Shocking: Porsche Speedster heeft een dak

Auteur: , 36 Reacties

Natuurlijk mag je een Speedster enkel rijden met de kap open. Het doek zit er slechts om het stof er in de winter uit te houden, als hij staat te wachten in de garage.

Ze worden zeldzaam, de echte ‘open’ auto’s. Porsche heeft de Boxster Spyder en 911 Speedster, de Lamborghini Murciélago Roadster is er ook een. Open auto’s zijn niet bedoeld om met dak te rijden, zien er véél beter uit zonder en hebben het weinig praktische vodje meestal echt alleen voor noodgevallen. Kijk maar. In tegenstelling tot de Boxster Spyder heeft de 911 Speedster echter wel een functionerend dak.

Het dakje is natuurlijk handig, praktisch, fijn. Blijf je lekker droog als het tegenzit tijdens een voorjaarsrit. Ik vind het toch jammer dat alles zo goed lijkt te passen. Is het dan toch gewoon een cabrio? Nou nee, want nergens op de foto’s zijn ramen te zien! ;) Bekijk de foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan daviddewijnnl voor de spot!36 reacties

-edit: check! bedankt-
-edit: check! bedankt-
Mja toch liever zo’n dak, dan dat belachelijk lelijke dak op die Boxster Spyder…
Staat wel strak! Hele mooie auto!
Wel een fail dat het niet elektrisch gaat!

tip: edit knop!
@WoutJan15: Dan is het dus gewoon een cabrio, daar gaat het juist om. Dit is geen cabrio!
daviddewijnnl
Voor de duidelijkheid, het ‘dak’ is nu nog niet helemaal gesloten.
Het achterste stuk kan nog een stukje lager, ziet er toch net iets netter uit.
Koop dan een cabrio….
Eerste auto waarbij die dicht vele malen beter uitziet dan open. :twisted:
Chapeau Porsche! 8)
sorry hoor ik vind dat niet echt heel goed passen, hij is helemaal rimpelig aan de achterkant…zoals het hoort bij een echte speedster:)
@pizzakoerier: hoewel die man vol trots staat te kijken zit het dak nog niet goed.
sorry hoor ik vind dat niet echt heel goed passen, hij is helemaal rimpelig aan de achterkant…zoals het hoort bij een echte speedster:)
Heb je een speedster komt er weer de klacht dat er een dakje op zit, weer eens ouderwets misplaatst purisme (synoniem voor conservatisme). Hoewel het de trend bij Porsche is om steeds minder auto te verkopen voor steeds meer geld kan een speedster echt niet zonder dak. Maar ik blijf de Boxster veel mooier vinden, veel puurder veel meer een echte sportwagen, eigenlijk meer een echte Porsche, de 911 is met de jaren gewoon een beetje te dik geworden.
@mashell: +1. Als ik de 911 naast de Boxster of Cayman zie, noem ik de 911 in gedachten altijd “de bodybuilder”, terwijl de andere twee “de topsporters” zijn.
@mashell
ja hij zit er maar een beetje beteuterd bij

Offtopic
sorry voor de 2 comments was ff enthousiast
Volgens mij stond speedster juist voor een cabrio met 2 bulten in plaats van een dak.
Nu is dit dus eigenlijk gewoon hoe de 911 Cabrio had moeten zijn… de huidige is meer voor voetbalvrouwen….

Met de cabrio in de folder vind ik dit eigenlijk dan ook maar een nutteloos model.
Ik snap dat zo’n tent oplossing zoals bijvoorbeeld bij de Elise, Boxster spyder e.d. niet erg charmant is en je daar ook geen punten mee scoort als je de zoveelste ‘chick’ probeert te versieren… zeker in een land als NL.
Kortom, gooi die 911 cabrio uit het asortiment en ik vind het mooi…
@NicoLauda:
Speedster had ook steeds een nooddak (zo eentje als bij de nieuwe maar dat minder goed aansloot en lekte :))
een auto met een dakje .. zo zo .. doe maar modern ..
Ook een Lotus en Morgan horen bij de auto’s die je open moet rijden.
Heerlijk kleurtje
sportspotter13
deze wagen is echt mooi, de kleuren stelling. Oud en nieuw bij elkaar gevoegt.
@Bara. Ik begrijp wat je bedoelt maar een bodybuilder is een topsporter. Geloof me maar het vergt heel veel training en toewijding om hier succesvol te zijn.Ik denk dat je beter duursporter ipv topsporter had kunnen schrijven om het verschil in gewicht/uithoudingsvermogen aan te duiden. En voordat iedereen gaat schrijven over doping en dat soort shit; doping is verbonden met alle topsport. Wie dat niet gelooft, doet aan struisvogelpolitiek
Een cabrio is een auto waarvan het dak open kan.
Een speedster is een open auto waarvan het dat dicht zou kunnen.
Trouwens bij het vorige model speedster moest je een zogenaamd watercontract tekenen waarin je aangeeft dat je weet dat de kap lekt! Bij dat model speedster kwam het water als het regende aan alle kanten van het dak naar binnen gestroomd! Geniaal! Is en blijft een gave en bijzondere auto..
Over deze speedster: doe maar! Alleen dan wel in het optionele wit.. Denk trouwens dat als je extra betaald dat je ehm in elke gewenste kleur kan krijgen net als bij het oudere model!
daviddewijnnl
@Fiorsno:
Mooie eerste 2 zinnen!
lekker boeiend artiekel, tiurlijk heeft hij een dak…
Is het dan een Speedster Cabriolet? Weer een niche gevuld.
daviddewijnnl
@rene:

Beetje autokennis mag best. Een speedster heeft altijd al een dak gehad!
Ongelooflijk dat er nog steeds zoveel onwetendheid is over de 911 Speedster. Een beetje onderzoek doen mensen!!! Voor mij is dit na het 930 speedster en de GT3 RS de meest begeerlijke auto ooit!!!
Alleen maar beter toch! Ik moet ook zeggen dat zonder ramen rijden wel een aparte beleving geeft;) Maar als het regent heb ik ze er toch liever wel in hoor!
Hebben! Echt frisse hippe kleur btw..
Willen alle auto-noobs en Porsche-onkundigen aub geen reacties posten! Opmerkingen als “dit is gewoon een carbio” en “het dak sluit niet goed aan” horen hier echt niet thuis. Wie verder het concept tussen Speedster, en met name Porsche’s interpretatie hiervan, en Cabrio niet begrijpt kan beter alvast beginnen met peinzen.

De nieuwe Speedster ziet er gewoon ontzettend goed uit. Daarnaast geeft Porsche met deze auto varia aan knipogen naar legendarische modellen uit het verleden, waardoor de Speedster zich enorm goed onderscheidt van andere modellen en zijn meerwaarde des te meer te kennen geeft.
Als je niets zinnigs te zeggen hebt is een knipoog een redelijk alternatief.
Je bent dan echter tijdelijk half blind voor andere meningen.
Stel je voor dat ik luister naar een Porsche-deskundige.
Peins daar eens over, RACB.
Gelukkig komen er niet meer dan 356 Speedster`s.
Prijs valt ook reuze mee, slechts 260.000 Euro.
Daar krijg je nogal wat extra`s voor.
Handbediend dakje en Pure Bleu kleurtje.
Zodra je een adequate bijdrage kunt leveren george verneem ik dat graag. Iedere rationele uiting die daadwerkelijk iets toe te voegen heeft, reageer ik graag op. Tot die tijd wens ik je veel plezier in je leasebak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).