In het echt: Audi A7 Sportback

Auteur: , 59 Reacties

Ook aanwezig op het autofeestje in Parijs is de nieuwe Audi A7. Een vierdeurs coupé die in dezelfde klantenvijver als de CLS moet gaan vissen. Dit najaar staat 'ie bij de dealers in Nederland, maar nu laat hij zich alvast even zien op de beursvloer.

De vanafprijs van deze langwerpige Audi begint bij 64.800 euro voor de 2.8 FSI zescilinder. Maar kies je voor een dikkere motor en ga je los op de optie-lijst dan kan je boven de ton uitkomen, zoals de A7 3.0 TDi waar Wouter laatst mee reed (video). Nu is het vooral wachten op de Audi S7 en wat die voor prestaties kan neerzetten. Tot die tijd: hieronder de live-foto’s vanuit Parijs.59 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ben ik nou gek of rijdt deze auto al lang en breed rond?
Ik zou zweren dat ik ze afgelopen weken meerdere keren 1 heb zien rijden.
@Bert: Zeker weten dat het geen A5 Sportback was? :P
@Bert: ik denk niet dat je deze hebt zien rijden(zal wel weer leuk bedoelt zijn) maar tis idd wel zo dat ab ‘m alweer heeft getest.
Uhmm.., nee doe mij maar de nieuwe Merci CLS
Hij stond een maand geleden al op Concours d’Elegance op Paleis het Loo. Mooie wagen maar het had met andere grilles en badges net zo goed een alfa kunnen zijn.
@Maarten SLR: dat kan dus alleen maar een compliment zijn!;)
hij lijkt op ’n poepende hond hahaha
@Poll: Hahahaha dus als ze tegen jou zeggen, hier heb je een A7, dan zeg jij: Nee joh! Hij lijkt op een poepende hond hahahaha!
Mooi kleurtje maar die velgens zien er wel heel erg inspiratieloos uit.. Lijken een beetje van die cheap-ass aftermarket dingen..
Ik kom voor werk bij PON en daar stond hij in de showroom en ik vond het er niet uitzien, vooral de achterkant, het is net of zijn broek is afgezakt.
De voorkant is als alle andere audi’s
Ik bedoel te zeggen dat het op het plaatje nog meevalt maar in het eggie vond ik het niks
nee maar serieus, je wil toch nie zon ding als je ’t verschil niet ziet met een a5 aan de voorkant? overbodige auto, gaat totaal niet verkopen, net als de a1 driedeurs.
@Poll: lol let op je woorden. Het stond vandaag nog in de krant. Alle 40.000 A1-modellen die enkel in Vorst worden gemaakt zijn tot in half oktober volledig uitverkocht. Dat ding verkoopt zoals gratis broodjes aan Somaliërs!
Voor opa en oma met knaken
Schitterende bak die in het echt ongetwijfeld beter tot z’n recht komt dan op de fotootjes.

Ik zag bij een tankstation langs de A12 pasgeleden een nieuwe A8, van achter de computer zo’n beetje door iedereen de grond ingeboord, maar i.r.l. Indrukwekkend.

Lef van Audi trouwens om een hatchback te leveren in dit segment, in de belangrijke markten VS en Azie is alleen een sedan/berline/limousine acceptabel.
zo emotieloos als wat, te belachelijk. Auto straalt hellemaal niets uit.
danoontje power
raar misvormt ding
Iedereen vind dat de Audi’s te veel op elkaar lijken blabla. Ik vind het persoonlijk wel mooi (zal wel weer belachelijk worden gemaakt als Audi-fanboy) maargoed, ik denk dat juist het sterke punt van Audi is dat het degelijke strakke auto’s zijn en er niet zó uitspringen qua looks als een Mercedes-Benz of BMW. Dat is iniedergeval de reden dat ik liever een Audi heb dan een Mercedes-Benz of BMW (mocht ik het kunnen betalen ;))
Jan Willem van Stuijvenberg
Gemiste kans! Hoort gewoon een V8 benzine in. Met deze motoren en prijzen wordt deze auto nooit echt exclusief. Lijkt verder ook te veel op de A5 en daar wordt je echt mee doodgegooid. Rijdt veelal ook ‘popie-jopie’ volk in. Beetje van het type: hoe kan ik zo veel mogelijk opvallen voor zo min mogelijk geld… Type Gaasstra overhemd met daarop: St Tropez….
@Jan Willem van Stuijvenberg: Die v8 komt er natuurlijk. Domme manier van denken. Mensen die deze bak zullen aanschaffen zullen veelal succesvolle mensen zijn overigens. Succesvol qua geldverdienen bedoel ik dan. Of dat ze graag willen opvallen voor zo min mogelijk geld weet ik niet. Ik denk dat het heel nederlands is om zoiets te denken!
Ik heb ‘m tijdje terug ook al zien rijden en ik vind ‘m zowel op foto’s als in het echt erg mooi!
@Janneman: half NL heeft em in het echt al zien rijden maar dat was toch echt de A5 sportback.
ik heb ‘m inderdaad ook op Het Loo gezien en nee.. mooi vond ik het niet, beetje vreemde afgehakte achterkant. Verder geen verschil met andere Audi’s te zien..
kan je nagaan hoe spannend Audi het allemaal maakt, dat iedereen hier denk dat ze hem al in het echt hebben gezien is toch belachelijk. Weer een slap aftreksel van de bestaande Audi modellen en een A5 sportsback kloon, lelijke leasebak
Wat is nou het verschil tussen een A6 en A7 dan ?
@majinstar: De vorm misschien? A6 is sedan, A7 is coupé. Gewoon hetzelfde verhaal als bij de A4 en A5.

OT: Vette wagen! :D
Hee, een grote A5 sportback! Of een soort A6… verlengde A4 misschien? Of toch een sportieve A8???

Ach ja, in ieder geval hebben ze nu 1 tot 8… ook leuk!
Interessante kleur. Helaas niet zo mooi.
Mooie kleur en mooie velgen.. Ziet er goed uit.. beter dan de nieuwe Mercedes Cls…
Audi maakt mooie auto’s maar dit is niet moeders mooiste.
achterkant is echt vet, soort van sinister maar die voorkant is weer precies zoals elk ander Audi model, why?????
Voor mij vanaf nu “de poepende hond” (vrij naar Poll)
Ziet er beter uit dan CLS.
maar deze was toch al behoorlijk echt?
@ Flamingo..was niet leuk bedoeld maar ik denk dat Citrofiel gelijk heeft dan.
Was van Italie naar NL, en met een gangetje van 160+ zie ik het verschil niet tussen de A5 en A7 schijnbaar.

(Sportief oogte de sportback iig niet)
Valt natuurlijk in het niet naast de cls.Saaie vag producten die alleen uitblinken in interieurs.
@ Poll: ‘hij lijkt op ‘n poepende hond hahaha’ <– Geweldig! :D

Verder moet ik ook eerlijk bekennen dat ik ook al meerdere keren dacht deze gezien te hebben op de weg. Wat een klein verschil qua uiterlijk met de A5 Sportback zeg!
Veel beter dan de Merc!
Zie ik daar de A1 LWB coupé voor de chinese markt?
heb hem ook al eens zien rijden… (of ik heb niet goed opgelet, al die audi’s lijken op elkaar)
Of het nou in het echt is of niet, het blijft tot aan de b-stijl een 13 in een dozijn audi met daaran het lelijkste achterwerk van dit moment geplakt.
Ik vermoed zelfs een wereldwijde conpiracy!
Ook de bestuurders van deze modellen lijken exact op elkaar.

Bijna eng!
haha iedereen die hier praat over ; hee een A6, ohnee een A5 of nee toch een platgeslagen A4.

Kijk eens naar Bmw; tadaaa 7 serie + 3 serie = 10 serie. Oh wacht eventjes deze twee mixen:D
10 / 2 = 5 serie
Hee een mooie Bmw 7 serie in mijn achterspiegel, ohnee mijn spiegel staat beetje scheef en hoog het is toch een X5.

Dus stop gewoon met die domme vergelijken van hee een Audi A7, ohnee toch een A8. Moet je dit elke keer in een Audi nieuws topic zeggen? Dan koop je toch lekker geen Audi.

Deze A7, breekt de CLS door tweeen.
@wahid: hoe dan?
@mb man: met een stok er heel hard op slaan? Of moet ik een nog ander voorbeeld bedenken om jouw vraag te kunnen beantwoorden?
@Jimmy: Hou je is in ventje.Bewaar je energie maar voor je eigen auto.Stel kinderen hier.
@wahid:
Een cls in twee breken ?
Ik denk van niet.
De A7 kan niet in de buurt komen.
De nieuwe eigenaar van een A7 droomt over een cls.
Als hij/zij wakker wordt staat er helaas een A7 in de garage of voor de deur.
Ik zou deze A7 Sportback wel willen, er zijn echter 2 deuren te veel.
Dit commentaar is in overleg met J.P.Balkenende tot stand gekomen.
Toevallig heb ik gisteren een hele mooie A5 sportback gezien. Ik denk toch echt dat ik die liever heb dan deze, als het om het uiterlijk gaat…
@Wahid
Ik geef je groot gelijk.
Moest er niet bijstaan dat het de A7 is dan had ik hem voor A5 versleten gehad. Kom op Audi, jullie kunnen beter dan dit. Dat modellen-opblazen-en-er-een-andere-badge-opkleven is echt té triestig aan het worden.
JA… A7… zal wel dan. Weer zo’n einheidsworst, ik vind er weinig spannends aan.
Ik heb die nieuwe A7 hier nu net zien staan hoor..
Check mn plaatje maar..
Mensen ja ja toegeven is moeilijk, maar deze prachtige A7 gaat de nieuwe CLS ver achter zich laten.
Ik ben blij dat deze auto er is, veel sportiever dan de A6 en vooral sportiever dan de A8.

Domme comments in filmpjes die ik voorbij zie komen over de A7. Ten eerste weinig hoofruimte achterin so what? niemand zal deze auto kopen om gereden te worden, maar om zelf te rijden.

Hij is nog splinternieuw, maar ik durf te wedden dat het een succes zal gaan worden het is nu al een van mijn favoriete auto’s.
@AGERA: ver achter zich laten? Haha, de meeste meningen die ik voorbij zie komen is dat ze de A7 toch nog steeds een soort van onder de CLS positioneren… Misschien omdat het toch maar een opgeblazen A4 is… Of A5, of een A6, of een heet gewassen A8… You name it!
Ik heb er vorige week mee gereden: FANTASTISCH !!

Als ex-taxichauffeur (= merdedes-rijder) kan ik je vertellen dat audi en mercedes allebei van hoog niveau zijn. Audi ligt daarbij een neuslengte voor. Degene die nooit de verschillen tussen audi’s en mercedessen i.r.l. hebben ondervonden moeten denk ik veel vooroordelen overboord gaan gooien……

Het is succes van audi is een teken aan de wand, daar is niets aan gelogen!
@Jhon: Precies je neemt de woorden uit mijn mond ik kan het eigenlijk niet beter verwoorden. Mensen die gelijk uberhaupt tegen een merk met vooroordelen praten snap ik niet. Iedereen kijkt door een BMW/Mercedes/Audi bril. Ik heb geen specifieke voorkeur, ze hebben alle drie uitzonderlijke goede en mooie auto’s. De A7 is daar eenvan, aan de mensen die praten zonder i.r.l gezien te hebben. Ga hem eerst GOED Bekijken en kom daarna pas met je voor of tegen argumenten. Kraak hem niet gelijk af, sommigen lijken net pubers die blindelings een merk ophemelen en anderen de grond inboren.

En aub kom niet met argumenten dat alle Audi’s op elkaar lijken, die hebben we zo vaak gehoord. Kom met sterke argumenten.
Audi is zeer sterk bezig de laatste tijd, ik kan dat alleen maat toejuichen. Zeer goede kwaliteit, goede rijeigenschappen, mooie modellen. Voor sommigen redenen op het merk met de grond gelijk te maken. Ik weet niet waarom, misschien jaloezie? omdat Audi zo goed bezig is de laatste tijd.
Sorry van de kleine spelfoutjes, ik merk het nu pas. Ik had een lange dag achter de rug dat ik er niet goed heb opgelet.
ik vind dat gij dat goed gezegd hebt!
Ik vind de A7 een lelijke auto. Heb hem nu in het echt gezien maar van de achterkant klopt niet zoveel. De aflopende daklijk loopt veel te ver door en de auto is daardoor helemaal uit verhouding. Ook de voorkant is weinig origineel precies een A8, A4 en waarschijnlijk ook de nieuwe A6. Maarja er zijn heel veel mensen die alleen naar de 4 ringen kijken en het vervolgens een mooie auto vinden.
@ Wayang

Ben je serieus? Je moet niet zo over me praten en doen alsof je het beter weet. Ik ben een Audi-fan, woon in Leusden, werk bij Porsche Centrum Leusden. Ik heb op Autojunk de eerste S5 Sportback in Nederland geupload, miljoenen A5 Sportback’s gezien, dus ik zie zat verschillen tussen de A7 Sportback en de A5 Sportback. Als je nog wat voorbeelden wilt horen en/met mijn ervaringen met de A7 Sportback hoor ik het wel. Vergelijk mij maar niet met heel Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).