Abarth Punto Evo EsseEsse in Parijs

Auteur: , 17 Reacties

Leuk al die Abarth-babes om een opgefokte Fiat 500. Maar de huistuner van Fiat heeft meer meegesleept naar de beursvloer dan alleen vrouwenautootjes. Dit is de Abarth Punto Evo EsseEsse.

Inderdaad, de bekende Abarth Punto Evo, maar dan voorzien van een EsseEsse-behandeling. Uit het 1.4-blokje (voorzien van Multiair en een turbo) halen ze 180 pk en weten ze 270 Nm richting de voorwielen te sturen. Daarmee tuft deze Punto Evo in 7,5 seconden naar de honderd en het accelereren houdt op bij 216 km/u.

Schokbreker van Koni, geventileerde remschijven (305 MM) en remblokken met meer stoppower maken het rijden hierin gelijk een stukje sportiever. En met deze 18″ EsseEsse-velgen is het beslist geen onaardig autootje om naar te kijken.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Shit,net een punto weggedaan uit 2002, daarvoor in de plek een audi 80 cabrio,maar nu wil ik toch wel zo’n punto:P
Ziet wel heel cool uit, maar wat is dat toch met al die nieuwe hot hatches, zijn echt niet sneller dan sommige oude hot hatches.
@Lan_Evo: Ooit houdt de pk-race op. Anders zitten we over 50 jaar met een Polo met 700 pk, en gaat een Ferrari naar de 100 in 1,2 seconde. ;)
@Citrofiel:
Denk dat het hier nog meer om het gewicht gaat, dan de pk’s, want 180 is toch niet weinig. Maar goed komt denk ik voornamelijk door al die veiligheidsvoorzieningen van de laatste jaren denk ik, alle auto’s worden steeds zwaarder.Je hebt wel gelijk dat het niet oneindig sneller kan gaan natuurlijk, maar het moet ook niet achteruit gaan haha.
Ik heb de Punto Abarth altijd een leuke vervanger gevonden voor m’n huidige leaseauto. Maar sinds ze de Evo hebben uitgebracht en een boksbeugel in de voorbumper hebben geprakt hoeft het van mij niet meer, EsseEsse of niet die nieuwe bumpers zijn geen verbetering!
Doe mij die Grande Punto Abarth EsseEsse maar want die heeft tenminste niet zo’n vreemde smoel…
Ik vind hem mooier de Evo!
Hele stoere bak iig.
Ziet er goed uit. Dat opgefriste uiterlijk van de EVO begint al aardig te wennen.
Dit pakketje op een Grande Punto is zooo goed. Oh ja, die Evo is gewoon raar. Niet doen.
Had nog leuker geweest met een Abarth-dame op de motorkap. Of is dit optie??
Ik vind deze er gewoon goed uitzien.. Ziet er sportief uit, maar is niet overdreven….
Ik vind deze er gewoon goed uitzien.. Ziet er sportief uit, maar is niet overdreven….
@Dimglor: Kan er 1 van mijn comments verwijdert worden? Blijkbaar staat ie er 2 keer in… ik versta eigenlijk niet hoe het komt.. Ik heb maar 1 maal gedrukt op plaats reactie… =s
lekker bakkie!
Grande Punto Abarth SS was zoveel mooier en stoerder dan de Evo. Spijtig dat ze die niet meer produceren…
Ziet er prima uit, daar durf ik best in te rijden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).