Video: Audi RS5 neemt het op tegen de BMW M3

Auteur: , 197 Reacties

Zo, om de zondagavond nog wat leven in te blazen gaan we ons even buigen over de vraag der vragen. Ga je voor de iets krachtigere RS5 met zijn veilige quattro, of wordt het toch de (iets) zwakkere M3 met power op de achterwielen? Wellicht helpt deze video om de keuze makkelijker te maken.

De redacteur van AutoExpress durft het aan om uit te vinden of hij beter voor de BMW M3 kan gaan of voor de new kid in town. De M3 rijdt inmiddels alweer de nodige tijd rond en is al uitgebreid door zo’n beetje de hele wereld aan de tand gevoeld. Hoe weet de RS5 zich te weren?

Zelf hebben we ook getracht om een keuze te maken en we maakten het onszelf toen nog wat lastiger door ook een C63 AMG mee te nemen. Ook zagen we al een keertje de M3 en RS5 het opnemen tegen de CTS-V.

Ik zou zeggen bekijk de video en trek je conclusie.197 reacties

Pantoffeldier
RS5 altijd mijn keuze. Gewoon een van de meest brute bakken van het moment. Lekker toeren, geen circuitraces, is allemal onzin.
zowiezo de rs5 die is zo veel mooier, die m3 begint stilaan afgezaagd te worden ;D
niet moeilijk, ook al duidelijk na de autoblog test, de rs5natuurlijk! de huidige m3 kan daar niet tegen op, de gehele 3 serie coupe is overigens minder dan de a5.
Verassing … Sja, wat weten die nu, stappen in aan de verkeerde kant…
Déjà vu? Jullie hadden toch zelf al een vergelijkingstest (met de C AMG erbij)?
het is weeral zondagavond zeker?
alle audiboys komen uit hun weekend-grot…
alleen de C63 AMG kan tippen aan de M3. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik de RS5 de mooiste uit zijn klasse vind.
@M-Power: lees de test van autoblog, daarin kun je concluderen dat de rs5 de overall winnaar is, en niet de m3.
@woutert: Das niet.. jij interpreteert het zo…
@Nijntje_: als je alle conclusies leest dan is de m3 alleen leuker op het circuit, verder wint de rs5 het. Lees het tekstje, of moet ik directe citaten tonen waar het uit blijkt….
@Nijntje_: ik citeer direct uit de autoblog test voor je ‘
En met de RS5 (S5/A5) heeft ontwerper Walter da Silva meer dan de juiste snaar geraakt. Wat een plaatje, zonder meer de mooiste van het stel.’ ‘De winnaar qua weggedrag? Voor op sneeuw, ijs of tijdens een rallyproef: de RS5. Voor op een circuit: de M3.’ ‘p de openbare weg is het ander verhaal: door de enorme reserves geeft de RS5 je het vertrouwen om net een streepje harder te gaan. Ook het onderstel die het allemaal goed onder controle houdt, werkt daar aan mee.’ en als laatste ‘Voor het interieur is de rangorde makkelijk: op de derde plaats de Mercedes, op plaats twee de BMW en dan door tweemaal KO: de RS5. Tienmaal mooier, volwassener en alsof het uit een klasse hoger komt.’

Hoe wil je dit nog als een eigen interpretatie neerzetten?
@Jipp:
Ja leuk, maar in mijn ogen zijn deze auto’s juist bedoeld voor mensen die ook in het weekend wel eens het circuit op gaan. Het zijn de sportiefste modellen uit de desbetreffende lijn, dus dan lijkt het me ook normaal dat je juist dat punt ook het zwaarste laat tellen: hoe hij op het circuit is. Daarom is de M3 voor mij de winnaar.
Als je een voetballer bent met te veel geld is een Audi misschien weer de winnaar. (even zwart-wit gesteld)
@M52B28: ben ik echt niet met je eens, die auto’s worden gemaakt om buiten het circuit ook te gebruiken en daarbij zijn circuitraces niet altijd de leukste vormen van autosport, kijk naar het rallyrijden. Je kijkt naar 1 deel, en niet naar alle delen, de rs5 blijft dus de winnaar, en een voetballer zal niet gouw gaan skieen, dus is het geen voetballers auto. Een m3 is een auto voor patsertjes.
@M52B28: en geen 10 procent van alle m3’s die verkocht worden zal de 1e 3 jaar op een circuit rijden.
@Jipp:

Hoe wil je dit nog als een eigen interpretatie neerzetten?”
Laat ik een poging wagen:
“En met de RS5 (S5/A5) heeft ontwerper Walter da Silva meer dan de juiste snaar geraakt. Wat een plaatje, zonder meer de mooiste van het stel.’”
Is subjectief, een kwestie van smaak, dus zou niet mee mogen wegen in een contest. Ik vindt de M3 mooier.

“‘De winnaar qua weggedrag? Voor op sneeuw, ijs of tijdens een rallyproef: de RS5. Voor op een circuit: de M3.’ ‘p de openbare weg is het ander verhaal: door de enorme reserves geeft de RS5 je het vertrouwen om net een streepje harder te gaan. Ook het onderstel die het allemaal goed onder controle houdt, werkt daar aan mee.’”
Tuurlijk is de RS5 dan duidelijk de winnaar. We hebben hier dagelijks te maken met sneeuw, ijs en rallyproeven. Geloof me: de enorme reserves van de M3 zijn al ruimschoots meer dan voldoende om in een paar tellen je roze kaartje in te moeten leveren, dus dat ‘streepje harder’ is in deze kleuterklas eenvoudigweg de meest zinloze tekst die een autojournalist in verband met dagelijks gebruik op papier kan stampen.

“‘Voor het interieur is de rangorde makkelijk: op de derde plaats de Mercedes, op plaats twee de BMW en dan door tweemaal KO: de RS5. Tienmaal mooier, volwassener en alsof het uit een klasse hoger komt.’”
Is ook weer subjectief, dus zou niet mee mogen doen in een contest.

Mijn conclusie: De gesuggereerde ‘overwinning’ voor de RS5 is wel heel erg mager. Persoonlijk ben ik verslaafd aan een achterwielaandrijver omdat je daar op de openbare weg veel leukere dingen mee kunt doen dan met een 4×4, dus wat mij betreft is de M3 overtuigend winnaar.

Nog een reden: de gemiddelde M3 en RS5 rijders halen nog geen 20% uit de wagens wat ze kunnen.

Eén ding wat ze volledig buiten beschouwing hebben gelaten en wel mee hadden moeten nemen aangezien de ‘overwinning’ van de RS5 toch uitsluitend op subjectieve gronden heeft plaatsgevonden is de emotie. Instappen in een BMW is altijd het gevoel hebben alsof je een maatpak aantrekt. Het zit goed, voelt goed, alles zit op de juiste plaats. En dat gevoel heb ik in een Audi nog nooit gekregen.

Mijn gevoel bij Audi: Wat een vreselijke rooie kleur van de displays, het lijkt wel een rijdende hoerenkast :( Hard, koud, kil. Dan is de amberkleur van BMW veel vriendelijker, zeker ’s avonds. En dan tegenwoordig met die belachelijke LED-strips. Het is net of je met een rijdende kermisattractie op stap bent. Echt een misser van de bovenste plank!
Is nu al zeker tiende vergelijkende test waar de RS5 in het zand moet bijten. Het is nu wel duidelijk, als je echt wil rijden koop je een M3, als je de show wilt stelen bij kappers koop je een A5 2.0tdi met een S-line pakketje.
@Piston: lees de test van autoblog, daarin kun je concluderen dat de rs5 de overall winnaar is, en niet de m3.
@woutert: Jij interpreteert het alleen maar zo…
@Nijntje_: onzin nijntje….!
@Nijntje_:
Let niet op jipp en woutert…dat zijn aldi-fanboys die niet tegen ’n beetje aldi kritiek kunnen.
Wil je ’n echte rijdersauto waar je van kunt genieten neem dan ’n M3…wil je de buren laten zien dat je aldi rijdt met pit neem dan ’n Aldi RS5 ;)
@speedlimit: onzin speedlimit, onzin, ga het na lezen in mij reactie hoger, dan zie je dat het geen onzin is, de rs5 is de overall winnaar.
@Jipp: trouwens word er duidelijk gezegt dat je harder durft te gaan met een rs5, vergeleken met een m3, dus wat nou echte rijdersauto, hou je onzin voor je en ga in dat prutsers mr2tje toeren.
@Jipp:
Onthouden kan je ook al niet ik heb geen mr2…komt vast en zeker doordat je aan aldiheimer lijdt :)
Wat ik wel heb zoek je nog maar eens op.
Mijn wagen zit iig op ’n niveau die zowel de m3 als de rs5 met gemak aankan.
@woutert: Wel de autoblog test is dan de elfde.
@Piston: lezen sukkel, lezen, lees een reactie hoger, de rs5 wint overall, kijk naar de citaten.
@Jipp: relativeren sukkel .. relativeren .. rare tokkie ..
De Aldi is de meest veilige keuze voor het grootste gedeelte van de kneuzen met een rijbewijs. Malloten die vooral willen pronken in plaats van benutten. Het benutten kan ook vrij veilig. Je moet aardig lomp zijn wil je een Aldi crashen bij het uitkomen van een bocht.
@RenesisHP: Ik zou met zo’n bedrag nog iets bijleggen en de nieuwe GT-R DBA R35 halen… rijdt dit spul zoek met de vingers in de neus, is specialer en de nieuwe kan ook als RWD gereden worden als we de geruchten mogen geloven… Hooligan spelen zoals met de M3, maar ook altijd veel grip en balans en redelijk comfort als de RS5…
@w0o0dy:

Ik zie de GT-R tegenwoordig best vaak en ben er niet zo’n fan van.
Het zal ongetwijfeld waanzinnig rijden en de prestaties zijn zeker niet mis.
Het is echter niet echt mijn design.

Mocht ik in die prijsklasse kunnen shoppen zou ik hem zeker overwegen. Dat dan weer wel. ;)
@w0o0dy:
Helemaal mee eens…al vind ik de IS-F ook niet verkeerd ;)
Nissan GT-R natuurlijk! Als je moet kiezen tussen een overcompleet uitgeruste instap GT-R of een volledig afgevinkte Duitser is de keuze natuurlijk snel gemaakt. 8)
@BaySideBlueBoy: i’d Tap That!

liever een GTR dan zo’n duits hok :P
@BaySideBlueBoy:
moeilijk he om OT te blijven….
M3, hardcore all the way. Weg met compromissen, water bij de wijn, nuances etc.
@Sjonnie: Alleen een beetje jammer dat je ze gem. drie keer per dag ziet rijden. Zelfde verhaal als bij een Porche, ja het is een geweldige auto maar nee ik wil voor dat geld toch iets kopen wat niet iedereen al heeft. :)
Deze test deed autoweek ook, maar laten we eerlijk zijn RS5 valt in bmw 6-serie klasse,, M6 maakt ook een gehakt van RS5
@Arash: wat een peop praat jij zeg! De A5 is de coupe versie van de A4 en de 3 Serie Coupe is de coupe versie van de 3 Serie. De 6 Serie/M6 is de coupe versie van de 5 Serie.

De A5/S5/RS5 is juist een direct concurrent van de 3 Serie coupe/cabrio/M3 etc.
@robbie: Stront dat ben jij zelf, Poep komt blijkbaar uit jouw mond. 2de als je niet aankan dat BMW gewoon beter is moet je niet huili doen via dit forum, of het nou om een E30 gaat of een M6 BMW fucks Audi and the rest….. Dat is zeker een Feit een moeilijk begrijpbaar voor de 9/5 maandag t/m vrijdag Audi lease rijders
@Arash: hou je onzin voor je, ik denk eerder dat jij huilt vanwege het feit dat audi steeds beter word, ten koste van bmw.
@Arash: Robbie heeft gewoon 100% gelijk, valt niet te ontkrachten. Als jij denkt van wel: Ga je gang.
@Citrofiel: kom bovenop zitten een leer wat auto is :D whahahahahah
@Arash: Right… :?
@Arash: praat geen poep. RS5: 450pk en € 112.500. M3: 420pk en € 110.485. Volgens eigen cijfers doen ze beide 4,6 sec van 0-100. Hoezo M6 concurrent? :S
Natuurlijk die M3, hoop dat BMW ook snel met de nieuwe 3-serie komt en daarmee ook met en nieuwe M3 aan komt zetten, want hij bereikt al bijna de pensioengerechtigde leeftijd ;)
Haha LOL @ reactie: M3 begint afgezaagd te worden.

RS5 bestaat nog maar net.
Pantoffeldier
@RenesisHP,
waw , jij bent origineel. Een aldi -.-… Doe niet zo triest, ik wed dat jij morgenvroeg weer in je hyundai/toyota of een ander plakmerk wegrijdt, en dan richting de aldi gaat. Een auto als deze is bij lange na niet voor iedereen weggelegd ;)
@Pantoffeldier:

Als je op die rode lettertjes klikt kom je er misschien een beetje wijs uit.
Eerst onderzoeken, dan blaten.

Ik vind het een Aldi.
Zat vandaag in een Polo Blue Motion. Voelde exact als een kleine Aldi. Het is gewoon een beetje zielig.
@RenesisHP: wat écht zielig is zijn die reacties van jou. misselijkmakend fanboy gezwets die het niveau van een kind van 3 niet ontstijgt.
@willie:
Als je als audi-fanboy niet tegen ’n beetje kritiek kan dan ben je zelf zielig ;)
@speedlimit: je trekt vreemde conclusies.
@speedlimit: het is geen kritiek, daarbij is de kritiek volkomen onzin, een bleumotion is niet een super auto, maar daarom word hij niet gemaakt. Dat geen enkele aziaat zo’n goed intereur heeft kan audi niets aan doen. Ook de materialen zijn degelijker en ga zo maar door.
@woutert:

Van die Blue Motion is het ook zeker niet erg. Vond hem zelfs nog een behoorlijke meevaller.

Het is alleen zo jammer dat de grotere en duurdere familieleden hetzelfde gevoel geven.

Ook R en RS modellen zijn eigenlijk über saai kwa beleving.
@RenesisHP: ben het een beetje met je eens, de vw r lijn iets leuker mag, maar het is nog geen straf om er in te rijden.

Ook merk je in iedere auto dat je in een bepaald merk zit, bij audi, mb etc, komt door de afwerking, interieur karakteristieken etc. dat is niet alleen in de VAG range maar overal.
@woutert:
“Dat geen enkele aziaat zo’n goed intereur heeft kan audi niets aan doen. Ook de materialen zijn degelijker en ga zo maar door”

Dat is iets in jouw beleving wat je niet als feit kan bestempelen en dus “persoonlijke voorkeur” noemt.
Persoonlijk vind ik dat 85% v/d VAG modellen ’n uiterst saai interieur hebben.
Maar ach dat is iets typisch duits wat je zelfs je duitse zwager niet wijs kan maken ;)
@speedlimit: het is algemeen bekent, dat het interieur van een vag product een stukje hoogwaardiger is van de gemiddelde aziaat, en daarbij is er niets saais aan, het is fris en ziet er gewoon goed uit, geen poespas etc.
@woutert:
Algemeen bekend of niet…het blijft ’n persoonlijke voorkeur wat nog steeds geen feit is.
Want waarom heeft vag geen vinger in de pap kwa verkopen in de vs…omdat ze niet van vag design houden.
Maar dat zegt niets over algemeen bekend blabla enz…het is puur hun persoonlijke voorkeur en nogmaals dat is geen feit.
@woutert:
“het is geen kritiek, daarbij is de kritiek volkomen onzin”

Weet je zelf nog wel wat je schrijft?
Ik kan uit jouw 2 delige zin niet opmaken of je ’t nou wel of geen kritiek vind.
Straks kan je nog naast jipp gaan zitten die inmiddels al aan aldiheimer lijdt ;)
@willie:

Schattig. Fanboy gezeik nog wel..
:lol: Fanboy van wat als ik vragen mag?
@RenesisHP: Hoe vond je de Polo BlueMotion rijden? Ik ben hem namelijk ook aan het overwegen, maar heb er nog niet ingereden. Lijkt me heel suf rijden als ik heel eerlijk ben, maar hij ziet er niet verkeerd uit en we moeten natuurlijk wel aan de centjes denken ;).

OT: Leuk dat die gast eigenlijk hetzelfde zegt als Wouter een paar maanden geleden; er mist in de Audi gewoon een knopje om de voorwielen ‘uit te schakelen’, dan had Audi zelfs mij overtuigd. (Tja ben niet zo’n fan van de einheit van Audi’s tegenwoordig).

Maar in deze prijsklasse kun je ook bij Mercedes langs toch? Dan zou ik zeker voor de E-coupé gaan…
@Pantoffeldier: hij rijdt een RX-8
Pantoffeldier
@RenesisHP,
waw , jij bent origineel. Een aldi -.-… Doe niet zo triest, ik wed dat jij morgenvroeg weer in je hyundai/toyota of een ander plakmerk wegrijdt, en dan richting de aldi gaat. Een auto als deze is bij lange na niet voor iedereen weggelegd ;)
@pantoffeldier

waarom zou je een RS5 nemen als je toch alleen maar gaat toeren en circuit onzin vind? Kun je beter een Audi A5 1.8 TSFI nemen lijkt me. Ik zou zelf ook de M3 nemen, met dit soort auto’s moet je gewoon kunnen spelen.
@Roy: op een circuit kun je spelen, maar nog leuker is het in rally’s en in de sneeuw, en daar moet je nou juist de rs5 voor hebben. lees de test van autoblog en de m3 is niets meer.
Da ga je 2 brute duitsers testen, je neemt ze zelf mee naar een circuit, maar je doet vervolgens geen lap time race tussen beide wagens.
De verliezer van de test is in dit geval de reporter zelf!
een GT-R rijdt deze moffen bakken snot voor de ogen. qua looks, die bee em wee 3 kan écht niet meer, wat een ongelooflijk lelijk hok is dat toch.
@willie:

Flikker op met je moffen. Tenzij je zelf uit bouwjaar kruik komt moet je daar niet over beginnen.
@RenesisHP: beetje op je pik(je) getrapt?
@willie:

Nope, die is onvindbaar. Trekt spontaan naar binnen na het lezen van dit soort humor.
@RenesisHP: LOL :)
@willie: dit gaat niet over Nissan.

Prima dat je je graag associeert met de GT-R omdat je toevallig zelf een afgeragde Micra rijdt, maar dan meteen maar BMW/Audi bashen? Triest zeg.
@BT52: heeft niks met bashen te maken. het is gewoon een feit dat dat deze audi en bmw niet eens in de schaduw kunnen staan van een GT-R.
Bmw graag.BEn zo audi moe.Vw met een ander jasje.pff
@mb man: welk vw model is dan het zelfde als een a5? hou je onzin voor je. Mercedes deelde ook de onderstellen met dodge en caddilac
M3 en RS5 zijn er rond de 112.000. Daar heb je geen nieuwe GT-R voor..
@Atenza: die zijn zonder opties 112.000 en 110.000 mille en de GT-R zit op 121.000 erg klein verschil op die prijzen maar niet in de capaciteiten… de GT-R is een echte sportwagen, maar ook een prima coupé… deze twee zijn vooral heel snelle coupé’s…

De nieuwe DBA R35 zal leuker en competenter zijn en ook nog mooier qua afwerking… en als die 2wd only mode idd waar is dan is het tamelijk uniek… kies maar of je 2wd of 4wd wil….
@w0o0dyDat zou ergens wel een ideale auto kunnen zijn. Daar kan ik niet omheen. RWD om te raggen, 4WD voor het slechte weer of vrouwtje. ;)
@w0o0dy: meeste dingen zitten er wel op hoor. Alleen beetje raar dat je bij de RS5 moet bijbetalen voor inklapbare spiegels en bandenspanningcontrolesysteem..
Volgens mij gaat het tussen de m3 en de s5.Dus kom niet met die nissan micra wil je.
BMW heeft als merk veel meer te bieden dan een opgeleukte VW als Audi. Elke aap kan een rondje sturen met een Audi 4wd, verklaart ook waarom zovele uberhippe kleuters in een witte audi zitten. Smakeloos
@frarissimo: Geweldig! ROFL! :D
Zonde dat het zo een wijvenbak is he die Skoda! Euh sorry Audi! Lekker achterwielaangedreven BMW’tje op de oprit: CHECK! Zo kunnen we deze discussie weer vlotjes afsluiten met het volgende: de RS5 is een smakeloos stuk schroot voor sullen die niet met een auto kunnen rijden (en ook voor vrouwen die met een D&G zonnenbril op hun neus wat willen lopen paraderen) en voor smakeloze kostuumdragende zakenmensen. Wil je puur rijplezier? Wil je een rauwe coupé met schitterende prestaties? Buy the M3.
A5 is een mooie bak en de RS5 is bruut…..maar iedere kenner weet dat er niks opweegt tegen de 25 jaar ervaring van de M divisie met kleine achterwiel aangedreven coupe’s, kortom de M3 is en blijft de daddy.
@BT52: hoe lang bestaat quattro gmbh? Net zo veel ervaring dus.
@BT52:
inderdaad! En iedereen vergelijkt nog steeds met de M3 die al weer wat jaartjes mee gaat. Laat staan als de nieuwe straks uit komt, ik verwacht dat die gewoon weer (zoals altijd) de Koning is in zijn klasse.
RenesisHP rijdt daadwerkelijk in een RX-8.
De mijne heeft 28 inch lichtmetaal…
Batavussss ;)
RS5 natuurlijk, en ja misschien een opgeleukte VW, maar dan toch 1 die bmw(johnies) het leven heel zuur heeft gemaakt.
Hoe kan trouwens een rasechte coupé, de M3, die al enkele decennia meegaat, ‘verliezen’ van de RS5, de coupé die een reeks aan papierformaten moest opvullen? Een auto die er nog niet zo heel gek lang is.
Maak eens een burnout met een RS5.
allebei gewoon. Elke dag wisselen lijkt me leefbaar
M3 is na 1000enden vergelijkingen dus nog steeds king.
Doe mij de GTS dan.
Of die heerlijke m3 sedan waar 5 volwassenen erin kunnen zitten.. Die met dct kost altijd nog 100. Erg jammer dat bmw de Z4 niet met de v8 heeft gemaakt voor op straat..
M3 natuurlijk, veel mooier geluid en ik zelf vind hem beter rijden als rs5. Hoewel die natuurlijk ook niet verkeerd is. Maar qua geluid valt die vies tegen. De v8 T lijkt wel een stofzuiger. En valt over de m3 niet te zeggen !!!
Alweer een test!! laat Audi nou eens met een echte uitdager komen want ze maken nog steeds geen kans tegen de oudere m3 . test na test, ja logisch overall winnaar maar dan winnen ze op zuiniger rijden.. maarja wil je een sportbak dan wil je toch niet bezuinigen.
zinloze test weer!!
@em3: hou je onzin toch voor je sukkel, de m3 wint helemaal niet, niet in de autoblog test, hier niet, je moet een rs5 hebben geen m3.
@Jipp:
Hou je onzin zelf maar voor je…noemt zichzelf advocaat en rijdt in ’n zielige a3 met s-line pakket waar nog geen hoceystick in past zodat ie niet samen met woutert kan spelen :)
@speedlimit: in mijn a3 past zelfs een keeperstas, en een advocaat verdient niet meteen veel geld, zeker niet als je net 30 bent, dan doe je het goed als je zo iets hebt.
@speedlimit: echt vent, rot gewoon op.
@woutert:
Haha wat ’n volwassen opmerking van ’n aldi rijder :)
Alweer een test!! laat Audi nou eens met een echte uitdager komen want ze maken nog steeds geen kans tegen de oudere m3 . test na test, ja logisch overall winnaar maar dan winnen ze op zuiniger rijden.. maarja wil je een sportbak dan wil je toch niet bezuinigen.
zinloze test weer!!
Elke journalist wil weer eens aantonen dat ze een Audi vs BMW test hebben. Eerst de vorige RS4 tegen de huidige M3. Dan de huidige S5 tegen de M3 en dan de RS5 tegen de M3. Beetje afgezaagd om al die test keer op keer terug te zien.
Iemand die dat soort auto koopt gaat niet vergelijken, want geen enkele eigenaar rijd op de limiet met z’n auto. Kopers van zulke prijsklasse gaan voor de looks voor in Knokke of PC Hoofdstraat een beetje te slenteren.
@Eric: ja misschien in jouw lokale biotoop. Maar er zijn ook nog andere biotopen. Deze worden gekenmerkt door de banden te vervangen als je de binnenkant aan de buitenkant ziet en de gemiddelde onderhoudsrekening liegt er ook niet om. Ja 250 is niet genoeg.
Dus begrenzer eraf en een klein beetje fine tuning. Gevolg speed is what ya need! Hell yeah. Vooral in Duitsland: heerlijk iedere dag weeer!
En als je echt lekker wilt racen i.v.p. cruisen dan gewoon een trackday: oh sweat freaking yeah!

Maar op termijn toch maar over op de vliegtuig sport want daar heb je nog echte vrijheid!
De RS5 heeft alles mee, de looks, power en veiligheid. Wat heb je aan een driftende wagen met rokende banden. Misschien wel eens leuk maar dan toch liever een gecontroleerde machine die zowel op het droge, regen als sneeuws uit de voeten kan en dan zie ik de M5 zo geen toeren uithalen zonder brokken te maken.
Als je 18 bent vind je de m3 waarschijnlijk beter. Lekker de hele dag drifen!!!! (doe je toch nooit) Als je al een tijdje je rijbewijs hebt en iets ouder bent ga je inzien waarom zo’n rs5 toch zoveel completer is.
Dan praat je alsof je een leasebak uitkiest.. tuurlijk, de RS5 is de beste allrounder (zoals VW’s en Audi’s dat altijd zijn) en zelf zou ik voor de RS5 gaan omdat ik de M3 gewoon echt niet mooi vind en de RS5 wel, maar ik ben heus niet de enige volwassene (ook al ben ik ‘maar’ 26) die af en toe wél speelt met een auto (zonder anderen er lastig mee te vallen)
Ik heb een M3 cabrio… een van mijn betere vrienden heeft een RS5… Ik ben BMW freak hij audi freak… Dit weekend met het topweer samen even gaan rijden.. (met de cabrio en het geluid van de V8 is dat gewoon genieten!!!!!) Het zijn beide superauto’s maar toch geeft de audifreak toe dat de BMW beter in elkaar zit… zetels zijn beter, stuur voelt beter aan en het geluid is zoveel mooier… maar ja, vooral zijn vrouw wil dat hij een audi koopt… zegt genoeg niet?
@SVL001: meestal vinden mensen het omgekeerde, de audi zetels, lees het hele interieur is beter, de looks zijn beter etc. de vrouw heeft tenminste wel verstand van auto’s blijkt maar weer.
Zowiezo de Audi RS5. De M3 kan hier echt niet tegen op.
En dan die fun-factor? Waarmee je met achterwiel aandrijving lekker door de bochten kan slingeren? Heeft iedereen hier een racebaan in de achtertuin en loop ik achter ofzo? De Audi ziet er ook 100x mooier, stoerder, bruter uit dan die saaie M3.

Ik vind het echt altijd maar zielig van de Mercedes en Bmw lovers dat ze zeggen dat Audi hetzelfde is als VW alleen in een ander jasje. Ik denk dat de Bmw en Mercedes lovers jaloers zijn, en dat ze met Audi te maken hebben met een echte ware concurrent die het op dit moment beter doet dan die 2 merken. Vandaar dat ze even altijd het volkswagen verhaaltje erbij moeten halen. Ik zou zeggen, stap in een Passat en in een Audi A4 en kijk maar of ze hetzlefde zijn;)
@wahid: ze rijden beide niet bijzonder en zo zien ze er beide ook uit. Goeie allrounders. Niets meer, niets minder. Net als een Avensis ofzo
Toch de m3 vrees ik. RS5 is mooier (elke A5 uiteindelijk wel) maar we weten nu allemaal wel dat achterwiel aandrijving veel meer fun is en dat al die leuke keuzen qua onderstel en gas response etc altijd net die ene instelling missen die precies goed is.

Bovendien ben ik dat gezeik een beetje zat dat auto fabrikanten constant op elkaars lip gaan zitten qua prestaties en prijzen. Audi was met de RS5 de laatste dus dikke faal! Maak ‘m dan echt beter en niet precies net zo snel en nagenoeg net zo duur alleen omdat het kan.

Eerlijk is eerlijk, BMW heeft het de laatste iDrive evolutie netjes van audio gekopieerd maar waarom ook niet, Audi kijkt al jaren eerst wat BMW doet en gaat dan zelfs een aan de slag.

Buiten dat, ga de opties die je wilt eens op de RS5 prikken, kan je beloven dat de M3 aanzienlijk goedkoper is. En als BMW rijder vind ik het moeilijk om te zeggen maar als ik dit soort centjes ging uitgeven keek ik echt serieus naar de C63 AMG. Mooier geluid, sneller en gewoon een puur beest. Al vind ik het interieur lang niet zo mooi als dat van Audi of BMW.
fun-factor :
– met je 500 pk in de file staan op de A4.
– die onnozelaar die met 100 voor je kruipt.
– die twee Scania’s wie elkaar moeten inhalen.
– Koos Spee’s 80 kilometer traject controle.
Moet ik daar voor een ton uitgeven?
@de sjonnies: Kerel, daarom ging die gast in het filmpje ook naar een circuit ;), op een track day heb je echt wel lol aan zo’n auto, en omdat ze onder normale omstandigheden heel relaxed rijden denk ik dat je er geen spijt van krijgt.
Logisch dat de m3 bijna altijd de vergelijking met de audi wint. We praten immers over een premium merk en een versierde volkswagen. Ik lees hier o.a. dat audi het zo goed doet. Verkoopcijfers september 2010: BMW 142.950 Audi 102.650.
@boss5: wereldwijd heeft audi nog wat in te halen op merc, maar dat heeft vooral met de amerikaanse markt te maken waar ze nog geen echte speler zijn, als je dan kijkt naar de europese markt doet audi het beter. de rest heeft Wahid al gezegt.
Iedere leipo kan driften met een M3, driften met een RS5 is echter een kunst. Je moet van goede huizen komen en een prof zijn wil je perfect met een RS5 driften. Dat maakt de RS5 dus een auto voor de echte professional!

Ik zag ooit een filmpje waarin iemand met een blauwe RS6 Avant aan het driften was, dat ziet er echt vet uit met zo’n grote slee! :D
@boss5

Ik denk dat jij moet leren lezen, in de vorige triotest tussen de Rs5, M3 en AMG won de Rs5 het van deze 2. Dus waarop basseer jij dat M3 altijd wint? Audi is toch echt de winnaar.

Altijd maar dat versierde volkswagen trucje. Audi doet het ook goed, ze zijn met een inhaalrace bezig op Bmw en Mercedes. Kijk naar de jaren 90, Bmw en Mercedes waren de absolute nummer 1 en 2, en Audi kon niet eens in de buurt komen. Maar nu in het heden is dat toch wel heel anders en gaat het allemaal nek aan nek. Ik las laatst hier op deze site dat Audi Mercedes al voorbij was, en dat het maar een kleine achterstand heeft op Bmw.
@wahid: blabla, wat maakt het uit wie er altijd een winnaar is? Welke idioot koopt er nou een auto omdat hij altijd een winnaar is of dat het merk altijd een winnaar is… Ik snap best dat als een auto een tevredenheidstroffee wint ofzo dat je dat zoiets sneller koopt, maar bij deze auto’s gaat het vooral om je voorkeur. Wil je iets waar je altijd leuk mee kan spelen, koop de M3. Wil je vooral veiligheid etc koop je de RS5.
@juanos:
onzekerheid, kleine penis, premature ejaculatie noem maar op.
@juanos: dat leuk spelen, kun je op een circuit leuk spelen, of in een rally of in de sneeuw, daarom dus de rs5, niets de m3 is leuker.
Overduidelijk de M3. Het geluid, design en status. Met een RS5 heb je dat niet. Lijkt net op een A5 met een sportpakketje.
@majinstar:
Status, kende ook zo’n gozert, directeur, 911 en nu ontslagen. 911 een ordinaire leasebak die ingeleverd moet worden.
wil maar zeggen geen status maar betalus, heb ik veel meer respect voor.
@majinstar: de rs5 heeft niet het design van een m3 nee, die is ten minste echt mooi. status, welke status, de bmw petjes status? check eerst je eigen merk voordat je audi afkraakt.
@majinstar: en met petjes bedoel ik dat volk dat een bmw rijd en deze betaald door een lening etc, met petjes achter het stuur etc.
@Jipp: Petjes zoals Arash geloof ik
@jimmy: die alleen maar kunnen schelden, bedoel je!
@Jipp: ach jij laat je ook weer van de goede kant zien en dan neerkijken op anderen…
@w0o0dy: dat hedde goed gezien w0o0dy, pff..
de eeuwenoude discussie is weer eens opgelaaid. voor mij is c63 amg de beste keus. maar ieder zijn merk.

alle drie de autos zijn super en niemand zou er nee tegen zeggen. maar als je zelf met je zak geld een auto moet uitkiezen maak je de keuze meer op merk affiniteit dan een rationele afweging. er zijn eenmaal mensen die van bmw houden, die kopen echt geen c63 omdat die motor zo lekker is. zo gaat het voor bijna iedereen.

als je een rationele keuz moet maken ga je voor de cts-v gewoon de beste prijs kwaliteit verhouding.
PantheraLeo205
En toch hè, het gekibbel ná zo’n vergelijkingstest is het leukst.
Filmpje van Autoweek is stukke eerlijker dan deze filmpje
edit: fijn, nu alleen nog leren schrijven
@woutert: audi wordt steeds beter ja, Bij audi beginnen ze steeds meer spleetogen te krijgen, ze kopieren alles bij audi. Tja wat moeten ze anders, ze moeten wel kopieren anders kunnen ze de nieuwste technologie van BMW niet bijhouden :D

Het zijn maar commerciale VWtjes die gericht is op 95% van loonslaven.
edit: toevoeging verwijderd, schelden doe je maar ergens anders, laatste waarschuwing
@Arash: slaat nergens op, ook bij bmw zie je dat ze kopieren, daar lijken ook alle modellen op elkaar, alle voorkanten zien er het zelfde uit, ook de achterkant ziet er het zelfde uit. dat heet een familie gezicht, en doet bijna ieder merk. Commerciele vw’tjes… wat is mini dan? beetje onzin, ze delen alleen de onderstellen en hergebruiken dingen, daarmee behaal je winst. Je moet comercieel zijn anders kan je niet overleven. En zo nieuw is de technologie van bmw niet, ze gaan net zo hard als iedereen, alleen kwamen ze veel later met xdrive etc.

Misschien toch eens verder kijken dan je BMW neus lang is.

Gezien je toevoeging van de redactie blijkt wel dat je perfect in het bmw straatje past, captain legt uit waarom.
BMW M3 is een autootje voor platte boeven. Ga in Rotterdam Centrum maar es een half uur op de stoeprand zitten kijken en je weet genoeg.
100 procent ga ik voor de Audi Rs5 !
100 procent ga ik met je mee haha

Audi Rs5 dus!
Inderdaad, RS5. Retestrak.
Ja ik als Bmw liefhebber zou liegen als ik zou zeggen dat ik voor de Bmw zou kiezen. Hoe moeilijk ik het ook vind, de Rs5 krijgt mijn voorkeur, met afstand als ik eerlijk ben.
The Audi RS5 Please!
M3 begint oud te worden? Valt toch best mee? Ik blijf de m3 een fantastische machine vinden… Ik zou misschien toch nipt voor de Audi kiezen… Gewoon is ook een mooie wagen en ja… ie heeft gewoon iets :)
Haha een presentator in een jogging pak. Rara welke auto gaat ‘em kiezen?
Dagelijks? De RS5… Als je lol wil hebben? Hoe dan ook de M3! En als ik mag kiezen? De M3! Achterwielaandrijving en een handbak geven zoveel plezier, daar kan zelfs een RS5 niet tegenop;)
Zie test op Autoweek…ik kan het niet posten (zal wel een ban op de concurrent zitten ofzo…;-))..maar daar vind een heel geslaagde combitest plaats. Ofwel, M3 rulezzzzzz!
zonder twijfel Audi RS5
99 % van alle kopers die dit soort auto’s kopen komen het circuit toch niet op dus wat is het nut?
Zelf zou het lastig zijn maar denk dat ik uiteindelijk toch voor de RS5 ga want hij is mooier(neemt niet weg dat ik de M3 ook prachtig vindt) staat net wat stoerder en hij is een stuk veiliger voor zowel dagje knallen als normaal rijden.En over het driften zoals ik al eerder zei 99% van alle kopers gaan niet het circuit op laat staan driften(kunnen ze toch niet want wees eens eerlijk welke mensen rijden zulke auto’s?)

@ Arash Ga alsjeblieft niet uit je nek l*llen ja BMW kopieert NOG harder dan Audi hun voor- binnen en achterkant . Kijk maar eens naar de binnenkant van een M3 of M5 of M6 ziet er gewoon niet uit(en dat is niet alleen mijn mening) terwijl het van buiten er juist veel belovend uit ziet maar goed ga maar lekker weer in je BMW Fanyboy gedachten zitten:)
Ik vind de RS5 zoveel malen mooier, dus ik sluit me bij de meerderheid aan.
Audi RS5 dus!
@megakiks:

Maar wel een paar Antillenvelgen eronder dan he ! Van die blinkers.
@megakiks:

Maar wel een paar Antillenvelgen eronder dan he ! Van die blinkers.
@Jipp: Oh, en ik maar denken dat de zogenaamde “petjes” van BMW naar Audi zijn overgestapt..

Audi RS5: Betere allrounder en een plaatje om naar te kijken (en dat heb ik niet vaak bij Audi’s)

BMW: Hogere funfactor en blijft toch eigenlijk de benchmark in zijn klasse.

Conclusie: Beide zijn geweldenaren en het ligt er maar net aan of je 4WD of RWD verkiest en of je Audi of BMW-gezind bent.

@Jipp & Arash Houd dat fanboy-geneuzel maar achterwege. Blijf gewoon realistisch.

Oja, @Arash: Houd het even netjes en ga niet de snotneus uithangen.
Wanneer ga jij beginnen met je rijbewijs trouwens? :lol:
@Benz..: ik weet niet of een bmw m3 wel een hogere funfactor heeft, denk is aan rallys etc….
On topic :

De M3 , is en blijft de maatstaaf in deze klasse.

@ Jipp , kheb al een hoop trieste figuren meegemaakt hier en steeds zeg ik dan tegen mezelf : niet reageren.

Maar helaas verlies ik weer van mezelf :

Doe die Audi bril eens af en kijk eens verder , patser wagen ? waarom , verklaar dat eens ?

BMW geen echte rijdersauto , dan ga eens voor de gein op een zondag naar de Nordschleife . Ik heb nog nooit zoveel e46 en e93 M3 bij elkaar gezien en deze worden zeker gebruikt ..

Een (R)S van Audi zie ik er bijna noooooooooit .

Nee Kenny , stop nu maar ..

PS : succes met je rijbewijs jongen ;)
@ken6pitter: ten eeerste hb ik me rijbewijs al 9 jaar, en vele duizenden km er op zitten, ten 2e heb ik vroeger altijd op de achterbank van een bmw gezeten, en ook in een m3 naast me vader, een e30 wel te verstaan.

Patser wagen, waarom, kijk eens naar het volk dat zo’n wagen aanschaft en er in rond rijdt, dan weet je genoeg.

Waar zeg ik dat de bmw geen echte rijdersauto is? je kunt er leuk mee rijden, todat het glad word en het gaat sneeuwen. Ga eens in de buurt van hockenheim kijken, daar rijden zat rs’en van audi, dat is onzin.

Daarbij is de m3 dus niet meer de maatstaf in de klasse, dat blijkt maar weer uit verschillende testen, kijk naar de autoblog test, op 1 front is de bmw beter, op het circuit, verder niet. Nog geen 5 % van alle m3’s zal in de 1e 5 jaar van zijn leven op een circuit komen, net als een rs5 of iets dergelijks.

Doe jij je bmw bril toch af jongen.
@Jipp:

Ik citeer jouw woorden:

11-10-2010 om 20:57
“trouwens word er duidelijk gezegt dat je harder durft te gaan met een rs5, vergeleken met een m3, dus wat nou echte rijdersauto, hou je onzin voor je en ga in dat prutsers mr2tje toeren”

En daar zeg je dus dat de m3 geen echte rijdersauto is door mijn uitspraak daarover onzin te noemen.

Als je zelf niet eens meer weet wat je geschreven hebt dan is ’n baan als advocaat niet geschikt voor je.
Ik zei ’t al eerder…je lijdt aan aldiheimer ;)
@speedlimit: vriend, jij weet niet eens wat een rijdersauto is met je toyota’s en fordje dus ach, ik lach me nog steeds dood om je bijdehandheid. Waarschijnlijk komt het voort uit een gevalletje jaloezie?
@Jipp:
Ten eerste ik ben geen vriend van je en zal dat ook nooit worden…ik ben gelukkig getrouwd met m’n vrouw ;)
En ten tweede…geef nou maar toe dat je gezegd hebt dat je de m3 geen echte rijdersauto vind.
Ik citeer jouw woorden expres zodat je zelf ook kunt zien wat voor onzin je schrijft.
@speedlimit: Jipp kraamt altijd al onzin uit. VAG is top, de rest is niks. Dat Fords bekend staan om hun dynamische rijeigenschappen vergeet ie natuurlijk meteen..
@Atenza:
Klopt dat ie vaak onzin uitkraamt.
En dat van fords dynamische rijeigenschappen klopt…het onderstel van ’n mondeo is vele malen beter da de duurdere a4…vag weg ermee ;)
@speedlimit: ja maar zijn vader zegt dat Audi beter is dus dan is dat ook zo gvd!! ;)
@Atenza: kleuter, doe gewoon normaal.
@Atenza:
Tsjonge wat ’n zielige advocaat…noemt je gewoon ’n kleuter.
Jipp wordt nou wakker uit je vag droom
@speedlimit: zo gaat ie ook altijd in de verdediging in de rechtbank natuurlijk ;)
@Atenza:
Alles wat jipp zegt kan en zal in de aldi gebruikt worden…met of zonder mmi ;)
@speedlimit: zeker het huidige model vind ik geen echte rijdersauto meer nee, dat geef ik bij deze toe idd. je beste vriend zal ik idd niet worden, komt door intresse’s etc.
@ken6pitter: en mijn vader ging laatst zoeken naar een oude leuke e30 voor erbij, hij kwam alleen maar bij petjes terecht, een goede vinden is bijna onmogelijk. hij heeft op het moment een s6 overigens.
@ Jipp

Strikeeeeee , en hoe is het daar boven op die kast ?

E30 voor erbij terwijl je een S6 hebt ? lekker geloofwaardig jonge , als je je rijbewijs al zo lang hebt en dus VOLWASSEN bent , zou ik eens reactie’s met een korrel zout nemen .

Nog veel plezier als bijrijder van de S6 ;)
@ken6pitter: sommige mensen zoals mijn vader willen een auto waar ze ooit in begonnen zijn, en aangezien die dingen uit de jaren 80 komen is het best leuk om een oud ding erbij te hebben.

Ik zit bijna nooit als bijrijder in de s6, als ik er in zit rij ik, ik heb een a3 s-line.
@ken6pitter: weet je overigens wel welk model een e30 is, dat is de laatste mooie bmw die ze maakte, op de z3 en z4 na.
@kenpitter
Doe echt die lelijke Bmw bril is van je af. Bmw heeft 10 testen gedaan tegen de RS5, en de RS5 won gewoon op alle fronten behalve op het circuit was het zo leuk met de M3. Heb jij een circuit in je achtertuin ofzo? Ik weet nog heel goed toen het vorig jaar zo flink had gesneeuwt haha, alle Bmw`s konden net eens een helling van 1% omhoog komen, de ANWB moest ze te hulp schieten.
En de M3 is allang niet meer de maatsaf, ben je maar een week uit de grot van je gekomen ofzo?
@ Jipp ,

Ken ik zeker ja, heb zelf voor een e30 325 gekeken ..

En deze zijn inderdaad merendeel in bezit van aso’s en als je een mooi exemplaar hebt gevonden moet je er zeker 8000 euro voor neer telle ( althans hoe ik hem wil ).

Daardoor is mijn keuze een BMW e46 325 Ci geworden in mijn ogen een der laatste stijlvolle BMW ’s ( en ja ik ben een BMW fan )

Maar ik blijf erbij dat de BMW de betere rijdersauto’s , althans het is net wat je zelf wilt … een discussie over smaak en voorkeur is en blijft het .

Maar bij mij kom je over alsof je niets maar dan ook niets anders kan waarderen dan een Audi en dan ben je geen echte liefhebber maar een fanboy en daar lopen er hier al meer als genoeg van rond ..

PS : S-line is opzich nice , welk blok dan ?
@ken6pitter: Ik vond het vroeger heel jammer dat hij die 3 serie coupe weg had gedaan, hij had een oranje maar we gingen toen steeds vaker op wintersport en dan is een audi gewoon beter, klaar basta dat is gewoon zo!

Een vriend van me heeft nogal goed geboert, en had een z4 en heeft nu al de nieuwe, het is leuk als we gaan toeren, gewoon een leuke auto, alleen ik kom dan wel als een fanboy over, maar vaak is het gewoon uit frustratie van de meeste audi en aziatische fanboy’s zoals csl en atenza die alles van vag bekritiseren. Want het is allemaal slecht, alleen maar problemen mee etc, vervolgens halen ze de testen erbij om het te onderbouwen, maar als je zelf nooit ergens problemen hebt gehad, ook al rij je al je hele leven Vag net als een hoop om je heen is het onzin.

Ik rij nu een witte a3, 2.0 tdi 170 pk en dat wil wel heeft even veel fun dan een vergelijkbare bmw, mede door het verlaagde onderstel ed. Ik had voorheen een 1,9 maar die had brandschade door de auto waar hij naast stond en die in de fik is gevlogen. Resultaat mijn auto total los. Dus dan maar een nieuwe waar we meteen gek mee deden, leuk wit! Er zal vast nog een tijd komen dat ik een audi rij, maar nog een leuke z4 in de garage heb staan, maar nu nog niet.
@Jipp: domme geit, ik heb helemaal niets tegen Europese auto’s. BMW’s en Audi’s stonden jarenlang bovenaan mijn favolijstje. Omdat ik pro-Jap (omdat ze zwaar ondergewaardeerd worden) ben ben ik nog niet anti-Europees
@ mezelf

Typen is en blijft moeilijk als je je verhaal snel kwijt wil hahaha :P
@cccobra & @ kenpitter

Ik geef cccobra volkomen gelijk, ik heb ook menig veel testen gezien tussen deze twee duitsters. In elke test was de Audi gewoon stukken beter, tja alleen de zogenaamde funfactor van Bmw was beter. Het is maar wat je een funfactor noemt, lekker in de sneeuw 0,001 cm vooruit komen haha ja dat is een funfactor voor iedereen die er voorbij rijdt in een Audi.
@ CCCcobra ,

Doe eens rustig jonge ..

Ik kom vaak op het circuit ja en daardoor wil en moet ik RWD .. dat is een must voor mij..

Ik weet niet welke grot jij woont , maar blijkbaar heerst daar de Audi God hahahah :P

Nogmaals : doe eens rustig kiddo
@ Cilinder ,

is inderdaad net wat je zelf als funfactor ziet ..

Ik lach ondersturende Audi’s uit op het circuit..

Fun is net wat jan met de pet of wie dan ook er zelf van maakt…

Gr aan de haters
hoi fanatiekelingen ..

is het wel eens in jullie botte kop doorgedrongen dat de “beste” auto niet bestaat ..
en dat dat “winnen” regelrechte prietpraat is ..

nope .. dat dacht ik al ..
kunnen we meteen beide merken als petjesmobiel aanmerken ..
@lincoln:
Ik zeg…amen!!!
Uitspraak v/d dag dat je daar niet eerder mee kwam haha lol ;)
– mijn pa heeft geen circuit in de tuin
– in de sneeuw kom ik niet vooruit
– aan de zogenaamde funfactor heb ik niks

Dus het wordt dik en dik de RS5!! Ik heb liever met vol plankgas de bochten in rijden, dan zonder vol gas en dan nog steeds zo dom als een slee glijden.

Waarom denken de meeste nog steeds dat de M3 beter is ?? Hebben ze een RS5 en een M3 vergeleken dan? Of hebben ze er zelf in gereden?
Maar alle testen tussen de RS5 en de M3 wijzen er toch op dat de RS5 beter is. Dus kom niet praten dat de M3 beter is, de M3 is verslagen, en de Bmw rijders kunnen er niet tegen, want het is toch maar een volkswagen in een ander jasje toch?
Tevens als je een auto koopt puur voor zo’n heuvel op te kunnen komen .. dan gebruik je hem als een voorwerp en niet iets wat je passie is …

Succes met jullie opgedirkte VW’s

Sorry Jip , maar dit zijn dus die figuren waardoor ik ff tjaaaa :O
@ken6pitter:
Dan wel verslagen door een opgedrikte volkswagen;) wat jammer nou
@cilinder:

Yep en als de o zo geweldige quattro techniek je in de steek laat dan laat je je gewoon toch slepen door een…Toyota…wat jammer nou :(

http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/26/x-ongeschikt-audi-s8-kan-geen-terreinrijden
@speedlimit: en nog wel de lelijkste toyota die er is, had liever een def ervoor gezet.
@Jipp:
Da’s jouw mening…velen zullen ’t oneens met je zijn.
Feit blijft wel dat de quattro techniek hier geen nuttig effect heeft.
@speedlimit: het is ook maar te bedenken waar je awd voor gebruikt, niet iedereen is slim die een s8 rijd. overigens snap ik niet echt waar je het over hebt bij je vorige reactie?
@Jipp:
Lees je eigen reactie van “12-10-2010 om 17:12”
En dan mijn reactie daaronder…lezen sukkel zoals je zelf al eerder in dit topic tegen Piston zei.
@Jipp:

Heb trouwens nog ’n reactie geplaatst “12-10-2010 om 21:11” nav jouw reactie.
Dus advocaatje…alles wat je zegt,kan en zal tegen je gebruikt worden :)
@wahid
Kijk jij snapt het eindelijk.
@ Wahid ,

heb jij dan in een M3 gereden ? stomme …. puntjes mag zelf invulle ;)

Maar inderdaad wat Lincoln zegt , de beste auto bestaat niet maar wel de gene wat voor jou het beste is .

Basta finito met deze onzin ..
@Jipp: Jipp.. wat ben je sip?

Ik heb het over een fabrieks-BMW M3 welke in mijn ogen een hogere funfactor heeft dan een RS5. Ja, ik heb beiden gereden en ook ik kan niet anders oordelen dan dat de RS5 idd de betere allrounder is (ik weet niet wat je probleem is) maar echt niet heel veel beter dan de M3 welke beschikt over een grandioos weggedrag. Ook vind ik de M3 beter remmen. (Zelfs iets beter nog dan de power-Benz C-klasse van AMG).
En ja, het ligt er maar net aan wat je merk is. Van de Grote Drie is dat van mij Mercedes. Qua comfort zou ik m’n S-klasse nooit uitkomen mocht mij een 7-serie worden aangeboden, echt hoor..

Dat je het overigens ineens over het rally rijden gaat hebben is gewoon lachwekkend en nauwelijks serieus te nemen.
Rijden dit soort auto’s (fabriek-af ja) rally’s?

Haal je rijbewijs nou en oordeel dan.. ;)
(Oh wacht, die “had” je al natuurlijk)
@Benz..: als je dan een 7 serie word aangeboden, maak dan ook een proefrit in een a8, dat interieur is iets mooier! Even conclusies trekken uit je tekstje. De rs5 is een betere alrounder, maar niet veel beter dan de m3 die grandioos is op het gebied van weggedrag, dus de rs5 is gewoon net iets meer grandioos op dat gebied. Remmen, tsja die zijn wel nodig idd!

Ik had het over rally rijden vanwege de funfactor, ik ben van mening dat dat leuker en uitdagender is dan op een circuit je rondjes rijden. Niet zo heel lang geleden reden zelfs porsche’s in rally’s dus waarom niet? afgelopen zomer zat ik plotseling in een rally en daar rijden zat dure auto’s rond, en denk dat de rs5 daar best tussen kan passen, hij heeft awd, goede wegligging en is snel, alles wat je nodig hebt voor een rally! Een bmw m3 komt ook niet vaak uit in circuitraces. niet eens in de dtm.

En ja me rijbewijs heb ik al 9 jaar he.
@Jipp: Jongen, denk jij nu werkelijk dat de fabrieks-M3’s of RS5’jes hetzelfde onderstel, remmen etc. etc. hebben als de M’s en RS’jes die in een rally mee zouden rijden? Hell no, ik ben niet gek hoor.

De RS5 is idd de beter auto (als je alle aspecten en verder zaken op een rijtje zet)
Ik heb ze beiden gereden, vond het beide supersedans met veel potentieel, zowel in dagelijks gebruik als voor een ronde op het circuit (ja, voor een euroton verwacht ik ook niet anders) ;)
De nieuwe A8 beschikt idd over een mooi afgewerkt, luxe interieur. Ik ben vooral realistisch en van buiten zie ik dan een uitvergrote A4 welke net wat mooier is afgewerkt. Nu zal je dat zeker niet van me aannemen maar ik vind het serieus jammer. De nieuwe A8 is bijna een klasse beter dan de nieuwe S-klasse (welke van de 3 echt m’n voorkeur heeft) en de Siebener van BMW en dan geven ze hem een buitenkant welke nog meer het eenheidsworst-imago van Audi aandikt. Tja, dat is mijn mening. Ik ben realistisch en zo zie ik het. Daarom is het ook zo dat we allemaal wat anders mogen denken over een bepaald onderwerp.

LEVE DE DEMOCRATIE!! :D
“En ja me rijbewijs heb ik al 9 jaar he.”

Wees er zuinig op, ben ik ook. Vandaar ook m’n ( ;) )
;)
@Benz..: dr zijn altijd gekke die het doen he benz! bij de amateurs reed ook een bijna standaard golfje 3 mee!

En Heb je de a8 al in het echt gezien, ik denk dat je dan pas moet oordelen, je ziet direct dat het geen a4 is, en eerlijk is eerlijk, ik vind het een plaatje! de 7 is vooral aan de voorkant te lomp vorm gegeven! ik was 2 weekenden geleden bij de Audi dealer, ik sprak er een kennis die een a6 wilde, juist een a6 vanwege het design van de bmw 5!

Ik geloof best dat je het jammer vind dat je het jammer vind dat hij op een a4 lijkt, maar toch zeg ik, ga er is naar kijken, en dan zie je toch dat hij wel het familie gezicht heeft, maar toch wel iets heeft!

En mijn rijbewijs is heilig, dus daar let ik wel op, zelfs als ik te hard rij!
@Jipp: wow die ene man die bepaald dus de mening van anderen? Bijzonder! En een A8 heeft dezelfde hangende lijn als de A4 en de 2011 A6. Gewoon een feit hoor ;) Dat je bij een A8 direct ziet dat het geen A4 is is logisch want de A8 is een flinke slag groter..
@Atenza: de a6 ziet er anders beter uit dan de meeste concurrenten, en ja ik heb het over de 2011, wat nou hangende lijn? ga aub niet jezelf overal mee bemoeien alsof je de autogod zelf bent.
@Jipp: lieverd, die hangende lijn is gewoon zichtbaar op de spy shots. Of wou je zeggen dat de lijn omhoog loopt.. :roll:

http://spyshots.nl/userfiles/image/artikel/600/5_101011114938.JPG

Zelfde als bij de A4 en A8
@Atenza: vent, ik heb een vriendin en ben alles behalve homo! zo lelijk is de hangende lijn niet, eerder sportief! Ik had exact de zelfde spyshots gezien, op internet gaan ook al mooie realistische impressies rond.

http://www.groenlicht.be/2010/09/04/impressie-nieuwe-audi-a6/

nogmaals zo lelijk is die hangende lijn niet.
@Jipp: ik had het nu juist niet over mooi of lelijk. Puur alleen dat ie een hangende lijn heeft en dat ging je ontkennen. Nou dan heb je echt een bril nodig hoor, babe
@Jipp:
Heb ‘m vandaag in ’t echt gezien in pijnacker…en werkelijk ’n saai uiterlijk…past gewoon niet in de S/7/LS klasse.
Enige mooie audi is de A5.
Nutteloze discussie trouwens weer:
– sportiever en speelser: M3
– veiliger en ook leuk: RS5
.
Ieder z’n ding toch? Hecht je meer waarde aan hechten aan lekker los gaan op de weg/circuit dan ga je dus voor de M3, wil je voor allerdaags gewoon een snelle auto die goed op de weg ligt dan ga je voor de RS5. Of in mijn geval als je de M3 gewoon echt niet mooi vind dan ga je voor de RS5 omdat je de looks prachtig vind ;)
@Atenza: als je een goede conclusie trekt ook na de autblog test kun je stellen:

De rs5 is de beste alrounder, je kunt er net een streepje harder mee gaan met mooie looks en een prachtig interieur.

De m3 is de auto die wint op het circuit, ook het interieur is iets minder vergeleken met de rs5.
@Jipp: schat, lees nog eens mijn post.. ik zeg feitelijk gewoon hetzelfde..
Met de bimmer ga je tenmiste nog (net) door het leven als Johnny.
@Jipp: Of ik de nieuwe A8 al gezien heb? Ja, en het interieur is van een ongekend goede klasse (ja, zelfs misschien nog mooier dan de nieuwe S)

De buitenkant kan ik kort over zijn: Uitvergrote A4, saai design (voorkant daargelaten, die is gewoonweg prachtig)

De V8 diesel is overigens magistraal vanwege het monsterlijk hoge koppel (800Nm!)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).