Hummer H1 als elektrisch groen engeltje

Auteur: , 23 Reacties

Een volledig elektrische Hummer H1 is als Kim Holland in het klooster, als Geert Wilders bekeerd tot Moslim, als Nigel de Jong die alleen nog maar de bal raakt of als Jokertje die normaal ABN lult.

De Hummer H1, je weet wel, het symbool voor alle auto’s met een draaikolk in hun benzinetank, deze Hummer wil Nation-E ombouwen tot elektrisch voertuig en omdopen tot de AngelH1. Waarom uitgerekend de H1? E-Nation zegt er het volgende over:

The fully electrified AngelH1 is equipped with a 60 kW battery, and provides electricity not only to stranded vehicles, but to complete buildings, hospitals, construction sites, and units that urgently require electricity.

Especially areas that are hit by extraordinary circumstances like earthquakes or tornadoes, electricity blackouts and other crisis events traditionally suffer from electricity shortages for days. With the full electric AngelH1, previously inaccessible territories become accessible and emergency units can fully function using the mobile energy supply of the AngelH1.

Zie je het voor je? Een Hummer H1 aangedreven door een 60 kW elektromotortje? Dan ben ik erg benieuwd naar de prestaties. Maar daar lijkt het dus niet om te gaan. De AngelH1 is feitelijk een enorm mobiel stopcontact dat je in kunt zetten in (ramp)gebieden waar de stroom is uitgevallen.

Ok, de prestatief hoeven we niets van te verwachten, maar in dat geval word ik wel weer nieuwsgierig naar het gewicht van deze gigantische groene Duracell Humracell krachtcentrale op wielen. De AngelH1 wordt waarschijnlijk op basis van een tweedehandsje gebouwd want Hummer zelf produceert niets niet meer.23 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Dus als ik het goed begrijp is dit een gewone H1 die dienst doet als generator??? Of rijdt hij toch gewoon op elektriciteit?
@Roelio:
Lees nog even met me mee:

“Een volledig elektrische Hummer H1 is als…”


“Zie je het voor je? Een Hummer H1 aangedreven door een 60 kW elektromotortje?”


Daarnaast op de afbeelding:
zero emmissions
zero noise
zero pertroleum
@dennis: Dat begreep ik, maar later staat dat hij moet gaan dienen als mobiel stopcontact. Maar zo’n zware auto gebruikt natuurlijk ook veel elektriciteit. En die elektriciteit die je nodig hebt om te rijden ga je dan staan “uitdelen, of is daar een milieuonvriendelijke generator voor nodig? Snappie??? ;)
@Roelio: Het klinkt inderdaad niet logisch. Het komt als volgt op mij over: Je rijdt met een volledig opgeladen H1 naar een rampgebied en deelt daar de overgebleven stroom in je batterijen uit. Je moet nog wel genoeg lading erin laten zitten om terug te kunnen rijden om je accu’s weer te vullen… Erg inefficiënt.

Het is toch logischer om gewoon een H1 met een generator en een boel brandstof die kant op te sturen? Dat is veel zelfvoorzienender.

Ik ben eigenlijk ook geneigd te geloven dat dit niet waar kan zijn, of ik moet iets heel erg over het hoofd zien…
@dennis: Zero fun
Wow echt een mooi voorbeeld van een paradox
Cool. Importeren, geen bpm, geen bijtelling. En dan er gewoon een dikke V8 in lepelen.
hummer is geen hummer als ie niet zuipt…
@ bumer: mee eens
Toegegeven,

Die H1 is groot zat om een heleboel accu’s te herbergen! Maar ergens klopt het niet, zeker niet met een 60kW batterijtje!

En hoe wordt dat batterijtje opgeladen? Door een 7 Liter V8 diesel???

Wel een handig apparaat voor de ANWB in de toekomst. Sta je stil op de vluchtstrook, komen ze met die H1 om je eletro-auto weer tot leven te wekken.

;)
“equipped with a 60 kW battery”. Een batterij kan niet worden uitgedrukt in kW. Dat moet in kWh anders slaat dat op niets.

“aangedreven door een 60 kW elektromotortje” de capaciteit van de batterij heeft niets te maken met het vermogen van de motor die erin zit. Volgens mij is de tekst verkeerd geïnterpreteerd en zit er een veel krachtigere motor in.
@captain:
Dat klopt wellicht, maar de capaciteit van de motor kan redelijkerwijs niet groter zijn dan de capaciteit van de accu’s. Daarbij staat op de afbeelding:
– zero emmissions
– zero noise
– zero pertroleum
Dus ik neem aan dat het hier wel degelijk om een elektrisch aangedreven H1 gaat.
@dennis: Maar met een 60 kW motortje komt zo’n Hummer niet van zijn plek hoor, zeker niet als hij volgeladen is met accu’s. Captain zegt alleen maar dat je de capaciteit van de accu niet kan uitdrukken in kW; jouw stelling dat de capaciteit van de motor niet groter kan zijn dan die van de accur klopt wellicht, maar we weten niet wat de capaciteit van de accu’s is. Die wordt altijd uitgedrukt in Watts per tijdseenheid, dus bijvoorbeeld kWh. In dit geval kan het net zo goed 60 kWms (per milliseconde) zijn.
@potver7: Als een Accu 60kwH heeft kan daar volgens mij prima een grotere zeg 150kw motor aan De accu heeft maar 60kw per uur capaciteit dus zou snel leeg zijn. Of het moet thermische problemen geven?
dat aantal kW’s van die motor zegt vrij weinig want je kan een elektrische motor krachtiger maken door er een sterkere stroom doorheen te jagen. Het kan dus zijn dat de motor in de basis 60kW heeft, maar kan pieken op een veel hoger vermogen wat dan wel weer ten koste van actieradius zal gaan
Dit is een grap hoop ik toch?
dis is gewoon een grapje jongens. Niet al te serieus nemen ;)
Dus die generator gebruiken ze om andere dingen mee aan te drijven…
Ik dacht eerst dat ze zo’n generator nodig hadden om die Hummer aan te drijven… Zou veel logischer zijn…. ;)
Dit is marketing. Gisteren kende niemand Nation-E ;-)
Wat voor lulkoek ik hier soms lees… Beseffen jullie eigenlijk wel wat 60kW is? Daar kan je twee a drie huizen mee van stroom voorzien.

Hummer komt met 60kW zeker van zijn plaats. Snel niet, maar het lukt wel… Een tracktor van 15pk trekt vlot 4 ton weg. wat zou een hummer met een hele bende accu’s en 60kW vermogen dan niet vooruit kunnen.

Bekijk trouwens de specs van deze E-motor maar eens:
http://www.uqm.com/pdfs/HiTor%20spec%20sheet%207.14.10.pdf

50kW en 440Nm koppel. Hoezo niet vooruit geraken?
Ohja mocht er geen stoom zijn dan kan je de accu’s weer opladen met de meegeleverde V8
is dit een flauwe mop?
Waarschijnlijk met 3 ton batterijen aan boord?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).