Audi 1.4 TFSI S-Line, de auto die geen S1 mag heten

Auteur: , 41 Reacties

In Parijs laat Audi de wereld kennismaken met deze 185 pk sterke A1 met 1.4 turbomotor. Lange tijd gingen wij (en Audi ook?) er vanuit dat er een badge met "S1" op de kont van deze versie geplakt zou worden. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, want Audi wil de legendarische naam S1 (inclusief quattro) liever bewaren voor een 270 pk sterke A1 met quattro.

Dat model zou overigens eerst als RS1 door het leven gaan. Dus roept dat wel weer de vraag op of er ooit nog een RS1 gaat komen met 300+ pk ofzo? Wie weet…

Voorlopig moeten we echter nog maar eventjes doen met deze 185 pk sterke 1.4 TFSI die lekker de strijd aan mag knopen met de MINI Cooper S.41 reacties

Gaaf hoor!

Ben niet zo weg van deze auto, maar wat een g-e-w-e-l-d-i-g-e kleur!
Mooie uitvoering daar op de foto. Hij is alleen wel een beetje duur… Kom maar: ik geef je mijn BMW 318 uit 2005 en ik krijg die oranje A1. Ga je ermee akkoord?
Is hier ook quattro op leverbaar dan?
Vreemd, duur en onnozel karretje. MINI wint voor mij. Een versie met 270 pk zou dan wel weer onderscheidend genoeg zijn.
@BananaFlip: Als je dit onnozel vindt dan is de Mini net zo onnozel. Wil je geen onnozele auto koop dan een Mazda 5 of Toyota Corolla ofzo, ik noem maar wat.
@YouRockMyWorld: Deze auto in onnozel omdat ie dingen biedt die niet belangrijk zijn. Essentiële elementen mist de A1 en die heeft de MINI wel. Zoals vermakelijk rijgedrag.
@BananaFlip: Heb je er zelf al in gereden dan?
NEE, nou ik wel, en hij rijdt verukkelijk.
-edit-
@Peter: @bosnialove: Dat is zeker waar, dat gedeelte van mijn mening baseer ik op meningen van anderen :D Wat ik wel zelf kan beoordelen is de funfactor van het ontwerp. Op dat punt mist de A1 ook een boel punten.
@Peter: ik heb er wel in gereden…. en vindt t anders gewoon normaal rijden niet zo uitdagend als bijv een MINI
@BananaFlip: Beetje moeilijk te zeggen he? Aangezien jij nog niet met de A1 hebt kunnen rijden. :)
Belachelijke auto; Veeeeeeeeeeeeeeeeeeel te duur voor een schoendoosje op wielen.
@memphis:
Net als een Mini, Fiat 500 en VW New Beetle…. (en nog vele andere auto’s)
Wat een geweldige auto eigenlijk nog. Zeker die 270 pk. Maar deze mag er ook al wezen. Veel beter dan een MINI…
Wat is het toch schuin van achter een lelijk ding zeg.
Wat een verschrikkelijk ding ! Puur troep
integralechubasco
wat is de voorkant, wat is de achterkant?
Hij is gewoon nog steeds niet mooi. Ook al duikt hij nu al een half jaartje ofzo op op deze site, toch vind ik hem nog het meest weghebben van een lelijk booskijkend trolletje
Die kont klopt gewoon voor geen meter en dat geldt ook voor de verhoudingen van dit koekblik, wat ern gedrocht … Laat svp de s1 voor de nieuwe quattro liggen ….
Niet voor de a1 quattro wel te verstaan, maar de quattro concept voor de goede orde …
Audi ,opgeblazen gezelligheid.
We zullen zien hoe de verkoop gaat, leuk ding misschien te duur. Maar dat is een mini ook. Keus tussen deze en mini is snel gemaakt: anti retro!
@audicoupe84: Jij kiest dan dus voor de DS3?
(Je gebruikt immers hun slogan..)
En geef mij toch maar een MINI:-) Heeft VOLGENS MIJ (mijn eigen smaak hé jongens(!)) de meeste klasse:) Die Audi lijkt gewoon op elke andere Audi.. Alleen de kont niet want die is helemaal mislukt;-).
@York: Voor mij geen van allen, de auto in mijn avatar is mijn dagelijkse vervoer. Bij genoeg geld is de Audi mijn keus.
Het zou me vreemd lijken dat de S1 werkelijk 270pk gaat krijgen.. Ik denk eerder iets van een 230-250..
De kleur is leuk.Word er nog meer van me verwacht? Vooruit dan, de dakbogen in een andere kleur dan het dak zelf vind ik erg vreemd staan.
@Citrofiel: behalve op een Citroen natuurlijk ;)
@robbie: Iemand moest daarmee komen. ;)
Nou, met een zwart dak oogt het al een stuk anders. Ik neem aan dat je op de Pluriël doelde? En daarbij is het dak bij de Pluriël ook nog echt open te doen, en dus is het al een stukje logischer dat hij zwart is.

http://www.carpages.co.uk/citroen/citroen_images/citroen_c3_pluriel_exclusive_01_07_04.jpg

Als iemand even bovenstaande A1 zou willen photoshoppen zodat hij oranje dakbogen en een zwart dak heeft? :)
Ik zou hier mee wel willen rond rijden hoor. Een opvallende kleur, en met 185pk is ie snel genoeg ;)

Alleen hij is wel erg kort. Komt er geen 5-Deurs versie :P
Liever een polo gti staat op het zelfde onderstel en de zelfde motor maar wel goedkoper.
Alleen 5 pk minder maar wel goedkoper:)
lelijk ding natuurlijk, maar er staan ringetjes op dus de fanboys gaan ervoor.
Achterkant is precies een KIA, weet alleen de modelnaam even niet.
@Vincenzo: bedoel je deze?
http://www.autopressnews.com/2009/06/Kia/2010_Kia_Forte_sedan_back.jpg

(kan iemand me uitleggen hoe je hier foto’s kunt tevoorschijn laten komen ipv een URL?)
Valt best wel mee…. maar is toch een duur wagentje…
Een Rs1 zal er volgens mij niet komen… Ik vind die S1 met 270 pk al wat over the top…. De S3 heeft minder vermogen en is hoger gepositioneerd…. Zou ook niet echt logisch zijn….
Mocht afgelopen vrijdag in de audi a1 rijden, 1.4 tfsi 122 pk rijden. Lekker smijtautootje hoor! Kreeg m maar niet uit de bocht. Erg fijn de vernieuwde ESP systeem. Ben benieuwd wat voor kanon dit wordt.. Hoop dat audi die kleur ook invoert voor andere modellen.
Ik ga me echt dood irriteren als ik dit ding vaak tegen ga komen
Wat een buitengewoon slecht geproportioneerd hok
Een of andere marketinggoeroe bij Audi heeft vast gezegd, “kijk, een niche waarin we op basis van de merkwaarden vast nog wel een veel te duur klein audi’tje kunnen slijten aan wat statusgeile managers, projectleiders, vertegenwoordigers en meer van dat soort carrieretijgers die hun succes afmeten aan nutteloze materialistische rotzooi”
Hoe de A1 rijdt, zal me eerlijk gezegd ook worst wezen, daar koopt toch niemand ‘m voor
Degenen die echt voor sturen gaan kopen wel een BMW Mini
En als je gewoon een hip karretje wilt koop je een DS3 of een 500
Leuke auto… 50K inclusief alle opties vind ik echter een beetje over de top…
De S1 naam zouden ze beter zover mogelijk van dit kleine onding weghouden. Sterker, die naam zouden ze beter laten rusten, men zal er toch nooit een waardige opvolger voor maken, daarvoor is Audi gewoon te saai en ongeinspireerd geworden…

Stel het u voor – een wagen bouwen puur voor de motorsport, en dan omdat ze moeten daar ook een beperkte road-legal versie van maken…. Bij de gedachte alleen al schijten de boekhoudertjes bij VAG in hun broek…
Wat een lekker kleurtje, maar het blijft een vreemde eend in de bijt die A1. Zal opzich wel goed rijden, al heb ik liever een BMW 1 voor dat geld. En volgens mij gaat concureren met de Mini sowieso niet lukken, lijkt mij een heel ander kaliber auto.

Dat er een 300PK versie zal komen lijkt me zeker niet uitgesloten, als je weet dat er ook een 135i leverbaar is.
@MLTB: Eerst vergelijk je een bmw 1 met een audi a1, en vervolgens vind je een Mini een heel ander kaliber auto dan de a1. Heb je dan echt niets opgestoken van alles uit autoland?
Ja ik snap het zelf ook niet meer eigenlijk :D De A3 is idd de concurent voor de 1 Serie ( foutjee ), de A1 is eigenlijk meer daaronder gepositioneerd, al zou die niet erg ‘spannend’ rijden dus een waardige tegenstander voor de Mini zal het nooit worden vrees ik?
een mini is voor vrouwen…
dus deze ook.. wat een gezeik zeg spreken hier vrouwen ofzo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).