De nieuwe Mercedes CLS

Auteur: , 33 Reacties

Mercedes mag toch wel met recht de uitvinder van de term 'vierdeurs coupé' genoemd worden, hoe krom deze term ook mag zijn. In 2004 verbaasden ze vriend en vijand met de CLS, een grote wagen met strakke lijnen. Veel fabrikanten volgden met vierdeurs-coupé's. Nu is Mercedes zelf weer aan zet, en presenteert een geheel verse CLS in Parijs.

Bij de introductie zal de CLS met niets krachtigers dan een V6 leverbaar zijn, maarrrrrrrrr: er zit ook een CLS 63 AMG aan te komen (met de nieuwe 5,5 liter twinturbo onder de kap).

Laten we ons vooralsnog even concentreren op het design. Bekijk de beursfoto’s eens aandachtig en zeg ons dan: is dit een verbetering ten opzichte van zijn voorganger?33 reacties

kvind het echt een zwaar cool ding , lekker hoekig
”is dit een verbetering ten opzichte van zijn voorganger?”
JA! De banaanvorm is eruit, de auto ziet er stoerder uit. Imho absoluut een verbetering.
Heerlijke wagen, zeker een verbetering ten opzichte van de vorige. Vorige is ook nog steeds erg mooi maar op een ander soort manier. De huidige wat dynamischer en oogt krachtiger terwijl de vorige het toppunt van elegantie is. Puur een kwestie van smaak welke je meer aanspreekt. Wat mij betreft mogen ze allebei voor m’n deur geparkeerd worden.
Ik moet er nog even aan wennen, zeker aan zijn SLS-neus. maar deze is zeker en vast een verbetering.
Gaat zeker en vast veel verkopen :)
Voor de mensen die een E-klasse net iets te min vinden en een S-klasse te duur is is dit een geschenk uit de hemel!
Ik vind de huidige juist beeldschoon, deze ziet er wat, kug, Hyundai achtig uit. Wellicht dat bewegende beelden mn mening veranderen. Morgen op de 2e beurs video?
Statige voorkant en een sexy achterkant. 8)
Dus geslaagd!
a damn! ben hier niet blij mee!
vorige!
@Flamingo: Dat dus kijk eens naar die tweede foto, ergens in die collosale achterpartij zit een wieltje… maar je moet wel twee keer kijken om het te zien!
Erg mooie auto!. Met name het front. Beetje klassiek op de één of andere manier. De achterlichten zijn helaas erg lelijk. Beetje waarin Peugeot in is doorgeschoten. En de snelle look doet me ook denken aan de nog lelijkere achterlichten van een Pasat CC.
Mja… Die vorige was toch ook wel mooi. Vroeger was alles beter… * wordt oud *
Ik :tong: vrouwen
Eerst had ik zoiets als; what the fuck is dat nu weer. Maar nu is ie best wel leuk. Alleen teveel porsche huppeldepup-style achterlichten.
die vorige is gewoon gedateerd en wordt een petjes auto, en deze is mooooooijjjj
Leuk om te zien, niet om te hebben. Dan maar de oude versie.
die achterlichten zijn idd achterlijk groot.. TE groot.. verder ziet deze er strak uit, vondt de vorige ook een mooi model, maar de neus van deze is een verbetering de achterzijde een achterUITgang
Zeker een geslaagde auto!
Op foto 2 echter lijkt de achtervering het bijna te begeven… Maar sowieso wordt de 250 cdi een populaire auto.
de achterkant vind ik heel mooi
maar de voor- en zijkant vind ik minder
het vorige model had een mooier gestroomlijnd uiterlijk
vind ik dan
Schitterende wagen, zeer mooi en in het echt nog veel mooier waarschijnlijk.
Neen sorry… Echt niet… Ik vind deze er gewoon veel te lomp uitzien… =s
Nieuwe E-coupe: Check!, de nieuwe CLS: Check!, de nieuwe CL: Méér dan check!. Als Mercedes zo blijft doorgaan met designen dan denk ik wel dat ze heel veel klanten zullen trekken. Wat een strakke lijnen hebben die wagens toch! Gedaan met het bompa-,beenhouwers- en slagersimago!
Waar gaat het heen met Mercedes? Eerst was het de auto voor de rijken, dan kwam er een C-class bij. Prima. Daarna kwamen de kleine burger diesel- en benzinemotoren in de C en E, zoals de E200. En nu komen er ook nog eens kleine dieselmotoren in de dure auto’s als de CLS en S! Willen ze er een Volkswagen van maken?! Gelukkig hebben sommige markten zoals MB North America en het Midden-oosten, het toch nog een redelijk luxe imago laten weten te houden. Zo is de goedkoopste Mercedes in de USA de C300 sport.
@Innokentiy: ff langs de pearle?
http://media.nu.nl/m/m1dz70lagd45_505x800.jpg
….@xilver
@willie: Moet je toch toegeven dat Mercedes de laatste jaren er sterk is op vooruit gegaan qua design en modernisering
@xilver: daar zijn de meningen dus over verdeeld
Op deze beursfoto’s vind ik het eigenlijk een verschrikkelijk dik ding !

Maar nog steeds vind ik de vorige toch echt DE CLS..
Deze vind ik meer een ander nieuw type dan een opvolger…
alles is prima hoor, alleen de snelheidsmeter en de toerentellen mag wel eens een nieuw design krijgen, is nog altijd hetzelfde als in de oude versie van de E-classe, kan toch zomaar niet hé !!
Nope, geen verbetering. De vorige was elegant, deze ziet eruit als een Hyundai
Ziet er op zich prima uit, leuke facelift. Maar het blijft een Mercedes, en op de een of andere manier vind ik het design nooit echt mooi.
de CLS was al een mooie auto, en nu is hij NOG mooier!
alleen dat interieur zit me een beetje tegen…
Hij is optisch wat groter en zwaarder geworden, maar het is nog wel een knappe verschijning.
Het contrast in elegantie en “slankheid” met de E-klasse is bij deze zo’n beetje verdwenen. Jammer, zeker nu Audi en BMW ook mee gaan spelen.
precies peugeot 406 achterlichten :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).