Ontbijttuning: BMW M3 Agitator van RENM Performance

Auteur: , 16 Reacties

Een BMW is een beetje als een warm broodje. Heeft niet veel extra nodig, maar af en toe wordt je wakker met de gedachte "goh, ik zou er nu wel een met wat extra's lusten". Zelfs als de broodjes van de warme bakker komen is de tweede lekkerder met tomaat, mozzarella en pesto.

RENM kennen we sinds kort van de Audi R8. Ze nemen de hele auto onder handen, maar brengen slechts kleine wijzigingen aan. Klein genoeg om op zichzelf geen verschil te maken, pas als je ze bij elkaar optelt heb je een leukere, scherpere auto. Als je de standaard BMW M3 in zijn rijden te beperkt vindt, bijvoorbeeld door de snelheidsbegrenzer, dan is dit precies wat je nodig hebt.

Allereerst wordt de BMW M3 voorzien van een andere uitlaat (inconel), luchtinlaat (koolstofvezel) en luchtfilter. Meer lucht staat gelijk aan meer power, maar pas als de computer hier mee om kan gaan maakt het echt wat uit. Dus vervolgens herprogrammeren ze de ECU. Resultaat is een 4,0 V8 die nu 450pk en 440Nm produceert (vs 420pk/400Nm). Precies net zo veel als de BMW M3 GTS! Mag jij raden bij welke je wel geld over houdt voor een leuke vakantie.16 reacties

faya faya. lekker strak!
Grote nadeel van dit soort velgen is dat de eenheid van de auto verdwijnt en dat het accent op de velgen ligt. Feietelijk is de velg een los onderdeel geworden en op een beetje afstand kun je niet eens de vorm van de velg zien in de kleur zwart. Tuning moet in mijn ogen juist eenheid bezitten anders is en blijft het een verslechtering. Helaas hebben veel mensen visueel weinig inzichtvermogen.
Foei wat is die kleur toch lelijk bij de M3…en de velgen mogen ook gejat worden op klaarlichte dag onder mijn toeziend oog…
Maar de echte verbeteringen zijn natuurlijk top ! De M3 moet je uiterlijk laten voor wat het is. En de GTS versie is puur een uitgeklede mannequin van het origineel, met een ecu-chippie. Niet begerenswaardig.
simpelweg “dik” te noemen. Heel tof.
-10 voor de uitstraling ..
+10 voor de naam ..

(agitator betekent .. psychopatische satanistische serie-moordenaar .. of verfpotschud-machine) ..
@lincoln: of wat dacht je van zo een
en ik vind deze ook nog mooier dan de GTS, subtiel, en toch lekker dik!
Ik houd bij geen van beide geld over om op vakantie te gaan. Dat heb ik nu al niet.
@Jochempie: hé…jij woont ook in Nederland ? ;-)
@Megakix: Ja! Jij ook? Toevallig :)
Erg mooie M3, maar vind alleen die velgen niks en ook leuk dat er tuners zijn die niet meteen hun hele tupperware arsenaal erop los gooien…
jammer van die naam, Agitator :S
Maar met die kleur agiteer je de medeweggebruikers wel :P
Zo zie je.. Subtiel werkt altijd…
Deze is gewoon prachtig… Motorupgrade, leuke velgjes eronder en dan met die prachtige rode kleur zorgen voor een sublieme wagen…
Prachtig! Andere velgen er onder (matzwart) en de rest van de auto in Dakar Yellow spuiten en bij mij afleveren graag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).