Meer plaatjes van de SSC Ultimate Aero II

Auteur: , 65 Reacties

We hadden al wat plaatjes van de schrik van de Fransen, maar nu hebben we er nog wat meer.

De SSC Ultimate Aero II gaat ongetwijfeld het door de Bugatti Veyron Supersport gevestigde snelheidsrecord verbreken, maar de afwerking van deze Amerikaan zal ongetwijfeld niet op eenzelfde niveau uitkomen. Dat maakt ook niet uit, je koopt deze auto straks omdat je de aller- allersnelste wil zijn. Laten we eerlijk zijn: dat je boodschappen kan doen met een Veyron is leuk, maar wie doet dat in godsnaam, daar heb je toch personeel voor?

De Ultimate Aero II lijkt in technisch opzicht op de Ultimate Aero maar is onder meer voorzien van carbonfiber wielen uit één stuk en een active air brake.

Bron: Top Gear.65 reacties

Jakkes, wat een hoop fratsen en frutsels.
Indrukwekkend gestyled, die Amerikanen leren wel hoe je een auto er Europees (lees: mooi) uit kan laten zien.
@Jochempie: Ontworpen door Jason Castriota, een talentvolle automotive designer, die officieel Amerikaan is maar ook Italiaans bloed heeft. Dus dat verklaart de boel. ;)

Off topic: Zo te zien ben jij een automotive designer in wording of heb ik het mis?
@BaySideBlueBoy: Dat is het plan, ja! Ben momenteel aan het afstuderen bij Ceemo Design, waar ik de carrosserie ontwerp voor de Silvermine 11P, een Nederlandse sportwagen die sinds 2000 in een schuur wordt gebouwd en nog niet naar buiten is gereden :D
@Jochempie: Is je avatar ook je teaser van je project? :D
@BaySideBlueBoy: Een beetje wel ja, het productvoorstel komt er nog iets anders uit te zien, koplampen zaten te laag.
@Jochempie: Ik mis overigens een opa genaamd Carroll Shelby die nonchalant tegen de auto aanleunt. ;)
@BaySideBlueBoy: Waarom zou Carroll Shelby dat doen? Hij heeft helemaal niets van doen met deze auto bouwers die toevallig ook Shelby in hun naam hebben.
@Casper

Ongetwijfeld? Heb je meer insider informatie, of weer een inhoudloze geblaat.
@Relief: die hele auto wordt praktisch gebouwd om de Veyron Supersports te verslaan, maar dat wist je als doorgewinterde autofan vast al.
@Relief: hallo bloggertje, Caspar heeft natuurlijk gelijk als hij dat schrijft; gebaseerd op de eerdere ‘amazing defeat’ van de Veyron ! Dus ONGETWIJFELD dat deze weer harder gaat. Je meet toch je prestaties af aan het ultieme ? Nou dan !

OT: hopelijk is het interieur dan wat mooier dan de vorige kale-ketsbak ! Op dat gebied is de Veyron in zijn segment nog steeds de top.
Haha, dit ding heeft zelfs 2 kleine “vleugeltjes” aan de achterkant. Alsof ie zo op kan stijgen :) Is er al iets bekend over de peekaas?
@Bumer: volgens de geruchten een 6.8 liter V8 met 1350 pk.
Veel mooier dan de Veyron!!
Hij lijkt wel heel erg veel op de Ferrari P4/5 Glickenhaus..

http://www.google.nl/images?hl=nl&biw=1920&bih=965&q=ferrari%20p4/5&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
@henk: dat is niet zo vreemd, want beide auto’s zijn door dezelfde persoon ontworpen. Namelijk Jason Castriota.
@henk: aerodynamisch gezien is de P4/5 erg goed en dat weten ze bij SSC ook. Zal ook wel een rol hebben gespeeld om een maximum aan snelheid te genereren.
Dus dit is al de echte versie? Geen concept? Indrukwekkend…
@Citrofiel: dit zijn renders denk ik, of heftig bewerkte “echte” foto’s, maar er zouden midden 2011 rijdende proto’s moeten zijn en is al een conceptcar als we het videootje uit onderstaand artikel (ook gelinkt in bovenstaande tekst) mogen geloven.

http://www.autoblog.nl/archive/2010/09/07/ssc-ultimate-aero-ii-wil-440-kmu-aantikken
@CasperH: Oke, dus ik hoef nog niet te juichen.
@Citrofiel: mag wel, moet niet ;)
@Citrofiel: het zijn overigens wel échte foto’s ontdek ik net, zie bronvermelding in artikel.
Enzo from the front, citroen GT from the back.
Nomen est omen… “ultimate”.

* fap fap flats *
Ik weet niet of het wat is, maar WAUW wat ziet dat ding er geweldig uit.
Ik vind hem er zeer gelikt uitzien, heeft met dat glas zo misschien iets van de Maserati Birdcage Concept. Ik vond het jammer dat daar toen weinig mee gedaan is. Ik denk dat hij met koplampen van de 458 nog mooier is, maar dat kan natuurlijk niet. Sowieso vooruitgang voor SSC.
Je kan toch niet ontkennen dat dit een ontzettend gruwelijk ontwerp is! Ik vind hem zeker geslaagd!
GAAF! Purposedesigned, een echte hypercar met katachtige ranke lijnen en flink wat agressie. Topdesign, voor een hypercar.
Erg mooi design hoor!
Zeker van de zijkant gezien erg agressief gelijnd. De achterkant is alleen wel een beetje té, dus ik denk dat ik hem toch maar niet koop.
Lijkt wel rechtstreeks uit “Battlestar Galactica” te komen.
Ziet er wel indrukwekkend uit 8)
@940 Het gaat om dezelfde designer: Jason Castriota
@X-man: Jason werkt toch bij Saab?
@Bumer: hij heeft een eigen ontwerpbureau en wordt door saab ingehuurd voor zijn input
@X-man
Deze man is een held, zoveel glas op een auto is mooi, dat ziet er zeer elegant uit.
Ik snap echt niet waar iedereen zo Lyrisch over is. Dit ziet er gewoon als de zoveelste supercar uit. Niks bijzonders :)
@Relief:
Behalve dat dit een van de snelste auto’s word…. moet ook zeggen dat het design niet stunning is. Ik heb zo wie zo al niet veel met supercars.
Liever 1 Veyron dan alle Aero’s…Zelfs als is die sneller, hij blijft voot mij een inferieure wagen in vergelijking met de Veyron (men afbeelding verraadt mijn ‘fanboy’-wezen wel :p)
@xilver:
Een beetje fanboy heeft dan ook een Bugatti ;)
@Laue: Dan heeft Bugatti wel héél weinig fanboys :D. Natuurlijk hoop ik altijd om onderdeel uit te maken van dit zeer selecte publiek. Dromen kunnen mooi zijn, 1200pk mooi om precies te zijn :D.
Deed me één seconde denken aan een Zonda R. Later toch weer niet.. Maar toch een beetje
Wow, prachtig. Had nooit gedacht dat over een SSC te kunnen zeggen. Maar ik heb daarentegen zelfs een keer een Mansory mooi gevonden. Anything is possible..
@KippieKnaus: Dan wil ik je dat ook wel eens horen zeggen over alle ASMA-creaties :D
@xilver: Die zijn inderdaad behoorlijk lelijk.
De Mansory waar ik het over had was deze: http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/04/foto-topic-mansory-veyron-linea-vincero
@KippieKnaus: Idd, die vind ik ook nog wel behoorlijk geslaagd. Het is immers min of meer discreet en het carbon doet mij denken aan de nieuwe SS.
@KippieKnaus: keep in mind, ik prefereer liever een standaard Veyron dan dat :D
@xilver: De mooiste Veyron vind ik de Blue Centenaire. Zo zou ik een Supersport vormgeven. Mat blauw en glanzend blauw en dan een beige interieur met aluminium afwerking.. Dromen..
alleen nu vraag ik mij af hoeveel downforce ze nodig gaan hebben om dit gevaarte nog een beetje op de weg te houden bij 430+
Aan de voorkant en de uitlaten moeten ze nog wat doen, maar verder ziet dit er erg goed uit!
Dit gaat hard! active air brake? Een beetje sportauto van 10 jaar geleden had al een actieve spoiler.
Jammer dat je tot pakweg 200 km/u niets hebt aan de surplus aan vermogen op straatbanden.
Mooie auto, op die aambei na dan. Ik geloof niets van de claims van SSC. Een mooi ontwerp uit de hoge hoed toveren is een ding, het in de windtunnel ook zo houden is een tweede. In ieder geval een stuk sexier dan de oubollige Veyron.
In het Engelstalige TOP GEAR magazine die eind Augustus uitkwam en die ik(gelezen) heb. Gaat het inderdaad om een 6.8 liter V8 met 1350 pk. De wagen weegt +/- 1200 kg en de carbonwielen wegen slechts 6.8 kg per stuk!!! In het uitgebreid intervieuw vertelde een medewerker van SSC dat de wagen 440-445km/h za
In het Engelstalige TOP GEAR magazine die eind Augustus uitkwam en die ik (gelezen) heb. Gaat het inderdaad om een 6.8 liter V8 met 1350 pk. De wagen weegt +/- 1200 kg en de carbonwielen wegen slechts 6.8 kg per stuk!!! In het uitgebreid intervieuw vertelde een medewerker van SSC dat de wagen 440-445km/h zal halen. Ook wil ik er nog bij vertellen dat de wagen tot 9000tr/min aankan. Dus… dit word een ware KILLER!
@Buyck: eerst zien dan geloven. zal vast wel erg snel gaan.
Doet me een beetje denken aan een maserati birdcage/ruimteschip..
Ik vind ‘m te gek! Ga maar na, als ‘ie rood was met een “Cavallino Rampante” op de neus vonden jullie ‘m allemaal mooi….toch? Wel jammer dat er een soort Koenigs-ei logo opgeplakt is ;)
En waar zit de airco, kofferbak en de electrisch verstelbare stoelen? Oh.. right.. niet boeiend dus.
Mooi ding. Jammer van de rare gebogen flappen.

Auto doet mij erg denken aan de enzo. Zal wel geen toeval zijn.

Deze auto heeft een lange neus. Iets wat de auto gestroomlijnd en slank maakt. En de voorruit ligt lekker diep tussen de voorwielen.

Zo een diepe voorruit komt denk ik ook nog in de komende gerestylde mclaren. (http://wheels.blogs.nytimes.com/2010/09/24/mclaren-calls-new-model-a-building-block-for-new-look/)
vet! maar die uitlaat snap ik niet, ziet er niet uit, en wat bij drempels? dat schaaft toch bij elke hobbel!
@sarcast: niet voor drempels gemaakt
Mooi design! Had niet verwacht dat ik dit van een SSC Ultimate Aero zou zeggen. Maar het is wel erg gewaagd, modern en toch volgt de vorm ook zijn functie lijkt mij. De voorkant vindt ik wat inspiratieloos en lijkt me puur functioneel, maar hoe verder je naar achter gaat des te meer lijkt hij op een Citroën GT achtig design. Wat ik ook een mooi design vindt.
mooi,
is volgens mij deels gebaseert op de lamborgini gallardo, en ik heb het niet zo op gestolen design.
@duckje: als je het zo bekijkt is alles gestolen design
Kijk, zo hoort een droomauto eruit te zien. Niet zoals een Bugatti die er niet uitziet.
Dat de Bugatti de betere auto is weten we allemaal. Het zwakke punt van de Bugatti is echter dat hij eerst ontworpen en daarna aerodynamisch gemaakt is. De neus is daardoor veel te stomp voor een hoge topsnelheid. Maar goed hoe hard dit ding ook kan, de Bugatti is het non plus ultra.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).