Rijtest en video: Volkswagen Touareg Hybrid

Auteur: , 91 Reacties

Als het merk van de TDI's met een benzine-hybride op de markt komt, dan is er blijkbaar wel wat aan de hand. Bij de eerste generatie Touaregs was er die fabuleuze V10 TDI. Is de Touareg Hybrid daar een waardige opvolger voor?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in dat geval de video HIER! ]

Touareg hybride video

Het blijft toch een beetje vreemd om aan boord van een Touareg te klimmen. De afstand tot de rest van het VW gamma is mijns inziens gigantisch. Een Fox, Polo en Golf lijken behalve de VW badge zo weinig gemeen te hebben met deze SUV. Goed, Volkswagen bouwt ook de Phaeton, maar wanneer zie jij die rijden? Precies, dat experiment om door te stoten tot de automobiele topklasse lijkt niet erg succesvol. De Touareg is wel een regelmatige verschijning op de Nederlandse en Vlaamse wegen. En nu is er dan de nieuwe. In de perstekst claimt VW dat “de nieuwe Touareg aantoont dat de SUV wel degelijk toekomst heeft”. Behalve dat de Touareg 208 kilogram lichter is, is de VW SUV namelijk ook tot 20% zuiniger dan zijn voorganger. En dan is het magische woord hybride nog niet eens gevallen.

Volkswagen Touareg Hybrid

Volkswagen Touareg Hybrid

Beetje laf is het wel dat de “echte-mannen” versies van de Touareg het niet hebben gered tot de volgende generatie. Ooit waren er een Touareg W12 met 450 pk en een Touareg V10 TDI met 313 pk. Vond je dat allemaal te gek en te overdreven, dan was de 4.2 V8 FSI benzine ook nog een optie. Geen van deze motoren haalde de eindstreep in het selectieproces voor de nieuwe Touareg. Voor wie niet in het pannenkoek-platte Nederland woont is er nog wel een 4,2-liter V8 TDI met 340 pk en een koppel van 800 Nm. Wij krijgen hem niet, de Nederlandse klanten kunnen namelijk alleen kiezen uit drie V6 motoren. De instapper kost 73.090,- euro en daarbij wordt de Touareg voortbewogen door de welbekende 280 pk sterke 3.6 benzinestoker. Voor 2100,- euro extra staat de 240 pk sterke V6 TDI voor de deur, maar wij gingen op pad met de topversie: de V6 Hybrid.

Volkswagen Touareg Hybrid

Voor de Hybrid hebben ze in Wolfsburg flink uitgepakt. De benzinemotor is de zeer moderne en direct ingespoten V6 TSI-motor. De uit de Audi S4 bekende en met een supercharger getooide V6 levert 333 pk en is in de Touareg gekoppeld aan een achttraps-transmissie. En aan een hybridemodule, ofwel elektromotor, die 47 pk sterk is. Het totale vermogen bedraagt dus 380 pk en het maximale koppel bedraagt 580 Nm. De Touareg Hybrid haalt daarmee een topsnelheid van 240 km/u en sprint naar de 100 in 6,5 seconden. Toch voelt het absoluut niet alsof de Touareg Hybrid dat waar kan maken, aan boord overheerst vooral de rust. Pas na een blik op de snelheidsmeter realiseer je je dat de V6 Hybrid weldegelijk raad weet met de Touareg.

Volkswagen Touareg Hybrid

De gasrespons is, als je het negatief wil benoemen, nogal zompig en als je het positief wil benoemen heerlijk comfortabel. De Touareg (Hybrid) is simpelweg niet bedoeld als sportauto. Dat merk je ook aan de besturing, de remmen en de vering die eerder informatie wegfilteren dan de bestuurder en inzittenden overdonderen met de staat van het wegdek. Verwacht je kart-achtige rijeigenschappen, dan zal de Touareg je teleurstellen. Verwacht je veel comfort, dan gaat de Touareg dat in overvloed bieden. Mocht je overigens wel een sportieve SUV wensen, gluur dan even bij de buren. De nieuwe Cayenne is de twee-eiege tweelingbroer van deze Touareg en is beduidend scherper van reflexen.

Volkswagen Touareg Hybrid

Volkswagen Touareg Hybrid

Met de Cayenne deelt de Touareg ook de hybride-aandrijflijn met een relatief compacte en lichte (55 kg) hybridemodule. De module bevindt zicht tussen de V6 en de achttraps-transmissie en bestaat uit een elektromotor met een vermogen en een koppeling, die het mogelijk maakt om gedurende korte afstanden volledig elektrisch te rijden. De aandrijflijn kent nog een trucje: de V6-motor kan bij het uitrollen (tot snelheden van 160 km/h) worden losgekoppeld van de transmissie waardoor wrijvingsverliezen worden beperkt. De toerenteller valt op dat moment demonstratief plat tegen de 0-stand aan om duidelijk te maken dat er geen druppel benzine verspild wordt. Dankzij alle maatregelen bedraagt het gemiddelde verbruik 8,2 l/100 km en komt de CO2 uitstoot op 193 g/km.

Volkswagen Touareg Hybrid

Er is nog één ding wat de Touareg met de Cayenne gemeen heeft. Beiden auto’s blijken een magische aantrekkingskracht op vrouwen te hebben. Voordat het te girly wordt; we kunnen gelukkig ook melden dat de Touareg heel terreinwaardig zou moeten zijn. Er is zelfs een Terrain Tech-pakket waarmee de auto een sterkere tussenbak krijgt met lage gearing en de mogelijkheid om het middendifferentieel voor de volle honderd procent te sperren. Met een knop in de middenconsole kun je dan ook nog eens kiezen uit vijf terreinprogramma’s. Toch zien we de Touareg niet vaak de modder in duiken, en ook de Nurburgring wordt weinig bereden met deze auto.

Blijft over dat de Touareg een fantastisch mooi afgewerkt interieur heeft, veel comfort en ruimte biedt. Dat zou wel eens ruim genoeg kunnen zijn voor de meeste kopers. Die zullen niet in grote getallen voor de Hybrid kiezen, want die heeft een stevige vanafprijs van 95 mille. Dat is 22 mille meer dan de V6 benzine en 20 mille meer dan de diesel. De Touareg Hybrid zal vermoedelijk een zeldzaamheid blijven, maar de beide andere varianten gaan we ongetwijfeld wel vaker zien. Filmpje!91 reacties

mooier dan de Cayenne al is dat niet zo moeilijk

kvind het eerder een facelift dan een nieuw model, net zoals bij Audi is stilstaan achteruit gaan

GAAP
wel leuk filmpje
@laurens324:

Hoe kan je dit een facelift noemen. Dit is wel echt een volledig nieuw model. Heel wat anders dan wat ze bijvoorbeeld met de golf hebben gedaan.
@laurens324: Hoe kom je daar bij idd, dat ding is meer dan 200 kilo lichter geworden!
-edit: ok, fijn om te weten zeg-
Ik ben niet echt van het klagen, maar de beeldkwaliteit van dit filmpje is in mijn ogen erg ‘tegenvallend’. Zal een aantal puntjes opnoemen:

– In de auto lijkt het of er een waas over de lens zit.
– Veel shots van buiten is de auto niet scherp (en dan bedoel ik niet de “ik film het takje terwijl de auto voorbij rijdt”.
– Het shot op 1:29 weet ik niet wat het de bedoeling was (ik ben geen cameraman) maar het beeld wiebelt als een dolle en er wordt telaat gefocussed, terwijl er op de voorgrond niets te zien was.
– De drive-by @ 1:52 is uit de losse hand geschoten (wiebelend beeld)

Een hele post, ik ben normaal erg fan van jullie filmpjes, maar heb het idee dat de cameraman deze aflevering ff een brakdagje had.
@SRN_S: en de tekst in aftiteling klopt niet, er staat touraeg?
Ik heb het gevoel dat VW bij elke nieuwe auto dezelfde koplampen erin propt.
@Mezelf

Of gewoon zijn statief thuisgelaten, want vrijwel alle buitenshots wiebelen. .
@SRN_S: Idd zonder statief gefilmd.
Maar zie dat het vele stoort, dus ik neem het mee in de volgende films.
(Dacht namelijk wel dat jullie deze vernieuwing aankonden .. :) )
Voor degene die interesse heeft in de W12, voor EUR 41.950, uit 2005 met nog geen 100.000 op de teller.

http://www.speurders.nl/overzicht/volkswagen-touareg-6-0-w12-450pk-sport-edition-automaat-tip-64122624.html?q=volkswagen+touareg+w12
Ziet er goed uit! Alleen hij is niet zo spannend…
Wow, wat een werkelijk verrassend mooi interieur! Ik had het nog nooit goed bekeken maar het ziet er echt wel mooi uit.
Mooie wagen die Touareg, alhoewel de vorige generatie wel stoerder oogde. Ik vind wel dat het interieur er op vooruit is gegaan en zo’n hybrid is natuurlijk lekker zuinig. Maar WAAROM moet ie zo duur zijn?!?
Ik vind de Touareg echt enorm verbeterd! Zelfs als Hybrid istie best aardig naar mijn mening.

Leuke review ook, dat Wouter eens naast de auto staat etc.

Misschien nog iets meer verschillende shots doen? Motorruimte, dashboard, ruimte achterin..

Chapeau, ga zo door!
mooi overhemd
ik vind hem mooi,
maar deze zou vast wel kunnen offroaden, maar door die plas kan toch elke auto?

maarja, best lekker geluid voor een hybride
klasse gedaan.
Jullie comprimeren die films veel te hard of jullie blazen ze gewoon op want dit abhd quali heeft weinig met HD te maken… Of ligt t aan mij ergens een instelling oid? Bij andere HD spelers heb ik dit niet namelijk….
Zoals al was gezegd, de kwaliteit van het beeld was niet optimaal. Wel vond ik het een leuke en goede review. Dit is echt 100 keer beter dan die saaie Nederlandse autoprogramma’s als RTL Autowereld en Gek op Wielen. Wat Timmix zei, chapeau, ga zo door!
Echt een flinke verbetering zeg. Had de vorige eens gelezen. De besturing was nog vager dan dat van een Renault destijds :S
.
ps: testen jullie ook eens auto’s die niet van VAG zijn? :S
Ik bedoel Duits. Het is echt bijna altijd een VW, Audi, Mercedes of BMW :S Geen goeie banden met Japanse importeurs?
Opstandig type? Staat die naast de auto een beetje wijs cijfers op te dreunen…
Het is zeker een leuk filmpje, maar blijf aub bij jullie stijl en ga niet stijlelementen uit (mindere) andere auto programma’s nadoen.
wat heb je voor een blous aan!? dat moest zeker van RTL.
deze auto ziet er veel stoerder uit dan het vorige model.
Ik begin toch echt aan de capaciteiten van Wouter als autojournalist te twijfelen?

Wouter zit WEER te zeiken dat een SUV(!) je niet uitdaagt om continue hard te schampen. Wouter? Jij beoordeelt een auto en de prestaties slechts op één facet.

Ik heb zelf deze auto ook gereden en hij is meer dan snel genoeg. De 6,5 seconden haalt hij toch 9 van de 10 keer WEL.

Zit jij nou te zeuren dat een SUV van 1800-2000kg binnen 6,5 seconden naar de 100 sluist?

En daarna het commentaar dat de auto niet sportief aanvoelt. “Het is geen auto waar je lekker mee gaat knallen”.

Elke auto waar Wouter instapt wordt langs die meetlat gelegd. Een autojournalist bekijkt een auto, mijns inziens, naar de merits and omissions en niet alleen maar of het een schampauto is.

Tjonge jonge.
@TWJ: gelukkig is @Wouter geen journalist ;)
@robbie: onzin. als je over bepaalde onderwerpen schrijft/vertelt op schrift of beeld dan ben je gewoon journalist. Hoef je geen opleiding voor gedaan te hebben..
@Atenza: dus als je iets verteld ben je journalist? Denk het niet… Misschien wil jij jezelf graag zien als journalist, maar wij zien onszelf toch echt als webloggers. Daarom geven wij ook onze eigen mening en zijn we niet altijd objectief. Dat is juist de charme van een weblog zoals dit. Jij hebt daar volgens mij soms moeite mee, maar daar kan ik helaas weinig aan veranderen.
@robbie: nee maar dit wel een site dat autonieuws brengt en rijtesten levert. Net als autoweek, autovisie, autowereld enz. Alleen jullie hebben het in blogvorm. Meningen geven ze ook bv bij het blad TopGear heel erg en feitelijk AW ook alleen wat gematigd. Jullie hebben blijkbaar moeite om als journalist te worden gezien… snap niet waarom..
.
En heb niet zo’n moeite met objectiviteit e.d. Ben ook erg kritisch op mijn site. Je zet je soms alleen een beetje voor l*l met dat Jaguar concept en Dodge Stealth topic ;)
@Atenza: ach, niet iedereen heeft dezelfde smaak. En als ik iets niet mooi vind dan staat het mij vrij om daar iets over te zeggen. Ik schrijf geen artikelen in de hoop dat iedereen het met mij eens is.
@robbie: maar een artikel schrijven over een random oudere auto en dan dat niemand het met je eens is is dan wel lichtelijk nutteloos. Je bereikt er iig geen moer mee. Maar misschien dat je jouw mening gewoon belangrijker vind dan dat van een ander. Kan ook ;) Tegen kritiek kan je sowieso al niet
@TWJ: Ik weet niet welk filmpje jij gekeken hebt maar over de acceleratie zegt wouter alleen maar dat het niet voelt alsof het zo snel gaat. Bovendien verwoord wouter de aspecten die jij zojuist hebt beschreven ook in een positieve manier ipv de ‘meetlat’ waar jij het over hebt. Zeer goede review, filmkwaliteit is wat minder.

P.S Sorry dat ik het zeg maar ik vond dat overhemd niet om aan te zien… normaal zie je er toch een stuk stijlvoller uit Wouter.
@TWJ:
Kijk ook eens voor de grap naar Top Gear, eerst de auto de hemel in prijzen, dan hoor je “but” en daar gaan we!
@TWJ: Tja, dat is dan mijn smaak he. Ik houd ervan om een beetje door te kunnen rijden met een auto. Overigens verwoord ik daarna in de video ook dat het een pluspunt dat de Touareg niet zo sportief is.
Wouter!!! Blouse uit je broek! En hou je buik in!

Maar de Touareg vind ik toch best een mooie auto. Ik heb deze auto nu een paar keer in het echt gezien. en het is zo’n geval, op foto’s en op de tv, dan ziet de auto er zo zo uit. maar in het echt stukken beter!

@robbie, is wouter geen auto journalist? Wat doet is ie dan wel? ;)
@toyotaprius: Overhemd, blouse is voor vrouwen…
Tenzij… naja, laatmaar!
@RickB: Daarom, want was zijn overhemd niet behoorlijk getailleerd? ;)
@toyotaprius: Nette mannen dragen hun overhemd in de broek. En ga alsjeblieft geen commentaar geven op andermans kleren. Een man draag wat hij wil dragen, respecteer dat. Laat het vergelijken van jurken over aan de vrouwen!
@floryn: Je hebt helemaal gelijk… sorry wouter neem mijn woorden terug!!
@toyotaprius: LOL. Probeer ik ook eens wat andere kleding… :)
Diesel blijft beter en goedkoper.
Bijvoorbeeld neem nu de toyota prius kost in Belgie 28500 euro ,verbruikt 4 liter benzine per 100 km, is aartslelijk en gaat in 10sec naar 100. 1 liter benzine kost 1.45(belgie)komt dus neer op 5.8 euro per 100km.
dit stel ik tegenover een mercedes c180 kost 30500 euro, is mooi, betaal je groot stuk voor het merk, verbruik 5liter per 100km, diesel, gaat naar 100 in 9.2 sec. prijs van diesel 1.10 euro dus komt neer op 5.5 euro per 100 km.
Ok, je betaald 2000 euro meer wat meevalt, maar je kilometers kosten minder, je hebt een veeeel mooiere auto, je prestaties zijn veel beter en je hebt een premium merk.
Waarom kies je dan in godsnaam voor een hybride
@fab: omdat je een fappert bent en niets van auto’s weet, maar je wel wil ‘positioneren’ als omgevingsbewust mens…..
@floryn: het is een simpel rekensommetje en je kiest voor de diesel, btw de wereld vergaat toch ofk nu met diesel of met hybride rij
@fab: ik had het over de priusrijders :) hoop dat je dat begreep. De rekensommetjes zijn prachtig dank daarvoor.
correctie toyota prius is 10.4 sec naar 100
@TWJ
Ik denk dat als dat advies wordt opgevolgd, er toch een beetje het onderscheidend vermogen van autoblog verdwijnt, dan krijg je Autowereld-TV, het klopt allemaal wel, en is vast allemaal heel relevant, maar er is geen zak aan ;)
het blijft een mooie auto een van de mooiste in zijn klasse, een model waar bmw of merc niet tegen op kan op het gebied van styling, wel vind ik de cayenne mooier.

Overigens zie ik de pheaton best vaak rijden, in tegenstelling tot wat jullie beweren.
@Jipp: Daarmee geef je dus aan dat je een Cayenne mooier vindt dan een Mercedes ML? Oké, dat is weer eens wat anders. ik ben het met je eens dat de Touareg 1 van de mooiste is in zijn klasse. De Cayenne daarentegen vindt ik echt een afschuwelijk wanstaltig apparaat voor de snobs, dan nog liever een Range Rover.
@Pordon: nou, de touareg 1 voor en na de facelift vond ik de mooiste van heel het stel, veel mooier dan een ml die naar mijn ogen net als de vorige cayenne veel te lomp was. Mijn vader heeft zelfs nog een touareg gehad, en als toen nog 22 jarige vond ik het een genot er in te rijden des tijds. De nieuwe cayenne is een stuk ingetogener, beter gestyled en niet meer zo lomp, zie op woon werk verkeer er regelmatig een rijden/staan en heb zo’n 2 weken geleden in de buurt van stuttgart er een stuk of 6 bij elkaar gezien in verschillende uitvoeringen en hij is nu echt mooi te noemen. De ML blijft lelijk en lomp naar mijn mening, nog steeds een grove fecelift van de 1e ML en een echte te rijke bouwvakkers auto die graag gezien willen worden.
@Pordon: overigens vind ik de Range Rover sport ook bij de mooiere suvs horen, net als de Evogue!
Ik vind de tekst niet echt des Wouters, is dit onder zijn naam gepost of valt er gewoon niks grappigs over de auto te vermelden? [video nog niet bekeken]
supergoeie rijtest ..

dus die kunnen we ook doorstrepen ..
scheelt weer een proefritje ..
@lincoln: ik zou hem met die motor misschien dan wel weg strepen, maar de proefrit met een touareg zeker niet.
CVT? of gewoon 6 of 7 of 8 of 9 of tienmiljoen traps automaat?
@BMwmannetje: 8 traps
Ik kijk altijd uit naar de videoverslagen. Waarom maken jullie ze niet wat langer? Als je toch op pad bent, maak dan een wat uitgebreider verslag. Een kijkje in het interieur en onder de motorkap vind ik altijd interessant. Doe een sprint van 0-100, doe een remtest. Afijn, you get the picture.
Oh, mag ik ook even kritiek leveren? Wouter, is het je wel eens opgevallen dat in die rottige Nederlandse autoprogramma’s de presentatoren altijd lopen als ze naast de auto wat vertellen? Daar is een reden voor, je mag dan leuk wat gebaren met je handen, het ziet er nog steeds verschrikkelijk stijfjes uit. Gewoon een tip.

Ik zou het bijna vergeten, maar het is zo vervelend om alleen maar kritiek te krijgen: Het was gewoon weer een prima filmpje eigenlijk. Niets bijzonders.
Een leuk filmpje dat weer spontaan wordt gepresenteerd door Wouter. Misschien kwam het omdat er niet zo veel tijd was om de recensie voor te bereiden, maar dat deert niet. Het ontbreken van een statief ten spijt, de grappen waren goed en daar gaat AB over!

De Touareg is inderdaad een stuk mooier geworden, net zoals de Cayenne. Ze zijn minder lomp dan de voorgangers en dat is echt knap van de fabrikanten!
@Wouter: Dat hemd moet je echt weggooien. ;)

Prachtige auto en natuurlijk weer een mooie test! ;)
OFF-TOPIC .. leuke auto ..

ON-TOPIC .. hoi Wouter .. Elmex is je vriend .. en Prodent ook .. en Axe ook ..
wouter, waar ben je mee bezig?
zo ken ik jou niet, je staat zo lekker stijf.
pas wanneer je gewoon lekker je ding doet in de auto ben je weer hoe je je bent.


als je die auto uit bent, ga dan maar beetje rond ouwehoeren wat je normaal altijd doet, is meer jou ding!
dan neig ik ook beter op te letten, bewijst ook weer wat.
@GTR:

ohja!! voor de rest super auto!
beter dan de passat.

en ook het filmpje is voor de rest gelukkig nog autoblog!
la fin belle
een mooi einde
Tenzij ik hier iets over het hoofd gezien heb, wordt er met geen woord gerept over de monumentale gewichtsbesparing die VW met de nieuwe Touareg gerealiseerd heeft: 200kg!

Met een grotere dorst dan de V6 TDI en slechts 2g CO2/km minder zal de Hybride (in België) dan ook weinig populair blijken…
@DRIVR: je hebt duidelijk iets gemist, lezen… ik citeer ‘Behalve dat de Touareg 208 kilogram lichter is, is de VW SUV namelijk ook tot 20% zuiniger dan zijn voorganger.’
@Jipp: Oprechte excuses, my bad.
haha goed fimpje zeg lekker llang!
Die hybride unit in de het reservewielvak lijkt toch een beetje half werk. Hybride omdat het moet, niet omdat ze het willen of er in geloven.
Hahaha, wat is dit nou..?! RTL-invloeden te over. Naast de auto staan en cijfertjes noemen en de automaat wordt niet eens afgezeken. Hoe gaat dit verder? Straks zitten jullie jojo-drop van Haribo te eten terwijl er een sterretje gerepareerd wordt door carglass..

Serieus: Te jammer dat RTL na 6 geflopte autoprogramma’s stoïcijns hun formule wil doordrukken. Dit keer in een programma/blog wat zonder hun invloeden wel succesvol is.

PS: Beste RTL, Wouter verdient ook een betere stylist.
@ wouter: Nou, na dit filmpje 3 punten :) :

1: Wouter kun je wat doen aan die hete aardappel in je keel?!! (Sorrie, maar erger me er groen en geel aan)

2: Om vrouwen aan te trekken zou ik dat niet doen met materialistische dingen (Zo wel, dan neem ik sowieso GEEN VW Touareg H mee)

3: Best leuk filmpje alleen laat je altijd zo weinig van het interieur zien!!!
@VeniVidiVici: punt 2 kan wel weg naar mijn mening, een dikke auto doet het altijd goed, een mercedes niet altijd, bij het zien van kia, hyundai of toyota sleutels knapt men direct af.
@Jipp: Nou okee misschien heb je wel gelijk op punt 2. Rijd zelf BMW en heb al een paar keer een positieve uitlating/houding van een vrouw gehad na het weet krijgen daarvan :)
Maar bedoelde meer met punt 2 dat de vrouwen niet geinteresseert moeten zijn in je vanwege je auto of geld!
@VeniVidiVici: dat bedoel ik, want vrouwen weten weinig van auto’s maar ze weten wel welk merk duurder is en welke niet!

en dat 2e tsja, t geen wat ze t liefste doen is winkelen, en of je geld hebt straal je ook uit door middel van je auto, ze willen het goed hebben dus daarom zullen ze daar toch naar kijken….
Opzich een leuke rijtest, goeie review, alleen wat minder camerawerk dit keer.
Overigens, dat overhemd kan je beter thuis laten wouter…
Dieptepuntje op autoblog…. reclamefilmpje voor VW en de kwaliteit is ook nog eens grotendeels onder de maat. Is dit het niveau/materiaal dat we door de strot geduwd krijgen nu Autoblog op RTL iets doet?
@w0o0dy: Wacht maar, AB komt binnenkort met bedrijfskleding. Een autoblog polo, met een groot VW logo op de buik.. ;)
@toyotaprius: ik heb goede banden met een aantal autobloggers, maar dit vind ik echt een heel erg slecht filmpje.
Ik begin deze wagen wel mooier te vinden dan toen ik de eerste foto’s zag… dat interieur met die houtsoort is minder m’n smaak..
75.000,- Geen geld voor een goeie vrouw, en je krijgt er gratis n auto bij!
Geweldig! Effe informeren bij de lokale dealer!
Goed geprobeerd, alleen duur voor electrische Prius pk’s aan hybride.
Wouter heeft het constant over hoe zompig hij is (terwijl dat er helemaal niet toe doet bij een SUV), hoe is dat een reclamefilmpje? :?
Sorry jongens, ben normaal een grote liefhebber van jullie filmpjes, maar deze was nogal saai (heeft niet met de auto te maken, de Volvo filmpjes vond ik bijv. wel entertainend).

Die stukjes van 0.23 en 1.32 staat Wouter erbij alsof ie t weer aan t presenteren is…
Iedereen zijn mening hier geven alsof het Idols betreft. Typisch internet-generatie… heeft ook zijn voordelen.
Wat een onwijs gave kleur zit er op die auto! Ik mis denk ik even waarom iedereen nu zo loopt te zeuren over het filmpje.. ik vond het gewoon een prima filmpje en heb ook een aantal keer moeten lachen (dus dan is het goed toch ;) )
De Touareg is een prachtige suv, helemaal als er mooie velgen onder zitten, wat hier helaas niet het geval is.

En Wouter doe alsjeblieft wat aan dat overhemd. Ik weet dat het niet om je kleding hoort te gaan, maar dit overhemd is gewoon lachwekkend en leid me af.
Koop voortaan alsjeblieft getailleerde overhemden. Het kost hetzelfde en het ziet er zoveel beter uit.
Filmpje kan ik pas later bekijken met geluid dus daar oordeel ik later nog even over maar goddamn die overhemd! Alsof iemand er koffie over heen heeft gegooid
Ik snap de mensen nooit die hierin rijden?
Voordat geld haal je toch een Porshe Cayenne, Audi Q7 of Bmw X5 (X6) ??

Vindt de Touareg altijd een Phaeton gevoel/imago hebben. De Phaeton tegen de Audi A8, Bmw 7-serie en Mercedes S-klasse. Dan kiest de consument voor de laatste 3.
Bij deze Touareg vindt ik hetzelfde.
Rachid de held
Helemaal mee eens!
En wat als je de Cayenne, Q7 en X5 niet mooi vind? ;) Ik heb niks met VW maar ik vind de Touareg toch wel de mooiste van die drie (tenzij het gaat om de vorige X5..). Maar doe mij sowieso maar de CX-9. Voor minder geld een auto van Q7 formaat en het ziet er prachtig uit
Ik heb zo’n vermoeden dat die Touareg het beter bij de vrouwen doet dan dat kekke overhemd :D.
Vind het nog best een mooie auto en wederom een leuke test.
Dat de auto niet bedoeld is om te knallen, lijkt mij zeker geen nadeel, integendeel. Als je een knaller wil, koop dan een Cayenne!
niemand anders de kapotte mistlamp opgevallen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).