Video: Wouter showt alle nieuwe Lotus modellen

Auteur: , 37 Reacties

Het kan je haast niet ontgaan zijn dat Lotus in Parijs een ware stortvloed aan nieuwe modellen heeft laten zien. En zo'n bijzondere gebeurtenis vraagt natuurlijk om wat extra aandacht in de vorm van een speciale video.

Wouter kon alvast even snuffelen aan de nieuwe Elise, Elite, Elan, Esprit en Eterne. En kijk er maar goed naar, want productieversies van deze auto’s laten nog minimaal tot 2013 op zich wachten (helaas). Bekijk de beelden HIER!37 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Moet zeggen dat Lotus mooi begint te worden.
Heel mooi, maar ik heb toch een beetje het gevoel dat het allemaal wel erg veel op elkaar lijkt. Lotus de Audi van de supersports?
Zo, dat was het laatste filmpje. Nu was Wouter dus gelukkig mooi op tijd weer in Nederland om vanmorgen op het terrasje koffie te kunnen drinken met zijn “zus” ?!?! :P

Ben benieuwd wat er allemaal werkelijkheid wordt met al deze Lotus modellen. De tijd zal het laten zien.
Lotus is goed bezig.
@Jatoet: Lotus is slecht bezig. Alle auto’s die in Parijs staan zijn relatief zwaar.
@BananaFlip: relatief zwaar voor lotussen, relatief licht vergeleken met de anderen. en bedenk, lotus doet het niet voor niets zo slecht, ze moeten hun modellengamma uitbreiden met grotere (en dus zwaardere) motoren en modellen waar ook mensen in passen die langer zijn dan 1 meter 50. en dat is precies wat ze doen.
Ik heb alleen nog geen Lotus City COncept gezien.. Hoe zit het daar nou mee?
1095kg wat een schande! Dat zijn toch geen lotussen meer. Wat is er overgebleven van wat ooit begon met de Lotus Seven.
@Juicie: noem eens een lichtere auto dan ??
@lincoln: Mijn auto weegt iets van 850 kg, maar is geen concurrent, de Mastretta MXT met 900 kg bijv. wel!
@MarkieS:
er zullen best wel wat obscure merkjes zijn ..
maar ik geloof nooit dat de consument een 250 km/u+ auto wil/durft te rijden die minder dan een ton weegt ..
@lincoln: Waarom niet? Als het ding maar aerodynamisch klopt, anders gaat ie vliegen of wordt slecht bestuurbaar. Of je nu een flinke klapper maakt met 150, 200 of 250, dood ben je toch. Midas Gold coupeetjes wegen 730kg (de Bronze zelfs 650) en zelfs met het antieke A-motortje met 4 versnellingen in licht getunede vorm haalt die al de 200. Licht als een blok op de weg. Geen probleem om daar de 250km/h mee aan te tikken met een moderne motor.
@lincoln: McLaren F1 GTR, 940 kg, haha
Ik neem bij deze mijn commentaar op het derde algemene filmpje terug. ;) Goed dat hier nog even aandacht aan is besteed.
Ikke marbella
Staat Uwe daar nou op de achtergrond?!
@Ikke marbella: LOL ;)
wat een vervelende rotstem heeft die presentator zeg…pffff.moet toch nou echt met zo’n vervelende rrrr en nasale zeurstem???
@Kees: Kerel? Je HOEFT niet te kijken?! Trouwens, als je Wouter vervelend vind.. wat doe je dan hier op Autoblog?! Ik bedoel, dan ga je jezelf vast nog vaker irriteren daar Wouter de ‘hoofd presentator’ is..
Doet et niet op de iPod! :(
@DJD: nu wel?
Zozo Lotus timmert aardig aan de weg.
Logisch dat ze willen uitbreiden.. Groter brokje van de markt inpikken….
Is zeker niet slecht… en zeker niet met zo’n knappe auto’s..!
En aan alle mensen die commentaar geven dat het geen Lotus meer is…. Mja pech… Zat eraan te komen… Porsche maakt ook al diesels, hybrids en suv’s…. was ook veel kritiek op…. Is nu relatief normaal geworden…
Dusja… wees blij dat er (nog) geen suv staat ;)
Lotus huh? ik ben op de mitsubishi site terecht gekomen….
Hoe komt Lotus opeens aan zoveel geld?
dit heeft werkelijk niets meer met lotus te maken…bijzonder jammer, deze tien in een dozijn wannabee lambo’s met te hoog gewicht…
Ik snap dat iedereen hier in eerste stantie denkt ”wtf dit gaat nergens over”, ”jammer lotus gaat kapot”, ”te zwaar voor een lotus” etc etc. Maar bedenk ook dit: dit zijn pas concepts die wss nog niet eens echt rijden. Die auto’s moeten nog compleet ontwikkelt worden en tegen de tijd dat ze allemaal op de markt zijn (2015) zullen er vast en zeker meer uiterlijke verschillen tussen zitten. Vind het een bijzondere zet van lotus om in 1x zoveel concepts te showen, aan de andere kant zie je dat ze wel erg veel aandacht krijgen dus wat betreft is het al mission accomplished. Nou maar hopen dat ze Colin Chapman’s filosofie wel een beetje in hun achterhoofd houden bij het ontwikkelen van deze dingen.
Die Elan ziet er trouwens echt heel erg geil uit (wat een achterkant!), die mag zo bij mij op de oprit.
@RALM: Conceptmodellen zijn vaak tot bijna altijd zeer overdreven weergaven van de werkelijkheid, met vrij regelmatig nutteloze beloften. Het zou dus vrij logisch zijn van Lotus om een Elise van 700 kg en een Eterne van 1500 kg te laten zien. Iedereen weet dat het gewicht van de productieversie dan iets hoger zal zijn, zeer waarschijnlijk.
lotus is echt de grote verrassing van 2010
alleen jammer dat ze zwaarder zijn geworden
(voorbeeld nemen aan lamborghini)
Ford motoren ?? Leuke auto’s iig.
Helaas werkt de video weer niet op de iPad. Ik ga echt die desktop niet in bed tillen…
@Zdev: je moet ook de app gebruiken;)

Maar excuus, het moet nu weer werken?
Wat is het slecht gefilmd! Ik zie de hele tijd net niks erg jammer
Nou Wouter, bedankt weer voor de updates vanuit Frankrijk! Heb weer een weekje genoten met al die vorderingen in auto land. Top video’s gezien dus uiteraard ook complimenten aan de cameraman. Moet zeggen dat Lotus toch wel een beetje mijn aandacht heeft getrokken en toch stiekem wel een beetje favoriet is eigenlijk. Zitten verdomd mooie concept auto’s tussen en tenminste geen geneuzel met hybride electro zooi. Gewoon een geblazen blok en gaan, helemaal top.
To add customers, add weight..?

Het is niet helemaal aan mij besteed. Ik zie een Lotus nog steeds als ‘auto erbij’, iets dat de dagelijkse sleur kan doorbreken. Ga je ‘m bruikbaarder maken, moet je allerlei compromissen sluiten. Hier uit zich dat in een -naar mijn smaak- te hoog gewicht voor met name de Elise.

Maar, ik zei het al vaker, mijn Elise is al gebouwd. Ik moet ‘m alleen nog even kopen ;)
Op de foto’s zagen ze er al geweldig uit, maar zo op het filmpje al helemaal! Wat een geweldige auto’s om te zien! Ik ga voortaan naar de Lotus dealer;)
Waarom geen Evora spider op de beurs? Vergeten op de kade in Engeland?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).