JP Balkenende neemt afscheid in een SLS AMG

Auteur: , 80 Reacties

Daar gaat 'ie dan. Voor de laatste keer in zijn regeerperiode richting het Torentje in Den Haag. Als afscheidscadeau mocht JPB vandaag in een SLS AMG naar zijn werk. Zonder chauffeur, want rijden doet-ie hierin liever zelf. Begrijpelijk.

Vanaf morgen is Mark Rutte CEO van B.V. Nederland. Dus hebben de onderdanen ambtenaren van Jan Peter er vandaag voor gezorgd dat hij in een iets dikkere auto dan normaal werd opgehaald in Capelle aan de IJssel. Petrolhead Balkenende houdt nou eenmaal wel van een lustig pk-monster op z’n tijd. Vandaag even geen tijd voor CO2-geneuzel. Aan de kant, De Balk moet erlangs in een Gullwing. Check de VIDEO!

UPDATE: Foto’s van aankomst in onderstaande gallery. Met dank aan Ronald van den Hurk!80 reacties

ik denk dat hij niet te hard heeft gereden..
Haha, zag je die muts uitstappen… ‘Boenck’ stoot even mooi d’r hoofd.
Zo vervelend is dat jobke toch ook weer niet dan.
toch nog een rede om MP te worden.
Ookal kost het je ‘je leven
Volgens mij stond deze SLS gisteren nog bij ons op school…
@Thomaz: als je op iva driebergen zit kan dat goed, de eigenaar van de auto is daar een opleiding aan het opzetten
Uitstappen aan de rechterkant?
In het kader van “Ik heb het volk al lang genoeg voor de gek gehouden” laat Peter zien wat voor een gekke jongen het wel niet is.

http://www.youtube.com/watch?v=nlcOmThzkhg
@ZwerverRoodbaard: Haha die is toch wel goed.
@Pordon: lol die is goed :D
Ah, lag aan het videotje. Later komt de Balk er zelf uit.
Is dat die fatsige Jakhals van DWDD bij de Citroën C3 Picasso?
-ecit: thanks, is aangepast-
@Stuko: inderdaad, het is nog altijd gewoon Mark Rutte. Als het opzettelijk zo is neergezet, ongepast en ook niet grappig voor als het grappig moest zijn.
@Pordon:
weet niet of het grappig bedoeld was. Maar de spelfout bij ‘petrolhead Balkende’ is dat vast niet…
ik mis alleen de tuning door Nimbus ;-)
Waarom niet : JP-Balkenende neemt afscheid “onder” een SLS AMG? ;)
Je ergert je gek tot het allerlaatste moment.

God, verlos ons van CDA’ers die een schuine mop willen vertellen.

Ik las een stukje van iemand die vond dat JP zich zo natuurlijk gedroeg en zo soepel in het Engels even een mop vertelde.

Dan moet je wel in een trapkast wonen hoor, als je dat Nengels van die man soepel vindt…
Ah, de laatste keer zijn politieke onschendbaarheid uitbuiten. Eindelijk eens legaal met 300kmh over rijkswegen….
Eindelijk is ie opgerot. Nu kan hij zich concentreren op de nieuwe film van Harry potter en de genaaide Nederlanders.
@majinstar: hoe kortzichtig kan je wezen.sukkel
Als straks niemand hem meer nodig heeft zal ie wel niet meer zo vaak in leuke auto’s rijden.
Ik vindt een Dacia Duster wel bij hem passen.
Je moet maar durven! Met veel bombarie afscheid nemen in een sls met loeiende sirens op de achtergrond.
Als je partij (het CDA) bij de laatste verkiezingen zo is afgeslacht, waar je zelf (lees: balkenende) mede of voornamelijk de oorzaak van is, dan had ik er lekker voor gekozen om met de staart tussen de benen, rustig het pand via de achterdeur te verlaten. Dat past ook wat meer bij deze man. Met deze actie (zal heus goed bedoelt zijn) slaat hij echt de plank mis!
We willen u niet meer! GA NU EENS WEG! voorgoed! Dank u!
Mooie bak hoor! Vind het wel een waardig afscheid voor de beste man. Hij heeft toch zijn best gedaan afgelopen jaren en heeft bovendien een leuke hobby!
Geweldig,

Mensen vinden hem stijf, maar hij heeft klasse en doet zijn eigen ding ongestoord!
Respect!
@Cas:
nee, hij weet wat stijl en klasse is, maar hij zal het nooit zelf krijgen
Trouwens op de 2e foto zie je die dikke reporter van de jakhalsen. Zullen we vanavond wel weer terug zien bij dat linkse programma DWDD
@tom:

Lekker is dat leventje van jou hè? Helemaal geen verantwoordelijkheid, tenminste niet noemenswaardig, een beetje op je toetsenbord rammen om je gal te spuwen en dan een beetje achterover leunen en denken: “Zo. Dat heb ik maar ff mooi gezegd”

Alhoewel ik Balkenende liever zie gaan dan komen, heb ik toch meer respect voor deze man dan ik dat voor jou heb.

Deze man heeft het tenminste nog geprobeerd, jouw grootstse prestatie is virtueel klaarkomen op een paar woorden die je hier op neergepend.
@tom: Ja, DWDD is inderdaad een programma van een links-georiënteerde omroep. Of moet ik ‘links’ als een scheldwoord/verwijt opvatten?, dat lijkt wel de trend te zijn tegenwoordig… Vooral mee doorgaan knul, is erg comfortabel als wereldvreemde achter je toetsenbord.
Als er een merk deze politicus dankbaar zou moeten zijn, is het Toyota… het ga je goed, Jan Peter!
@ Tom

Eens met Sharp. Iedereen kan commentaar hebben. Meer dan 8 jaar lang een land leiden is geen kattepis. Ook ik ben wel klaar met hem, maar ik durf stellig te beweren dat deze man meer heeft bereikt en zal bereiken dan jij in je leven.
Beetje jammer van die bumperklevende cops/beveiliging.

Mooie auto blijft het toch, zo`n SLS!
En maar goed ook dat hij weg gaat, Wilders 4 Life.
een keer op de rem en die irritanto’s zitten er achterin.
Voor bewezen diensten aan Nederland mag hij de SLS namens de bevolking in ontvangst nemen..
@ Sharp,

Mijn punt ontgaat je volledig. Als je kritiek hebt, kom dan wel met feiten aan of met argumentatie die enig hout snijdt. Ik sta achter mijn punt, dat ik de (let op!) wijze afscheid nemen ongepast vindt. Dat heeft dus niet te maken met – respect voor deze man of de inzet en presataties die hij voor dit land heeft geleverd. Dat zijn conclusies die jij hieraan verbindt, maar misplaats zijn. Lezen en interpreteren is ook een vak opzich.
Overigens ik ken jou niet en jij kent mij niet. Dus jouw kritiek aan mijn adres is ook totaal verwerpelijk en misplaatst.

@ J. Meloen,

Mag ik u onwetende er misschien aan herinneren dat deze ex MP heeft ingestemd en deelgenomen aan een – feitelijk, aantoonbaar en onweerlegbaar – illegale oorlog in Irak. Doe eens ‘googlen’ zou ik zeggen en verdiep je eens in de materie.
Ja voor z’on man moet je echt heel veel RESPECT hebben!

Jongens droom lekker verder!
@tom:

Ik kan dus niet goed lezen en ook niet goed interpreteren en mijn conclusies zijn dus ook misplaatst, want je punt is eigenlijk dat hij niet zo’n afscheid verdient gezien de verkiezingsuitslag.

Heb ik het zo goed uitgelegd? Goed.

Dat alles maakt je comment nog kortzichtiger dan het al was maar dat terzijde.

Gezien je uitspraak:
We willen u niet meer! GA NU EENS WEG! voorgoed! Dank u!

Weten we allemaal dat het bij jou wat dieper zit dan je ons wil doen geloven. Kun je wel hypocriet gaan doen en stellen dat je een causaal verband ziet tussen de verkiezingsuitslag en deze afscheid (wat opzich al een discussie waard is gezien het feit dat die causaal verband die jij legt te stupide voor woorden is) maar daar neem je alleen je zelf mee in de maling.

Overigens ken ik je inderdaad niet persoonlijk, maar zo ken jij JPB ook niet persoonlijk en toch heb je er een mening over en zelfs kritiek op. Zie daar de justificatie van mijn kritiek op jou. Of het misplaatst is laat ik in het midden dit i.t.t. tot jij dat doet.

Echter blijf ik wel bij mijn punt dat ik meer respect heb voor deze man dan dat ik dat voor jou heb, gezien het feit dat je bij de eerste de beste kritiek al begint te kermen…
Overigens ik ken jou niet en jij kent mij niet. Dus jouw kritiek aan mijn adres is ook totaal verwerpelijk en misplaatst.
…terwijl kritiek van veel erger aard dagelijkse kost is voor deze man.
Zag het net al op RTL Z Nieuws. Als hij is uitgestapt zegt ‘ie heel droog: ”Jaahaa”.
RTL Autoblog er ook meteen achteraan gekeken, vond deze aflevering toch flink tegenvallen! Waar is de humor? Ook de filmpjes vond ik eerst stukken beter opgenomen.. M’n ouders vonden Wouter trouwens wel een héél irritante stem hebben voor op tv.. ;)
Ik vind die AMG achter SLS zo dom als wat.
Hoeveel varianten van de SLS heb je dan? Juist ja eentje maar. Noem hem gewoon de SLS
@CSL: uhm en wat als de AMG-afdeling flink mee heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de SLS..?
@ Bumer,

nog meer bewijs!

http://www.youtube.com/watch?v=VVT_0KoYECM&feature=related
@bmwm5: Haha, fail na fail na fail van Balkenende :D
Zo, nederlandse overheid zwaar gesponsord door Mercedes?
@Fout: volgens mij is JP zelf een MB-fan hoor. Heeft geloof ik een C-klasse en GLK voor de deur staan en de BMW 7-serie werd ingeruild voor een S-klasse. Daarnaast heeft ie al eens een rondje mogen rijden in een Stirling Moss en een stukje rijden in een SLS AMG is dan ook gewoon leuk voor hem. Of wordt het hem gewoon niet gegund? :S
Jongens toch! We moeten deze man als autoliefhebbers onder elkaar respecteren, ik ben absoluut geen christen democraat, maar vind dat deze man de afgelopen 8 jaar heel hard gewerkt heeft om met de verschillende partijen die we hier hebben toch een aantal goede jaren heeft gehad. De LPF zullen we maar negeren, want daar kon hij eigenlijk zelf niet veel aan doen.
Feit is, leuk dat Rutte morgen in de (andere) Mercedes mag gaan rijden, maar ik heb toch echt het vermoeden dat de geschiedenis uiteindelijk milder zal zijn over Balkie, dit nieuwe ‘bruine’ kabinet gaat niks voor elkaar krijgen namelijk… Jammer, want de VVD had het beste verkiezingsprogramma…
Nu ben k best wel jaloers!!
JPB is op z’n tijd, af en toe gewoon een P.I.M.P.

http://www.geenstijl.nl/archives/images/balkiegrijpttieten468.jpg
@ricardo: wel bijpassende das! Das best gangsta!!!
Ik had verwacht dat hij met de bezem weg gebracht zal worden. Maar zag ik nu ergens op een foto verhagen en wilders samen hierin zitten?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Hitlers_Car_3_db.jpg
@toyotaprius: haha, tikje gewaagd maar wel scherp :D
Balkenende heeft een aantal jaren geleden ook al eens een dagje meegereden in een Corolla WRC in het Nederlands Rallykampioenschap (Euregio Rally 2006)

link:

http://www.youtube.com/watch?v=ow5afsNXDMA
Maarten Janssen
Beste Tom,

Je schrijft: “dat ik de (let op!) wijze afscheid nemen ongepast vindt”. De spelfout daargelaten, is dit evengoed een mening. Jij pleit voor een onderbouwing van meningen, je schrijft namelijk: “Als je kritiek hebt, kom dan wel met feiten aan of met argumentatie die enig hout snijdt”. Mag ik jou in dit daglicht vragen jouw kritiek evenzo te voorzien van feiten of een argumentatie?

Ik ben slechts een beperkte criticaster van de politiek, jij lijkt mij in dezen over een groter talent te beschikken. Wellicht dat je daarom mijn waarnemingen van enige, meer kritische, aanvullingen kunt voorzien:

– JP Balkenende heeft ons in zijn (te) lange periode als MP meerdere malen laten horen en zien dat hij een groot autoliefhebber is. Vanuit die optiek begrijp ik dat je hem werkelijk een groot plezier doet door op deze wijze naar het torentje te laten komen.

– JP Balkenende is lid van het CDA. Een partij wiens minister van Verkeer en Waterstaat de afgelopen tijd veel km’s asfalt heeft gerealiseerd. Ook in de komende regeerperiode heeft het CDA ingestemd met een verhoogde maximumsnelheid en wederom investeren in asfalt. Kortom zijn politieke achterban is absoluut pro auto. Daarnaast is behalve de kleur van het CDA weinig groens terug te vinden in hun doelstellingen. Een aankomst per (snelle) auto lijkt mij daarom juist passend.

– Dit evenement krijgt veel media aandacht. Vanuit dat oogpunt denk ik dat Mercedes Nederland maar al te graag een auto ter beschikking stelt en de brandstof kosten graag voor rekening neemt. Mocht hij gehuurd zijn dan hebben we het hier over misschien 500 euro. Een beetje representatief diner doet meer.

– JP Balkenende heeft nooit meer verdiend dan de Balkenende norm ;-) Deze meneer heeft bijzonder hard gewerkt en zich volledig ingezet voor de Nederlandse staat. Let wel: hij is democratisch gekozen, dus zijn aanstelling is onderbouwd. Mijns inziens heeft hij gedegen en betrouwbaar invulling hieraan gegeven, in ieder geval trouw aan zijn electoraat. Kortom hij heeft 8 jaar belachelijke werkweken gedraaid voor een betrekkelijk beperkt salaris en daarbij gehandeld naar eer en geweten. Lijkt me dat hij wel een fatsoenlijk bedanktje verdient. Hoe kunnen we dat netjes doen? Zie punt 1.

Graag jouw aanvulling…
@Maarten Janssen: top :)
@Maarten Janssen:
Mag ik je dan effe op jouw kortzichtigheid wijzen?
-JPB als autoliefhebber..Hitler was wss ook een autoliefhebber (buiten de kwestie of hitler zo slecht was), denk aan de autobahn, VW..
-JPB is lid van het CDA…ik dacht dat we scheiding van kerk en staat hadden? en is het niet normaal dat belasting wordt geheven over zaken waarvoor ze bedoeld zijn? wegenbelasting om wegen aan te leggen b.v.?
-een MP(publiek figuur) die zich laat gebruiken voor PR doeleinden, tuurlijk wil Mercedes Nl dan wel effe een auto ter beschikking stellen, incl. benzine.
-De balkendene norm, net zo sociaal als wim cock. weet je hoeveel wim(FNV) tegenwoordig verdient??

En buiten dat zoals tom al aangeeft, illegale oorlog tegen Irak. Donner die (terwijl het lijk van van Gogh nog niet koud was ) het lef had om over aanscherping van de wet op godslastering te spreken? Ballin die neqschot liet oppakken voor het maken van discriminerende plaatjes?

Neen, dit soort christen-fundi’s verdienen geen afschijt in een SLS, teruglopen naar capelle leek mij een betere optie
Haha dapper dat Winston Gerstanovic zijn SLS zomaar even uitleende…
Waarom laat hij pas op de laatste dag zien dat hij ballen heeft?
Dit is de demo SLS van ASV Mercedes-Benz uit Veghel zie ik
Dat is uiteindelijk toch een beetje waarom je Premier bent geworden in de eerste plaats he;)
ow ja dacht al, gisteren op de iva nu hier van wie zou die zijn..
@iedereen die roept dat dit ongepast is, dit afscheid met de SLS was een gezamenlijk cadeau van de ambtenaren van Algemene Zaken voor Balkenende om hem te bedanken voor de afgelopen jaren. Dus niet meteen beginnen te schreeuwen zonder dat je er iets vanaf weet.
Voor de duidelijkheid; dit hebben ze dus zelf geregeld en er is geen cent belastinggeld aan te pas gekomen.
Ik zie hem ook liever vertrekken per SLS dan bijvoorbeeld op een fiets.
Gewoon omdat dit de indruk geeft dat hij toch nog sneller weg is.
Dus…
Sympathiek afscheid.
Svenska Aeroplan AB
Toch de op 4 na langst zittende premier ooit!
Is 2990 dagen populair genoeg geweest voor deze prestatie.
Daarna ging het helaas hard achteruit…
“Na het zuur komt het zoet”
Svenska Aeroplan AB
@ Maarten Janssen: helemaal mee eens.
respect. Dat zie ik de ‘hoogwaardigheidsbekleders’ hier in België niet snel doen… Hier is het hoogtepunt een politicus in een twintig jaar oude Corolla
Ik heb de man gesproken.LEuke kerel.Helemaal autogek.Rijdt prive ook een benz.Smaak heeft ie in ieder geval wel!
Jammer dat hij deze niet kan betalen vanwege zijn eigen “Balkenende-norm”
Een autoliefhebber een laatste dag in een SLS cadeau doen na 8 jaar samenwerking: de klootzakken!
@ maarten,

In mijn schrijfseltje leg ik een causaal verband tussen de verkiezingsnederlaag van het CDA (waar Balkenende voorheen de scepter zwaaide) en het mijns inziens ongepaste bombastische vertrek van voorgenoemde. Als je goed had gelezen, had je reeds kunnen inzien dat deze mening gepaard gaat met een onderliggende argumentatie. Het causale verband is immers de argumentatie. Dat behoeft toch geen betoog?
Iemand die het land heeft gediend, gun ik uiteraard een afscheidfeestje. Maar doe dit dan wel op passende wijze. Iemand onthalen met loeiende sirenes, past meer bij een nationaal elftal die net WK kampioen is geworden. Niet bij een premier die onlangs nog door het electoraat keihard is afgestrafd en – zoals reeds eerder aangegeven – heeft deelgenomen aan een illegale oorlog in Irak.

Maarten de taalpuritein….als je zo loopt te huilen over andermans ‘vouten’, geef dan zelf het goede voorbeeld. Quote van jou: ‘Lijkt me dat hij wel een fatsoenlijk bedanktje verdient.’

BEDANKTJE = BEDANKJE
Waar zeurt men over? Het is een cadeau van ambtenaren aan hun opperambtenaar, wij hebben daar toch niets over te zeggen? :roll:
God… I wish we had such an awesome (ex?)prime minister…. Die van ons is grijzer dan zijn kostuum dat hij draagt (tegenwoordig kan je zelfs de vraag stellen wie de Belgische premier eigelijk is, met al dat politiek geklungel in ons land)…Balkie knalt er tenminste vandoor in een gepantserde 7-serie of een SLS!
@CSL: De SLS is volledig tot stand gebracht DOOR AMG..
Doe van te voren wat onderzoek, ipv deze onzin.

Wanneer komt BMW trouwens met haar “supercar”? Een gechipte 6’er met M-sticker gaat hard recht uit, het is geen supercar (mocht je weer met dat nutteloze argument komen)

OT: Ik vond het toch altijd wel een sympathieke vent. Jammer dat diezelfde sympathieke vent de ruggegraad van een pakkie boter had en Ome Bush makkelijk over hem heen liep. Voor deze meneer Balkenende heb ik tenminste meer sympathie dan die bekrompen gekken van de PvdA (die afkorting ook :roll: )

Het gaat je goed Peter..
@Benz..: “Wanneer komt BMW trouwens met haar “supercar”? Een gechipte 6?er met M-sticker gaat hard recht uit, het is geen supercar (mocht je weer met dat nutteloze argument komen)..”

Die komt er aan. De Vision ED Concept gaat binnenkort in productie. En dat is geen roddel maar een feit.

http://static.autoblog.nl/images/wp2009/BMW-M1front-blog%20450.jpg

http://static.autoblog.nl/images/wp2009/BMW-M1rear-blog%20450.jpg
@tom en maarten.

Wow man lijkt wel een dikke van Dale oorlog met spelfouten.
Leuk he met moeilijke woorden gooien.

Toch leuk voor die man 8 jaar shit over zich heen gehad laat em nou z’n laatste dag ff genieten
Balkenende is echt wel een toffe peer en een behoorlijke autofreak, het zal me niks verbazen dat hij, wanneer hij het straks wat rustiger aan mag doen, ook dagelijks een kijkje op Autoblog neemt ;)
@FreewareFreak: Ach so.. Hij oogt “nogal” uit proportie.
Mercedes Sterretje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).