Dit is de vernieuwde VW Passat

Auteur: , 119 Reacties

In Parijs trekt Volkswagen dan eindelijk het doek van de volledig vernieuwde Passat af. VW spreekt zelf van een nieuw model, maar als je goed kijkt zie je dat het toch eigenlijk meer een zeer ingrijpende facelift is. Net zoals bij de overgang van de Golf V naar Golf VI.

Je weet vast wel dat we wel eens grapjes maken over het feit dat elk model van VAG hetzelfde neusje heeft, maar nu roept VW het zelf ook in hun persbericht… Dit staat namelijk in de allereerste regel: “a front end in the style of the Phaeton”. Goh… alsof we dat nog niet gezien hadden.

Verder is de vernieuwde Passat uiteraard een stuk zuiniger en schoner geworden. Er komen in eerste instantie 10 verschillende motoren onder de motorkap van de Passat te liggen en de vermogens lopen uiteen van 105 pk tot 300 pk. De instapper is een 1.6 TDI met 105 pk die slechts 4,2 liter per 100 km verbruikt en 109 gram co2 per kilometer uitstoot.119 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
prijzen…. specificaties….

ik ben bijzonder geïnteresseerd in gegevens over de 2.0 BiTDI met 220 pk
@tom vw: Je bent geintresseerd maar ik vraag me af wat VW rijders nou beweegt. Ze zien er over het algemeen saai uit (helemaal deze nieuwe Passat), ze rijden saai en iedereen heeft er 1. Is het dat je dan je het gevoel hebt bij de groep te horen of heb je totaal geen interesse in stijl en auto`s ?

OT; Wat een verschrikkelijk saaie auto. Ik denk dat zelfs mijn dochtertje van 4 dit model had kunnen tekenen. Plak er inderdaad een badge van Skoda op en je hebt het idee dat dit de nieuwe Superb is. Hebben ze in het verleden ook gedaan dus de verwarring is dan compleet. Wat een gemakzuchtig merk is dat VW toch.
@ferry832: wat volkswagenrijders beweegt, nou ze zien er goed uit en rijden heerlijk!
@ferry832: De auto is wellicht wat saai, maar heel veel mensen (wellicht mensen die wat minder om auto’s geven dan de bezoekers van deze site) vinden dit een hele mooie auto. Bovendien is de auto zeer ruim en is zowel het interieur als het exterieur van hoogwaardige kwaliteit. Tevens rekenen leasemaatschappijen een relatief lage leaseprijs vanwege de hoge restwaarde. Tel daarbij op dat een Passat erg lekker zit en erg lekker rijdt (ik spreek uit ervaring want ik rijd er zelf een). Mijns inziens redenen genoeg.
@ferry832:
Volkswagen rijders zijn nu eenmaal niet de meest avontuurlijke types.
Heb zelluf met een Passat TDI gereden en eerlijk is eerlijk het is gewoon een hele goeie all-rounder.
Hij komt niet blufferig over, hij komt niet armoedig over en je stoot niemand voor zijn hoofd.
Wegligging en remmen vond ik maar zo-zo, op hoge snelheid in Duitsland ging de neus liften en werd de wagen gevaarlijk licht in zijn stuurgedrag. zeker vergeleken met wat ik nu rijd was de Passat een middenmoter qua rij-eigenschappen. Onderhoud was ook niet goedkoop en de prijzen vielen vies tegen.
Maar er wel meer dan 4 ton mee gereden
@ferry832:

Als ik vragen mag, Wat rijdt jij?

Ik zal even heel eerlijk zijn, ik heb het idee dat de gemiddelde autoblog bezoeker in een redelijk saaie Seat ofzo rijdt?

De kritiek op VW mag je alleen hebben als je werkelijk een Passat V6 hebt gereden..
Dat interieur kan echt niet. Wat saai en verouderd zeg.
Voor de rest gewoon een saaie bak
@KippieKnaus: dat interiur kan heel goed. Minder naadjes dan de vorige, de fijne stoelen uit de CC een leuk klokje en verder de kwaliteit die er al was.
oud interieur
Idiaale zakenauto voor diegenen die niks om autos geven.
Hij is nu echt ongelofelijk standaard geworden. Geen enkele frutsel, puur zakelijk design. Zo tekende ik een auto toen ik 8 was. Qua die gedachte doet hij me een beetje denken aan de Passat Mk4, die was ook zo verschrikkelijk normaal dat het weer bijzonder was, en tevens was ook die een doorontwikkeling van het vorige model.

Maar goed, waar ik de Mk4 door zijn typisch verschrikkelijk saaie design inmiddels bijna ben gaan waarderen, moet dat bij deze nog een flinke tijd groeien, denk ik.
golfneus op de passat gaat te ver!
http://media.autoweek.nl/m/m1ayrlxbjgjn_800.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1dyxcibcqcy_800.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1fyobkb5fjl_800.jpg
http://img638.imageshack.us/img638/4756/m1cyiacbq66w800.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1ayrlxbibjo_800.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1cyiacbcr6x_800.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1ayrlsbq7jq_800.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1fyhapbd5lc_800.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1ayrlxbe3jk_800.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1cyjd9brsy4_800.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/8895/m1by0msbtllf800.jpg
@Flamingo: Wat hoort niet in dit rijtje thuis euh… de Superb? :P

Zo zie je echt goed dat alleen het front + achterkant geupdate zijn. Zijkant gewoon hetzelfde…
@Bumer: de Superb wordt ineens de mooiste van het stel ! Oogt dynamischer, is ruimer…alleen zal de leaseprijs ietsje hoger liggen. Passat = meuk = meukbaan = statusloos = stijlloos = grafzerkachtig gejeuk op de snelweg…brr
@Megakix: Zeker dat de Superb mooier is. En daarom hoort hij ook niet in dit rijtje thuis ;)
@Flamingo: Ik moest gelijk denken hier past zo een Skodaplaatje op..

Ontopic: hoe verneuk ik een best mooie auto.. die voorkant baba..Toch maar wachten op de nieuwe alfa
@Flamingo: Raampartijen zien er 100% gelijk uit. In de basis is dit gewoon dezelfde auto als de ‘oude’ passat, maar dan met een ander neusje en kont. Dat is wel makkelijk geld verdienen daar bij VAG, gewoon een faceliftje doen en dan roepen dat het een geheel nieuw model is! Weinig ontwikkelingskosten en de machine’s in de fabriek kunnen ook voor een groot deel gelijk blijven.
Ja erg vernieuwend allemaal, alhoewel het front van de vernieuwde Pheaton de Passat ook wel staat. Van de zijkant gezien is dit gewoon een pot nat met de oude Passat en ik vind het niet echt een geheel vormen met de voorkant en achterkant.

Aan het interieur is ook weinig veranderd valt me op, alleen die aluminium sierlijsten in de deuren en de reden om deze “compleet nieuwe” Passat te kopen, een uber trendy klokje in de middenconsole.
Ook even aansluiten met een saaie opmerking.Wat een heerlijk saaie auto weer… grijze muis. Zal wel weer goed verkopen.
Nou nog een nieuwe Passat CC, dan word het pas leuk!
@G: zou die wel komen, deze is opgeleukt met een CC neus en interieur dus de CC is gewoon bij de tijd.
Hmmm… kraak noch smaak aan te ontdekken. Het front komt nogal sullig op mij over. De rest is wel aardig, maar het lijkt net alsof er een oud ontwerp onder het stof vandaan is gehaald. Jammer!
Wat een prutswerk. Zou mij benieuwen of dit nog een verkoopsucces gaat worden. Zelfs voor de meest fanatieke grijze muis moet dit toch een stap te ver zijn?
Achterlampen en -klep vind ik wel verbetering. Flink wat strakker. Was vooral bij de sedan nodig. Die had wat oubolligs. Nog altijd wel een mooie, nette auto maar die nieuwe koplampen vind ik helemaal niks. Ik hoopte op wat stoerder kijkende exemplaren. Wie weet krijgt de CC facelift dat wel…..

Maar ik ga toch liever voor een Mazda6, Accord Tourer, C5 Berline of 159
Moest ik vandaag verplicht een volkswagen of audi kopen, ik zou mezelf ophangen. Ongelofelijk saai, flets, het beschrijven niet waard. Doe die hele VAG meuk maar op het stort, daar horen ze vandaag de dag !
@svenni: ook geen scirocco of A5?
Grille is trouwens wel een beetje afgekeken van Honda. Enkele nieuwe modellen hebben al zoiets waar de uiteindelijk zo lopen
Very very very boring!!!
Wauw, de oude is duidelijk veel mooier. Die nieuwe lijkt op een noord-koreaanse staatslimousine.
foutje in jullie tekst:
Je weet vast wel wat we wel eens – die wat moet dat zijn.

De Variant is opnieuw mooier dan de sedan, zelfs de Superb wordt nu ineens knapper dan de 2011 Passat!
En die is dan ook nog eens goedkoper, nu de baas nog overtuigen een skoda te mogen hebben.
Zijkant is niet helemaal hetzelfde zit een scherpere vouw in. Verder maar een saai model. De oude had een elegantere uitstraling, nieuwe heeft een beetje lomp grote koplampen wat de auto klein doet lijken.

Net als met de nieuwe bmw 5 lijkt ook dit meer op een vorig model van de huidige, dus stapje terug in de tijd zegmaar, waar zijn die Duitsers toch mee bezig.
Aag jo het is een Passat niet te veel verwachten. Gewoon een degelijke en fatsoenlijke auto.
Tja ik zal er maar niks meer over zeggen. Als ik de reacties zo lees is het OVER DUIDELIJK wat de mening is. :D
ik denk dat dit een facelift van de chinese passat is :( maar dat is niet zo :cry:
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Beurzen/Shanghai_2009/VW_Passat_Lingyu/Volkswagen_Passat_Lingyu_02.jpg
hij ziet er vast beter uit in het echt
@Flamingo:
Aan dat bolle dak te zien, is het volgens mij de vorige generatie Passat met nieuwe neus?
Vond de vorige nog mooier eigenlijk, dit is echt een dodelijk saai ontwerp.
-edit: check-

Nou vond ik de vorige passat wel wat gedateerd, maar ik zie die toch liever dan de nieuwe. Wat mij betrefd klopt de auto nu niet meer.
Verkopcijfers afwachten en zeker niet onbelangrijk de cijfers. Zag vandaag de cijfers van Porsche (die van die lelijke panamera) verkoopplus van 18% en een omzet van 7.8 miljard euro.
Binnenkant vind ik wel wat hebben, totaal geen poespas.

Alleen die neus vind ik niks.
Vind de huidige toch wel een nette auto, maar na deze facelift zie ik de auto liever niet meer. die achterkant van de stationwagon lijkt een beetje op een Honda Accord.
pff, wat een saaie auto zeg. die voorkant is echt lelijk.
Slechte facelift zeg, nu is hij nog saaierder geworden.
vw wie anders?
insignia/mondeo zijn minder saai dan deze nieuwe passat
Hij lijkt wel een beetje op een lelijke Kia Optima…

Ik blijf liever V70 rijden!
Beetje hetzelfde probleem als met de Transporter; dat Scirocco front werkt niet bij grote Volkswagens. Vind de rondere Transporter veel mooier, evenals de ‘oude’ Passat.
Hij doet met eigenlijk nogal gedateerd aan… grijpt bijna weer terug naar de styling van voor het nieuwe millenium…

http://www.gerland.net/passat/18_t/vorn_seite.JPG
Wat ik me overigens ineens met schrik afvraag: Wanneer wordt de passat CC vernieuwd? Beter zorgen ze er daar bij VW voor dat die wel mooier wordt!
Leuk die RNS 510, die ga ik weer jatten.
Het design verbaast mij niks. Puur zakelijk en strak, zonder emotie. Zal het ongetwijfeld weer goed doen bij het kantoor personeel.
Ik blijf wel in mijn Prius met 775pk rond rijden.. ;)
@toyotaprius: je vergeet een ,
@Flamingo: allememaggies, heb ik er 776PK? Ik zal ze bijna gaan uitdelen…
@toyotaprius: alles is voor Bassie ;-)
ik snap dat je op alle vw’s de zelfde neus wilt
maar de koplampen zijn nu eenmaal te groot vind ik
Gaap, next!
zo dit is al beter :P (wat heb ik verandert?)
http://img709.imageshack.us/img709/3297/m1ayrlxbjgjn8000.jpg
@Flamingo: Haha ik moest even 2 x staren totdat ik het pas doorkreeg dat je er een Phaeton neus op had geplakt:P. Als de kleur hetzelfe was geweest had ik het niet eens gemerkt.
@Flamingo: damn, you’re good with Gates ! ;-)
Doe mij maar de superb….
dat is de phaeton snuit volgens mij
@Jantje_555: goedzo! 8) :mrgreen: :lol: :P
Na de Golf 6 dacht ik dat die voorkant niet lelijker kont.

Ik vind het echt niks, de lampen zijn te hoog.
@flamingo: audi-lampjes? Golf-lampjes? Aftermarket-lampjes? :)
On topic: het lijkt net een passat! Maar daar had het vorige type ook veel van weg.
NEEEXT…
Zo, de oude was al niet echt spraakmakend oogstrelend en deze is nóg minder mooi…! Jammer dan VW…

De facelift van bijvoorbeeld de Golf (VI) vond ik dan wél weer geslaagd. Zonde.
Wauw, naast die facelift Passat ziet die Superb er in eens stukken mooier uit dan eerst ;)
Ze hebben ‘m nog lelijker gemaakt dan die al was, BAH!
Allemaal leuk en aardig, maar grote vraag blijft natuurlijk of er technisch nog wat vooruitgang in zit. Ik doel dan natuurlijk op de nieuwe DQ500 DSG, 2.0 TDI met dubbele turbo of misschien een nieuwe geblazen VR6? Info, info!
En hebben ze nu serieus een startknop naast de versnellingspook gemaakt, á la Audi? (zie linksonder naast pook) ????

Nu moet je dus die domme sleutel in dat gat duwen, en dan ergens anders weer een knop induwen…
Onmogelijke foto’s ertussen fake.
Maar over de auto.
Alleen het interieur spreek mij nog enigszins aan. Buitenkans is een samenvoegsel van Audi, Seat en Skoda.
Waar is VW gebleven?
*rent in paniek van een flatgebouw*
Als een VW liefhebber I say:
Vw wat een lelijke poepbak!…

mjah, w8en op de Passat CC dan maar he!…

Of krijgen we een Passat W12?… met 500 PEEEEKAAA ofso?…

kijk dat zou mooi zijn :P…
ben een major vw fan, ben niet tevreden over de nieuwe touran en sharan bijvoorbeeld.


maar gister zag ik toevallig de nieuwe touran, ik moet zeggen, het lijkt alsof ze qua uiterlijk downgraden met de blokkige koplampen, maar het zijn nog wel mooie auto’s als je zo in het echt ziet rijden.
en deze passat, ik weet niet, ik vind het wel wat hebben.
ik ben nog steeds niet de grootste fan van dit allemaal, maar toch, zou er best 1 willen hebben eigenlijk haha
sorry, maar ze hadden toch D. de Silva in huis ?? Vindt dit echt niets, maar verkoopt wel goed. Meerdendeel van de mensen zien het leven te serieus.
Ik heb hier geen woorden voor. Dit is een schande voor autoliefhebbers. BAH! Ik wil er nog niet dood in gevonden worden. Ik ga wel met de trein! Of bus of metro of tram of trolly of fiets nee ik loop wel.
hahaha, ik begin Volkswagen nu toch echt wel uit te lachen…en mensen die dit kopen helemaal. Neem je toch niet meer serieus, een Skoda Passat. Wat een lelijke update, VW ga je schamen!
Ik vind hem zeker geslaagd, alhoewel ik het geen compleet nieuw model kan noemen.. 80% van het plaatwerk is hetzelfde, alleen de bumpers zijn anders.. Interieur zelfde verhaal, middenconsole en ‘zwevend’ dashboard zijn hetzelfde, alleen paar knopjes, stuur en stoelen zijn veranderd.. Neemt niet weg dat ik het een verbetering vind, ik noem het alleen meer een grondige facelift..
Ik kan mij niet voorstellen dat dit net zo’n succes wordt als de vorige, nu VW het al gedateerde disign handhaaft en er slechts een nieuwe grill op plakt. Na de decepties van audi a7 en a8 stelt VAG wederom zwaar teleur.
iedereen kan nu roepen, ziet er niet uit, lelijk, goedkoop etc. Maar waarschijnlijk verkoopt hij weer goed, en wil iedereen hem uiteindelijk toch wel hebben.

Zo verkeerd ziet hij er niet uit, hij is met zijn tijd mee gegaan, daarbij gaat dit model toch maar 3 jaar mee en dan is er weer een volledig nieuwe.
SSSAAAAAIIII
Mja… de nieuwe neus kan me niet echt bekoren…. Interieur is dan weer gewoon hetzelfde…. Het enige wat ik een verbetering vind is de achterkant bij de break… Die vind ik nu ietsje mooier….
dan weet ik alweer hoe de nieuwe seat eruit gaat zien….
die Passat sedan word maar steeds lelijker, niet normaal.
interieur gaat VW sterk de goede kant op maar die uiterlijk, kom op ieuw
Wat een lelijke hoekige (nu al gedateerde) auto om te zien. Hij ziet er erg chinees uit. Ik begreep al nooit hoe het huidige zoveel verkocht kon worden in zn segment, maar deze is echt lelijk!
Boring , weer een reden om een lelijke facelift duurder te kunnen verkopen
Moest de afwerkingskwaliteit niet goed zijn zouden ze geen enkel hok verkopen
De grijze mussen daarentegen zullen nu al in hun handen wrijven want ze kunnen verder een saai leventje leiden met een nog saaiere auto !
Zoek de 10 verschillen…
de dedan lijkt op een skoda supurb !
de sedan lijkt op een skoda supurb !
Ik snap niet wat iedereen toch loopt de zeuren. Ik zie toch echt maar beetje plaatwerk wat hetzelfde is als de vorige passat, nl de raamlijsten. De bumpers (voor en achter), motorkap, kofferdeksel, de deuren, alles heeft verder andere lijnen.

http://media.autoweek.nl/m/m1ayrlsbq7jq_800.jpg

http://media.autoweek.nl/m/m1fyhapbd5lc_800.jpg
Voor VW heeft het weinig zin om op autoblog te adverteren aan de reacties te lezen. Wie koopt hem dan wel? Want het barst er straks weer vol van op de snelweg.
echt te saai voor woorden.. ik snap best dat ze het eenvoudig willen houden maar, dit!!!!! w.t.f..

snap niet zo goed wat ze nou willen bij VW..:( laat ze nou is gewoon een dik model ontwerpen in combi met Passat cc :) en nieuwe elementen dan komt het vast wel goed. :)misschien nog een beetje phaeton erbij…!!
Oh wacht, ik vind de nieuwe spiegels mooier dan de oude!!! Jippie
men neme een oude passat. Zet er een golf neus op en klaar…

zo vind ik ongeveer de modellenlijn van vw op dit moment.

De oude heeft dan een stuk eigenwijzer uiterlijk imo
Wowo wat een creatieve geesten weer bij vag….maar zoals hierboven geschreven, de linkerbaan zal straks weer vol zijn met de kneuzen.
SAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAI
Misschien niet super vernieuwend maar zo houd VW wel hun trouwen kopers vast!
De nieuwe Passat zal weer met bakken tegelijk besteld worden! Nette auto zou er wel mee over straat durven!
Echt VAG ‘design’. Zijn slimme jongens. Veel mensen denken nog steeds direct VAG als ze een betrouwbare auto zoeken. Want de perceptie zegt conservatief = betrouwbaar. De feiten spreken een heel ander verhaal, maar kennelijk is dat toch niet zo belangrijk. Wie gaat nou op een verjaardagsfeestje vertellen dat ie op 80.000km z’n 2e dsg-bak er in heeft zitten of dat de ANWB hem net heeft weggesleept voor de 3e bobine in 100.000km. Dat soort zaken zijn veel minder relevant…
Doe mij deze maar, maar ik wacht nog even op de CC. Wat jullie saai noemen noem ik volwassen. Ik hoef geen (zaken)auto met allemaal frutsels er aan zoals een Alfa. Geef mij maar sobere degelijk die werkt ipv design waar ik iedere week mee bij de dealer sta!
ietswat saaier nu, mr dat is niets speciaals ,altijd een saaie auto geweest.. kzou voor de CC gaan
Het aantal reacties geeft alweer aan hoe populair dit ding is. Iedereen kent hem, iedereen koopt hem. Dat de auto niet zoveel uitstraalt is precies het doel van VW. Een auto voor iedereen, een auto voor het VOLK.
@jimmy: Beste jongen, mijn Passat kostte echt veel geld, ik denk meer dan jij in een jaar verdient?
@PaulB: Met een auto voor het volk bedoel ik een auto voor Jan Modaal. Aangezien jij een passat best veel geld vind kosten, ga ik er vanuit dat jij een gemiddeld inkomen hebt. En daar is helemaal niets mis mee, maar dan val je dus precies binnen de VW doelgroep. Ik praat ook zeker niet neerbuigend over Volkswagen rijders. Integendeel, het zijn gewoon goede degelijke auto’s.
Zeker een fraaier ontwerp. Hoekiger, en steviger gelijnd.
Die Duitsers gaan ook nooit sterven van originaliteit hoor. Man diegene die dit echt mooi vindt… :shock:
Chance dat die restwaarde voor de leasing vrij goed zit want anders…
het bovenste stuk van het interieur is van bmw , en ik moet zeggen wat goedkoop allemaal
GEWOON TE LELIJK!! hahahaha wat een flop, de familie neus kan niet overal op zo te zien! haha
Wee zo’n eenheidsworst… Nee, doe mij maar iets anders!
Belachelijk voorspelbaar
Zal wel weer een verkooptopper worden
Gelukkig hebben ze ’t mooie ouwe dashboard niet verkloot
Ik had tot een maand geleden de vorige generatie Passat 3.2, was een heerlijke auto!, deze zal vast weer zo zijn, maar er is een groot nadeel aan de V6’en, de DSG bak, ik OT: Ik vind het heerlijk klinken en lekker schakelen, maar soms weet ‘ie gewoon niet of hij nou omhoog of omlaag moet schakelen..

Bovendien vind ik dit uiterlijk redelijk mislukt, sorry hoor VW maar die voorkanten?? echt enorm lelijk.. Zelfs de Phaeton en de Touareg zijn verminkt..

OffTopic: Ik heb btw sinds een maandje een Mercedes S420 CDI, echt een geweldige auto! veel beter dan de VW, maar dat mag ook wel voor het geldverschil..

En de nieuwe VW Sharan, wie geeft er nou 75.000 uit aan een grote Touran!?
“wat ben jij LELIJK van dichtbiiiijjjj”.

De enige echte mooie Passat vind ik het model van 1996-2002. En natuurlijk de Passat Coupe van 2008 (?) :)
handrem trekken is fijn!
Verschrikkelijk! Bak met trammelant!
passat, saai saaier saaist! Doe mij de CC maar.
mensen, kijk naar de foto’s van autoblog, daarin kun je beter zien hoe hij er uit ziet, en zal je zien dat hij wel goed gestyled is!
weeral zo een dom gedrocht van vag
de vorige zag er beter uit

hoe noemen ze dat ook al weer ? nieuw ? lijkt me gewoon een grondige facelift …
achterlichten van peugeot 607, anders zo origineel als elke VW..
Als het zo saai, verwacht en hetzelfde als de vorige is, waarom zijn hier dan toch nog zó veel reacties op (net zoals op de nieuwe sharan bv.). En sowieso, wat is in hemelsnaam een “saaie” auto?
Ik vind het er beter uitzien dan een andere auto waarvan je aan het uiterlijk ziet dat hij om aandacht schreeuwt(veel lijnen, vreemd gevormde koplampen etc.). En waarom zijn er mensen die bepaalde auto’s voor 2000 mooi vinden, maar dit weer lelijk? Mensen weten tegenwoordig niet wat ze willen!
En NEE ik ben geen “saai”persoon die geen flikker uitvoert!
Nederlanders zijn kudde dieren..
Prachtige bak! Ik kan niet wachten. Well done VW!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).