Eerste foto: Chevrolet Camaro Convertible

Auteur: , 26 Reacties

Terwijl we in Europa helemaal in de ban zijn van de autosalon in Parijs stuurt Chevrolet in Amerika doodleuk (eindelijk) de eerste foto van de productieversie van de Chevrolet Camara Convertible de wereld in. Een auto waar we slechts 4 op jaar hebben hoeven wachten...

In januari 2007 werd de open Camara als concept onthuld en in november zal de productieversie te bewonderen zijn op de autoshow van LA. Vervolgens moeten klanten nog tot februari 2011 wachten tot de open Camaro bij de dealers staat. En dat terwijl we al sinds augustus vorig jaar ongecamoufleerde exemplaren zien opduiken.

Onder de motorkap vinden we een direct ingespoten 3.6 liter grote V6 (312 pk) en een 6.2 liter V8 (426 pk). Een handgeschakelde 6-bak is standaard en een 6-trapsautomaat is optioneel.

Overigens is onlangs tijdens de Barrett-Jackson veiling het recht om de eerste Camaro Convertible te kopen geveild voor $205.000. Dat geld verdween uiteraard niet in de zakken van GM, maar ging rechtstreeks naar een goed doel.26 reacties

het kan zijn dat ik me vergis, maar de kritiek op de camaro was toch dat het helaas alleen maar met automaat te krijgen was? is dat veranderd? of heb ik het mis….

verder wel een leuke toevoeging, deze cabriovariant…
@mmax: ik weet niet hoe je daar bij komt, maar voor zover ik weet was handbak zelfs altijd al standaard.

echt een prachtige bak, ik sta serieus niet te kijken dat iemand er gewoon 2 ton aan dollars voor over heeft (prijs van een flink huis nu in USA) voor een auto die waarschijnlijk niet eens 1/4e daarvan kost
Plots ziet ie er wel niet meer zo stoer uit…
Stoere daklijn is weg, maar dat is meestal zo met een cabrio
@Bumer: meestal wel, met een cabrio. ;)
wat is er trouwens aan de hand, zijn alle reacteurs naar die beurs(in parijs)?
nee dank u doe maar de coupe of nog liever een challenger.
Ik stem voor. Enig idee wat het beestje gaat kosten bij de locale dealer. Al geloof ik voor geen meter dat de Chevrolet dealer een Camaro naast een Matiz gaat zetten.
Kromme zin?: Een auto waar we slechts 4 op jaar hebben hoeven wachten…
Echt een van mn favorieten de Camaro!!!
Geweldige wagen!
Chevrolet in Amerika doodleuk (eindelijk) de eerste foto van de productieversie van de Chevrolet Camara Convertible de wereld in.

Ziet er heel dik uit!
3.6 V6 met 312pk en een 6.2 met 426pk? dus je krijgt 2.6 liter meer inhoud en 114pk meer…. ze moeten echt is nieuwe V8’s gaan maken want dit is wel erg matig.
@lambo4all: peekaas zijn voor losers ..
volgens mij kloppen deze zinnen niet helemaal (het woordje op is verkeerd geplaats en het moet Camaro zijn ipv Camara;-)

“Een auto waar we slechts 4 op jaar hebben hoeven wachten…
In januari 2007 werd de open Camara als concept onthuld en in november zal de productieversie te bewonderen zijn op de autoshow van LA.”
Wil…hebben. *kwijl*
Wat een gaaf ding. Mooie kleur en strakke jetsers erbij, cruisen maar!
Heel leuk, maar ik heb de dichte nog niet eens gezien, dus de cabrio zal in Nederland wel helemaal een ver van mijn bed show blijven.
@lambo4all het word tijd dat je toch ff gaat nadenken , over de opmerking die je maakt volgens mij snap jij het nog niet .
@corvettez06: leg het dan maar uit, want je betaald fors meer voor een motor waar lang niet alles uitgehaald wordt. hij heeft misschien wel veel meer koppel maar daar houdt het ook mee op. en als je een 6.2 liter motor koopt dan denk ik dat je wel wat honger naar snelheid heb, of zie ik dat verkeerd?
Een Camaro voor het vrouwtje!
Voor het mannetje de coupé graag.
Mooi interieur.. ;)
@ lambo4all ze halen er niet meer uit waarom , puur ook voor langdurig behoud van de motor het is een productieauto , en amerikaanse blokken hebben de naam dat ze een tonnetje of 5 6 meekunnen gaan, dus de slijtage ligt lager , ik ben het zeker met je eens er kan meer uit gehaald worden maar dat moet je dan op eigen verantwoording doen toch, kijk naar hoog toerige motoreb zijn veel meer aan slijtage onderhevig , maar 426 pktje is niet verkeerd hoor , hoe meer je opfokt hoe meer er kapot gaat . laterssss
Wat een gave bak! Ziet er geweldig uit, heeft een handbak en een berg vermogen! As het nou ook nog goed rijdt en een tijdje meegaat dan lijkt dit me de ideale auto voor lekker weer;)
426 pk.. Is dat een soort van “knipoog” naar de Challenger toe? Qua uiterlijk/uitstraling verliest de Chevy het tenminste..
@Jurrian
ik heb het eindelijk door, ik heb hem verward met de challenger….
thanks anyway

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).