Video: hoeveel cilinders voor de Lamborghini Jota?

Auteur: , 56 Reacties

Lamborghini weet het mysterie rondom de Murciélago-opvolger wel in leven te houden. Het lijkt er niet op dat de auto in Parijs staat, maar een concept wat er naar verwijst staat er wel. Er was steeds sprake van een V12, maar op een recente teaser lieten ze maar tien cilinders zien. Nu kunnen we zelf oordelen en vooral luisteren. Hoe klinkt de nieuwe supercar?

Natuurlijk willen de Italianen nog steeds wat mysterie rondom de nieuwe supercar behouden. Vandaar de Gallardo-chaperon. Alsof een achtervolgende V10 ons voor de gek kan houden? De gecamoufleerde supercar klinkt toch dusdanig anders dat die onafhankelijk van de Gallardo te beluisteren is. Dus ligt er een heel andere motor in. Natuurlijk een V12, want wat is Lamborghini zonder top-of-the-line V12?

For the records: naast een Murciélago-vervanger lijkt Lamborghini ook te werken aan een Gallardo-vervanger en een luxe twee of vierdeurs met de motor voorin. Het lichtgewicht concept in Parijs lijkt naar zowel de Gallardo als Murciélago vervanger te verwijzen. Filmpje!56 reacties

Zeker weten 12 cilinders. Het contrast met de Gallardo is overduidelijk.
Gelukkig gewoon weer een 12-pitter zo te horen!
volgens mij 12
Alejandro, Alejandro
Denk een 12, vergeleken met de 10 van de gallardo klinkt hij toch anders.
11 Cilinder lijn, zeker weten…
ik zeg 10 cilinder (bi)turbo
martinusgerhardus
12
Hoe horen jullie dat? Ik hoor wel verschil, maar kan daar echt niet het aantal cilinders van af leiden. Teach me!

En common sense dictates dat het wel een 12cil. moet zijn, zoals het artikel al zegt, kan toch niet top-lambo met een 10cil.
@jp: Juist door de vergelijk met de V10 die erna komt is het makkelijk te spotten. Het geluid van de Jota is iets lager / zwaarder, bij dezelfde snelheid. Dus hij maakt minder toeren bij dezelfde snelheid. Dus zitten daar (zeer waarschijnlijk) meer cylinders in.
@MDA: dat lijkt me toch meer te maken met het koppel en vermogensverloop van een motor en de bakratios, dan met het aantal cilinders. Een V8 met veel koppel in lage toerentallen en versnellingsbak to match dat koppel, zal ook minder toeren draaien bij die snelheid en dus lager klinken.
@jp: Klopt. Maar ervan uitgaande dat Lamborghini de verhouding van 0.5l / cylinder een beetje vast houdt (~5L V10, 6L V15) , zou het je niet lukken om het toerental aan te passen puur op meer koppel. Daarnaast klinkt het ook niet als dezelfde motor als de V10, maar puur in een lager toerental. Dus vandaar: V12. Waarschijnlijk.
@MDA: V12 natuurlijk. V15 is een typo….
@MDA: daar heb je dan wel weer gelijk in.
natuuuurlijk de V12
wel slim van lamborghini om met de Gallardo Superleggera erachter gaan rijden om het geluid ietwat ge camoufleren
Die teaser is gewoon een lichtgewicht Gallardo, met veel gebruik van lichtgewicht materiaal zoals carbon. In de laatste teaser is goed te zijn dat het een Gallardo is. Die Jota zal (hopelijk) wel een V12 zijn….
iemand enig idee wie dit filmpje heeft gemaakt? het is een vermoeden maar ik denk dat lamborghini dr zelf mee te maken heeft
Jammer genoeg klinkt de tiencilinder beter. Een twaalfcilinder maakt een beetje rommelig geluid. De tiencilinder is meer een muziekinstrument dan een lawaaiig stuk techniek.
Klinkt als een V12 :D
Wel slim dat ze met een Gallardo op pad gaan.. majah, ik verw8 iets lekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkersssssssss :D…
Only for use @… :)
Ik denk een 4 in lijn met 20 turbo’s erop wat goed is voor 1200 pk!
@Bart: Aan zoiets zat ik ook te denken. Maar dan een 5 liter 4 cilinder met 4 turbo’s.
Jullie experts hebben het allemaal fout! Het wordt een 2 liter V8 met 8 turbo’s. en aan het geluid te horen 1200 paarden op de wielen, en als ik het goed hoor een topsnelheid van 430 km/h. Veyron killer je weet zelluf!
martinusgerhardus
@Noesbert: trol.
No brainer. Typisch Lambo V12 geluidje.
Ze zullen de oude Lambo V12 nu wel begraven en ook voor het topmodel overstappen naar de motor architectuur van Audi en er 2 cylinders aanplakken. Ik zeg boring 85.5mm, slag 92.8mm, 6.394cc. PK’s atmospherisch maximaal zo 684-708pk.
Lastig te zeggen, maar DAMN wat ziet ie er vet uit, dikke kans dat ie de murcielago veroverd van z’n eerste plek op mijn ranglijst
Ik denk dat er een V12 in zit :)
ziet er trouwens erg vet uit hoe die duistere meester daar rijd met z’n minion er achter aan :D
IK WIL ER EEN IN DIE MATT ZWARTE KLEUR
@qwerty:

Een Lambo moet je nooit in het zwart kopen. Die kleur krijg je na een tijdje vanzelf cadeau.
@RenesisHP:
Wel een beetje flauw:P
V12, overduidelijk!
Wat een monsterlijk smerig geluid zeg! :D
Ergens klinkt dit geluid wel erg gedempt. Het is nowhere near een Murcielago tot nu toe. Turbo’tje? V8 TT of V12 TT. Atmosferisch laat ik overigens niet achterwege, dat blijft ook nog altijd een optie, en de leukere optie bovendien.

Het lijkt wel of ze die Gallardo expres erachteraan laten rijden om het geluid weg te moffelen.
@jzaero:

Of een Gallardo met sportuitlaat. ;)
v12 denk ik
het is een clloon van de reventon hij zier er bijna hetzelfde uit
Rust nog de vraag krijgt hij een bak met dubbele koppeling?
Audi heeft voor dit vermogen niks in de schappen. Bugatti wel, maar misschien al weer te zwaar. Dan misschen de PDK-box van Porsche of een compleet nieuwe.
@Erik: als ie een dubbele koppeling heeft, dan zal ie de komende 5 jaar bij mij op nummer 1 blijven staan tot dat lamborghini een dikkere versie van die bak uitbrengt.
Want damn wat zit ik te wachten op zo’n heerlijk snel schakel geluid in zo’n, schijnbaar perfect uitziende, bak
@Erik: als ie een dubbele koppeling heeft, dan zal ie de komende 5 jaar bij mij op nummer 1 blijven staan tot dat lamborghini een dikkere versie van die bak uitbrengt.
Want damn wat zit ik te wachten op zo’n heerlijk snel schakel geluid in zo’n, schijnbaar perfect uitziende, bak
@qwerty: huuh, double post ?
@qwerty: huuh, double post ?
Ik kan opt moment niet echt afleiden uit het geluid of het nu een V10 of V12 is wat deze motor voortbrengt, alleen ik basseer mijn antwoord op het feit dat de spoorbreedte van deze Jota naar mijn idee even breed of breder is dan die van de Murcielago, vandaar dat ik zeg V12! Ben er vrijwel zeker van!
the-budel-guy
een 3 in lijn denk ik maar dan wel met 7 turbo’s
”Hoe klinkt de nieuwe supercar?” Als Lady GaGa? Slimme zet gezien het fenomenale succes van dat shemale ding!
ik denk 11…
ik denk 11…
Een atmosferische W16?
Geen turbo, dat is voor B merken. Het word een atmosferische V12 met 720 pk en een leeggewicht van 1400 kg.
v10 ik wed mijn kop derop..
ik denk 13 cilinder met elk 666 cc ;)
3, zeker weten!
Een v10.
v10 met twinscrollturbo met dubbele koppeling? nee geen idee denk gewoon weer een lekkere v12
Op een bepaald stukje klinkt hij als een Ferrari V8… Maar het is zo lastig te horen op mn laptop. Het eerste stukje is in ieder geval duidelijk dat er wel wat meer cilinders dan 10 in zitten;) OW, ik kan niet wachten tot hij uitkomt! Alleen ben zo bang dat ik hem niet mooi vind… Pff… wachten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).