Oranjespeler Demy de Zeeuw is officieel wegmisbruiker

Auteur: , 82 Reacties

Wegmisbruikers aflevering 9834: klassenjustitie. Koos Spee legt uit hoe en waarom.

Nieuwe auto’s gaan allemaal zo hard, de wegen zijn glad en de maximum toegestane snelheid is gewoon laag. Daarom wordt er gecontroleerd, ook of misschien wel juist na voetbalwedstrijden. Dat Demy de Zeeuw, speler bij het Nederlands Elftal, baalt van het magere resultaat en snel naar huis wil maakt dan helemaal niets uit. Of toch wel?

Ik ben absoluut niet van mening dat Demy hier in de boeien geslagen had moeten worden. De kink zit hem in de presentatie en het optreden van Wegmisbruikers, welke nu toch wel heel mild genoemd mag worden. Geen ‘sensatie‘ waarbij ze ieder grammetje overtreding mee wegen, maar een nette trajectmeting waarbij de bestuurder nog net zijn rijbewijs kan behouden. Gezien de ernst van de situatie een prima beslissing, het was immers rustig en niemand was direct in gevaar. Toch jammer dat we dit soort beslissingen verder zo weinig terug zien.

Anyway, weten we ook weer dat De Zeeuw een matzwarte Mercedes E500 Coupé rijdt. Leuk voor in het archief. De Oranjespelers houden van hun Benz’jes (en Ajax ook).82 reacties

the-budel-guy
leuke wagen ken die gast alleen niet ben ook niet zo van het voetbal
@the-budel-guy:

Dan lig je echt onder een steen. Of je bent een vrouw…
the-budel-guy
@Sneep: nee lig inderdaad onder een steen :P
@Sneep: Mwoah, dat je als non-voetbalvolger De Zeeuw niet kent vind ik niet zo raar…

als je nog nooit van b.v. Bergkamp hebt gehoord dan moet je je schamen, maar ok. Maar fuk de zeeuw :P
@bozewolf:
dat jij em kan herkennen ..
ik zie alleen maar een blur op een zwarte jas ..

typische kop iig ..
@lincoln: Ik herkende de stem.
Hulde voor agenten die de situatie inschatten in plaats van domweg iedereen op de bon slingeren.
Of misschien omdat Ajax door Mercedes wordt gesponsord?
Dat is een Mercedes van de club! ;)
haha zuur. Ze broertje reed er laatst ook in hier in apeldoorn
Jeetje, krijgt onze ‘favoriete’ tuinkabouter spierverslappers?
@de sjonnies: Nee, dat is wesley Sneijder.
Blijkbaar vindt wegmisbruikers het leuk om met name nadruk te geven op het feit dat hij een wedstrijd verloren heeft. Wat boeit het nou? die gasten rijden ook door als ze ergens anders naartoe moeten, ook als het niet met voetbal te maken heeft

en dan nog aan het eind: dankjewel …. Alsjeblieft xD
@Ary: inderdaad ! Als je aangeeft dat je kind aan de drugs is, je vrouw aangetroffen is met een andere man in bed en het faillissement voor je BV aangevraagd is….dan zegt Piet Pet: “ja mijnheerTJE, maar dat is nog geen reden om zo hard te rijden”….eikels ofwel klassenjustitie. Maar ik gun het iedereen wel hoor, dat ze normaal behandeld worden, liever nog, dat niemand voor dit soort vergrijpen een boete krijgt…
Boete zal ook wel gesponsord worden door Mercedes.
Ik begrijp deze zin niet helemaal:
“Toch jammer dat we dit soort beslissingen verder zo weinig terug zien.”
Als er een objectieve meting is gedaan, met bijbehorende boete, hebben we het niet over een beslissing maar een constatering. Ze hadden hoogstens een kortere meting kunnen doen waarbij het gemiddelde waarschijnlijk hoger was uitgekomen, maar je weet van tevoren niet of iemand later langzamer gaat rijden.
Of ze doen vier metingen om een gemiddelde snelheid te krijgen die limitoverschrijdend is. Dat is een beetje wat bedoeld werd door auteur.
@Zephyr:
Er vanuit gaande dat nog 3 metingen tot een hoger resultaat hadden geleid. Sowieso een aanname zonder fundament, maar de overtreder reed aan het einde van de gedane meting ook nog eens langzamer. Kortom, de zin slaat nog steeds als een tang op een varken.
gedwongenleaser
Beetje raar artikel dit. Enerzijds wordt gezegd dat wegmisbruikers niet hard genoeg optreedt maar tegelijkertijd wordt gezegd dat de (softe)beslissing die hier genomen wordt terecht is en dat we dat vaker zouden moeten zien. que??

Ik zag geregeld de 180km aangetikt worden, vind ik toch vrij hard voor een weg waar je maar 100km mag, ze hadden onze Demy dus wel wat stelliger mogen vertellen dat hij fout zit.
@gedwongenleaser: voor jou is het misschien te hard…een Opel Manta 1.6 rijdt ook wat minder goed…Omdat de overheid vindt zat 100km/h hard genoeg is, vind JIJ dat een reden om te zeggen dat 180km/h veel te hard is ???? Ga jij soms ook spontaan huilen als je met een ‘stille tocht’ meeloopt ofzo ? hahaha
Wel fijn he, die jongen wil onherkenbaar in beeld, maar er wordt wel even verteld dat het een speler van het NL elftal is, hij net de Cruijf schaal heeft verloren etc etc…

OT, DIKKE bak!!
Dit toont dus gelijk aan dat het onherkenbaar in beeld komen geen reet uitmaakt.
De mensen in je eigen omgeving herkennen je toch wel, en als je een bekende nederland bent dan wordt je wel verraden door die nsb kabouter.
dus als ik ook progamma kom te staan volgend jaar krijg ik ook een heel stuk hier op AB?? zo boeiend is dit toch helemaal niet?
@ spykerboy. Rij jij ook een matzwarte E500 coupé dan ?
@majinstar: lekker boeiend om wat voor auto het gaat :S Het wordt hier steeds vaker RTL Boulevard
@Atenza: het blijft een blog. Bloggers schrijven over wat zij interessant vinden, en noemenswaardig. Vindt jij dat niet, dan lees je het niet. Ik vind het leuk om te lezen dat een BN’er in dat kutprogramma komt. En dat hij een E500 coupé rijdt vind ik ook leuk om te weten. Als hier een artikel voorbij komt wat me niet boeit sla ik het ook over, ipv zeiken dat ik het niet geweldig vind.
@E320cdi: als je wat plaatst kan je ook negatieve reacties verwachten. Snap niet wat er nou zo boeiend is om te weten wat één persoon van de tig miljoen mensen nou rijdt. Dan moet je eigen leven wel erg saai zijn om het zo over dat van een ander te hebben ;)
Een paar opmerkingen:
1) wellicht volgende keer ook vragen om stemvervorming? Dat hebben ze destijds bij een bekend makelaar wel gedaan… Tenzij hij herkend is aan z’n auto natuurlijk, dan heeft het ook geen zin.
2) als politie-agent kun je niet zelf je ruitenwisser bedienen als je in een achtervolging zit?
BOEIEND!

Met die zelfde mercedes scheuren ze 150 km meer oostwaarts, met 250 km/h over de Autobahn!

Nederland op z’n smalst!
@bmwm5: Het meerendeel van de Duitse snelwegen is tegenwoordig ook gelimiteerd. En de ongelimiteerde stukken zijn veelal mooie, grote, brede lappen asfalt die overzichtelijk zijn en niet al te veel op- en afritten hebben.

m.a.w., da’s een groot verschil met wat we hier in NL hebben. Dus hou maar op met kraaien. Kukelekuu.
@bmwm5: Mooie brede lappen asfalt? Nee hoor, meestal gewoon betonplaten die er al tientallen jaren liggen. De overzichtelijkheid valt vaak ook tegen, want het land is niet zo plat als bij ons. Qua aantal afritten heb je wel volledig gelijk…
Maar ook duitsers zijn jaloers als ze A2 zien. Zo breed en overzichtelijk asfalt hebben ze nergens, zeker niet van deze kwaliteit. Ze snappen dan ook echt niet waarom je daar maar 100 mag….
@BananaMan: Ok, mssn is het asfalt hier soms beter, maar het op- en afritten verhaal is wel heel belangrijk.

Hoge maximumsnelheid icm veel op- en afritten kan eigenlijk alleen met minimaal 4baans in zelfde richting (dus een 8-baans snelweg). Rechterbaan voor in- en uitvoegen, middelste 2 banen voor gewoon verkeer en links voor de mensen die te laat zijn.
@bozewolf:
Nou ja 3 baans gaat ook prima. En 2 baans ook, mits het niet te druk is (bijvoorbeeld na tienen ’s avonds).
Dus mijn opdracht aan het kabinet ;-) is verminder de op en afritten en variabele maximum snelheid (die matrixborden staan er toch) tot 160. http://www.autoblog.nl/archive/2006/08/10/160-is-beter
fijn als je anoniem wilt blijven. die kabouter heeft wel honderd keer gezegd dat het om een middenvelder van ajax en het nederlands elftal gaat, en dat is er maar één. dat moet je toch niet pikken, de zeeuw zijnde…
@pfff: eeeehm….hij schijt ook gewoon z’n drollen in het riool ? Wtf man….
Heeft de milde preek van de agenten niet gewoon te maken met het feit dat ze het maar wat spannend vinden dat ze een voetballer van het NL elftal hebben aangehouden (die ze misschien thuis op de bank aanmoedigen) en het feit dat ze weten dat die 300-400 euro hem ook niet echt zullen boeien? Bedoel het is wel wat anders dan dat ze een fout figuur in zo’n wagen aanhouden waarbij je zo je bedenkingen hebt hoe diegene aan zo’n auto is gekomen.
Die grijze fiat punto (29 seconden duidelijk in beeld) doet geen knipperlicht uit als deze naar rechts gaat. (beeld op 34 seconden)
Beetje jammer! dat ze dat dan weer niet vermelden. Zo ziet u maar weer waar de prioriteiten in dit land liggen. Blind staren op hoe hard iemand rijdt, en niet HOE iemand rijdt!
En om het laatste, daar zou het eigenlijk om moeten gaan! Maarja….it’s all about the money nowadays!
@bmwm5:

Mooi verwoord. Helemaal mee eens.
FuckLinkerbaanplakkers
@bmwm5: Second that, zulke zondagsrijders moeten ze bestraffen!
Neem mijn woorden terug over het knipperlicht. Was heel kort toch te zien. Neemt niet weg dat ‘hard rijden’ altijd prioriteit heeft bij de wegpolitie, en overige verkeershandelingen vaak minder tot niet worden bestraft.
Ongelooflijk.Zon gastje in zon dikke wagen.Geef hem lekker een golf 1 cl uit 83.DAt zal hem leren.
E500?
P.s, Die agent doet me ergens aan denken.
http://bruehoyt.com/superheroes/DC/batman/penguin/devito3.jpg
@ mb man
Jaloers ofzo?
@porsche_fan: Nee hoor .rij zelf ook een dikke wagen,.maar heb daar hard voor gewerkt en gepresteerd.KAn je van die venwende gasten niet zeggen
@mb man:
Dus, als er iemand jouw een contract aanbiedt van zo’n 14 miljoen per jaar omdat je lekker kunt flipperen, zeg je nee ?
dat de maatschappij onstspoord is kan zo’n jongen niets aan doen; die lacht zich rot.
@mb man: Aan je spelling te zien zal je wel een s-klasse uit 1970 hebben (dikke wagen ja)
@mb man: Sjah dan heb je waarschijnlijk het verkeerde beroep gekozen. Ook deze jongen heeft, geloof het of niet, hard gewerkt om tot het niveau te komen waar die nu staat. Dat hij abnormaal veel betaald krijgt ligt niet aan hem. Maar om te suggereren dat hij niet hard gewerkt en gepresteerd heeft is complete onzin.
Weet je wat ik nou niet begrijp. Ik heb gister zitten kijken en op meerdere momenten gaan ze een auto inhalen zonder de trajectmeting af te klokken. Dat doen ze pas als ze vlak bij hem zijn. Dat kan toch niet? Dat zou dan toch betekenen dat ze niet dezelfde snelheid aanhouden als de overtreder en er dus een hogere gemiddelde snelheid uitkomt dan daadwerkelijk gereden wordt?
@Aquios: Ze moeten de meting beginnen en eindigen op dezelfde afstand van de auto die ze volgen. Dat betekent namelijk dat ze even lang over dezelfde afstand gedaan hebben als hun voorganger en dus dezelfde gemiddelde snelheid hebben aangehouden. Wat daar tussenin gebeurt doet er totaal niet toe.
@Citrofiel: Ok dat klinkt logisch. Maar dat ding afdrukken als je bijna naast de overtreder zit is volgens mij nooit hetzelfde moment als dat ze de meting starten. Dan zitten ze er altijd een stuk achter. Hm misschien zie ik dingen die er niet zijn hoor, maar ik blijf het altijd maar een flink stuk natte vinger werk vinden
@Aquios: Inderdaad is het altijd deels een schatting van de agenten in de auto, ze moeten de afstand maar net goed inschatten. In dit geval zitten ze bij het afdrukken inderdaad een stuk dichtbij dan bij het starten van de meting. Maar de afstand is ook behoorlijk groot, relatief gezien zal het minder uit maken. Daarbij hebben ze nog wat bedacht om dit soort fouten op te vangen: De meetcorrectie. Van de gemeten snelheid gaat nog een aantal km/h af en daarover wordt de boete berekend. Dat zorgt voor een foutmarge die dit soort dingen dekt.
@Citrofiel:
Als de afstand groter of kleiner is geworden, wordt dat gewoon meegenomen bij de berekening van het gemiddelde. De afstand wordt immers voortdurend gemeten.
@Macready: Oh ja? Dat wist ik niet… Dan moet je wel vrij zicht hebben naar de gevolgde auto, zodat de radar zijn werk kan doen. Het zou ook verklaren waarom de meting van de tijd hier eerder startte dan de afstand. Ze starten de meting, en pas als de door de radar gemeten afstand is gereden begint de meting van de afstand, zodat ze precies dezelfde afstand meten als die de auto voor hen heeft gereden.
@Citrofiel: Dat klopt wel wat je zegt maar als er een lagere gemiddelde snelheid uitkomt dan kom je met meetcorrectie nog lager uit dan dat je met een hogere gemiddelde snelheid uitkomt. Hierdoor kan je net in een lagere boeteklasse uitkomen dan met een iets hogere snelheid. Of zie ik dit verkeerd?
@Aquios: Klopt, maar wie zijn wij (de slachtoffers) om daarover te klagen? :mrgreen:
@Citrofiel: LoL sja we worden genaaid. We weten het. We doen er niks aan. Zou dat dan betekenen dat we het lekker vinden? En zo nee zijn we dan sadomasochistisch?
@Citrofiel: nee joh, als je dan een Veyron zou hebben, zou je toch nooit een meting kunnen verrichten ? Hoe kan je de afstand met een op holgeslagen Veyron dan gelijk houden ?
@Megakix: Zit wat in. Toch zie ik het altijd op min of meer dezelfde afstand gebeuren. Maar hoe zou dat dan worden gemeten met die hypothetische Veyron? Radar inbouwen werkt niet, want zogauw er enige afstand is kun je er vanuit gaan dat er een obstakel tussen komt. Een handmatige lasergun in de auto dan? Ook niet erg praktisch, en je hebt nog steeds te maken met obstakels. Verblijd me eens met die kennis.
@Citrofiel:
Het werkt wel degelijk zo. Het gaat echter om een trajectgemiddelde, dus is alleen de afstand aan het begin en aan het einde mede (de andere factor de eigen voertuigsnelheid) bepalend voor het gemiddelde. Dat er tijdens de meting obstakels (andere auto’s bijv.) de afstandsmeting hinderen is dan ook niet zo relevant.
Hij reed op een bepaald moment 80 km/u te veel… Hier in Belgie zou je allesinds niet daarna naar huis mogen rijden. Ben wel benieuwd of ze hem anders hadden behandeld als het geen voetballer was
Wat eenBS. Rijbewijs hadden ze allang in kunnen nemen. Ga lekker meten als het je en je “kennis” het het beste uitkomt!
@mb man,
Je moet een aardig balletje kunnen trappen, om het tot Ajax één en het Nederlands Elftal te brengen, dat weet ik zeker. Ik heb meerdere goede voetballers het niet zien halen. En die konden echt een balletje trappen en hadden ook het inzicht op het spel en zeker de dicipline, maar dan nog heb je een dosis geluk nodig. Dus hij heeft er duidelijk, voor mij althans, hard voor gewerkt. Hoewel het misschien ook zijn hobby is, maar dat is dan mooi meegenomen, heeft hij deze auto verdiend.

OT: Niet handig van die NSB-kabouter om de onzichtbaar gemaakt bekende nederlander zo te verraden. Maar ja, alles voor de kijkcijfers.
Het is fijn als politieagenten naar situaties kijken en daarop anticiperen. En niet alleen maar naar duur- , of slechtuitziende auto’s, maar die trekken nu eenmaal de aandacht, zegt men vaak als verweer. Als de politieagenten goed hun werk doen, moet iedere weggebruiker zich bekeken voelen, gewoon om de gehele situatie overzichtelijk te houden, dat is een heel karwei, vandaar dat de politieagenten ook hun blik vaker op de duurdere type auto’s, of juist op slechtuitziende auto’s laten vallen, omdat de politieagenten ook mensen zijn en niet alles te gelijk kunnen zien.
En zo blijkt ook het werk van politieagenten maar werk en vaak lastig werk.
Goed dat ze er politiemensen zijn, zij mogen van mij alleen wat vaker achter de echte boeven aan, dan die controlerende taak uitvoeren, er is nog genoeg ander werk te doen voordat, men voor verkeersovertredingen boetes uit gaat staan schrijven.
Het wordt er helaas niet veiliger van op straat.
@mb man
alsof hij daar niet hard voor heeft gewerkt?
@porsche_fan: Een c klasse voldoet dan ook .
Waarom wordt demi eig onherkenbaar gemaakt. Ik bedoel, alsof niemand hem zou herkennen.
Kop boven artikel is stemmingsmakerij.Kijk programma heel vaak en er is absoluut geen uitzondering gemaakt op de wijze waarop deze persoon is verbaliseerd.
De manier die jullie echter artikelen ‘aanprijzen’ begint steeds meer op het nivo telegraaf/SBS6 te komen. BLIJF AUB JULLIE LEZERS SERIEUS NEMEN, anders wordt dit een nietszeggend medium.
Ik kijk dat filmpje uit principe niet omdat er SBS6 boven staat. Grootste ruk zender op deze aardkloot.
Hoe weet men nou dat het hier gaat om Demy de Zeeuw, hij is toch geblurred en zijn naam wordt niet genoemd….
Er zijn toch wel meer middenvelders in een elftal lijkt mij…
Jaloers mannetje die mb man!!! Haha…laat je niet zo kennen joh en waarom zo overkomen als je zegt dat je zelf ook een dikke wagen hebt…BLEHHH
ik vond die trage man in die Polo ook wel grappig maar kan t filmpje nergens vinden
en mooie kar die Mercedes!
en is dit dezelfde auto?
http://www.autojunk.nl/2010/02/matte-mercedes-e-500
het bedrag word bepaald door justitie. die gast lacht zich dood om die bekeuring(groot gelijk)
wel zielig dat je zijn gezicht niet ziet
Erg goede keus, prachtige auto! Bovendien een lekkere oldfashion achtcilinder.
Ik geloof dat ik ook profvoetballer word bij een Hollandse ploeg. Onze Belgische ploegen bakken er niet veel van, en dan kan ik me ook een lekkere E-coupé veroorloven.
@bmwm5

Hahahah dat klopt want hun kijken naar waar ze de meeste aan kunnen verdienen pas als iedereen zich netjes aan de regels houdt gaan ze mensen aanhouden voor geen knipperlicht etc.
Leuk.. vraagt ie om anoniem te blijven (tja anders zouden ze zijn gezicht niet zo verduisteren..) en dan staar er meteen zijn naam bij… Goed zo :D
Gezien zijn slechte prestaties hadden ze hem beter een Mercedes A-klasse kunnen geven…
Ja mooie mat zwarte rakker demy ! volgende keer parkeer ik hem wel weer voor je !
Ja mooie mat zwarte rakker demy ! volgende keer parkeer ik hem wel weer voor je !
‘alsjeblieft’.
http://www.herhaling.nl/Wegmisbruikers/22/
Check hier de uitzending met de Zeeuw

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).