Range Rover Evoque vijfdeurs staat klaar!

Auteur: , 28 Reacties

Ook de praktische versie van Range Rover's eigen hippe Freelander kan niet wachten 's werelds wegen te overspoelen. Iemand heeft zich ergens binnen gewurmd om plaatjes te schieten.

Naast het extra paar deuren is er ook eindelijk een nieuwe kleur te zien. Daarmee wordt meteen duidelijk dat de Range Rover Evoque, net als een MINI, een wit dakje krijgt. Is dat nu opeens Brits premium? Het zal bij de modepopjes die er in rond moeten rijden in ieder geval wel in de smaak vallen. Ben je de Swift, DS3 of MINI ontgroeid, dan moet je blijkbaar je heil zoeken bij Range Rover.

Het dak mag dan afwijkend van kleur zijn, er zit tenminste niet zo’n fischerprice-interieur in. Besmettelijk wit leer onder billen en handen, zwarte vloerbedekking onder de voeten en een pianolak randje maken het tot een prima geheel. Ook zien we eenzelfde schakel-knop terug als bij Jaguar. (bron: 0-100.ro)

Hippe interieur man yo!

Terwijl deze foto’s in Parijs werden geschoten, was Land Rover zelf bezig met rondjes rijden in de tweedeurs Evoque. In zijn natuurlijke habitat, met geen spatje modder in de buurt. Waar is die “best 4x4xfar” nu? Blijkbaar moet de Evoque gewoon met voorwielaandrijving besteld worden. Bekijk de video’s op autojunk.nl.

Neem eens een Evoque in plaats van de fiets

Evoque - best 4x4 voor in de stad...28 reacties

Was te verwachten. Spionage foto’s waren er volop en een 3 en 5 deurs versie van een model had je eerder ook met de Freelander 1. Maar ik ga denk ik toch voor de Mini.
dit is niet een auto voor auto fans zoals wij AB’ers maar voor status gevoelige mensen, maar dat wisten jullie denk ik al…
Wtf? 5 deurs? Dan is dit dus een soort Range Rover Sport Sport… ofzo.
Krijgen we eigenlijk ook nog een overzicht van wat er allemaal in komt te Parijs staan??
@Tommy2: deze 5-deurs versie is niet te zien op de autoshow van Parijs. Hij maakt zijn debuut pas in november tijdens de show van Los Angeles.

Ik gok ook dat deze foto’s wel in Parijs, maar niet op de beurs van Parijs zijn gemaakt.
Dat interieur is trouwens erg mooi.

@Stopwearingpants

Wij? Praat voor jezelf graag. Als je deze auto niet kan waarderen, dan kan ik me moeilijk voorstellen dat je echt een autogek bent.

Deze auto ziet er gewoon top uit!
@Relief: Het gaat niet over (niet) waarderen. Maar hij heeft wel gelijk. Mini, DS3, 500, dit, het gaat allemaal meer om status dan om de auto.

Hoe verklaar je anders dat een 500 zo’n 10.800 kost, en een Panda 6000 euro? Meer auto voor minder geld. Als het mijn geld is, geef me dan maar de Panda. Hebben de kinderen ook wat meer plaats.
Ik vind de auto ook super. Compact en lekker dik en stoer. Interieur ziet er ook erg gaaf uit
Wat kost het instap model?
@troublesome88: Gezien de geschatte 45k voor de driedeurs, verwacht ik een paar duizend meer voor de vijfdeurs.
“Ben je de Swift, DS3 of MINI ontgroeid, dan moet je blijkbaar je heil zoeken bij Range Rover.”

Er is nog een tussenstapje.

http://cheap-car-insurance-guide.co.uk/wp-content/uploads/2009/08/skoda-fabia-03.jpg
@Esprit_de_Flandre: Je maakt een grapje neem ik aan?
@erce: Het slaat op het wit dakje. Dus nee, ik maak geen grapje. Kost 500 euro bij Skoda, dat wit. Bij de DS3 is de prijs niet echt duidelijk, want het is meegerekend in de gewone koetswerkkleur (DitKleur+WitDak=630€ bvb). Vraag me af hoeveel je mag bijleggen bij de Mini. Iemand een idee?
Yay mooier dan die 3 deurs SUV (wie heeft dat eigenlijk verzonnen, een 3 deurs SUV :?)
@Bumer: Range Rover?

OT: Kek ding toch, de driedeurs klopt toch beter dan de vijfdeurs, dan worden de deuren weer zo klein.
Als hij zo rijdt als de Freelander dan hoef ik hem niet.
ik vind de lijnen bij de vijfdeurs niet meer zo mooi als bij de 3 deurs
sorry
Daar sta je dan met je Volkswagen leguaan…

Statussymbool of niet, wat mij betreft krijgt de rest van de wereld hier even een lesje over design.
@stopwearingpants; Je mist je punt. Er zijn verschillende motieven om een auto wel of niet mooi te vinden. Stel ik kan deze auto waarderen, dan ben ik in jouw wereld dus geen echte autofan? Beetje kort door de bocht dunkt me.
Prima dat jij voor functioneel gaat (wat ook Esprit_de_Flandre doet), maar degradeer met die functionaliteitsstandaard niet hen die de auto als geheelproduct (o.a. ontwerp, concept, image, identiteit, etc.) waarderen. We zijn allen autofans (is 1 woord overigens) hier op AB.
Supergaaf ontwerp.
Toch wel jammer dat hier ook de Range Rover naam voor wordt gebruikt. De Sport kan dan nog net maar is eigenlijk ook een veredelde Discovery, in tegenstelling tot de ‘echte’ fullsize Range Rover die daar weer ver boven staat in klasse en uitstraling. En nu dus deze kleine derde telg in de Range Rover familie. Niks mis mee maar noem hem dan gewoon Land Rover Evoque
@JRM: wat een gezeur! Ik vind het juist niet meer dan logisch:

Range Rover = luxe en vooral gericht op asfalt
Land Rover = ruig en vooral gericht op terrein

Het feit dat je de Evoque een veredelde Discovery noemt slaat helemaal nergens op. De Range Rover Sport, dat is een veredelde Discovery (zelfde platform) een Evoque heeft geen overeenkomsten met de Discovery (zelfs de motoren zijn anders).
@robbie: hmm, het was ooit.

Land Rover: werkpaarden, in basis onverslijtbaar, altijd te repareren en het beste vervoermiddel als er geen weg is.

Range Rover: Bijna net zo goed offroad als de Land Rovers, maar heel luxe aangekleed en stil+comfortabel.

Nu heeft Land Rover gewoon de taak van Range Rover overgenomen en zijn Range Rovers een lullig excuus voor een 4×4 geworden… Hoewel de echte Range Rover nog wel wat heeft zoals die nu rondrijdt.
Deze 5 deurs zou inderdaad pas in Los Angeles worden geintroduceerd. Dit is op de dealerprevieuw in Parijs. het was striktverboden om daar met cameramateriaal te lopen.
Ik vind het een geslaagde auto. Ik houd wel van een beetje lef bij autofabrikanten. En die Engelsen zijn er voor alsnog altijd erg goed in.
Ik vind de 5deurs er beter uitzien dan de 3deurs…
Bij zo’n wagen past het 5-deurs concept gewoon beter….
Echt een hele gave bak! Vooral die voorkant is echt geweldig! Ik zou er wel een willen hoor:)
@iedereen die klaagt over de “status”, op die manier kun je de helft van alle auto’s wel afschaffen en wordt het ook maar saai op de weg. Naar mijn mening is het gewoon een unieke verschijning en verrijking van de nederlandse wegen.

Over dat witte dak, check http://www.eurocarblog.com/galleria/big/five-door-range-rover-evoque/2 hier heb je een foto van de zijkant waar je een beter idee krijgt van de 5-deurs zonder wit dak ;) .

Volgend jaar gaat het voor mij de BMW X1 of deze worden. Eerst eens wat proefritjes maken. Voorkeur qua uiterlijk is de Evoque.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).