Rapide/Panamera-killer: Lotus Eterne (2015)

Auteur: , 51 Reacties

Het was je wellicht nog niet opgevallen, maar Lotus heeft vandaag op de autosalon van Parijs bekend gemaakt welke plannen ze allemaal hebben voor de toekomst. Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat ze zich willen meten met merken als Porsche, Aston Martin en Ferrari. En dan moet je natuurlijk niet alleen sportauto's in je showroom hebben staan, maar ook een vierdeurs sportauto. Maak daarom kennis met de Eterne.

De techniek va de Eterne is (enigszins) gebaseerd op die van de Elite en dat betekend dus ook bij de Eterne er een 5.0 V8 voorin, achter de vooras te vinden is. Deze levert samen met een hybridesysteem maximaal 620 pk/720 Nm en daarmee sprint deze vierdeurs Lotus in 4 seconden naar de 100. En met een gewicht van slechts 1.800 kilo is het vergeleken met de concurrentie een relatieve lichtgewicht. De Eterne heeft standaard RWD, maar is optioneel ook verkrijgbaar met AWD. De productie moet van start gaan in het begin van 2015 en in de lente van 2015 moet de Eterne op de showroomvloer staan. Als prijs geeft Lotus voorlopig £120.000 op.

Meer over de Eterne kan je te weten komen in onderstaande video:

Lotus Eterne Concept video51 reacties

Ook weer de lotus stand aangekomen?
Mooier dan een Panamera, praktischer dan een Rapide en hopelijk sneller dan een Estoque. Ik ben benieuwd of Lotus dit allemaal op de weg gaat krijgen.
Lotusblog4life
Welcome to another edition of…….

LotusBlog ;-)

Eerlijk is eerlijk als ze dit allemaal voor elkaar krijgen, hebben de gerenomeerde merken er toch een geduchte (speel)kameraad bij.

Ook al lijkt het allemaal een beetje op elkaar (en op Lamborghini) ’t ziet er toch netje uit allemaal
Ik weet niet wie de designer van Lotus is, maar ik denk dat ik voor een hoop anderen spreek als ik zeg dat die meneer zijn bonus dit jaar verdient heeft.
@Thijs: In tegendeel. Ik zou hem direct naar huis sturen. Ik vind het niet mooi en al helemaal niet lotus achtig.
@911GT2: kijk is naar Jaguar… die zijn ook weer helemaal opgeleefd door hun radicale veranderingen! en ik weet dit niet lotus achtig is. maar misschien moeten ze het ook over een andere boeg gooien als ze willen voortbestaan als bedrijf, want het loopt de laatste (tientallen)jaren nou neit echt goed.
@Thijs:
Helemaal mee eens…eigenlijk zouden ze de designer bij vag weg moeten sturen.
@Thijs:
Helemaal mee eens, en ze zouden hem ook een standbeeld moeten geven.

Dit zijn echt hele mooie auto’s, en dat familie-gezicht vind ik erg geslaagd. Natuurlijk zijn ook de prestaties niet mals, als dit allemaal werkelijkheid wordt, dan is lotus mijn nieuwe favoriete merk.
@Thijs: Ja inderdaad helemaal mee eens. Ik vind de nieuwe Lotus lijn prachtig. Doe mij er maar een!
Lotus heeft duidelijk haar ziel verkocht toen het naar maleisie ging…
@911GT2: But still alive and kicking
@911GT2: Helemaal mee eens! Waar is de elan die licht is met 4cylinder cabrio zoals 66 model of esprit die licht is en ferrari’s en porsches kunnen verslaan
@911GT2: Zegt de aanhanger van een al 50 jaar onveranderd model.

Ja, JIJ hebt een goeie smaak in auto design…lmao, lamenielache
Kleimodel?
Mooie auto. Mis iets origineels maar kan me verder wel bekoren
Mooi ding met goede specs en een appart kontje! In dat filmpje kan je het interieur een beetje zien en dat ziet er prachtig uit! Ben benieuwd of het er ooit echt gaat komen..
ps. “die van de Elite en dat betekenT”
Awesome, mist inderdaad iets orgineels, maar hij ziet er onwijs gaaf uit!
Lotus is wel aan een sterke opmars bezig zo te zien oO Ben benieuwd om hun wagens in actie te zien!
Zo te zien komt Lotus elk jaar met een nieuwe wagen, lekker uitsmeren die handel alleen jammer dat het tot 2015 duurt, dat is nog… ver weg ja.
Gelukkig duurt dit allemaal nog een poosje…. misschien krabben ze zich in Maleisië nog wel eens op de kop voordat ze dit in productie gaan nemen, een lotusliefhebber zal dit niet kopen, en persoonlijk vind ik het design ook niet echt mooi.
wel heel gelikt, en chique maar ik keur het af
Deze ziet er echt goed uit! Jammer dat het volledig dezelfde neus is als bij de Elite… Mja jammer eigenlijk niet… want ze zijn alle2 echt mooi, maar toch…. :)
maken die handel, als ik geld had zou ik deze zeker kopen.
lotus heeft haar roots terug, jammer dat ze dit niet de cortina mogen noemen! mooie concepts, en allen in productie nemen, op de elise na, maak daar een nieuw model van!
Hmm. Mjin enthousiasme voor Lotus smelt als sneeuw voor de zon. Wat een zooitje hobbyprojecten zeg. Blijkbaar vinden ze dit mooi in Maleisië.

Waar gaan ze het geld vandaan halen om dit allemaal te ontwikkelen? Aston Martin is al zo aan het uitmelken, en die hebben hun VH platform nog van Ford gekregen. Ik moet nog maar afwachten of het lukt om VH te vervangen…
@redactie

Wederom over motor:
Hoe zit het hier nu met de plaatsing van de motor?
Het lijkt me logisch dat ze het platform proberen te delen, maar dit kan niet. Deze heeft de motor voorin en de Esprit achterin. Wat is het dan?
@940: Elite & Eterne hebben de motor voorin (staat ook in de tekst). De Elise, Elan & Esprit hebben de motor achterin.
sow lotus doet het goed
de oude look is helemaal weg bij elke auto
dat beloofd wat ;)
Nou iig hebben jullie nou wel uitgebreid besproken
Ik moet nog een nachtje slapen over de nieuwe Lotus look. Ik ben een enorme fan van de Elise en Exige serie (heb er 3 modellen van) en dit is zo anders. Een beetje unheimisch. Daar zijn deze modellen waarschijnlijk ook voor bedoeld. Als ze in 2013 beginnen met de produktie ben je er helemaal aan gewend.
Die ontwerpjongens bij Lotus weten in ieder geval wel waar ze mee bezig zijn..
Is een Lotus van 1800 kg nog wel een Lotus?
Ze weten hellemaal niet waar ze bezig mee zijn ja met plagiaat mee doen voor kant een sneufje Aston Martin een achter kant Porsche
Kom zeg, Colin Chapman zou zou het gedraai in zijn graf niet meer kunnen staken, had hij dit geweten.
@frans: kan jij colin chapmans gedachten lezen dan? Zelfs nu hij dood is. Knap. Misschien zou hij het voortbestaan van zijn lotus belangrijk vinden. Lotus stond enige tijd geleden nog aan de rand van de afgrond. En nu heeft het merk toekomst. Om groot te worden. Om bij de top te horen. Naast ferrari, lamborgini en porsche. Wat wil je nog meer?
Ik vind ze moooooooi! Eigenlijk alle concepts wel. Erg mooie ontwerpen stuk voor stuk. Verdraaid mooi staaltje van Lotus om dit allemaal even uit de hoge hoed te toveren. Ik hoop echt dat ze het allemaal kunnen realiseren.
Oeh, lijp!!!
2015 pas! :? Nou dan zal het wel gedateerd uit gaan zien. :(
Nu ziet het er fris, elegant en modern uit…
Aston f*cks porsche & Makes a baby TADAH
Lotus slaat een nieuwe weg in en dat ziet er hoopvol uit.
Mooie auto’s met een overeenkomstig design en zodoende herkenbaar als Lotus.
lekker bezig lotus!!
Ik vind het geweldig!
Dikke bak!
netjes!!

wie met me eens? mooi totaal?
Ook Lotus verloochent nu zijn tradities door sedans te bouwen en door grotere motoren te gebruiken. Niemand is opgewassen tegen een veranderende markt!!! Geen enkel principe in autoland is zekerheid!!!
heel mooi!
veel beter als die city car die ze nu ook laten “showen”!
Heel gaaf! Maar er komt nu wel heel veel te koop in de klasse die tot voor kort alleen uit de Quattroporte bestond…
De achterkant deed me een beetje denken aan een
Opel Insignia, maar echt een hele gave auto!
nou dit zou ik graag rijden hoor.. schitterende auto, of ie nu lotus uitstraling heeft of niet!
Het design van de nieuwe Lotussen in Parijs is echt mooi, het is een heel andere kant van Lotus. Maar ik vind deze kant véél mooier, als de modellen zoals ze er nu staan niet te veel veranderen tijdens de productie gaat dit echt een grandioos succes worden! Aan de Lotus(Toyota) techniek heb ik helemaal geen twijfels, ze hebben de beste stuurinrichting en de pittigste motorblokjes van de markt & bovendien hebben ze Lotus Engineering volledig achter zich staan.

This is the way I like Lotur!
Het design van de nieuwe Lotussen in Parijs is echt mooi, het is een heel andere kant van Lotus. Maar ik vind deze kant véél mooier, als de modellen zoals ze er nu staan niet te veel veranderen tijdens de productie gaat dit echt een grandioos succes worden! Aan de Lotus(Toyota) techniek heb ik helemaal geen twijfels, ze hebben de beste stuurinrichting en de pittigste motorblokjes van de markt & bovendien hebben ze Lotus Engineering volledig achter zich staan.

This is the way I like Lotus!
Nu al 10x mooier dan een Panamera! Vergeet de rest maar;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).