Rijtest & video: Mercedes-Benz CL63 AMG

Auteur: , 111 Reacties

Heel veel verfijnde materialen, een prijs om van te schrikken, buitenmaten waar zeevarende kapiteins jaloers op zijn en dan toch nog onpraktisch. Jup, de CL is een echte coupe.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in dat geval de video HIER! ]

Mercedes-Benz CL63 AMG video

De werkelijk gigantische buitenmaten vertalen zich niet echt door al te veel ruimte binnenin. Goed je zit voorin prima en je kunt er veel koffers in kwijt. Maar meer dan twee man (M/V) passen niet heel makkelijk. En elegant met je nauwsluitende rokje op de achterbank belanden lukt je alleen als je vroeger een aantal malen Olympisch goud met turnen of ballet hebt gewonnen. De bagageruimte is overigens gigantisch, maar no-way dat je een TV type ouderwetse beeldbuis door de opening krijgt. Geloof me, ik hebt geprobeerd. Op de achterbank zetten bleek ook al kansloos, aangezien de betreffende TV niet aan de Olympische spelen had meegedaan, laat staan gewonnen.

Mercedes-Benz CL63 AMG

Na zes rondjes door de buurt, besloot ik dan toch om de CL in het kleine parkeerplaatsje voor de deur te proppen. Dankzij parkdistance, camera’s, stuurbekrachtiging, een automaat en veel geduld lukte dat ook nog. Briljante auto niet? Nou ja, in sommige opzichten dus wel. Je kunt fan van Mercedes-Benz zijn of niet, maar elegant is de CL wel. Hier hoeft er niet in het persbericht te worden gemeld dat er sprake is van een coupe-achtige daklijn, want dat zien we zelf ook wel. Oh en gezien worden, daar is de CL ook goed in. Tot op het meisje dat naar haar rijinstructeur een ingreep riskeerde door haar nek te verrekken voor een betere blik; iedereen kijkt naar de CL. Niet voor muurbloempjes dus.

Mercedes-Benz CL63 AMG

De CL is wel uitermate geschikt voor mensen die graag sprintjes winnen. Alle CL’s hebben turbo-motoren en minder dan acht cilinders zijn er niet. Zelfs de instapper (CL500) heeft maar 4,9 seconden nodig om de 100 te bereiken, de 517 pk sterke twaafcilinder CL600 heeft 4,6 seconden nodig en de 630 pk sterke twaalfpitter CL65 AMG maar 4,4 seconden. En de gereden CL63 AMG maar 4,5 seconden. Althans dat is in de standaardtrim waarin de geheel nieuwe 5,4 liter grote V8 biturbomotor 544 pk en 800 Nm levert. De testauto kreeg echter het AMG Performance pakket mee waardoor het vermogen naar 571 pk stijgt en het koppel naar 900 Nm.

Mercedes-Benz CL63 AMG

Je kunt je voorstellen dat, met dat koppel, de tractie wel eens een probleem zou kunnen zijn. Dat is een understatement, want ook met snelheden boven de 90 trakteerde de CL mij op lekkere doses wielspin. En dat was dan op vochtig wegdek met temperaturen van rond de 15 graden. Het klinkt als een klacht, maar zo is het dan ook weer niet bedoeld. Want mjammie wat een heerlijk blok hebben de meester-motorbouwers van AMG weer weten te bakken. Wat mij betreft mag de concurrerende M-divisie uit München binnenkort even op cursus om de met twee turbo’s uitgeruste V8 van de X5M en X6M even een sound checkup te geven. Met de CL63 AMG bewijst Mercedes-Benz dat je zo’n blok een meer dan fabuleuze soundtrack kan geven, maar dat moet je vooral zelf in de video na luisteren.

Mercedes-Benz CL63 AMG

Mercedes-Benz CL63 AMG

Net als de S63 AMG krijgt de CL ook de AMG SPEEDSHIFT MCT zeventraps sport-transmissie met een dubbele koppeling. Die schakelt snel en trefzeker en draagt er ook aan bij dat de CL63 zuiniger is geworden. Alsof dat er echt toe doet in dit klasse, monteert Mercedes-Benz ook nog een “Controlled Efficiency” start-stopsysteem. Bij het verkeerslicht slaat de V8 netjes af en zou dan ook weer automatisch aan moeten slaan. Dat deed die dus één keer niet en daarna was ik meteen klaar met deze onzinnige optie. De vervolgens ietwat door frustratie gecreëerde en daardoor iets fellere acceleratie, heeft alle brandstofbesparing voor de rest van de week weer teniet gedaan.

Mercedes-Benz CL63 AMG

Gelukkig is er ook genoeg technologie aan boord die je wel heel gelukkig gaat maken. Het IWC klokje op de middenconsole is een lowtech maar fraai detail, maar er is meer. Veel meer. Eigenlijk alles wat je zo ongeveer zou kunnen bedenken. Tegenwoordig doet Mercedes-Benz ook aan veiligheidssystemen die actief ingrijpen tijdens het rijden. Zo remt de “active lane keeping assist” even bij om je binnen (ononderbroken) lijnen te houden, maar natuurlijk ontbreekt een actieve cruise control ook niet. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar (met geheugen), verwarmbaar, te ventileren en zelfs daar houdt het niet op. Ze kunnen je ook actief op de plaats houden en een massage geven. Die massagefunctie is dan ook instelbaar van teder tot wat steviger. Kom daar thuis maar eens om, een massage op maat en op bestelling.

Mercedes-Benz CL63 AMG

Mercedes-Benz CL63 AMG

Rijden in een CL is een andere dimensie. De auto kan alles (behalve grote spullen vervoeren). Het is niet alleen de snelste jongetje van de klas, maar als het moet ook de meest comfortabele. Absoluut een briljante auto in de meeste opzichten, met een paar kleine nadeeltjes zoals genoemd aan het begin van de rijtest. En dan was er nog die prijs: €206.700 voor de CL63 AMG en een tonnetje (!) meer -een slordige €308.950 in totaal- voor de CL65 AMG. Dan lijkt dat AMG Performance package van 11,5 mille opeens een koopje, vooral als je bedenkt dat je Benz daarmee 0.1 seconden sneller naar de honderd sprint en dat je dan opeens wel de 300 km/u haalt. Filmpje!111 reacties

Mijn droomauto, wat een bak. Wellicht over een jaar of 10, mocht die nog bestaan. Leuke video ook, gaat goed jongens.
@Ralph: Jij hebt in twee minuten die video gekeken?
@MJB: LOL
@Ralph:

Hahaa , vast weer zo’n eikeltje dat álles van auto’s kent zonder rijbewijs en netjes naast papa in de suzuki swift “mee”-rijd …
Overigens met suzuki niéts mis ..
echt een geweldige auto wat een sound, doodziek! zou er wel eentje willen hebben! lekker aso
stoplichtsprintertje
Prachtig..
Mercedes-benz is wel de autobouwer hoor, wat een mooie wagen.
Niet mijn ding maar wat is hij mooi en goed.
Wow wat een wagen! Maar 2135 kg, das echt niet normaal. Het zou mooi zijn als ze hiervan een lichte versie maken ;) dan wordt ie helemaal idioot snel..
@Mc: Ja! En dan gebruiken we de duitse woorden ‘Sportlich’ und ‘Leicht’ om aan te geven dat het een lichtere en sportievere variant is. En dan noemen we hem: SL55 AMG.
@MDA: LOL!
Ik vind de facelift wel geslaagd alleen jammer dat ze het niet CL55 /////AMG noemen. Toch vind ik de 6.2L V8 lekkerder klinken. 8)
wat een snoepje
@g40: Snoepje?? Beetje meer respect, dat je je twingo een snoepje noemt oké maar deze?? (grapje hoor)
wat een enorm vette coole ruige uberdure bak!
Wat een dikke bak. Het enige waar ik me echt aan stoor zijn die 2 lelijke lampen achterop naast het nummerbord. Dat zat voor de facelift gewoon in de achterlichten verwerkt.
Mooie auto indd, maar wat een geld! Kan je een R8 en een volbeladen A8 mee halen.

Bellachelijk veel geld!
@ExOtiC: dat je nou zoveel knaken voor een benz neerlegt ala… maar toch niet voor een audi?
@ExOtiC: dat je nou zoveel knaken voor een benz neerlegt ala… maar toch niet voor een audi?
Wat een geweldige auto.Klopt aan alle kanten.Super.
Gisteren nog een fotoshoot mee gehad!
http://www.autogespot.com/nl/viewimages.php?id=c214748364826092010214610
Ook ben ik met deze auto naar Cars for Kids geweest, prachtige ervaring.
Geweldige auto!
Zeer geslaagde facelift. Die RX-8 wielkasten hebben ze gelukkig wat weggetrokken want die zijn nou eenmaal niet des Mercedes. Filmpje is wel aardig al vind ik kwaliteit niet zo super. En vreemd dat er niks gezegd wordt over de versnellingsbak (of ik moet wat gemist hebben)
lekkerste Benz ooit? Prachtige review AB, maak em nu alleen nog zwart en ik kom hem wel halen…ok laat die kleur maar ik om hem ook zo halen!
@MJB Nee, in 5 minuten. Jouw punt is?
@Ralph: Hmm.. Een beetje vreemd is dat… ;)
goeie wagen , mr niet iets voor mij
the-budel-guy
geef mij maar een Cl500 met ///AMG paketje zacht als het moet en hard als je wilt liever deze dan een S klasse maar die moet je ook niet met elkaar vergelijken
CL 63 AMG… de UBERCOUPE OP DIT MOMENT!!!

LEKKERDING!!!
die prijs is echt absurd en daar moet heel wat leuker spul voor te krijgen kunnen zijn. Neemt niet weg dattie lekker klinkt en er goed uit ziet.
een messerschmitt was geen bommenwerper, maar een jager :)
@poeperman: Niet zeiken, dat ding klinkt gewoon fenomenaal..jager of bommenwerper xD
Svenska Aeroplan AB
Ik vind het design van Mercedes met sprongen vooruit gaan de laatste tijd. De voorkant… mwa, maar en profil en schuin van achteren een van de mooiste auto’s van dit moment! Echt een on-Teutoonse sierlijkheid zit in het design…
In veel Autoblog filmpjes zie je zo’n lange weg met van die silo’s ernaast(bijv. in dat filmpje met de audi r8 v10). Kan iemand mij vertellen waar dat precies is? Alvast bedankt :)
@autospotter15:

Maasvlakte Oil Terminal.
Weet niet of dit mijn keuze is in dit segment maar weer een TOPFILPJE van jullie.Blijf doorgaan zo.Trouwens , was een AMG….met Wouter aan het stuur????
Ik vind het een hele gave auto geworden.
Alleen vind ik de achterlichten net niet.
Maar nogmaals voor de rest super!
Kies maar: Mercedes CL63 AMG of BMW M6
@Kurdmanx:

Geen eerlijke vergelijking. De BMW lijkt nu net een pauperbak.
OWW jij was dat dus die door DE MEENT in stadje rotterdam reed :P !! hele mooie bak ! helelaas pindakaas deze keer voor Sacha AMG .
@Ralph: De video is gepost om 16u00, eventjes doorscrollen, video bekijken, commentaar typen en posten om 16u02? Zwààr door de mand gevallen, autoblog-reputatie naar de vaantjes, nooit meer goed te maken
Jah, OT: heerlijke wagen al vind ik de pre-facelift iets stijlvoller. Bvb die 2 mistlichten achteraan naast de nummerplaat is echt een dikke misser! Maar dat nieuwe blok maakt veel goed
@Fout: Ik wil niet zeiken maar soms staat het filmpje eerder op ABHD dan de rijtest op AB…
Mooi filmpje heren. zeker ook omdat dit een van mijn favoriete auto’s is.
Prachtige foto ook van de CL63 door Mark Plat op flickr: http://www.flickr.com/photos/markplat/5027236654/in/contacts/
(No spam intended) :D
dit is echt weer z’n prachtige dikke benz.
audi en bmw kunnen hier niks naast zetten de cl staat eenzaam aan de top
De auto lijkt me een heerlijke bestuurderspositie hebben met zo’n raampartij en ruimte!

Is dat politie op 1:22 ?
Wat een ontzettend kut camera werk. Zeker als je t vergelijkt met de triotest.

Verder wel toffe bak.
@p1eter: ?… wat een ontzettende kut reactie. misschien is het handig als je even wat voorbeeldjes geeft. want zo hebben ze er niks aan!
@lambo4all: de algehele kwaliteit is gewoon slecht, te hard gecomprimeerd oid, de panningshots zijn niet goed, het beeld in de auto als wouter zit te praten is van nog slechtere kwaliteit. Het is gewoon een van de mindere video’s zeker van de laatste tijd.
@p1eter: Ik vind zeker de panning shots schitterend hoor, het enigste kleine puntje van kritiek is in de auto wanneer er ingezoomd word (t?) op het klokje. Maar verder puik camera werk!
@memphis Die is niet ter ziele gegaan. In de C63 blijft hij gewoon leverbaar! OT: puike rijstest
@p1eter: I spy with my little eye dat er een nieuwe cameraman is gebruikt! Het is weer een leuk filmpje geworden, maar misschien is dit het antwoord op jouw twijfels?
zeer mooie auto
maar voor dat geld wil ik liever iets anders hebben
Dit filmpje laat precies zien waarom ik van Mercedes houd.
Ze maken de beste auto’s ter wereld en het geluid van de AMG modellen is bruut. BMW’s zijn inderdaad net stofzuigers.
Wat een geluid zeg.. man wat gaaf!!
Maar 3 ton voor een Mercedes die eruitziet als een taxi?! Dan liever een Lamborghini LP640 moet ook nog wel lukken voor dat geld ;)
@ardonjr:
Ik heb werkelijk nog nooit een CL taxi gezien… Verzin eens wat nieuws…
@ardonjr

Die taxi-grappen zijn zo 2005. Beetje meer inhoudelijk reageren.

Deze auto vliegt ten minste niet constant in de fik.
@ Wouter / presentator,

2 puntjes:

1. Het valt me op dat je sinds kort echt het presenteren echt onder de knie hebt. (positief bedoelt) Heb je onlangs nog een intensieve cursus presenteren gevolgd? Of is dit ‘slechts’ een kwestie van tijd / lerarning by doing om het goed onder de knie te krijgen.
Valt me bij dit laatste filmpje op, dat je wat speelser wordt, wat relaxer, wat meer durft. Je schroom van je hebt afgegooid. Ga zo door!

Ander puntje. Wouter knal potverdomme die cl 63 amg eens door de meent op zaterdagmiddag met mooi weer als mensen relaxed een biertje bij de pol aan het drinken zijn.
Dat zijn pas beelden! We willen die nee schuddende koppen zien van die jaloerse terrasjes mensen!
@bmwm5: *held*
Wat een übergeil, retesnel, rubberverbrandend en mooi gelijnd kanon is dit. En wat een lucky bastards zijn jullie. Had al eens gehoord dat natte weersomstandigheden niet echt ideaal zijn voor de oude CL63 AMG, is er bij de nieuwe dus niet beter op geworden :) .

Mooi filmpje!
Fantastische wagen. Beetje ‘American Muscle’ style.
Toch een beetje treurnis om de ter ziele gegane 6.2 AMG.
Had een nog vetter geluid!
Jammer van de foto’s, zijn niet echt spetterend…
Gister deze auto ook tot onze beschikking gehad. Geinteresseerd? Check deze link voor nog enkele (betere) foto’s: http://www.autogespot.com/nl/viewimages.php?id=c214748364826092010214610
Is het dan nog niemand opgevallen dat wouter de 55 AMG 5,5 liter groot noemt? Deze is ook net als de 63 AMG 0,1 liter kleiner. Maar dat willen ze bij Mercedes niet weten want dan ziet iedereen dat het 500 blok groter is(namelijk wel 5,5liter)
Ik vind het echt helemaal niets die auto, sorry. Ik zal even uitleggen waarom:

Om te beginnen, de styling. De enorme afmetingen van de auto hebben enorm lange deuren tot gevolg. Als er iets waardeloos is bij het betreden of verlaten van een auto zijn het wel grote deuren. Het zorgt ook voor van die zielige noodoplossingen zoals gordel-aangevers.

De nieuwe neus oogt te hoekig en te rommelig. De wielen horen van die lekkere dichte massieve glimwielen te zijn maar deze lijken direct van een Ferrari afkomstig.

De essentie van de auto. Volgens mij wil Mercedes de ultieme verwen-auto neerzetten met de CL. Sowieso zijn ze daarin gefaald want onder verwennerij van een auto versta ik niet “bescherming tegen verveling”. De auto is afgeladen met allerhande rommel en rotzooi om de bestuurder te vermaken. Maar echte verwennerij in de auto is dat alle systemen ongemerkt aan het werk zijn. Als bestuurder wil je een usb-stick in de radio steken, de climate control harder, zachter, warmer of kouder instellen, de automaat in P,D of R zetten en de cruise control op standby hebben en that’s it. Geen schermen met nachtvisie, DVD, televisie, internet, knoppen met instelbare onderstellen, navigatie met afstandsbediening, home-coming verlichting, verwarmbare achterbank of dat soort onzin. Gewoon in 30 seconden alles ingesteld hebben dan gaan rijden.

Zoals bijvoorbeeld in deze auto…:

http://img690.imageshack.us/img690/804/rollsroycephantomcoupe2.jpg
@Keaven: Want? Ook bijv. BMW zit er naast met haar type-aanduidingen.

OT:Topauto (En daar is de prijs dan ook na, eerlijk is eerlijk.)
Deze bruut in gentlemen-jasje heeft niks te duchten van Audi en BMW in dit segment.

Ferrari 612 en Aston Martin DBS concurrent: Daar praten we over.

De “nieuwe” CL63 AMG klinkt trouwens weer fenomenaal! Ook op dat punt geeft hij de nieuwe M5/M6 klappen..
Een absolute topauto deze Mercedes en er zijn momenteel geen BMW’s op de markt die ertegenop kunnen. (Audi is slechts uiterlijk vertoon heeft in deze vergelijking al HELEMAAL niets te zoeken)

Ik ben wel erg benieuwd naar de nieuwe 6-serie die BMW heeft klaarstaan, en zou dan weleens een vergelijkende test willen zien tussen de M en de AMG. Op vlak van geluid vind ik Mercedes met de AMG modellen momenteel wel absoluut koning.
@Jochempie: En jij vergelijkt een Rolls-Royce (welke feitelijk geen concurrent heeft aan de CL of S AMG) met een CL63 AMG?

Zijn compleet andere auto’s, is nauwelijks te vergelijken.
@Benz..: Ik vergelijk de Benz inderdaad met een Rolls Royce, qua gebruikservaring in het interieur. Dat maakt namelijk niets uit of je nou een 120d of een 101EX rijdt, de duurdere auto is niet per sé beter.

De pest is volgens mij dat MB een naam hoog heeft te houden op het gebied van innovatie en technologische snufjes. En dat nekt de mogelijkheid om goed tot rust te komen in de auto. Hij is te moeilijk.

Laten we eerlijk zijn. Het liefste willen we toch instappen, de gordel omdoen, starten, pook in D en rijden?
@Jochempie:

Als jij dat wil moet je bij een ander merk zijn. Als jij problemen hebt met deze auto moet je een RR kopen. Ik ga toch ook niet zeiken dat een 430 Scuderia niet zo comfortabel is als een S-klasse.
@Sneep: Het punt dat ik probeer te maken is dat een Mercedes comfortabel en rustgevend moet zijn, net als dat een Ferrari hard en sportief moet zijn.

De Mercedes is comfortabel, ontegenzeggelijk. Maar rustgevend is de CL niet. Ik zou bijna gaan twijfelen of ik om te remmen nog iets anders moet doen behalve op het rempedaal trappen.
@Jochempie: En wie zegt dat dat in een CL63 AMG (of elke andere willekeurige Benz) niet kan? Je bent niet verplicht om alle functies daadwerkelijk te gebruiken, alleen het idee dat je werkelijk alles naar je eigen wensen in kan stellen zorgt al voor een gevoel van luxe. M.a.w. wat je zegt raakt werkelijk kant noch wal.
@Silverarrow: Als je denkt dat ik er naast zit, kun je aangeven waarom. Maar om dat aan te dikken met iets als “wat je zegt raakt werkelijk kant nog wal” is niet echt stijlvol.

Het begint al met instappen. Als je aan komt lopen is de auto open. Maar hoe weet je zeker dat de auto op slot is als je niet in de buurt bent?

Vervolgens heb je vijf standen voor de verlichting, in plaats van aan of uit.

Vervolgens wil je de verwarming wat hoger zetten maar er is maar één knopje voor de temperatuur. Of je die nou hoger of lager wilt. Dus moet je eerst gaan bestuderen hoe je de kachel hoger of lager zet. Hetzelfde geldt voor de aanjager.

Ik wil niet weten wat de auto tijdens de rit allemaal ongevraagd tegen je zegt.

En als je de radio aan wil zetten moet je met dat middenconsole-apparaatje gaan spelen. Waarbij je eerst moet aangeven dat je de radio wilt gaan bedienen en niet de navigatie.

Zo. Thuis. Uitgestapt. Lichten blijven branden maar dat zal wel, ik heb de knop op ‘uit’ gezet.

Het Nederlandse spitsverkeer is erg druk. Ik let dan ook graag op de weg. Als de auto me afleid stoor ik me daar aan. De CL zou mij zonder twijfel afleiden dus is het niet de auto voor mij.
@Jochempie: Ik geef volgens mij redelijk duidelijk aan waarom ik het er “niet mee eens ben”. Je opmerking raakt kant noch wal is overigens gewoon een nederlands gezegde en het geeft precies weer wat ik bedoelde te zeggen, stijlvol of niet.

Alle dingen die je verder op noemt zijn dingen waar je je, als je daar geen behoefte aan hebt, niet mee bezig hoeft te houden. Aanjagers valt weinig aan in te stellen (je zet ze harder of zachter), één knop om je climate control hoger of lager te zetten is juist érg simpel, het licht in het interieur hoef je niet aan te passen als je dat niet wilt, de lichten van de auto gaan na het uitschakelen van de auto vanzelf uit, bij elke auto moet je om de radio in te stellen aan knoppen op het console draaien, als je geen vertrouwen hebt in een keyless go systeem dat tegenwoordig al bijna standaard is op de meest basale Opel dan wordt het tijd om je eens wat beter in auto’s te verdiepen en alle systemen die tegen je “praten” zijn, voor zo ver ik weet, uit te zetten.

M.a.w. ook in een CL kun je gewoon in stappen, de automaat in D zetten en weg rijden, net zoals iedere andere auto. Je wilt het laten lijken alsof er een complete startprocedure nodig is om in een CL weg te rijden, but the fact is dat dat helemaal niet zo is. En daarom herhaal ik nog maar eens: je opmerkingen raken kant noch wal.
@Silverarrow: Ja sorry maar het bedienen van de airco of de radio in een CL danig gecompliceerder dan in een Ford Focus. Als Mercedes de cognitieve ergonomie van de CL op orde had, zou dit juist minder stappen hoeven te vergen dan in de goedkope Ford. Een goed product vleit het ego van de gebruiker: hij of zij voelt zich niet te dom om het te begrijpen en dat geeft een genoegzaam gevoel.

Als er geen pijltjes op de knop staan, begrijp ik niet automatisch dat hij zowel naar boven als naar beneden geschoven kan worden.

Het klopt dat als je met de Mercedes van A naar B wilt komen, dit vrij gemakkelijk gaat, maar onder normaal autogebruik versta ik ook de kachel bedienen, de radio instellen en de verlichting aanzetten. En als je uit vijf verlichtingsstanden de juiste moet kiezen, is de kans groter dat je jezelf moet corrigeren dan bij drie standen.
@Jochempie: Nee, niet de pook in “D”, maar wij willen de pook in de eerste versnelling ! :D
@bosnialove: Hmm. Nee. In D.
@Jochempie: Nee. In de eerste versnelling.
@bosnialove: Vooruit, jij je zin, ik trek de linkerflipper terug naar de eerste versnelling.
Rijden in een topauto en weten dat er nog een betere verkrijgbaar is. Het geeft toch een bittere nasmaak.
Dat heeft Sacha goed opgelost.
@RenesisHP: Ik denk dat Sacha de fijnste benz ooit heeft. Bijna zo snel als de SLS en je kan uitstappen in een parkeergarage.
Als ik een vergelijkbare auto zou aanschaffen, was het de Jaguar XK-R geworden. Maar liever dan dat nog de XF-R.
@Jochempie: vergelijk jij nou een CL63 met een XF-R? Gooi die hersenachtige klodder onder een hogedrukreiniger of zo…
Ik kan even niet inloggen maar goed.

@HDM: Nee, ik lees in m’n reactie dat ik de XK-R vergelijk met de CL63. Het ding heeft immers maar 44 pk meer en is een stuk zwaarder.

Vervolgens verkies ik de XF-R boven de XK-R.
Die Amg’s hebben toch een fantastisch geluidje…
Ben wel nog een Amg fan… Ze maken gewoon mooie wagens..
Rijdt er in Nederland eigenlijk één CL rond met een kleur die niet in het wit-tot-zwart-spectrum zit?

Ach, eigenlijk staat het gewoon goed. Het is een donders indrukwekkende auto. Maar doe mij dan maar een oudere versie. Met een iets leuker interieur op zijn minst. Zoiets bijvoorbeeld. Maar goed, voor de CL staat nog een gigantische lading Citroëns op mijn lijstje, dat gaat er vast niet van komen. ;)
@Citrofiel: Ja, deze!

http://www.autogespot.com/files/autogespot/files/29_08_2010/c214748364829082010174622_1.jpg

Oh, wacht, nee deze is ook zwart…
@Jochempie: Ik heb even tien pagina’s (200 spots!) van in Nederland gespotte CL63 AMG’s bekeken. Ik ben één variatie tegengekomen. Donkerblauw! Moet je wel goed kijken. :roll:
@Citrofiel: Stond hij niet in de zon? :roll:
@Jochempie: Dat kan je je idd ook nog afvragen. Ik heb op meerdere thumbnails geklikt om er achter te komen dat het toch de weerspiegeling van de omgeving was die voor een ander kleurtje zorgde… Deze lijkt vanaf meerdere kanten blauw, de zwarte stukken zijn juist schaduw geloof ik.

Even de RDW gecheckt, daar staat ook blauw! :D

Maar goed, de creativiteit van de CL-koper blijft betreurenswaardig.
Svenska Aeroplan AB
Even tussendoor: weet iemand de maten van deze auto? Allemaal leuk dat gezeur over het formaat (size matters?) maarrrrrrrrr, wat zijn de maten dan? 5,20 m lang?
@Svenska Aeroplan AB: Ik had alles al opgezocht op autoweek, tot ik me ineens bedacht dat autoblog ook zoiets heeft: Autowiki!
Hoe gaan ze dat dan doen met de nieuwe CLS, die had je toch als 55 ,- en 63 AMG, krijgen die dan dezelfde 5,5(4) liter motor,en of met Turbo?
Sorry voor mijn onbeschofte kritiek, ik weet wat voor werk in deze dingen gaat, maar als ik een gouden tip mag geven; ga nooit meer voor creactie.nl!! Wat een slecht verfilmde rijtest joch..
Ik wil niet onbeleefd doen maar je moet eieren breken om een omelet te maken, en creactie.nl; are you serious? :?
@vla: En nu een paar specifieke verbeterpunten noemen. Het volgen op 2:13, het stukje met die koeien 2:58, het klokje 2:35, die kunnen beter, maar ik kan geen echt grote doorgetrokken fouten ontdekken.
@Citrofiel:
– Subjectief puntje; de stijl is verouderd en past mijns inziens niet in het thema van een zeer modern weblog. Dit zijn meer video’s die op VHS tapes horen van back in the day.

– Het beeld is niet altijd stabiel genoeg, hoewel er gewerkt wordt met “professioneel materiaal”.

– Een mogelijk subjectief punt maar de montage is allesbehalve strak, er zit geen actie in die je aandacht grijpt. Verder vind ik de compositie, nabewerking en locatie zeer pover voor een zogenaamd “productiehuis met juiste kennis en jarenlange ervaring”.

Phew ik voel me een zeur nu..
@vla: Je bent ook een zeur. ;) Maar soms is dat goed, als iedereen altijd lovend is verandert er nooit wat.

Van stijl heb ik geen verstand, dus dat zal best. Af en toe is inderdaad het beeld niet stabiel, zoals ik al noemde. De montage is misschien sober, maar moet het filmen dan de aandacht krijgen? Misschien was het wel de bedoeling de aandacht puur op de auto te richten en dus geen kunstjes uit te halen.

Autoblog of Creactie, zeg er eens wat van. ;)
@Citrofiel:
Goed dat je ’t zegt! :P Daar moest nog bij dat Ruben en Patrick duizend keer beter werk lever(d)en! :)
Focus op de auto zelf, dan moet je eerst en vooral zorgen dat die auto goed uitkomt imo. ;)
@vla: Jij bent de expert, ik houd mijn mond al. ;)
@Citrofiel:
Naah ik ben maar een observator. After all we’re all on the same side. :)
Gadverdamme, weer een Mercedes die ik moet kopen als ik de 25 miljoen win. Zo blijft er niks over van al dat geld! Nou oke nog eentje dan, want wat is die mooi.

En wat een gezeik over grote deuren. Je dacht toch niet werkelijk dat je met zo’n auto op zaterdag ochtend bij de Lidl gaat staan of wat!?
Nou, als ik straks een of andere Medelander, Roma of woonwagenkampert zie rijden in deze auto dan weet ik in elk geval dat het een nachtapotheker is!!!
Zo’n wagen is wel handig voor de pliesie om eens op onderzoek uit te gaan of er WEL een eerlijke hard werkende zakenman of aannemer achter het stuur zit :)
@ wouter: De AMG Speedshift MCT is toch een bak met natte plaatkoppeling of iets dergelijks moeilijks? Dacht dat de bak met dubbele koppeling enkel in de SLS AMG geleverd werd. Maar correct me if I’m wrong. :)
Wat een lelijk ding zeg, gadverdamme! Daarnaast walg ik echt van de manier van schakelen, lekker opklimmen en dan meteen de grom afbreken naar een mak kreuntje. Wel weer een leuk handrembochtje denk je dan, maarde auto waggelt nog een half uur na! Daarnaast… een dichte grill? Maak dan geen grill! Dat er geen automaat leverbaar is en dat hij niet aan gaat bij het stoplicht is helemaal rampzalig. En was de auto maar gericht op rijden in plaats van massages, ventilatie en meer van dat soort dure en zware systemen. Nee, een Mercedes is echt niks voor mij. Sorry.
Nice, maar voor dat geld haal je een, naar mijn mening, specialere SLS AMG.. Of je spaart door voor een Conti GT…net iets minder vulgair.
Conti Gt minder vulgair ???????????
@Peterv: Zeker, fouter dan dit worden ze niet.
Doe mij maar een s-klasse of een andere luxe grote auto.
Aan een sportauto heb je in nederland 3x niks :(
Wat wil je doen? Snel optrekken om vervolgens 100 te rijden?
Ik vond de préfacelift mooier :(
Mooie back. Ik heb vandaag nog de CL65 AMG mogen rijden (voor een heel klein stukje helaas). Maar toch heel mooi en heel erg lekker!
Beetje jammer dat volgens hem de M3 een stofzuiger geluid heeft. Heel eerlijk doe mij die nieuwe m3 sedan maar inplaats van deze merc en van het geld wat ik overhoud haal ik dan wel een eisemann einddemper!
@jan: Dat doen sjonnies ook.
Ik kan het geluid van een AMG het best vergelijken met donderslag! Net zo heerlijk bruut!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).