Uwe Gemballa dood gevonden in Zuid-Afrika

Auteur: , 50 Reacties

De tuner uit Duitsland werd sinds februari vermist. Sindsdien doen allerlei wilde verhalen de ronde over de toedracht (ontvoering, onderduiken). Ondertussen heeft het tunersbedrijfje -dat we recent kennen van de MIG-U1- een faillissement aangevraagd en vorige maand weer een doorstart gemaakt. Nu is eindelijk bekend geworden wat er met Uwe is gebeurd. Hij is geëxecuteerd. Zijn lichaam is gevonden in Zuid-Afrika.

Volgens de Duitse krant Stern is Uwe gekidnapt vanwege duistere zaakjes met een Tsjechische onderwereldfiguur genaamd Radovan Krejcir. Het schijnt dat deze twee elkaar al een langere tijd hebben gekend en dat Uwe is overgehaald om auto’s naar Zuid-Afrika te exporteren, het land waar Krejcir ondergedoken zou zitten. Tenminste één auto -een Porsche Cayenne- is vervoerd naar het Afrikaanse land. Die zou zijn gebruikt om geld mee het land in te smokkelen. Aan boord zat vermoedelijk 1 miljoen euro verstopt, maar toen de auto aankwam in Zuid-Afrika was het geld verdwenen.

Nadat Uwe via Dubai naar Johannesburg was gevlogen (berichten melden dat dit onder een valse naam is gebeurd) werd de tuner daar opgepikt door een man met een Russisch uiterlijk. De volgende dag kreeg zijn vrouw een telefoontje met het verzoek om één miljoen euro over te maken. Daarna is niets meer van Gemballa vernomen…50 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Triest.. kan d’r meer niet over zeggen
Lekker luguber verhaaltje. Maar zulke dingen gebeuren niet met je als je een normale bedrijfsvoering hebt.
Tja. De wereld is hard..
een Russisch uiterlijk !!

wat is dat dan ..
een hoofd in de vorm van een aardappel ofzo ??
@lincoln: lol :D
@lincoln: Dacht net hetzelfde. Maar dan met een bontmuts op die aardappelkop en een fles vodka aan zijn hand gevroren.
@lincoln: +1 voor de grap bij dit helaas trieste nieuws :(
Ja, Oostblokkers en Afrikanen, blijven rare jongens! :)
Ik schrok me dus rot toen ik dit las. kan het NIET begrijpen.
@The360box: welk gedeelte begrijp je niet .. misschien kan ik je helpen ..
@lincoln: Leer begrijpend lezen, hij begrijpt het tuurlijk wel maar KAN het niet vatten wat er gebeurd is. Dus ook voor mij onbegrijpelijk wat er gebeurd is.
@pascal:
dus omdat jij het ook niet kan “begrijpen” vraag je mij om het te “begrijpen” dat @the360xbox het niet kan “begrijpen” ..

dat “begrijp” ik dan weer wel ..

als al het onbegrip in de wereld zo makkelijk zou zijn !!
@pascal: Leer ironie: geveinsde onwetendheid.
@The360box:

Man wordt sinds februari van dit jaar vermist in een van ’s werelds meest gevaarlijke en gewelddadige landen.
Had een clientele die louter uit Oostblok criminelen bestond.
En jij schrikt?

Sorry hoor maar hoe naïef kun je zijn.
-edit: check!-
Haha vet. Eigen schuld dikke bult, ga dan geen zaakjes doen met de onderwereld. Malloot!
@Exotic:
effe dimmen he ..
de tandenbleekmiddelfabrikant moet nu zware tijden doorstaan ..
Lekker ventje, die Radovan.

http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Krejcir-scoffs-at-Mafia-boss-claims-20100829

Zonde van Gembella, Uwe had beter moeten weten. Toch altijd triest om zoeits te lezen.
@s4: wowowowow bij zo,n kwibus wil je geen schulden hebben ..
Miljoentjue erin, miljoentje eruit. Ja dat is dus vrij dom. Op autotransporten naar Afrika verdwijnt er ook altijd een hoop. Als je een miljoen in een auto stopt, is er echt wel een luchthavenbeambte die dat opmerkt. In Afrika hebben de lieden van de bagage-afdeling gewoon een hoop te winnen. Wel triest dat Uwe dan meteen om wordt gelegd, maar ja dat is het risico als je maffiamaatje wordt en maffiabakken bouwt. Dan is het leven opeens voorbij.
me ouders kijken net naar het kopen van een gemballa porsche 996 in het midde oosten, lijkt me goeie investering nu ze niet meer gebouwd worden :P
@spykerboy: Geen goeie dingen gehoord over Gemballa auto’s. Er was bijvoorbeeld een Sweed op een forum die zich veel meer peekaas heeft laten aansmeren door Uwe zelf, dan dat hij eigenlijk wou, en nadat de motor (met Porsche) is uitgebrand (door een slechte leiding) heeft Gemballa totaal niets willen doen voor die man. Omdat hij zogezegd niet kon bewijzen dat niemand anders aan de motor heeft gezeten.

Sommige als de jongste Avalanche zien er wel erg vet uit. Ik zeg maar, als uw ouders die auto willen, neem dan een goeie technieker mee voor een grondige inspectie.
@Pieter-Jan: het gaat om de porsche 996 serie niet de nieuwere dus… en het gaat erom als auto voor me moeder dus… en labour is daar supergoedkoop dus ze brengen hem meteen voor een service beurt om gewoon het zekere voor het onzekere te hebben ;)
john van Kesteren
waarschijnlijk ontvoerd door Nigerianen, die je dan afpersen en je compleet leegtrekken, geen geld geen leven. is met een kennis van mij ook gebeurd, die was 3 weken zoek en na betaling van al zijn muntjes werd hij nog wel levend teruggevonden. dus waarschijnlijk heeft Uwe niet of niet op tijd kunnen betalen.
@john van Kesteren:

Jezus, lees het verhaal gast.

1. Het gaat om Zuid-Afrika

2. Het gaat om Tsjechen/Russen.
Bizar verhaal. Nu maar even wachten op een boek of een verfilming. Altijd vermakelijk! Uwe RIP. Doodzonde.
Heeft deze Krejcir al een voetbalclub? Geeft veel meer status dan een KJN.
krijg je van Porsche standaard een Bart de graaf kop kado ..
en dat je je eigen hoofd moet inleveren ..

weet iemand precies hoe dat zit ??
Frisse jongen zeg … Evil tot op het bot, stom dat je je met dat soort types zaken doet. De man moet wanhopig zijn geweest …
dit was gewoon een kwestie van tijd…en gaat zeker niet om slechts 1 miljoen euro…het schijnt dat er meerdere russen benadeeld waren voor ca 6-7 miljoen waarvan er 1 bijvoorbeeld 7 jaar heeft moeten wachten op zijn cayenne voor die terugkwam in gepantserde, verlengde uitvoering (en dus al meteen oud model was)…
greetingz,
Das kut voor Uwe. Hij riep altijd dat hij niet dood gevonden wil worden in Z-Afrika…
Het lijkt wel een script voor een film. Moeilijk te bevatten dat zulke dingen echt gebeuren.
Bwa, tuners genoeg, en tis niet dat het een uitzonderlijk fris figuur was.

Wel zonde wand Gemballa heeft best wel wat leuke Porsche’s op de circuits gezet.
Ik snap niet waarom hij met dit soort duistere praktijken mee zou moeten doen, zonder al dit gezeik zou er voor hem nog zat geld te verdienen zijn. Nu heeft ie d’r toch niks meer aan.
Tja, als je gangstertje wil spelen kunnen dat soort dingen gebeuren… Kan er niet rouwig om zijn. Wat een kauwgom-reclame-smoelwerk heeft die kerel trouwens.
@ Vanquish : ik doe een gok. Een (groot?) deel van Gemballa’s kapitaal kwam van de executerende heren? En in die wereld is het ene plezier nu eenmaal het andere waard…
Dit is erg ja.
Zijn familie is er ook nog eh!
Gedondoleerd en sterkte aan familie, vrienden, e.a.
Wat een verhaal zeg, waarschijnlijk geen financiering bij de bank rond gekregen en geld van die gasten aangenomen. En als je dan niet met de poen over de brug komt nemen ze je leven in beslag ipv je huis.
Jammer voor de Familie van Uwe, maar het ia ook niet slim om dan met, de problemen die er zijn, naar Afrika te gaan. Dan kun je rare dingen verwachten, zoals roofmoord/ontvoering-moord.
Ai, lang heeft hij niet van zijn facelifts kunnen genieten dan.
Rare zaak…
“Ondertussen heeft het tunersbedrijfje -dat we voornamelijk kennen van de MIG-U1- een faillissement aangevraagd en vorige maand weer een doorstart gemaakt.”

Flink stukje autokennis weer.
tunersbedrijfje? Volgens mij was Gemballa ooit één van de grotere. Maar goed, als jullie het vooral kennen van de MIG-U1, tja….Doe mij maar een Mirage.
@.Marcel: helemaal gelijk, heb “voornamelijk” even aangepast in “recent”.
Haha sommige van jullie doen alsof er een wereld figuur is overleden zeg.

Oke het is voor zijn familie heel erg maar als dit verhaal waar is dan kan ik er weinig medelijden mee hebben. Of hij nou auto’s opvoerde of niet.
Zou hij nog wedstrijden hebben bezocht tijdens het WK voetbal in zuid-afrika?
Als het maar niet door Vladimir Kosac gebeurd is….

Flauw natuurlijk. Wel een sneu verhaal. En die tsjech is link, ze hebben daar uberhaupt veel linke figuren.
Een verhaal voor een hollywood-film,niet!
Gemballa rijder
Wow! heftig. En dat te denken dat ik 2 jaar geleden nog bij hem op de zaak ben geweest en met m een kopje koffie heb gedronken… vreemd en jammer
Allemaal speculaties.

Die Radovan schijnt miljardair te zijn, dus die ligt niet wakker van een paar nullen. Verder schijnt hij op de Seychellen te zitten, en die informatie klopt volgens mij.
…wie z’n billen brandt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).