Top10 automotive iPhone apps

Auteur: , 39 Reacties

Voor de iPhone-bezitters onder jullie: een tiental apps waar je als octaanliefhebber echt wat aan hebt. Of niet. Tien autogerelateerde toevoegingen voor je hippe smartphone.

Sinds kort is ook Autoblog actief in de wereld van iPhone en iPad apps. (Binnenkort komt er een stevige update, daarover later meer.) Dus lijkt het ons niet meer dan toepasselijk om jullie zo nu en dan in te lichten over handige iPhone-appjes. Hieronder de Top10 voor 2010. Aanvullingen? We lezen het graag terug in de reacties!

10. Pocket Parking Meter
Pocket Parking Meter

Mocht je zelf niet in staat zijn om bij te houden hoelang je ergens geparkeerd staat, dan doet deze app dat wel voor je. Zelf bedragen en tijden invoeren, en je weet altijd hoelang je er al staat en hoeveel het kost. Nutteloos, we weten het. Maar we moesten iets hebben als hekkensluiter. Kost €0.79.

9. Autodisk 2010 Car Specs & Pics
Autdisk

Voor de rechtgeaarde cijfertjeskenners: de 2010-editie van Autodisk. Alle voertuigen die dit jaar op de Europese markt te verkrijgen zijn staan erin vermeldt. Opgeteld zo’n 550 modellen. Inclusief uitgebreide specificaties en voorzien van plaatjes.De prijs is wel wat fors: €3.99.

8. Waze- Social GPS Navigation
Waze

Een navigatie-tool, maar dan in combinatie met social mediadingetjes. Daarnaast krijg je punten als je op wegen rijdt waar andere Waze-gebruikers nog nooit geweest zijn (let op: verslavend). Je kunt communiceren met mede-weggebruikers en realtime data ontvangen over files, flitsers, etc. Prijs: helemaal gratis.

7. Just Speed
Just Speed

Een grote kilometerteller op je iPhone. Veel meer is het eigenlijk niet. Je kan switchen tussen km/u en mph en af en toe de kleur veranderen. Vindt je vriendin leuk. Kosten: €1.59.

6. Parkline
Parkline

Voor de veelparkeerders met haast: de Parkline-app. Geen geklooi meer met muntgeld en automaten. Gewoon bij aankomst activeren en weer stopzetten als je wegrijdt. Aan het eind van de maand betaal je de kosten. HIER staat in welke steden het werkt. Aanschafprijs: gratis.

5. TomTom
TomTom

Spreekt voor zich. Nederlandstalige navigatie op je iPhone. Werkt nét iets minder goed dan de Navigon-app. De goedkoopste versie heb je vanaf €49.99.

4. Dynolicious
Dynolicious

De beste performancemeter voor de iPhone out there. Acceleratietijden meten, laterale g-krachten checken, aantal pk’s bekijken. En dat alles realtime op je scherm. Verkrijgbaar voor €10.49.

3. Navigon
Navigon

Ook dit spreekt voor zich. Navigatietooltje dat lelijke zuignappen en de Tomtoms overbodig maakt. T-mobile klanten kunnen een gratis editie downloaden. Info staat HIER. De Benelux-versie gaat voor €69.99 de winkel uit.

2. Mobile.de
Mobile.de

Het ideale tijdverdrijf voor als we eens niet aan het bloggen zijn: speuren naar tweedehands exoten en ander leuk vervoer in Duitsland. Je kan gespecificeerd zoeken en er staan duidelijke foto’s bij. Appje is gratis, dus een must have voor iedere autofiele iPhone-bezitter. Check het in de App-store.

1. Flitsmeister
Flitsmeister

De enige flitser-app die er toe doet. Geeft een overzicht van alle mobiele flitsers, files, trajectcontroles en aangekondigde KLPD controles. Voorkomt nutteloze boetes en tijdens het rijden hoef je ‘m niet perse aan te hebben. Je krijgt vanzelf een push notification als er een nieuwe flitser bij komt (ook op je route). De terechte nummer één volgens ons. Kosten: €2.39.39 reacties

ik ben om, ab.nl heeft aandelen in apple.
@Laue:

LOL denk eerder gewoon dat iedereen die bij Autoblog werkt of er mee te maken heeft een iPhone of iPad in bezit heeft….. ;)
@Blitz: ik niet hoor ;)
@Laue: hmmhmm. Of ze denken gewoon logisch na en komen tot de conclusie dat Apple de meestgebruikte AppStore heeft, veel (de meeste?) smartphones verkoopt en het gros van de autoblogbezoekers wel één of meer iOS devices bezit. Met andere woorden: ze schrijven een artikel waar veel mensen wat aan hebben. Neemt niet weg dat het wel zo eerlijk/handig zou zijn als er ook moeite wordt gestoken in Androids en andere smartphones.
OT: thanks for the list! Zitten toch weer (voor mij) nieuwe Apps bij.
@E320cdi: Apple verkoopt veel, maar zeer zeker niet de meeste smartphones. Android is in ruwe aantallen nu nog nummer twee maar staat op het punt Apple in te halen (en zal naar verwachting alleen maar groeien en groeien, itt Apple) en heeft eveneens een heel grote app market. Weliswaar kleiner maar ook groeiend als kool.

Ook Windows Phone 7 gaat de komende jaren veel verkocht worden, let op mijn woorden.

Toch jammer dat de focus (weer) op de glimmertjes van Apple ligt. Ik denk dat dat bedoeld werd: There’s more in life than Apple.
@laue
Hahaha heldhaftige opmerking.

Ik ben wel een petrolhead, en heb een iPhone, maar ik heb geen enkele app uit deze top10
Geweldige Apps, nu alleen nog een apparaat dat lang genoeg heel blijft om ze te gebruiken :)
http://www.nu.nl/gadgets/2351983/iphone-4-barst-hoesjes.html

Probleem is dat ondanks alle ellende, (bijna) iedereen tóch zo’n ding wil HEBBEN! (heb er zelf ook last van, en hier in de UK ook nog eens een stuk goedkoper..)
En de BMW M-meter, is hetzelfde als “Dynolicious” maar dan gratis..
goed bezig

die laatste app is een topper, maar ik wacht opde overtreffende trap:

een app die alle politieauto’s (undercover ook) real time laat zien op bv je tomtom oid.

dat scheelt je nog meer euro’s :)
Uiteindelijk is er natuurlijk maar één automotive app die er echt toe doet. Dat is onze eigen Autoblog app en dat is zo vanzelfsprekend dat we ‘m niet eens hoeven te noemen in de top 10. ;)
Ik vind die van Engine Start erg handig. Kan de motor vast op temperatuur komen voordat ik met rokende banden van huis ga.
BTW: volgende keer een item voor Android telefoons?
@Jippie:

Zal je versnellingsbak blij mee zijn met koude olie ;)
@Jippie: je moet een aantal van deze maar is intikken op de android-market, zoals ik
ik heb onderandere de waze gevonden , echt tof =p
K heb dan geen Iphone, maar die waze is wel geinig., high scores krijgen door te reizen.
Lang leve Flitsmeister!
Scheelt getuur naar de RDS en gezoek naar verstopte objecten in de berm.
Notificaties aan, op de weg letten en doorrijden! :-)
Heb je niet de android top 10 voor de betere en mooiere Samsung Galaxy S …. ;)
Gaarne eenzelfde artikel over Android! Android rules!
De mobiele.de app is zwaar verslavend, pas op!
@matthis: Dat is de online versie ook al, m’n 4 na meest bezochte site…
Inderdaad, morgen graag een lijstje voor Android phones.
Flitsmeister lijkt mij bagger. Je krijgt een lijst, maar moet vervolgens zelf uitzoeken waar je rijdt. Maw je zit alsnog in de berm te turen, maar nu om de hectometerpalen te vergelijken met de lijst.

Een echte flitser-app geeft een seintje als je in de buurt van een flitslocatie komt.
iPhone is zooo 2009! met andere woorden, waar blijven de Android apps??
@Roy:

Waze is er ook voor Android
@Roy:
Vind ik ook, android is minstens net zo groot. Ik zou ook graag een autoblog app voor android willen.
File-flits vind ik een goed alternatief voor flitsmeister. Je krijgt weliswaar geen push-berichten, maar hij is wel graties.
Tevens kan je verschillende routes opgeven en opslaan en hij geeft vervolgens aan of er files en flitsers op je traject voorkomen en wat de geschatte duur van je reis is.

Een andere gratis app is Speed Mate als alternatief voorJust Speed..
Niet eens de autoblog app
Android app top 10.. ja het zijn 2 rijtjes toch ?
En, Autoblog….. Komt er ook een Android-apps top 10?
Voor Android heb je niet genoeg aan een top 10 :D
the-budel-guy
Android app’s ???
AutoDisk Apps zijn er vanaf 1995 van elk modeljaar. Oudere jaren zijn goedkoper.
Al die jaloerse Android gebruikers die gaan zeuren, je kunt ook zelf zoeken..

OT: nice, ik ga er eens wat downloaden.
Ook erg leuke automotive apps zijn:
Bosch Light ‘Em Up Dyno [gratis], is een uitgeklede versie van Dynolicious dus ideaal als je de app eerst met reclame wilt uitproberen.
xWindshield [gratis], lijkt op Just Speed alleen iets cleaner (vind ik persoonlijk wat prettiger leesbaar).
RunKeeper [gratis], klinkt misschien raar om een hardloop-applicatie op te nemen in deze lijst maar je kunt hiermee prima je route/snelheid loggen en exporteren naar google maps.
enjoy!
hopelijk volgen hier meer suggesties. Waze kende ik nog niet, maar is een fantastische open source app die inderdaad verslavend is; THANKS AB!
TankZe – ook een mooie app, geef je locatie om en vind de prijzen van de verschillende tankstations in de buurt met afstand, routebeschrijving etc.
Tsja, begin wel steeds meer te twijfelen over zo’n smartphone… Ik bel niet vaak, en ze zijn peperduur, maar al die handige functies en leuke apps, daar val ik dan wel weer voor.
waarom staat de iphone apps van autoweek en autblog hier niet tussen ?
Nu zo’n artikelen over android graag, android is de toekomst imo.
@opgooier:
stop met huilen, schrijf een goed artikel en stuur het in.

Ik kan zo slecht tegen mensen die klagen maar zelf niets bijdragen. Grow up man!
-edit: je CAPS blijf hangen-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).