Auto gestolen bij Schiphol Valet Parking? Dikke pech!

Auteur: , 50 Reacties

Het overkwam onlangs een rijke zakenman uit Nederland. Zijn 911 Carrera werd gestald bij Schiphol Valet Parking, en hij ging voor een zakenreis naar Hongkong. Kom je terug, wordt je bolide netjes voorgereden en ga je er weer weer vandoor. Tenminste, zo zou het moeten gaan. Maar helaas, bij terugkomst bleek de Porsche te zijn gejat.

De betreffende autodieven zijn op een slimme manier te werk gegaan. Ze hebben zich gemeld bij Schiphol en beweerden dat de eigenaar van de Porsche in kwestie morgen al zou terugkeren van zijn reis. Of ze de Porsche alvast effe konden klaarzetten bij de aankomsthal. De valetdienst gaf gehoor aan dit verzoek, en zette de auto alvast klaar. Vervolgens wist het dieventuig in een ogenblik de bolide te ontvreemden: “Nog voordat de medewerker van de valetparking binnen was, hoorde hij mijn auto wegrijden. Hij had de sleutel nog in zijn hand.” Aldus de eigenaar tegenover Quote.

Balen. Want dat wordt weer een hoop getouwtrek met verzekeringen. De 911 -met een waarde van €30.000- was tijdelijk in het beheer van Schiphol Valet Parking, dus die zullen wel verzekerd zijn in geval van diefstal. Maar toen de eigenaar navraag deed werd hem verteld dat Schiphol helemaal niks, nada, noppes vergoedt. Hij is gestolen en dat is niet de schuld van Schiphol B.V. Terwijl het er toch echt op lijkt dat zij het hebben laten gebeuren. We zijn benieuwd of het de (ex-)eigenaar lukt om Schiphol Valet Parking aansprakelijk te stellen. Dat kan nog wel eens een hoop juridisch gezeik worden.50 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Kom je dan terug van zo’n lange vlucht, wil je naar huis rijden, maar nee hoor…
Voordeel is dat die man flink wat centen heeft en dus een legertje advocaten kan aan laten rukken om schiphol valet parking toch aansprakelijk te stellen.
@Aquios:

Hmm, ze hebben het over een Porsche van 30.000,- dus dat zal redelijk meevallen.

Verder zal Schiphol wel iets betere advocaten hebben ben ik bang.
Het ruikt toch een beetje naar een broodje aap verhaal hoor.
Ik kan me namelijk niet voorstellen dat een beheerder zomaar een auto ergens even neer zet omdat iemand beweerd dat de eigenaar eerder terug komt. Zonder dan even contact te zoeken met de eigenaar zelf. Dat lijkt me toch ook zwaar onverantwoord, én slechte reclame.

@Aquios:
of de man flink wat centen heeft is nog maar afwachten he, €30.000 voor een porsche is ook niet echt een wereldschokkend bedrag. En dat hij op zakenreis naar Hong Kong gaat is ook geen indicatie, (voormalig) klasgenoten van mij zijn door hun stage bedrijven naar China gestuurd om daar dingen te regelen. Dus of er veel geld beschikbaar is in deze kwestie is nog maar de vraag.
@bakkerst: Ik ga uit van wat ik in het bericht lees he. Daarin staat dat het een rijke zakenman is. Of het waar is weet ik niet.
@Aquios: Een arme sloeber was idd met de fiets gekomen – en moest ook met de bus naar huis.
@Aquios: Wat heeft het er mee te maken dat die vent geld heeft? Met je tengels afblijven van anders mans zaken!
@JanC:
Mee eens, 30.000 is net zo veel als een nieuwe standaard BMW 316i. Dit is misschien wel gewoon van een normale autofan..
Hoe naïef kun je zijn als organisatie :P
Zo zetten ze zich toch zelf in een verkeerd daglicht en gaan mensen wel 3x nadenken voordat ze hun geliefde bolide een paar weken bij hun “veilig” gaan parkeren.
Ik hoor tegenwoordig het ene horror verhaal na het andere over Schiphol. Vreselijke organisatie daar.
@JPM: Ik ook, net nog op teletext. KLM topman boos op Schiphol vanwege aankomende verhogingen.
Leuk item voor het tv Progamma kassa/radar..
Dus de Schipholmedewerker heeft de auto klaargezet voor iemand die daar niet rechtmatig over kon beschikken. Dat is toch gewoon nalatigheid? Kom op Schiphol, vergoed die man zijn 30.000 euro (dat halen jullie met die absurde tarieven in 1 dag binnen), verzeker jezelf voor de volgende keer en doe nooit meer wat met een auto als de opdracht niet aantoonbaar van de rechtmatige eigenaar komt (controleren, luie donders!).
@mashell: amen!
@mashell: ook mee eens!
Lol @ de ohra allrisk verzekering banner
Als je de algemene voorwaarden van Schiphol Valet Parking op hun website leest, dan moet je toch concluderen dat ze die zelf niet hebben nageleefd (als het verhaal hierboven klopt tenminste – ik vind het nogal vaag). Dus dan zou de eigenaar van de Porsche de parkeerbeheerder wel degelijk verantwoordelijk kunnen stellen voor het ontvreemden van de auto.
Wat een gelul, natuurlijk is Valve Parking aansprakelijk; het is een betaalde dienst (= rechten aan te ontlenen, bordje ‘directie aansprakelijk’ of niet is niet relevant, want dat is niet rechtsgeldig) en de eigenaar heeft helemaal geen toestemming/opdracht gegeven de auto te verplaatsen.

De auto is dus gestolen tijdens de stalling en dus is Valve in gebreke gebleken en dus aansprakelijk. Dat is echt een no-brainer voor een rechter hoor ;)
@Dawg: ja precies, Schiphol is gewoon dik aansprakelijk. Dubbel ook: niet geverifieerd of het wel de juiste persoon was + laten jatten waar de parkeerjongen bij stond.

Klinkt als waardeloze service in ieder geval: dik geld opstrijken voor valet parking, maar niet je verantwoordelijkheden nemen. Beetje triest…

Parkeren rond Schiphol is sowieso triest. Tenzij je exorbitant hoge bedragen overhebt voor het parkeren, moet je eerst nog met een pendelbus oid naar het vliegveld. Doe dan maar de trein… spaart mij dit jaar honderden euro’s uit.
Schiphol .. het armoedigste stukje wereld ter wereld ..

ze doe hun uitstraling eer aan iig ..
@lincoln: Sorry .. maar LAX is toch echt wel een stukje 3e wereld
@lincoln: inderdaad, Schiphol een mooi visitekaartje van Nederland……
Eigenlijk toch wel nais zo’n 993 Carrera voor ‘slechts’ 30.000 euro, daar heb je tegenwoordig amper een Golf voor. Alleen jammer dat de onderhoudskosten waarschijnlijk de pan uitreizen met zo’n ding, daarom ben ik toch maar voor een betrouwbare nieuwe Scirocco gegaan.
@Alcantara: die dan NOG duurder is dan die Golf, hmmm…
@Alcantara: Porsche’s zijn in vergelijking met echte exoten redelijk betaalbaar in onderhoud, waarom zouden er anders zo veel artsen en advocaten in rijden? Die verdienen echt niet zo gigantisch veel.
-edit: check!

OT: Ik hoorde vorige maand nog dat de meeste mensen naar andere parkeergelegenheden gaan rond Schiphol, omdat het daar goedkoper is. Daar komt nu dus nog een reden bij.
Da’s pech hebben!!
’t is al goed, ik zal hem teruggeven. Al begon ik er ondertussen wel redelijk gehecht aan te geraken.
Ik denk dat Stegeman die auto nu heeft
Het is simpelweg de schuld van de valet parking van schiphol.
Als er een auto van een iemand op m’n oprit staat en m’n broertje of nog “leuker” een van z’n vriendjes trapt met z’n bal er een ruit bij in kan onze verzekering er toch ook voor opdraaien.
Heel simpel als iemand je wagen bijhoud en er gebeurd iets mee dan moet die ervoor opdraaien tenzij hij kan bewijzen dat je er zelf iets mee te maken hebt.


En of die man nu geld heeft of niet maakt toch niet uit, correct is correct.
Ik denk dat ie nog wel een Porsche kan betalen.
Allright. Of de valet parking service lost dit op en communiceert dat via de pers, of niemand gaat daar nog parkeren.
Mhhhh ben er wel eens wezen kijken, maar die auto’s staan daar gewoon best lang tijd tot dat ze worden opgehaald. Hoe komen anders die spots op autogespot er zo mooi uit.
Denk dat ik er ook maar eens auto ga bestellen hahaha
Nou dat is de laatste keer dat ik Valet Parking gebruik!
Denk je na een zware, lange vlucht nog even lekker in je “Elfje” te kruipen voor een stukje onvervalst genieten, hebben die eikels hem ‘weggeschonken’ aan een paar wellicht Bulgaarse aardbeienplukkers… Dertig mille (hoest ze maar even op!) of niet, ontzettend ruk natuurlijk. Zonde!
Ok, dan nu de ervaring van 2 bekenden van me met de valet parking van Schiphol: ze leveren allebei een dure auto in (50 mille), aan véél te jonge gasten van een jaar of 19. Dan denk je al van “als dat maar goed gaat”. Ze komen terug van de vliegvakantie, krijgen hun auto aangeboden(flink moe natuurlijk), rijden gewoon aan, maar thuis aangekomen zien ze op allebei de auto’s een grote witte veeg achterop zitten. Blijken het twee flinke schaafwonden/deuken te zijn. Schadebedrag: €1900 en €1200. Valet parking schiphol op de hoogte gesteld, maar die wilden niks vergoeden! Zelfs gevraagd om de video-opnamen (die ze nog behoren te hebben) maar “die waren er opeens niet meer”. Eikels zijn het daar. Heb er ooit met eentje gesproken die een 997 Turbo mocht wegzetten. En wat doet ‘ie ermee..?? gewoon planken in de eerste versnelling in die krappe ruimtes daar…moet er niet aan denken dat dat met mijn auto zou gebeuren. Dus als ik je één tip mag geven: lekker je eigen auto wegzetten als je via Schiphol reist.
@Ferdinand1: verbaast mij niets. Lijkt me overigens wel mogelijk om ze in gebreke te stellen. Bewijs maar dat de auto heelhuids naar buiten komt.

Overigens misschien zullen sommige mensen nu schrikken, maar elke nieuwe auto wordt koud hard op z’n staart getrapt tijdens transport van haven naar trailers enz.

Het moet allemaal snel op tijd en de jonge gastjes die dat soort werk doen kan het toch weinig schelen, ‘tis m’n eigen auto toch nie’.
De porsche is van Rick Meijer.
@benz65: ohja, vraag de papieren dan als dat zo is?
“Hij had de sleutel nog in zijn hand.”
Dit vind ik een rare zin… Als dit zo is, waren ze goed voorbereid. Misschien had een medewerker al eerder de sleutel laten kopiëren! Of gewoon een lulverhaal
Misschien was het inruilbod bij de dealer te laag en wilde hij op deze manier cashen? :P. Dus slachtoffer spelen en Schiphol ervoor op laten draaien?
Uit Haarlems Dagblad van vandaag blijkt dat Meijer helemaal niet de eigenaar van de Porsche is! Hij claimt dus een auto die niet van hem is, lekker..
Als het hier gaat om de heer Hendrik Meijer is hij bekend van creditcard fraude. Quote heeft enige tijd geleden ook al een artikel over (durfkapitalist) Rik Meijer geplaatst, waarin hij oplichter werd genoemd.
Zelf heb ik alleen hele goede ervaringen met Schiphol Valet Parking
vorige week mijn cupra310 lim edition spoorloos van p3
Leuk terug komen uit spanje 04.00 snacht’s.
Wel weg maar niet door de slagbomen van het parkeer terein.(dat kunnen ze wel zien). dan zal die wel gestolen zijn werd mij gemeld!!!!! Ze hebben echter geen idee hoe ze van de parking verdwijnen. rare dingen gebeuren op schiphol!! tijd voor een intern onderzoekje onder de parkeerdienst volgens mij.
@coen: mij is hetzelfde overkomen.
Mijn Volkswagen Golf 4, 2004, Pacific uitvoering had ik ook geparkeerd op P3. Na mijn terugkomst begin November uit Hongarije bleek mijn auto ook te zijn gestolen.
Er werd mij verteld dat er nooit auto’s gestolen werden vanaf P3! Na een zoektocht over het hele terrein vertelde één iemand dat er wel vaker auto’s spoorloos verdwenen, de andere aanwezige personen ontkenden dit….
Er gebeuren idd rara dingen op Schiphol, intern onderzoek lijkt mij niet overbodig!!
Mijn Cupra310 LE is ook van P3 gestolen! Half november kwam ik terug van vakantie en toen was tie foetsie!
Ze wisten me te vertellen dat het wel vaker gebeurde.. Het lijkt er op dat het bijna wekelijks gebeurd.
Het hele zaakje stinkt! Ik zou maar oppassen met wat je daar parkeerd!
Mijn Cupra 310 LE is ook van P3 gestolen. Toen ik half november terugkwam van vakantie was tie foetsie! Ze wisten me daar te vertellen dat het wel vaker gebeurde. Het lijkt mij erop dat het bijna wekelijks gebeurd. Ik vind het hele zaakje stinken! Pas op met wat je daar parkeerd!
ook de auto van mijn zus is gejat van p3,dit was een vw transporter.
en wat krijg je van schiphol ?een bosje bloemen ,de taxikosten en natuurlijk,wie wil dat niet een week gratis parkeren op schiphol parking.
Broodje aap verhaal van de bovenste plank natuurlijk, staat de ‘fantast’ Rick Meijer wel bekend om namelijk. Zoals hier al terecht opgemerkt wordt is het een oplichter die wel vaker zulke fratsen heeft uitgehaald om dan vervolgens met kort gedingen te strooien, gevalletje blaffende hond die niet bijt.
Mijn ervaring met Centralparking valetservice.
Alles ging prima tot vannacht mijn LexusRX400h werd gestolen, nadat de auto een week onder het beheer van Centralparking valetservice had gestaan.
Ik weet niet of er een verband is, maar het is opmerkelijk dat er maar liefst zes beveiligingen zijn omzeild: contactsleutel, alarm, stuurblokkering, startblokkering, brandstoftoevoerblokkering en extra stuurslot.
Het zóú zo kunnen zijn dat de diefstal gedurende die week voorbereid is.
Centralparking zegt dat zulks welhaast onmogelijk is, maar het is natuurlijk wèl toevallig.

Eelke Kuist

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).