Renault ZOE Preview: elektrisch, inclusief plantje

Auteur: , 12 Reacties

Een elektrische auto is natuurlijk pas echt groen als je een paar planten in het interieur hebt staan moeten ze gedacht hebben bij Renault. En dus is de Zoe Preview voorzien van wat levend groen in het interieur. De ZOE Preview is de opvolger van de Zoe ZE die we vorig jaar op de IAA zagen staan.

En deze versie die nu in Parijs staat is een doorontwikkeling daarvan. Volgens Renault is het model inmiddels zover ontwikkeld dat als hij (of zij?) halverwege 2012 op de markt komt voor 90% gelijk zal zijn aan het model dat we hier zijn. Verder weet Renault ons nog te melden dat het neusje van de Zoe terug gaat komen bij andere kleine Renaults (lees: Clio).

Renault vermeldt in het persbericht ook nadrukkelijk ook dat de ZOE Preview net zo groot is als een Clio. De aandrijving vindt plaats door een elektromotor met een elektromotor 80 pk/222 Nm en die zorgt voor een sprintje van 0 naar 100 in 8,1 seconden. De topsnelheid van deze stadsauto ligt op 135 km/u en als je een beetje netjes rijdt kom je 160 kilometer ver.12 reacties

Ja, ik vind die auto eigenlijk wel wat hebben van een plantenbak!
Dit is de eerste Renault die ik kan appreciëren. Mooi!
Nou, dit ziet er prachtig uit! Zo moet het.
Dat grote logo is wel even wennen, maar het heeft wel wat.
Als ze deze trend eens konden voortzetten…
Heee Autoblog…geen interview met de Nederlandse Design chef van Renault?
@JH: zoiets misschien?

http://www.youtube.com/watch?v=sHKvFqQtTSU&feature=player_embedded#!
@primramessar: ja zoiets maar dan in het Nederlands natuurlijk live vanaf de vloer in Parijs ;) en daarna is van Hooydonk aan de beurt :)
@JH: die man met de microfoon lijkt te druk te hebben met de beursbabes
Ontzettend productierijp, deze carrosserievorm. De verschillen in countouren met bijvoorbeeld de net nieuwe Yaris Verso zijn niet erg groot, maar vooral aan de achterkant kun je zien dat het om een Renault gaat.

Over twee jaar op de markt, right?
Wat lief, hij heeft lachrimpeltjes rond zijn mond. :)
Inclusief booskijkers
ziet er heel leuk uit, en als alle renaults er ongeveer zo gaan uit zien dan zijn ze op vlak van design goed bezig.

de achterkant heeft iets van de alfa romeo mito vind ik.
Ik vind deze er echt goed uit zien… Zowel qua interieur als qua exterieur… Vooral ook een mooie voorkant…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).