Eerste 100 NL orders voor Fisker Karma zijn binnen

Auteur: , 60 Reacties

De eerste honderd getekende koopcontracten zijn binnen bij Kroymans, de Nederlandse Fisker-importeur. Voor nét geen ton kan de vierdeurs hybride binnenkort worden opgehaald in Hilversum.

Wie nog wat geld over heeft, zich begaan voelt met het milieu en het liefst weinig CO2tjes per kilometer uitstoot kan zich tegoed doen aan de achterwielaangedreven Karma met 400 pk aan boord. Helemaal leuk wordt het bij vlot accelereren, aangezien je een maximum koppel van 1.300 Nm tot je beschikking hebt. En dat met een gemiddeld verbruik van 3,4 l/100 km en een actieradius van 480 km. Ja, er is een range-extender aan boord die wel eens dorst heeft. Maar op alleen de accu’s kom je maar 80 km ver. De Karma weegt in totaal 2.000 kg en heeft zes seconden nodig voor een zoefsprint naar de honderd.

Eerst dachten we nog dat de productiemodellen pas in maart 2011 de showrooms van Kroymans zouden bereiken. Tegenover Quotenet liet een woordvoerder echter weten dat ze er in December al zijn. Ideaal kerstcadeautje?
60 reacties

Geweldige wagen. De toekomst!
Kansloze auto zonder toekomst.
zo wil ik best groen rijden hoor!
Hartstikke mooi. Absoluut niks voor mij. ;)
Klinkt wel heel prima!!
Zullen we voor Europa die lelijke VS-zijknipperlichtjes laten zitten?
Prachtige auto van buiten. Helaas een hoog USA gehalte van binnen.

@rikkon: Dat zijn reflectoren geen knipperlichtjes. Verlicht in de USA.
@rikkon: die reflectoren zijn inderdaad ‘suck’…maar de rest van dit waggie is helemaal top. Vind de tijd van 6 seconden naar 100km/h nog erg langzaam trouwens ?! Of piekt de batterij niet gelijktijdig met de verbrandingsmotor ?
Het leukste zal de ‘tussensprint’ zijn, met zo’n koppel !
@Megakix: kerel, wtf verwacht jij wel niet man… 0-100 in zes seconden is fokking snel.
@qwerty:

Niet voor 400 pk. Daarbij vind ik 6sec best wel meevallen. Mag van mij nog veel sneller.
@RenesisHP: Goedemorgen, 2.000 kg aan de haak hoor.
green but mean!
mooi, maar het is een hybride dus een no go for me :D
Ik zou even anderhalf jaar wachten met zo’n aankoop tot de meeste kinderziektes er uit zijn…..
Wat een gedrocht.En dan die naam.Waar rij je in?IN een fisker.In een wa?t.
Hoe dom kun je zijn als Fisker, om je te laten vertegenwoordigen door een falliete autodealer, waarvan alle importeurschappen zijn afgenomen, door de diverse fallisementen en verduisteringen. Hoeveel banken zijn al in de verhaaltjes van Dhr Kroymans getrapt?
Ik snap ook niet dat een respectabel blog als het Autoblog dit soort onzin overneemt uit een persbericht. Honderd orders zullen er waarschijnlijk twee zijn, Dhr. Kroymans kennende…
Ik vind mijn Scirocco mooier.
Ik vind het een mooi ding. Leuk dat we hem nog met enige regelmaat op de NL wegen zullen zien.

Ook leuke twee eerste reacties trouwens. ;)
Het blijft een mooi ding om te zien… Alleen ik denk dat als ik er een lang zie rijden dat het vooral op een emotieloos blok metaal lijkt:(
Allemachtig! Wat een lekker apparaat zeg!
Mooi initiatief, zéker prettige afwisseling op de nederlandse wegen.

Voor mij toch liever de Tesla S

Nu nog even een mooie gezins-station in een hybride uitvoering, en wie weet ga ik ook nog eens om!
Een mislukte Quattroporte!
@MrShifra:

Weet je dat heel zeker?
@RenesisHP:

Bedoelde de Granturismo. :)
Iemand wist me te vertellen dat het bezit van een Fisker belastingtechnisch zelfs winstgevend kon zijn. Ik zal die persoon vragen of hij er eentje heeft gekocht.
@midasracer: …hahaha, wellicht dat je de ‘lege batterijen’ op E-Bay voor een mooie prijs kwijt kan ? ;-)
het dashbord van een corsa a is ingewikkelder … wel mooi design
Ik weet nog steeds niet waar ze met hun hoofd waren tijdens het ontwerpen van het interieur! Dit zou in 1995 net kunnen. Wat een zielig interieur zeg.
3,4L/100km? Ligt deze dan ook in het 14%-bijtellingstarief en hoef je geen wegenbelasting te betalen?
Ik moet het nog zien gebeuren dat er in december echt de eerste exemplaren afgeleverd worden…
Ach ja valt te verwachte dat sommigen het al afkraken. Als er geen duits merk op staat is het bij sommigen al shit :)

@robbie

Ik zie geen reden waarom dit niet zou kunnen. Tesla was ook een nieuw bedrijf dat met enig succes toch een auto wist neer te zetten :)
@Relief: Tesla maakt een omgekatte Lotus Elise. Dit is een echte auto van iemand die nog niet zo lang geleden Mercedesen en BMW’s “verfraaide”. Ik sluit me aan bij Robbie, ik zie het nog niet zo 123 vlekkeloos lopen. Maar ik hoop dat ze het wel lukt.
@Relief: de Karma is inmiddels al zo vaak uitgesteld dat wat extra uitstel niemand meer zou verbazen. Volgens mij zijn ze nu pas bezig met het bouwen van de eerst 100 preproductie auto’s die gebruikt gaan worden voor tests etc. De echte auto’s voor klanten zullen dus nog wel eventjes op zich laten wachten. De auto die in Parijs staat is de eerste Karma die geen prototype is. De daadwerkelijke productie opstarten kost meerdere maanden.
@Relief & @mashell: In februari rolt het eerste exemplaar van de band.
http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/7819288/__Fisker_Nederland_vertegenwoordigt_op_salon_Parijs__.html

Toch knap dat Kroymans dan in december al de eerste exemplaren kan afleveren…
kies: M3 of Fisker Karma: ik kies Karma, ziet er beter uit en is zeldzaam.. Ook is hij goed voor het milieu wat altijd leuk voor de $ is
Wat een naam ook Fisker..Is dat een stofzuiger?
Kroymans he? Fijn dat er al 10 mensen een order getekend hebben!
mooie bak zou er wel eentje willen hebben!!
edit: dubbel
@paulusrx7: wil je der nu 1 of 2? ;)
Svenska Aeroplan AB
@ Toemaar en J: inderdaad, Kroymans is de grootste oplichtersbende van deze eeuw. Zou noooooooit iets van hen kopen… Ook fijn: 3.400 mensen naaien door je failliet te laten gaan, en zelf doodleuk opnieuw beginnen. Kan blijkbaar vandaag de dag!
Dit kan eenvoudigweg niet. Het is een grote oplichtersactie. Een nieuw merk dat een electrische auto met 400pk en rangexetender in een jaar productierijp krijgt zonder echte forse financiele middelen als toyota, daimler of bmw kan niet kloppen.

En dan al 100 aanbetalingen in Nederland? No way. Hierbij vergeleken is Spyker een hele realistische onderneming.
@frank: Fisker heeft geen last van dreiging uit de oliewereld. De auto is al een aantal jaar in ontwikkeling overigens. De technische onderdelen zijn bijna allemaal kant en klaar. De verbrandingsmotor komt gewoon van GM (opel astra OPC) etc.
De nieuwe TESLA 2.5 is veel interessanter. 0-100 in 3,7 sec. Range 400 KM. Zie Jay Leno’s Garage.

http://www.jaylenosgarage.com/at-the-garage/electric/2010-tesla-roadster-25/
What A car :)
ah gelukkig, er zijn voldoende ab-ers die twijfelen als iets naar …ruikt.

wordt straks leuk als je probeert uit te leggen dat je 30% aanbetaling aan Kroymans( woeha!) in goed vertrouwen was.

zo.. en nu ga ik een kilootje goud opsturen naar postal gold. en daarna ga ik een ton overmaken aan Bono want die diet echt iets aan armoede..
Leuk, al die afkeurende reacties van mensen die vanmiddag naar de voetbaltraining gaan en dan moeten kiezen of ze a. gaan fietsen, b. de bus nemen of c. aan pa vragen of hij ze achterin de kangoo wil brengen.
@Matt: Hoe wast op de fiets?
@mb man:

Grapjurk. Ik sta #217 op de wachtlijst voor de Karma. Helaas al sinds jan. 2008, dus het mag nu gaan gebeuren.
Kroymans was toch falliet. Hoe kunnen ze nu dan weer auto’s gaan verhandelen ?
Kijk, nog eens de waarheid: electrische auto’s hebben een range van 60 – 80 km, niet meer. 200 km range kan misschien wel — als je er héél voorzichtig mee rijdt en niet te veel hoeft te stoppen onderweg. Ik ben wel voorstander van Electrische aandrijving maar ik geloof niet dat men een oplossing zal vinden met die batterijen. die moeten minstens 10 keer beter om een béétje concurrabel met vloeibare brandstof te zijn. Ik verwacht daar geen doorbraak in.
100 mensen houden dus van dit lelijke bakje
Lelijke auto’s bestaan niet, lelijke bestuurders wel.
De mensen met de munten die dit kopen hebben zowiezo lak aan al de burgermannetjes die dit aparte ding afkeuren.
Zij kopen dit ipv een BMW 6 of nemen hem erbij als statement dat hun bedrijf om het milieu denkt en gebruiken hem om orders te scoren.
Verder is dit de eerste echt bruikbare serie hybride die er sportief uitziet, misschien niet het allersnelst weg bij het stoplicht maar van 80 tot 120 is er heel weinig wat dit bijhoudt.
Mja ik ben nog altijd niet volledig voor dit model te vinden… Ik vind hem er ietwat raar uitzien…
Opvallende trend in diverse fora: als de eerste aantal reacties negatief zijn, dan zijn de daarop volgende reactie’s ook grotendeels negatief. Oftewel: alles wat hierboven geschreven staat is quatsch.

On topic: Prachtige auto en tevens de auto van onze toekomst.
Opvallende trend in diverse fora: als de eerste aantal reacties negatief zijn, dan zijn de daarop volgende reactie’s ook grotendeels negatief. Oftewel: alles wat hierboven geschreven staat is quatsch.

On topic: Prachtige auto en tevens de auto van onze toekomst.
2000 kg dat is veel te zwaar om een sportwagen te mogen wezen!
Mooi ding! Maar wat een gewicht zeg… En geen mooi geluid… Dus waarom kopen?
martinusgerhardus
’t doet me wel denken aan wat het meest begeerlijk is, de nieuwste XJ, iets trager, beter weggedrag, veel betere afwerking en minstens net zo elegant aan de buitenkant… of deze auto, met onbekende afschrijving, onbekend onderhoud wel belastingvoordeel, inferieur interieur..
Zo’;n soort autos zijn echt een hele mooie ontwikkeling en een stap in de goeie richting. Toch blijf ik het jammer vinden dat het slechts een ‘tussenoplossing’ is.

Ook vind ik -net als vele anderen- het interieur een beetje achterblijven op de rest. Nogal eentonig en de afwerking laat op de plaatjes een beetje te wensen over (misschien hebben ze het wel iets TE clean gehouden).

Verder ben ik een beetje huiverig mbt tot aanschaf van zon soort dingen. Ik heb respect voor de mensen die deze auto besteld hebben voor het bijdragen aan dergelijke ontwikkelingen, en ik hoop in de toekomst zeker meer hiervan te zien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).