Venturi Antarctica: sneeuwpret gegarandeerd

Auteur: , 22 Reacties

Global warming storen we ons niet aan, want wij gaan de komende redactie-vakantie lekker op de poolcirkel vieren. En Venturi regelt ons 'vehicle of choice'. Uiteraard is deze sneeuwmobiel volledig elektrisch, zodat je de ijsberen of pinguins niet lastig hoeft te vallen met CO2-uitstoot.

De Antarctica weegt 1.200 kg en heeft een bereik van 150 km. Erg vlot zal je deze kilometers trouwens niet afleggen, want harder dan 40 km/u gaat ‘ie niet. Dit elektrische voertuig wordt bij wijze van proef ingezet op Antartica. Het doel is om te onderzoeken hoe de elektrische aandrijftechniek presteert onder extreme omstandigheden. De Antartica maakt daar enkel gebruik van 100 procent schone energie. Daarmee is het ’t eerste elektrische voertuig dat op het continent wordt ingezet.22 reacties

Een schoenendoos op wielen… ehmm sorry op rupsen.
Leuk ding. Ziet er niet mis uit. Trendy wit, getinte ruitjes…
ja .. maar dan met zomerbanden ..
Ik heb een hekel aan sneeuw en winter, maar dat ding ziet er wel grappig uit. Komt er ook een zomer versie van? Een cabrio?
@toyotaprius: Ja, ik zal hem even ontwerpen voor je ?
@atakan: ja, inspiratie? Ik ben benieuwd… Moet wel Sahara proof zijn…
Haha lijkt me leuk om ’s winters gewoon mee rond te gaan rijden. Nooit problemen met gladheid :P
Ik :tong: vrouwen
150 km op de antartica?? Wat te doen na die 150 km??
Ik :tong: vrouwen
Of hebben ze daar tegenwoordig ook parkeerplekken voor electrische auto’s, lees voertuigen? Wat dan heb ik niets gezegd.
dat dibg heeft rupsbanden !! dus ..

waar is de “pret” uit het woord sneeuwpret ??
@lincoln: Dat ding zelf is de pret, zie je dat niet?
Doe mij zo’n ding voor de wintersport, lekker een beetje over de piste toeren en genoeg ruimte voor een paar leuke chicks.
HAHA ik ga op wintersport en ik neem mee……

erg grappig wagentje, misschien leuk voor de rijke lui voor bij hun vakantiehuisje in Zwitserland.
Dit vind ik wel een cool ding.. Ziet er gewoon goed uit en is natuurlijk ook wel ietwat geinig :D
Ik mis een boordkanon voor de eerder genoemde ijsberen. Die zien er namelijk een stuk schattiger uit dan dat ze voor dit ding zullen zijn.
‘Design’ hoeft niet ingewikkeld te zijn.
Heeft op mij dezelfde aantrekkingskracht als een oude Unimog: Je hebt er geen zak aan, maar het is wel ontzettend gaaf.
Niet snel, komt niet ver, en als je iets NIET hebt op Antarctica dan is het wel stroom, welke debiel heeft dit bedacht? In de stad is een elektrische auto nog te overzien, overal is stroom te krijgen. Maar op de noordpool? Hij ziet er geweldig uit, echt, maar leg er alsjeblieft gewoon een dieselmotor in!
@Cantago: Je argumenten snijden geen hout, zoals ze zeggen.

“Het doel is om te onderzoeken hoe de elektrische aandrijftechniek presteert onder extreme omstandigheden.”

Geen dieselmotor nodig dus. Het is gewoon een testvoertuig. En ja, met een gewone auto met sneeuwkettingen een beetje rondrijden in het noorden van Zweuden zal je evenveel te weten komen uit de testen, maar Marketingsgewijs is het natuurlijk veel beter om het te verpakken in een leuk wit bakje, want dan komt Venturi nog eens op AB.
@Esprit_de_Flandre: Daar heb je gelijk in, maar ik hoop dat je inziet dat een motor die je met een jerrycan bij kan vullen en die veel hitte afgeeft zinvoller is op de Noordpool dan een die je op moet laden met een stopcontact… Die dus NIET te vinden zijn. Voor onderzoek leuk, maar echt nuttig? Nee.
zeggen dat slecht weer gaat worden in nederland, leuk voor school? als te besneeuwt is voor de auto of bussen?
Cool
Hoe leuk is dit? Je zit lekker in je warme doosje op rupsbanden, cruisend door het ijslandschap. Zou hij ook op de maan kunnen rijden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).