Ook in Parijs: Peugeot HR1 Concept

Auteur: , 8 Reacties

Is het een stadsauto? Wellicht een coupé? Of soms een SUV? Peugeot had even geen zin om te kiezen en zegt daarom dat de HR1 het allemaal is. Voorlopig komt dit ding niet op de markt. Maar het laat wel zien welke design-elementen we de komende jaren in nieuwe Peugeootjes (208) tegenkomen.

De Peugeot HR1 beschikt over nieuwerwetse HYbrid4-technologie. In feite is het een systeem waarbij een kleine (maar sterke: 147 pk) dieselmotor de voorwielen aandrijft, en de achterwielen worden aangedreven door een elektromotor. Handig, want je hebt meteen 4WD en de conctructie is relatief goedkoop. In de toekomst zullen we dan ook steeds meer modellen uit de PSA-groep tegenkomen die hiermee zijn uitgerust. Bovendien heb je de optie om -in een stad bijvoorbeeld- een tijdje volledig elektrisch te rijden.

Zoals beloofd: de liveplaatjes die onze fotoslaaf heeft geschoten op de Autosalon van Parijs.8 reacties

Als peugeot nou eens mooie auto’s zou produceren ipv alleen concepts maken die er leuk uit zien, wel jammer van de ford koplampen
crosscabouter
@dw: Ik moest ook bij de achterlichten denken aan de nieuwe Focus (ST). wellicht een designdeal gemaakt :) om op onderdelen te bezuinigen :P
@crosscabouter: Al eens de achterlichten van de Peugeot 3008 bekeken?
doet me denken aan de nissan cube.
dit model ziet er trouwens niet slecht uit, als je het interieur niet meerekend natuurlijk.
Haal een heleboel frutsels weg, zodat hij bijna saai wordt, en je hebt de 208. Het lijkt me sterk dat ze met die auto, toch hun bestseller, opeens gewaagd gaan doen.
NatOchtendkutje
dat interieur ziet er uit, en wie weet zelfs ruikt naar gerookte ham.
Peugeot’s zijn zooo fucking lelijk!!! Sorry hoor, dat moest er even uit.
concurrentie vn nissan juke? (mr dan mooier)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).