De nieuwe Bentley Continental GT op de beursvloer

Auteur: , 29 Reacties

De vernieuwde Bentley Continental GT is geen enorme verrassing meer. We hadden de persfoto's al en ook bewegende beelden, maar deze mastodont maakt toch vooral indruk wanneer je ernaast staat.

Je moet goed zoeken naar de verschillen met het huidige model. Toch spreekt Bentley van een compleet nieuwe Continental GT, want geen enkel stukje plaatwerk is namelijk hetzelfde gebleven.

Zichtbare wijzigingen zitten ‘m in de koplampen, nu voorzien van LED-cirkels en ook oogt de nieuwe Continental GT wat steviger dan zijn voorganger. De algemene vormgeving van de auto is om strategische redenen niet te sterk aangepast omdat de nieuwe Conti GTC en Flying Spur nog wel eventjes op zich laten wachten.

Onder de motorkap nog altijd het 6,0 liter W12 blok met twee turbo’s. Deze levert nu iets meer vermogen, namelijk 575 pk en 700 Nm i.p.v. 560 pk en 650 Nm, gekoppeld aan een 6-trapsautomaat. Het geheel is iets zuiniger geworden en 65 kilo lichter. Dit vertaalt zich naar een sprintje van 4,6 seconden naar de 100 km/u (was 4,8 sec). Daarbij lust de motor E85 bio-ethanol.

We hadden verwacht dat Bentley voor de Continental GT ook een 4 liter grote V8 zou presenteren. Dit zou een aangapast Audi blok zijn, maar daarover hebben we vooralsnog niets vernomen. Een filmpje van de onthulling gisteravond staat op autojunk.nl!29 reacties

Lekker hoorrrr….
6-traps automaat…in het huidige CO2-gelul-verhaal had een 8-traps ook niet gek geweest…Maar wát een schitterende auto’s maakt Bentley toch !
@Megakix: 700 Nm koppel !! dwz .. 3 trappen zijn al meer dan genoeg ..
Een lekker Duits kontje..
Prachtige auto, behalve die afschuwelijke achterkant…
@birdboy: grappig, ik vind de achterkant juist mooi en de voorkant minder geslaagd!
deze Bentley of Mercedes Benz CL , blijven voor mij HET van het.. geef mij een andere 3deurs zo dik, qua moteur, looks, comfort, uitstraling, reputatie.. >> gaat n i e t
@DDimi: Als je wat meer stijl zou hebben zou je nog voor een Maseratti GTs kunnen gaan.. Maar volgens mij ontbeert het jou aan enige stijl en hou je meer van voetbalwagens.
@DDimi: Bentley zou een aankoopbeleid moeten gaan voeren: als je een voetballer bent, mag je m niet kopen!
Ik vind hem mannelijker, stoerder en mooier. Goede zet! Alleen dat achterklepje heeft me nog niet helemaal overtuigd.
Wel fraaie auto, alleen de motorkap die een beetje opgelegd lijkt en de 7-serie “Bangle” achterklep hebben mij nog niet geheel overtuigd. Misschien in het echie…
T blijft wel druk zo met al dat autonieuws.

Ik heb gehoord dat deze al in bestelling staat bij menig rappert.
Schitterende auto. En die onzin over voetballers blabla, Er rijden in Italië ook een hele berg voetballers in Maserati’s en Ferrari’s. Of je een auto van zo’n bedrag er laat uitzien als een sjonnie bak heb je toch zelf in de hand? Min punt vind ik wel dat die middenconsole betreft de knoppen en ook het afdekplaatje van de automaat wel erg VAG gerelateerd is.
Ik ben er nog geen instant fan van. Maar dat was ik van de vorige ook niet, en dat ben ik nu wel. ;)
De auto is wel veel verfijnder geworden qua design vind ik. Echt wel een verschil met de huidige hoor. Jammer van dat voetbal- en advocatenvolk dat je er veel in ziet. Dat geeft toch een soort smet en zal je met bijvoorbeeld een Aston Martin nooit hebben.
@Hoflander!: Wie mag er eigenlijk wel in rijden?
@Hoflander!:

Grappig, die Moskovic Maffioso rijdt een Aston Martin :o
@Hoflander!: maar jou soort volkje zie je ALTIJD met een loser-mobiel ..

maakt niet uit welk merk of welk model .. altijd armoedig ..
VAG is goed bezig
Mja ik ben er nog niet volledig aan gewend…. Misschien als ik hem eens in het echt zie dat ik er een andere mening op na zal houden…
Mooi, had ook niet veel veranderingen nodig :P
V12TDI erin, dan issie af ;)
vroeger waren het 911’s ,nu continental GTs :)
Behoorlijk wat klasse verloren, vooral van achteren.
Beetje van zijn elegantie verloren vind ik. Misschien te breed??
Ja daar ben ik weer, IK NEEM EM!
wat een enorme verbetering zeg ..

al het kinderachtige eraf .. en stoerheid voor in de plaats ..
nu nog bruter dan de MB CL ..
doe mij maar de Mansory Gt 63 uitvoering. wat is die kont lelijk zeg en teveel racegaas van voren
Ziet er gewoon weer verdomd goed uit! De vorige Continental GT was al prachtig, en dat is hij gewoon nog steeds;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).