een zwart-wit film op een 50″ Plasma en dolby-surround volgen.
Super, waar is deze radio te koop?
@Michael: bij Toyota!!!!

triest
@Tony_Casa:
*proest*
“ik zweer bij mijn krakende FM-radio uit ’63!”

hahahaha

AM zal ook wel goed zijn zeker?
Waarom geen mp3 speler in de vorm van een cassette ? ;-)
@Raptor,

Die bestaan, Belkin produceert die. Dat is een cassettebandje waarin een 3.5mm Jackplug aansluiting zit waarop jij je mp3 speler aansluit.

Tadaa…

http://www.cyber-development.com/belkin-f8v366-apl-ipod-mobile-cassette-adapter-screenshot-1.jpg
Er is toch ook een bedrijf (heb het wel eens gezien) die bouwt oude radio’s om. Dan heb je van buiten een oude radio maar zit van binnen gewoon een nieuw binnenwerk in. Kan die site niet meer vinden. Een keer gezien op een volkswagen meeting, vooral voor oude kevers e.d.
Slim, zo heb je dus toch de power om boven die luchtgekoelde 6 cilinder uit te komen. Hoewel… wil je dat wel?
helaas word die Becker mexico niet meer gemaakt, als iemand er nog een te koop weet dan graag zeggen a.u.b.
Mja langs de ene kant slim en langs de andere kant ook weer niet..
Slim omdat het wel mooi is en er zogezegd oud uitziet.
Niet slim omdat volgens mij de eigenaars van oude Porsche gewoon zoveel mogelijk origineel willen laten… en een nieuwe radio met gps behoort daar toch niet bij ;)
Goed idee! Want zo’n modern ding ziet er vaak niet uit (jammergenoeg…)
Humanspectrum
En toch zou ik blijven zweren bij mijn “krakende FM-radio uit 1963”. Dan maar een losse TomTom en even de zuignapafdruk van m’n raam afpoetsen als ik op een klassiekerevenement kom. Jammer, Porsche, deze purist krijg je niet om!
big whoop,
Ik verkoop van die replica radios met mp3 input en output voor versterker al jaaren voor porsche, de duitsers komen achter ;)
http://metropartsmarket.com/catalogs/audio/radio/USA-66_Mustang.jpg
http://images.bizrate.com/resize?sq=229&uid=995020307)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).