Politieagenten blijven grote autoslopers

Auteur: , 105 Reacties

Interessant nieuwsfeitje deze ochtend: onze vrienden in het blauw schijnen niet zo zuinig te zijn op hun dienst-Zafira's. Elk jaar schijnen ze erg vaak hun blik om palen te vouwen of in het water te parkeren. Een typisch gevalletje van: 'waar gehakt wordt, vallen spaanders'?

Dit is trouwens een herhalingsoefening: anderhalf jaar geleden konden we jullie al iets soortgelijks melden, maar de situatie is sindsdien niet verbeterd. Persoonlijk hou ik er niet zo van om elke mogelijke misstap van de politie te overbelichten, zoals sommige andere blogs dat plachten te doen. Dit omdat je uit een foto nooit de context van een situatie kunt opmaken.

De droge feiten liegen er echter niet om: in 2008 en 2009 waren agenten betrokken bij 19.363 aanrijdingen. Resultaat: 87 gewonde burgers, en zelfs één dode. In veel van deze gevallen lag de schuld van deze ongelukken bij de politie zelf. Gevolg: miljoenenschade voor het Rijk (bovenop die miljoenen die andere ambtenaren veroorzaken).

Wat ik een veel interessantere vraag is (en een die niet naar voren komt in het nieuwsbericht): in hoeveel van deze gevallen waren de ongelukken een voortvloeisel van een achtervolging? Dan is het nog enigszins toe te praten. Ik geef de schuld aan de ambitie van de politie om hun personeelsbestand zo veel mogelijk een afspiegeling te laten zijn van de samenleving. Wat krijg je dan? Juist: meer vrouwen. En iedereen weet dat vrouwen (naast truckers) het grootste gevaar op de weg zijn. Mijn voorstel: maak alleen teams van mannen en vrouwen, en verbied de vrouw dan te rijden. Gewoon weer lekker terug naar de 19e eeuw. Superdiscriminatoir, maar het scheelt je wel een paar centen. Maar laten we onthouden dat Nederland niet het enige land is waar het af en toe flink mis gaat.

De Raad van Korpschefs trekt in ieder geval (gedeeltelijk) het boetekleed aan, en belooft vanaf deze maand de agenten ‘te trainen’. Ermmm, dat gebeurde hiervoor toch ook wel, neem ik aan? (via AD, foto via Autojunk)105 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dus daar komt de term “Slopel” vandaan…
Hier krijg je kritiek op verwacht ik, maar iig niet van mij. Ben ’t wel met je eens, sowieso moet het hele systeem aangepakt gaan worden! Als ik zie dat een agente eerst 5 minuten bezig is om zichzelf de auto uit te vouwen om zichzelf er vervolgens weer terug in te vouwen…

En over dat ongeluk, want daar draait ’t om, mede weggebruikers dienen gewoon op te letten, soms is ’t te droevig voor worden hoe mensen reageren op zwaailichten (en dan natuurlijk alleen vrouwen! ;))
@Bob:

En toch zie ik vaak genoeg politie-auto’s overduidelijke veel te hard rijden ZONDER zwaailicht/sirene, of met zwaailicht aan op een kruispunt afstormen om even 2 seconden de sirene aan te knallen (zodat je je dus helemaal de tyfus schrikt) als ie in je nek zit, om vervolgens in stilte door te crossen. Om over motorwouten nog maar te zwijgen, die gasten denken helemaal dat verkeersregels alleen voor anderen gelden.
@vitorio: Ook zonder sirene hoeft de politie zich niet aan de gewone verkeersregels te houden.
@vitorio: Ben ik met je eens. In dit specifieke geval betrof het een achtervolging waarbij een afslaande auto de politie auto had gemist (les nummer 1, kijk in je spiegels ;) bron: nu.nl) Maar inderdaad, er zijn heel veel agenten die misbruik maken van hun functie en ”gezag”, en 9 van de 10 keer zijn ze nog onvriendelijk ook. Desondanks moet je als weggebruiker gewoon opletten wat er om je heen gebeurd. En als dat betekent dat een agent bij een kruispunt misbruik maakt van z’n lampen heb je pech, je weet tenslotte pas achteraf of ie er misbruik van maakt de ja of de nee! Toch? :)
@vitorio: Politie auto’s zijn gemachtigd om over 20km/u harder te rijden. Kunnen ze sneller en beter hun werk doen, is het idee…
@vitorio:

Gelukkig rijden wij nooit te hard… Nee serieus ik vind niet dat we moeten klagen over een popo die te hard rijd enzo.. En in geval van een sirene ontstaan er nu denk eenmaal gevaarlijk situatie’s. Neemt niet weg dat het aantal wel erg hoog is. Misschien toch wat meer cursus voor die lui?
@Bob: Daar heb je een punt. Het is inderdaad droefwekkend hoe bar slecht mensen letten op een politie- of ziekenwagen die met alle toeters en bellen aan komen. Echt onvoorstelbaar.
Svenska Aeroplan AB
Reedt laatst een kwartiertje achter een politiewagen: 2x door rood, 70 waar je 30 mag (rijbewijs kwijt), geen enkele keer richting aangeven en ga zo maar door. Sprak ik hem erop aan voor het stoplicht, werd hij nog kwaad ook! Zelfs toen ik uitlegde dat ik (met mijn belastinggeld) zijn salaris betaal en wel waar voor mijn geld wil, ging er niet zo soepel in…
@Svenska Aeroplan AB: En nog een softie ook. In ieder ander land was je gearresteerd voor zo’n grote mond tegen een politieambtenaar.

On topic: zitten bij die 19.363 aanrijdingem ook de doelbewuste aanrijdingen om moeilijke types tot stilstand te brengen? (Weet eigenlijk niet of en hoe vaak ze dat soort dingen werkelijk doen.)
@oli4k: Ben het niet met je eens over ‘grote mond betreft’
Eigenlijk ben ik het wel met Svenska eens. Meneer de politie agent rijdt namelijk wel rond van onze centen. Elke schade die hij toebrengt aan zijn wagen of die van anderen kost ons weer belasting. Dus als de politie agent in kwestie nou gewoon het goede voorbeeld geeft ..
@oli4k: Ben het niet met je eens over ‘grote mond betreft’
Eigenlijk ben ik het wel met Svenska eens. Meneer de politie agent rijdt namelijk wel rond van onze centen. Elke schade die hij toebrengt aan zijn wagen of die van anderen kost ons weer belasting. Dus als de politie agent in kwestie nou gewoon het goede voorbeeld geeft ..
@Svenska Aeroplan AB: lol, sommige dingen kunnen wouten ècht niet hebben…en jij maakt daar ‘gebruik’ van ! Hulde. Maar praten tegen een 14-jarige schoolverlater die in een heropvoedkundig instituut een aanplakbiljet las dat ‘wapens dragen bij de politie wel mag’…die jochies zijn eerder gevaarlijk voor jou, dan dat ze eerlijk, open en karaktergoed zijn…
In twee jaar tijd 19.363 aanrijdingen waar ze bij betrokken waren? Dat komt neer op twee jaar lang 25(!) aanrijdingen per dag (uitgaande van 7 werkdagen per week). Het is dan wel de vraag in hoeveel gevallen ze zelf verantwoordelijk zijn en wat voor aanrijdingen hier bedoeld worden. Misschien moet Koos Spee (of opvolger) eens overwegen om een intern onderzoek uit te voeren :) .
De gemiddelde politiewagen rijdt 70.000 km per jaar. Maal 6700 voertuigen, dat zijn 469 miljoen kilometers per jaar oftewel grofweg iedere 48k km een “aanrijding”, vermoedelijk inclusief parkeerschade en vandalisme. Valt best mee als je het zo bekijkt.
@Griffin: Vraag me af waar jij die informatie vandaan haalt :lol: . Dat gemiddelde aantal kilometers zou zo maar kunnen, maar ik denk niet dat elk van de 6700 voertuigen betrokken waren bij één of meerdere van de aanrijdingen. En dat maakt jouw berekeningen dan alweer een stuk minder.
wie neemt de NL politie nou serieus ??

als ze met zwaailichten aankomen doen ze dat om met 60 personen te gaan luisteren hoe iemand dood gemarteld wordt ..
om dan vervolgens met 30 politie auto,s de weg te versperren voor de ambulance ..

van elke vorm van handigheid kan je gewoon niet betichten ..
echt .. wat doen die lui ..
@lincoln: Gast. Ga ff lekker een weekje met ze meedraaien (bij voorkeur in een grote stad) tegen een karig salaris en beroerde werktijden. Piep je wel anders denk ik. Voor je werk als eerste bij dodelijke ongevallen aankomen, ondergekotste daklozen in je auto, burenruzies oplossen, verdwaalde kittens uit bomen vissen. Zwaar werk hoor.
@oli4k: Ik denk dat ’t salaris eigenlijk nog niet eens ’t ergste is. In Amerika, Spanje, Frankrijk, Duitsland enz enz verdienen de agenten toch ook geen godsvermogens? Maar wat is ’t verschil, dat ze daar meteen hun pistool trekken, met bandanas voor hun gezicht lopen en je vervolgens aankijken met de blik van: ”Ik zie dat je uit Nederland komt, denk maar niet dat jij mij hetzelfde kan flikken als wat jij de agenten in Nederland flikt.”

Ik zeg natuurlijk niet dat dit de oplossing is, maar toch, alles kan altijd beter en ’t is toch nooit goed.

Overigens kies je er natuurlijk zelf wel voor om bij de politie te gaan… Toch? :)
@Bob:

Precies, er is nog nooit ook maar 1 persoon gedwongen om als agent te gaan werken, laat ze lekker putjes gaan leegscheppen als het politiewerk te zwaar is.
@oli4k:
de politie agenten die ik ken doen niet anders dan kankeren op hun job ..
zijn zwaar gedesillusioneerd ..
en regelrecht gefrustreerd ..

sinds hun job is gedegradeerd tot melkert-baan door guusje ter horst zijn het niet echt montere mensen meer ..

en om constant minacht te worden door het O.M. hoef je ook niet blij mee te zijn ..
@lincoln: …hmmm…jij kent agentjes ? Kan handig zijn, maar zegt veel over jouw persoon…;-)
@lincoln:

Simpel toch. Boetes uitschrijven is belangrijker dan echte criminelen arresteren. De gemiddelde agent is echt een softie.
Ik ken(relatief) overigens agenten die er echt geen zin meer in hebben. Die begonnen met de beste bedoelingen en kwamen er achter dat de realiteit een beetje anders is.
Je leest geregeld over botsingen na achtervolgingen door de politie. Kan gebeuren. Echter (als ik me niet vergis) het politiewagenpark bestaat uit 14000 auto’s. En dan blijkt dat vrijwel elke politieauto jaarlijks schade oploopt door aanrijdingen. Zoveel achtervolgingen zijn er jaarlijks niet. Maar wie heeft nog nooit gezien dat politie zelf de verkeersregels fors overtreedt (patat warm houden, dus met mach 1 zonder zwaailicht door het rode licht etc.)? Het heeft niets met rijvaardigheid te maken, de mentaliteit van de politieambtenaar is tegenwoordig het grootste probleem. Maar ja, als zelfs de grootste psychopaat aangenomen wordt als agent (Sander V), vraagt de korpsleiding er toch zelf om?
Als je 2008 en 2009 nou apart neemt weet je iig nog of er een stijgende of dalende lijn in zit. Beetje vreemd om twee jaar voor zo’n getal te nemen…
Oplossing: 50% eigen risico
oplossing .. koop Ford LTD crown Victoria,s ..

ach .. niemand maakt een ongeluk voor de fun ..
en bewegende deeltjes botsen nu eenmaal .. punt uit ..
Eigenlijk moeten ze er ook bij vermelden hoeveel dienstwagens er in totaal rondrijden in Nederland. Zo kun je het ook nog een beetje relativeren.
En wat hierboven al gezegd is hoe ernstig de schade is. Aangezien een agent alles wat er gebeurt is op een dag moet noteren komen de kleine schades als een parkeer deukje ook onder het kopje ongelukken.
Het is een Vectra overigens, geen Zafira…hoewel die er nèt zo uitziet na een aanrijding.

En dan die Ko Spee maar zeggen: “jaaaa, de agenten zijn er namelijk wèl op getraind”…waren ze ziek tijdens de trainingsdagen ofzo ?…teringlijers.
@Megakix:

Ja, maar Ko Spee is dan ook wel zo’n bietje de grootste pannekoek die er in Nederland rondloopt. Als er iemand is die alleen maar commentaar kan geven op de burger, en geil wordt van ambtenaren is hij het wel!
integralechubasco
steek die politieagenten in mooiere auto’s zoals lancia’s of alfa’s… dan gaan ze vanzelf voorzichtiger rijden…
als ik de hele dag in zo’n golfje of slopel moet rondrijden dan zou ik hem ook op een gegeven moment tegen vanalles aanzetten.
@integralechubasco: ha, of zoals de duitse politie, heerlijke beemers…mjam
integralechubasco
en lol op iedereen die zo loopt te kankeren op de politie!
lang leve de vrijheid, in sommige landen kan je voor het spuien van dat soort gedachtes 10 jaar achter de tralies verdwijnen. zie je jezelf al zitten? gebroken en verbouwereerd… opgepakt door diezelfde politie…?
Als de zwaailichten gaan.. rijd ik wel opzij tot zover het kan. Soms kan je een hogere stoepje op en zie ik iedereen voor me dat doen. Echter ik geef om mijn velgen..

Lastig zo’n situatie. En ja ja je bent wel gedekt ervoor, maar komt zoveel bij kijken waar je echt geen zin in hebt.
@Rhyo: Als jij velgen koopt waar je niet eens een stoepje mee op kan mogen ze je van mij meteen beboeten. Een auto is om te rijden. niet iedere weg is van flueel…
integralechubasco
@megakix
vooruit ;) bmw mag ook.. omdat jij het bent… ;)
@integralechubasco: mag het ? Van jou ? :P
weet iemand hoeveel auto’s en agenten er totaal zijn? dan wordt het een beetje in perscectief gezet waardoor je echt iets kan zeggen
Gister al het racistische voetbaltopic, vandaag het kankeren-op-politie topic…

jullie cateren wel goed aan jullie publiek, AB…
@bozewolf: Valt me een beetje van je tegen. Doorgaans lees jij de berichten aardig goed geloof ik. Hierin kan je bij mij dan ook zien dat ik me juist duidelijk afkeer van het ‘kankeren op de politie’.
@sir_smokalot: Mja, de originele post is wel genuanceerd op zich…maar het meerendeel van de reacties. Tenenkrommend. Nu ben ik al niet de meest volwassen persoon op deze aardkloot, maar het kan allemaal nog een stuk erger.
Svenska Aeroplan AB
@ megakix en ardonjr: ja, het goede voorbeeld geven. dat zouden ze eens moeten doen… Maar ik kan echt NIET tegen onrecht, dus dan vliegt zoiets eruit. Ik heb me trouwens wel eens moeten melden hoor. Toen reedt een politieauto door rood, zonder zwaailicht of wat dan ook. Ik ging niet naar achteren, hij ook niet. Toen heb ik gezegd ‘ik ga de politie bellen’ en heb ze gebeld. Viel ook niet zo goed…
Svenska Aeroplan AB
@ bozewolf: ik geef enkel wat (goed gefundeerde) ergenissen weer zoals ik die zelf heb ervaren. That’s it. En ik ken een aantal mensen die bij de politie werkt, en ken hun mentaliteit… Daar ga je vanzelf van klagen!
@Svenska Aeroplan AB: Jij zegt ook niks verkeerd aangezien je het geheim van argumentatie kent. Ik heb ook genoeg sores met de politie gehad en heb heel wat te klagen, maar niet oeverloos geklaag. Veel mensen hier op AB klagen om het klagen. Of omdat het stoer is.
Mooi stukje. Ik ben benieuwd hoeveel keer bestuurder van het betrokken politievoertuig een vrouw was..
God straf meteen zeggen ze
@Ali-G:
Ja, sukkel, dankzij hun is Nederland toch veiliger dan zonder… Natnek.
Ik denk dat het iets te maken heeft met het gevoel van superieurheid dat de politie heeft t.o.v. de “normale burger”
@YaSo: Misschien moet je eerst nog even het woord ‘superioriteit’ leren op school alvorens op de politie te bitchen. ’t is maar een suggestie…
@sir_smokalot: Ja stom man… enne ik ebn slimmer dan je zou denken
@YaSo: En ik ben arroganter dan je zou denken :)
edit:dubbel
@sir_smokalot: Maar hij heeft wel gelijk. Politieambtenaren zijn ex-mavoklantjes die veel gepest zijn op school en nu denken dat ze zich als alfa mannetje kunnen gedragen in het verkeer, alleen omdat ze in een gestreepte auto rijden. Voorbeelden ten overvloed. En als je er wat van zegt, krijg je een reaktie van “ja, moet je ook maar bij de politie gaan”. Zielige figuren, op een paar goede dienders na natuurlijk.
Ondanks deze feiten is nederland het veiligste net, dus ga lekker je mond spoelen :)
Men heeft en masse op de VVD en PVV gestemd omdat “Nederland veilig moet!”. Nu zie ik het de gemiddelde kantoorpikkie hier op AB, die de godganse dag op F5 zit te drukken, en roept dat hij “een keihardwerkende belastingbetaler” is, niet doen, noch zie ik het de puberende leerling hier op AB het doen.
Maar we willen Nederland veilig. En dan zijn er mensen die hun best daarvoor willen doen, en het enige wat de gemiddelde zuur doordrenkte Nederlander kan doen is denigrerend over die mensen doen.

Heel goed, koekwaus. Kom, en nu weer snel terug naar het F5’en hetgeen dat je dan “hard werken” noemt…
@Rick-dos: hoef niet meer te werken…Of zoals Marco Borsato het zong: “Binnen !” ;-)

Btw, ik heb PVV gestemd, beetje frisse wind, beetje koran-happen-met-verstand.
@Megakix: Waarom ben ik niet verbaasd?
@Megakix:

Dat zijn we natuurlijk ineens allemaal… ;)

Maar leg mij deze maar eens uit:
“beetje koran-happen-met-verstand”

De gemiddelde PVV’er kun je van alles beschuldigen, maar het hebben van verstand natuurlijk niet….
@Megakix:

Kijk je wel uit met “binnen”.
Met Marco gaat het momenteel niet echt geweldig. ;)
@Rick-dos:

Als jij weet waar ik mee bezig ben en hoeveel tijd mee gemoeid is ga je nog net niet huilen. Dit is mijn eerste echt vrije dag(ben wel telefonisch bereikbaar) in een maand. Dit gaat dus ook in de weekenden door.

BTW. Enige reden om rechts aan de macht te helpen is omdat links al 35 jaar lang de kans heeft gekregen om de boel te verzieken. Eens kijken of rechts het nog slechter doet. ;)
@RenesisHP:

Enige reden om rechts aan de macht te helpen is omdat links al 35 jaar lang de kans heeft gekregen om de boel te verzieken.

Hmmmm….had je toch wat slimmer ingeschat. Maar goed, iedereen mag een keer een fout maken. Jij dus ook door rechts een kans te geven. ;)
@Rick-dos:

Ik ben pas echt erg. Ik heb namelijk helemaal niet gestemd.
Mijn vertrouwen in de politiek is verschrikkelijk laag.
Is misschien niet slim, echter wel mijn eigen wil.
Hoe kan ik links serieus nemen als ze al maanden bezig zijn om vooral de PVV te bashen. Hoe kom je dan aan regeren toe? ;)
We kunnen een hoop zeggen over onze blonde relnicht. Ik zou niet in zijn schoenen willen staan.

Daarbij vind ik de meeste partijen(zowel rechts als links) ronduit kinderachtig. En eigenlijk denk ik er nu nog net zo over.
@RenesisHP:

Maar goed, waar heb je dan wel vertrouwen in?

Dat is ook zo’n standaard zin hier in Nederland. “Ik heb er geen vertrouwen in”. Heb het idee dat dat eerder ligt aan de onwetendheid van de persoon zelf dan aan de processen in Nederland. Als je in N-Korea, Swaziland, Cuba etc. zou wonen, zou ik die stelling kunnen begrijpen, maar hier niet.

Daarmee zeg ik trouwens niet dat de politiek 100% te vertrouwen is. Maar om nou te stellen dat ik er helemaal geen vertrouwen in heb gaat mij een paar stappen te ver.
@Rick-dos:

Ik vertrouw op mijzelf. Hoewel dat ook niet altijd even slim is. ;)
Al de foto’s op nufoto.nl gezien?? Nu weer 3 politieauto’s in de prak gereden en een toevallige voorbij ganger. Lijkt wel of ze er niets van kunnen.
VVD & PVV weg ermee ! Die gasten willen op alles bezuinigen om de staatskas te spekken en de rijken boven de hand te houden in de zware crisis tijd ten koste van de midden en laag inkomens.

Dankzij die stemmers zit Nederland nu zonder regering en een degelijk beleid. Dit soort mensen moeten zichzelf afschieten of we moeten ze met een zwarte ster bestempelen en in kampen stoppen in Limburg en na 100 jaar er weer uit halen.

Als je zo roekeloos omgaat met ( door belastingbetalende ) gefinancierde materialen verdien je de doodstraf. Laat ze maar in een Smart rijden, dan leren ze het meteen af.
@majinstar:

“Als je zo roekeloos omgaat met ( door belastingbetalende ) gefinancierde materialen verdien je de doodstraf. Laat ze maar in een Smart rijden, dan leren ze het meteen af.”

Say what??? Het demissionaire kabinet kon er anders ook wel wat van.
dat die platte petten hier en daar een auto de vernieling in rijden tijdens een achtervolging of tijdens het met spoed haasten naar een klus vind ik geen probleem.
echter, er zijn een aantal zaken waar ik me dan weer wel aan stoor:
1. het ‘kijk-mij-eens-de-touwtjes-in-handen-hebben’ gedrag van die mavo klantjes/1-streepjes die nog kaal onder de gordel zijn;
2. het misbruiken van hun machtspositie (patat warmhouden en vol gas door amsterdam rossen);
3. het misbruik maken van hun machtspositie door zelf de ene na de andere verkeersovertreding te maken;
4. het “schijt! het is mijn auto toch niet” gedrag;
5. het op dictatoriale wijze quoten van regeltjes uit het woudlopershandboek zonder echt te begrijpen wat de inhoud is. Voorzie je ze van repliek dan is het “dat is de wet meneer” ik heb het niet verzonnen.

en dan heb ik het slechts over de agentjes en hun rijgedrag in de auto. De accept-girobrigade, SBS6 agenten, fietslampjesmafia is weer een andere tak van sport.

Mijn Advies: flinke kwaliteitsinjectie op die police academy. Alle kansloze crimineeltjes weren en zeker opsodemieteren met de afspiegeling van de samenleving; alleen capabele personen inzetten.
Trouwens iedereen weet hier dat Remkes (VVD) het zogenaamde “boetequotum” heeft geïntroduceerd?

Dus voordat we weer links of de agent de schuld geven van het overmatig uitschrijven van boetes, moet je maar eens eerst de hand schudden van rechts.
@Rick-dos:

Wat een k*twijf is dat. :x
@RenesisHP:

Uhm…het is een man. Maar goed, dat je ‘m een wijf noemt kan ik dan ook wel weer begrijpen. ;)
@Rick-dos:

Je begrijpt hem. Dat is geen man. :twisted:
@Rick-dos:
en wie was dat dan van dat quotum van slechte bestuurders bij de politie ??

letterlijk en figuurlijk ..
@lincoln:

Jij en ik en iedereen in deze samenleving.
@Rick-dos:
laat dat “jij” maar weg ..

ik ben nml geen ondemocratische seksitische racistische corrupte bezopen pvda hoer ..
@lincoln:

Nee, dat begrijp ik dat jij dat niet bent. Jij bent namelijk een overal een mening overhebben, overal tegenaan schoppen maar vooral geen verantwoordelijk willen nemen of willen hebben ondemocratische seksitische racistische corrupte bezopen PVV-slet. Ach ja, iedereen zo z’n meug…
@Rick-dos: volgens mij moet JIJ een quotum halen, maar dan hier op AB ? Leuk dat je weer terug van weggeweest bent op AB, maar in jouw wereldje zijn wellicht diverse dingen veranderd…misschien ben je wel benoemd tot korpschef, legaal-traagwerkende ambtenaar òf ben je van bloemetjes gaan houden ? Wat ik aan jou merk is, dat onthouding van een ‘eigen mening’ leidt tot oeverloos gereutel, geen oplossingen en zéker niet bijdraagt tot kennis over jouw persoon…wil je anoniem blijven, dan doe je dat héél goed. Meezeilen met alle winden, zolang je ze zelf maar laat….In tegenstelling tot jou zijn er gelukkig vele AB’ers die een mening hebben, ervaring hebben met zaken, vooruit kunnen denken (visie) of kennis hebben…zie @RenesisHP of @lincoln.
Ofwel; in jouw goede oude tijd had je nog wel eens een mening, gedurfd, gewaagd of onsamenhangend, maar het ging ergens over…
@Megakix:

Tekenend voor een PVV’er. Totaal geen tegenargumenten, alleen maar oeverloos gezeur, niet ter zake doende uitspraken, vooral op de man spelen en al helemaal niet trachten te begrijpen wat de ander schrijft of zegt. Het illustreert alleen maar het failliet van jouw en hun argumentatie. Het illustreert overigen nog veel meer maar laten we het maar gezellig en vriendelijk houden hier…
hallo boys ..
politici en politie is niet hetzelfde ..

ook al zitten beide verstrikt in hun eigen regelgeving ..
en lijken de woorden op elkaar ..
@lincoln:

Ja duhh..
Maar zonder politici ook geen politie. ;)
integralechubasco
@majinstar
“4. het “schijt! het is mijn auto toch niet” gedrag;”
die ken ik ook van de leaserijders onder ons… nooit! maar dan ook nooit een 2dehands leaseauto kopen… (en dus ook geen ex-politiewagen)…
integralechubasco
@majinstar moet dus @elpistolero zijn…
Tjonge jonge… af en toe weet ik dus echt niet waarom ik hier nog kom.

De complete redactie lijkt te bestaan uit mensen met het IQ van een stuk fruit en 80% van de gebruikers is al geen haar beter.

Ik citeer:
“En iedereen weet dat vrouwen (naast truckers) het grootste gevaar op de weg zijn.”

Wat een enorm domme opmerking… en dan krijg ik natuurlijk weer de opmerking dat ik geen humor heb maar dat raakt kant noch wal. Waarom grapjes in een in beginsel factueel stukje zetten en er dan ook nog op verder borduren, hetgeen te kennen geeft dat ’t niet echt een grapje is. :\

Daarnaast, waar haal je vandaan dat het overgrote deel te wijten is aan de politie zelf? Statistieken of alweer de onuitputtelijke haat jegens de politie, of elk ander gezagsdragend persoon en/of instantie, die door de complete redactie en het overgrote deel van de bezoekers gedeeld lijkt te worden.

Daarna verbaast het mij niets dat agenten vaker in ongelukken betrokken raken dan normale weggebruikers. Dit is verre van verwonderlijk gezien de aard van de werkzaamheden en de manier van rijden die daar noodzakelijkerwijs mee gepaard gaat.

Nogmaals, nogal een uitgehold stukje dat geen ander doel lijkt te dienen dan het voeren van de naar anti-politie-berichten-smachtende-bezoekers die, zoals het lijkt, veelal de leeftijd van 15 jaar nog niet bereikt hebben.

Succes ermee zeg.
@TWJ:

“Daarnaast, waar haal je vandaan dat het overgrote deel te wijten is aan de politie zelf?”

Voor zover ik weet moeten agenten nog zelf anticiperen. Dat doen de auto’s niet voor hun.
er staat nergens iets over vrouwen die het veroorzaken dus ik snap je stukje niet zo goed. POlitie blijven …lijers
Naja, ’t zal wel weer voor de verkeersveiligheid zijn dus…(!)
Zo zie je maar: de echte wegpiraten zijn de blauwe mannetjes. Of tenminste een blauwe schijn, aangezien ze de carosserie niet heel kunnen houden.
http://www.nu.nl/binnenland/2341233/man-rijdt-agenten-in.html

tja, dat kan je die ambtenaren niet aanrekenen….zo’n rukkende rakker :)
Ik ben het nog nooit zo met Ricky-Dos eens geweest.

Ook komisch. We halen elkaar grof onderuit als het gaat om nuffige auto-details, maar als het erom gaat schijnen we blijkbaar enkele van de weinigen op AB te zijn met meer dan grofweg 18 functionerende hersencellen.
@bozewolf:

Hehe, eindelijk iemand die het snapt. Ik heb net voldoende hersencellen om niet in de keuken te schijten en toch ook geen wijf te zijn. :D
Ze worden wel beschermd zeg die Politie. Ik vindt dat een zooitje boeven gewoon.
@tarquesh:

Ik ben normaal niet zo’n taalneuker of je moet het echt te erg maken.
Ik vindt is dus best wel een slagje te erg. ;)
http://www.nu.nl/binnenland/2341233/man-rijdt-agenten-in.html#
@rebbels:

Wie gaat er dan ook een rukker storen. Dat is vragen om problemen.
@RenesisHP:

denk dat rebbels zelf ook zat te sjorren…
linkje was al gepost…..
ik geloof dat de politie wat schade heeft gereden, vandaag bij het aanhouden van een masturberende man….
toen die nog heel was had ik hem wel willen ruilen voor onze ford mondeo die we morgen op mogen halen :(
Tja,
of dat als je rijles hebt, duidelijk wordt gemaakt hoe je moet handelen?

Ik kreeg bijv een andere uitleg dan een kameraad van mij..
Laat ze eerst de regels vast leggen

moet je op de autobaan nu wel of niet aan de kant?
moet je in de stad nu wel of niet aan de kant?
moet je blijven staan?
mag je dan wel door rood?

omdat dit niet altijd duidelijk is voor mensen, durven ze vaak iets niet
bijv op de stoep of door het rode licht
de poltie gaat er miss wel vanuit dat we dat weten..
en daarop handeld.. maar het gaat dus wel is fout..
aan wie ligt het dan?……
tjah, ze rijden ook vaak hard als het helemaal niet nodig is, en rijden veels te lomp, word toch betaald door het rijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).