Mededeling: Gran Turismo 5 komt nooit

Auteur: , 106 Reacties

Of staat er nou een 'n' teveel in de titel?

Persoonlijk ben ik niet zo’n gamefan, maar het schijnt dat liefhebbers van racespelletjes al jaren wachten op de Holy Grail aka Gran Turismo 5. De releasedatum wordt echter keer op keer uitgesteld. Maar vandaag maken ze het wel heel erg. Vandaag was namelijk het zogenaamde “pre-launch event” en daar werd verteld: Op 3 november verschijnt de langverwachte racegame Gran Turismo 5, exclusief voor de PlayStation 3.

Maaaarrr… wat bleek enkele uren later? De release is verschoven naar “ergens voor de feestdagen”. Geloof jij er nog in? Wat mij betreft skippen we GT5 en gaan we gelijk door met Gran Turismo 6.

UPDATE: De reden voor het uitstel van Gran Turismo zou te maken hebben met hackers. Hierdoor moest het hele spel geüpdate worden en dit was bij zo’n groot spel niet op korte termijn mogelijk en duurt een aantal dagen. Hierdoor is er geen plek meer bij de blue-ray fabrikanten voor 7 miljoen exemplaren van het spel…

Met dank aan iedereen voor de tips!106 reacties

gt5 is gewoon 1 grote grap, maar forza heeft mij ook flink pissig gemaakt… kga terug naar mario kart, dat was egt racen
neeaajj… Die houden het niet lang vol!
Als je het mij vraagt gewoon boycotten dat spel. Zo ga je toch niet met je klanten om, allemaal aan de TDU2 dus. ;-)
@Mielie:
TDU2 is ook met een half jaar uitgesteld, de relaese date is van 27 september naar ergens in februari volgend jaar uitgesteld! Ik zou eerder zeggen: allemaal aan de NFS!
@sven2: er is nergens gesproken over Februari, er is gesproken over Q1 2011 en dat gaat van Januari tot Maart, het kan alles nog worden.
@Mielie: Je reinste aanstellerij, een bedrijf boycotten dat vindt dat klanten een beter product verdienen dan wat er momenteel klaarligt.
@Mielie: Mweh, TDU2 gaat meer van die minder goede neppe porno worden, terwijl GT5 toch echt de High-Class Pr0N wordt :)
@Mielie: hoe oud ben jij?
Geen interessant spel meer.. Echt belachelijk tegenover hun klanten en sponsoren!
@EnzoR:

Polyphony Digitals is een Miljarden bedrijf. ze kunnen doen en laten wat ze willen en de verkoop cijfers blijven stijgen.
lol is m’n broer eventjes gepest.. hij heeft namelijk een speciale editie besteld (met schaalmodel van een SLS) voor november…
@xilver:
Zo, 180 voor een spel gaat mij m’n pet ter boven! :O
@RickB: Mij ook, gelukkig heb ik een broertje die daar anders over denkt :D Het schaalmodel komt mooi bij mij op de kast naast de rest, kan hij zich lekker concentreren om zijn ingame-SLS :p.
Gran Turismo is ondanks dat 5 nooit uitkomt véél beter dan al die lelijke arcade racers zoals need for zooi e.d.
@pieter:
“racen” op de comupter/console is zo arcade als maar kan.
is ie nog niet uit dan?
ik hoop dat er een N teveel in staat ja
GT5 = Dr.Dre’s Detox???
Een mooi spel, maar niet mijn type gaming. Ik ben meer van NFS, dat is welliswaar nep, maar zo heerlijk straatracen zoals in de ouwe gouwe MW is toch heerlijk!
Ik vond de prologue al helemaal niks.. Die besturing OMG WTF!
Zo irritand.. Zal we niet veel verbeterd zijn in deze versie =/.. Achja dan nog maar lekker met need 4 speed racen =)
@MrJones: irritanT hoop ik.. Met een tand bijt men.
Wat een onzin, zit er al die tijd op te wachten en ze stellen het alleen maar uit.
ik weet het ook niet meer met dat spel..
vandaag zag ik in de winkel staan dat je hem al kunt bestellen maar dan betaal je mogelijk voor nikss?
ik was er toen ook op aan het wachten maar voor mij hoeft het wachten niet meer ik wacht wel tot GTA weer nieuwe komt is veel beter…beetje second life simulation :) haha tot die tijd als ik tijd heb gewoon doen wat ik nog heb…
ik was er toen ook op aan het wachten maar voor mij hoeft het wachten niet meer ik wacht wel tot GTA weer nieuwe komt is veel beter…beetje second life simulation :) haha tot die tijd als ik tijd heb gewoon doen wat ik nog heb…
Ik denk dat GT5 tegelijkertijd uitkomt met Forza5 ;)
Hij komt wel, maar de puntjes moeten even op de i gezet worden. En dat is natuurlijk niet zo gedaan met zo’n spel. Het is mogelijk dat mensen op een gegeven moment of misschien wel nu een afkeer op GT5 gaan hebben, wat betekent dat de verkoopcijfers nog wel eens kunnen tegenvallen…
waar blijft het nieuws over de nieuwe 6 cabrio?


Ot: ik ken de gt1 nog wel, wat een spel!
Racegames vertragen is in, jeweetzelluf!
Racegames boeien mij toch niet… Waarom? Omdat ik er nooit mee kan winnen ;)

Nee, geef mij maar spellen als Fallout en Call of Duty :D
En toch blijft GT5 het wachten waard. Scheelt wel zo heb ik meer tijd om te sparen voor een PS3
@Fiat Coupe: voor een PS4 ja met dit tempo. :P
ik wil dat spel wel graag, gt1,2,3,4 en de specials waren allenmaal heel vet. ik hoop dat het er toch een keer komt
Dat is mooi kut heb gt5 namelijk vandaag net besteld en wordt op de releasedatum (03-11-2010) thuis bezorgt
the-budel-guy
Wachten jullie maar lekker op gt5 dan verbeter ik m’n ronde tijd op de ring met forza3
@the-budel-guy: veel succes, heb m in NFS shift op 7:28 staan met de Zonda R

OT: hoop idd dat ie snel komt, zeker de 3D versie :)
Van mij part geven ze helemaal geen datums meer uit, net als wat DICE nu doet met BC2 met de updates. Iedereen begin dan toch te zeuren als de update uitgesteld wordt.
.
Een spel of update is klaar wanneer hun vinden dat het klaar is.
.
Alleen is het jammer dat ik geen PS3 heb, want Gran Turismo ziet er wel super mooi uit en heeft ook echt ontzettend veel mooie auto’s.
Echt belachelijk dit. Wordt zo langzamerhand best bespottelijk als je het mij vraagt. Willen ze nog serieus genomen worden leggen ze die game nu gewoon eens in de schappen. Hoge kwaliteitseisen stellen is prima, maar er zijn toch echt grenzen!

(game is wel errug vet moet ik zeggen, op Gamescom gespeeld)
dit is echt een topper
maar dat ze hem uitstellen vind ik maar zielig

maar het zal wel zijn redenen hebben
het is zowizo al de beste racegame ter wereld ;)
Ach, haal een Xbox 360 met Forza deel 3. Ik speel het spel al een jaar met veel plezier :).
@Hennep: Hennep for President!
@Hennep: Forza is niet te vergelijken met de GT-reeks, heb ze beiden gespeeld en Forza is een walk-in-the-park-vergeleken met GT (bij wijze van..) Plus de waarheidsgetrouwheid is niet te vergelijken. In een directe vergelijking durf ik Forza zelfs arcade te noemen.
@Fiat Coupe: Dan heb je duidelijk Forza 3 niet gespeeld :D
@Fiat Coupe: Wat een onzin Forza is allround een veel vettere autogame voor de echte autoliefhebber, Je kan tunen, bodykit upgrades, Engineswaps, decal editer en de online marketpalce is gewoon super. In gt5 moet je eerst duizend races doen om een rijbewijs te halen voordat je ook maar iets kan doen. En de geluiden van GT5 zuigen zoooooo hard!!!

Uiteindelijk ben je beter af met deze http://forzamotorsport.net/en-us/Forza_Motorsport_3_Ultimate_Collection/ 500+auto+interieurs+goede motor+bandengeluiden. BEAT THAT GT5!!
@jantje Beton:

Forza 3 is Slecht!! sorry hoor, maar elke auto in het spel stuurt hetzelfde en reageert hetzelfde, xbox is een geld verslinder.
godverdomme k word hier echt helemaal schijtziek van! k wacht al zolang op dat spel, en het enige wat ze doen is uitstellen! klere chinezen!! sorry voor taalgebruik ;)
@emieeeel: Het zijn Japanners.
@emieeeel: At least get your facts right and call them Japs… nu beledig je een heel ander volk.
Wat zitten jullie nou… ik heb hem al!

Oeijoeijoei en wat een spel…!
@Philip: ik heb em ookal
weet niet waar de rest zich zo druk over maakt.. :S
De PS3 heeft geen ga…

Oh wacht, komt-ie? Naaaaaaa :P

De PS3 heeft geen games! :lol:
Philip: jaja lijkt me sterk!
Die komt dus normaal gezien daadwerkelijk. Dit uitstel is puur marketingtechnisch gezien verschoven lijkt mij (nogal veel games komen toevallig in de feestperiode uit, je denkt toch niet dat die dan toevallig allemaal af geraken)
Het spel is tot nu toe ”maar” 2 keer uitgesteld geweest, en niet keer op keer zoals enkele sensatiezoekers dat beweren.

Ook dat gejank dat je niet zo met je klanten omgaat.. Jezus, wat ben je dan? Een klein kind dat niet op zijn speelgoed kan wachten? Totaal egoïstische instelling ook, alsof ze het leuk vinden om het spel uit te stellen; ”ze stellen het uit dus boycotten maar!!” Hoppakee. Gewoon geduld hebben.
Dit is pas de eerste keer dat de release wordt verschoven. GT5 heeft nog nooit een andere datum gehad.

De fan sites hingen er steeds Een datum aan maar Sony heeft nog nooi een eerdere officiële datum verschoven.

(neemt niet weg dat het allemaal te lang duurt)
Op de verschillende fora gaan de geruchten dat de uitstel te maken heeft met Call Of Duty Black Ops die ook rond die 3 november uitgebracht wordt. Dit zou de release van Gran Turismo kunnen overschaduwen en sales kunnen afpakken en hierdoor zou het dus verschoven zijn tot rond de kerst. Marketingtechnisch gezien slim, maar qua klantenbinding…..
Nu ben ik niet een echte gamer maar heb toen de PS3 uitkwam wel overwogen om zo’n ding aan te schaffen als GT5 uit zou komen. Scheelt wel in de aanschaf nu die PS3 steeds goedkoper wordt zo :)
Dit ga je toch niet menen he. Net een week geleden gereserveerd, omdat het er toch wel erg tof uitzag, wordt het weeeeeeeeeeeeeeeeeeer uitgesteld.. Heb nu alweer spijt. Het lijkt wel alsof iedere keer wanneer er een nieuwe auto uitkomt, ze het weer uitstellen zodat ze hem in het spel kunnen stoppen.
We gaan wel zien!!
Heb het spel al gereserveerd, dus als het echt waar is dat het weer is uitgesteld, dan zullen we dat wel horen!

Zoals Donstil zegt, dit is de eerste officiële verschuif van een Release datum, ook al weten we dat niet eens zeker, het staat nog nergens op de PS3 site.
Het zijn de sites zoals autoblog dit keer op keer denken te weten dat het is verschoven of een nieuwe datum heeft!
Het komt doordat de ps is gehackt en daar willen ze natuurlijk wat op verzinnen…. en op de site van sony staat dat we hem met de feestdagen kunnen verwachten!
Mij lijkt het alsof ze bij Sony constant proberen om met de nieuwste technologieen mee te zijn, zoals 3D-televisies. Als ze zulke mentaliteit volgen, komt het spel inderdaad nooit op de markt.
peter - italia
huh gt5? bestaat dat nog?! .. twas alweer zo ver uitgesteld dat ik het hele spel alweer vergeten was :D
Lekker dan, ik had al de CE besteld moet ik nog langer wachten, want wat is de reden eigenlijk dan? Is er weer een nieuwe auto uitgekomen die er nog even in moet?
Ken dat gevoel.
Had ik bij het wachten op de aller eerste Mario Kart.
WOW!! wat een graphics, was echt een 8 bit miracle :lol:
Duke Nukem anyone? :-D
In Belgie zijn er een aantal Mercedes dealers die een “gamepod” staan hebben. Dit is een simulator waarop een preview draait van PS5.
Er is 1 circuit (Nordschleife) en 1 auto (Benz SLS).
Het is natuurlijk niet heel het spel maar het is toch leuk om al eens te proeven. En zo’n simulator met Recaro seat hebben jullie thuis vast niet…
NEEEEEEEEEEE Ik wil hem nuuuuu :oops:
NeedForSpeed rules
Trieste zaak! En ondertussen lopen al hun potentiële klanten over naar X-box(Microsoft) voor de race games die bij hen steeds beter worden. Maar ik geef toe GT is wel een klasse apart.
Maar dat betekend niet dat ik blij ben dat ik Forza 3 heb met extra car pack’s..Vermaak ik me nog steeds prima mee en is gelukkig niet zo’n spel wat je 1, 2, 3 uitspeeld(als NFS ofzo).
Ga denk ik Formula 1 2010 ook halen, heb het bij een vriend gezien en hoe gaaf is dat:) Alle echte regels zitten er in, pitstops zijn zoals ze in het echt gaan, je kunt net als bij Forza je auto vooraf tot in de details afstellen EN onderweg aanpassingen doen aan je auto zoals voor en achter downforce, je strategie veranderen, je krijgt info van je ingenieur, de schade en banden slijtage is echt merkbaar en regenraces zijn echt super moeilijk! Ow ja en Monaco vond ik echt eng om te rijden met zo veel vermogen zonder een marge voor fouten en al die blinde bochten…
(Check het filmpje op de website voor een impressie: http://formula1-game.com/nl_NL/index.php)
@8C_Competizione: F1 is niet de moeite waard. Die nieuwe ‘reeele’ dingetjes zijn 1 week leuk, daarna vind je t irritant dat je heel race (en je stand in het seizoen) is verneukt omdat je een lekke band hebt. Ook krijg je erg erg snel straffen als je per ongeluk een bij een bochtencombinatie de tweede bocht mist (afsnijdt).
Gevolg: reeel (met alle regels aan) racen is ziet er leuk uit, maar je hebt zo 20 minuten in een race verneukt omdat er weer iets kapot gaat.
Gevolg: zet die troep allemaal een beetje lager. Resultaat: je wint alle races met 2 vingers in je neus op ‘legend’.
MAW: je bent alleen met die ‘reele’ setting aan het kloten om het een beetje spannend te krijgen.
@Gregorius: Alles wat jij opnoemt is gerelateerd aan je eigen kunnen. Ik ben bij Forza ook op medium gestart, maar speel nu (bijna) alle races op hard. Ik vindt het wel een uitdaging om seizoen in een Virgin of Lotus te starten, het spel te leren kennen, uit te moeten vogelen hoe je een auto per circuit(en omstandigheid) moet afstellen, je “rijvaardigheden” te verbeteren en zo steeds minder fouten te maken. De regels, het afstellen en de moeilijkheidsgraad zijn juist wat deze game reëel maken. Consistentie en geduld zijn de sleutel tot succes bij dit spel denk ik. Maar als het jou gewoon puur alleen om het racen zelf gaat is het geen game voor jou nee, want op de makkelijkere stand met de officiële regels uit is het een eitje ja..
Je kunt er lang over zeiken en het is niet leuk om te wachten, maar feit is dat zelfs Gran Turismo 4 er nog goed uit ziet en goed te spelen is (ben na 6 jaar eindelijk eens een keer op 97%…).
In de Need for Speed serie zitten ook leuke games, maar ze ze kunnen niet tippen aan de Gran Turismo serie.
Hopelijk een late 1-april grap…
Haha, da spel komt echt wel een x uit hoor:D

En ag, beter lang wachten en een goed spel waar bijna alles in zit.
Als een spel krijgen waar je vervolgens updates voor moet kopen(xbox?)
@goudvis:

Dat zijn geen updates maar add-ons en dat wordt de toekomst. Als Polyphony dit had gedaan konden we 3 jaar geleden al racen met gt5. Dit had de launchgame van de PS3 (2005) moeten zijn!
@DeltaCycles: Ah ok, nja ik ben niet zo thuis in het gamenxD kheb playstation 3, maar dat dit niet de launch title is geworden is misschien jammer, maar er zijn toch genoeg goeie games op ps3?:D ik ben blij dat ze het uitgsteld hebben, het zal met een goede reden gedaan zijnxD
@goudvis:

Laten we dat laatste maar hopen dan ;)
Fokking waanzin gewoon. Ik wacht al 4 jaar.:S Ergens verwachtte ik dit al. Nou dan slingeren we Forza 3 maar weer eens aan.. Mn alias hier is ook mn Xbox Live Gamertag. Als er nog meer mensen mee willen doen!
Alvast een idee voor GT6; als je een nieuwe auto koopt, dat je dan ook de fabrieksopties kunt bestellen – verschillende velgen, spoilerpakketten etc. De opties voor in de auto hoeven er dan niet in natuurlijk, daar merk je in een spel niet zoveel van. Maar net zoiets als de online car configurators van vele merken.
ik blijf ook lekker doordriften in FM3..

mensen die ook drift enthousiast zijn.. voeg me gewoon toe. m’n naam is ook m’n gt op xbox live..
Ik zal racen op een PC of console toch nooit begrijpen. De ervaring van de snelheid, G-krachten, de adrenaline, motorgeluid, het schakelen, … – dat kan je nooit ervaren met wat software…

Racen is fun, maar de meeste race-games vind ik het maar niks, tenzij je naar de minder serieuze versies grijpt zoals Mario Kart, Carmageddon, Destruction Derby, Flatout, … die ik liever niet in het echt zou meemaken :p
@KoFFiE: Tuurlijk, tot je zelf je eigen auto in een vangrail plant op de Nurburgring. Het is gewoon leuk om eens een keer te raggen met realistisch gevormde auto’s en daarmee zonder risico (wat overigens voor sommigen juist wel weer een kick is) een circuit over te blazen. Het is toch zeker niet zo dat de simulatie optimaal is, dat zal het ook nooit worden, maar het is natuurlijk een bescheiden alternatief voor het echte circuitracen.
Duke Nukem Forever laat al 12 jaar op zich wachten, wie weet verbreekt GT5 dat record ;)
Ben je een auto en game liefhebber dan speel je alleen: NeedForSpeed. Enough said !
Dit zal de zwanenzang van de PS3 worden…
Hierna komt de PS4.
geef mijn portie maar aan fikkie.. veelste lang gewacht
tja weer onzin he
Ik weet niet wat jullie voor bullshit blaten maar er is pas 1 officieele rls date geweest. en dat betekend dat die maar 1x is uitgestelt dus. stelletje… met feiten gooien over dingen waar jullie niets van weten.
Ik heb hem vorige week ook ge pre-orderd…
En ach, na zoveel jaar wachten…. wat in het vat zit verzuurt niet…
haha jammeeeuuurr tog :p kging hem tg pas na kerst kope dus maakt voor mij geen verschil :) moestek hem kope voor de exames zou er van mijn exames niets meer in huis kome :D
Ik heb het spel al gespeeld dus het komt uit,
voor de mensen die willen weten waar ik dit heb gespeeld: bij de mercedes benz familie dagen, daar stond een sumulatie systeem met het spel gran turismo 5
Altijd hetzelfde liedje: XBOX-gebruikers vs PS3-gebruikers
Ik stem voor PS3 ;)
@pieter:

arcade?? het Japanse tv programma MOTOring is erg onder de indruk van Gran Turismo en hun zijn diegene die heeeeeel veeeeel auto’s testen.
hij was bedoelt voor laue, sorry pieter.
Och jee, wat een commotie (en wat een infantiele reacties). Gran Turismo is de game die echt racen het meest benaderd. Dit is de tweede officiële delay en waarschijnlijk zal het een week of twee langer duren, maar het is het wachten waard! Gt4 met betere Graphics, Physics en met nóg meer mogelijkheden wordt gegarandeerd de nieuwe benchmark, zeker niet als je met een (fatsoenlijk) forcefeedback stuurwiel speelt.
@RS: Ik weet niet of jij het wel door hebt, maar zij hebben eind 2008 al aangekondigd dat ie in de lente van 2009 zou komen. Wij zijn sinds die tijd al twee lentes verder. Het zal vast en zeker een geweldig spel worden, dat geloof ik best, maar dit is niet de manier die je hanteert als je een groot miljoenenbedrijf hebt. Je bent als bedrijf niets als je je deadlines niet kan halen.

De deadline bepaalt voor de meeste mensen de indruk die zo’n bedrijf achterlaat. Het werkt of vertrouwen op, of een totaal negatief beeld. Het maakt dan helemaal niet uit hoe goed je product is, maar je klanten zullen dit altijd bij blijven. Vooral de slechte dingen blijven bij mensen hangen, dus dit gaat al een vreselijke kant op.

Kazunori Yamauch zit ons constant te plagen met rumors. Kom je woorden na, of zeg het gewoon helemaal niet. Officiele releasedatum is misschien wel maar slechts 1 keer of 2 keer gegeven, maar de woorden die de releasedatum betreft, die Kazunori Yamauch’s zelf gespeculeerd heeft, tellen ook mee wat betreft klanttrouw.
Begint inderdaad enorm lang te duren…. Beetje jammer eigenlijk…
Ik wacht wel op Forza 4!
XBOX 360 FTW
wat kunnen jullie zagen!!!

het is niet dat dit de enige game is dat uitgesteld word!
en als het u niet aanstaat ga dan voor forza en stop met janken! je kan toch kiezen! ofwel vraag je je af waarom en wacht je trouw verder! ofwel speel je n arcade spel die niet in de buurt zal komen van gt5!

en diegene die zeggen van ik moet hem al niet meer hebben!! daar moet ik het meest mee lachen!
als hij uit is zijn jullie de eerste in de rij om hem te kopen! en anders zijn jullie zooo koppig of dom!

get over it
en blijf positief
UPDATE: De reden voor het uitstel van Gran Turismo is boven water gekomen. Het uitstellen van de release heeft te maken met hackers. Hierdoor moest het hele spel geüpdate worden en dit was bij zo’n groot spel niet op korte termijn mogelijk en duurt een aantal dagen. Hierdoor is er geen plek meer bij de blue-ray fabrikanten voor 7 miljoen exemplaren van het spel…
Ah, dus toch goeie reden voor t uitstellen van die shit:D
I can’t wait
echt jamemr dat ze het spel weer hebben uitgesteld. Volgens geruchten komt het spel nu op 8 december uit.
ik zelg altijd de aanhouder wint maar dit is wel een kwestie van een hele lange adem.
richard soebarta
Nou ik heb sinds 2 dagen Gran Turismo 5 in huis en ik kan je vertellen, ziet er heel mooi uit maar het het speelt KLOTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dat ze hier zolang over hebben gedaan een schande.
Irritant lange laadtijden, irrant lange en ingewikkelde menu’s, weer geen schade aan auto’s.
FF kijken of ik hem nog kan slijten op marktplaats
ik heb gran turismo 5 al en het is gewoon een vet spel veel beter dan tdu2 en al helemaal beter dan need for speed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).