Cobra iRadar – je iPhone als radardetector

Auteur: , 27 Reacties

Bij ons in Nederland nog steeds verboden & illegaal: de welbekende radardetector. Je kan ze echter nog wel gewoon kopen. En als een Stinger -wel legaal- een iets te groot gat in je begroting slaat, dan is er altijd deze variant van Cobra nog. Inclusief een app waarbij je iPhone dient als display voor de iRadar.

Kunnen we binnenkort wel met ze allen 130 km/u gaan rijden op ’s heeren wegen, flitsterreur zal altijd blijven bestaan. Maar anti-flits en -radar gadgets gelukkig ook. Dit pakket bestaat uit een radardetector die je aan de voorruit kunt zuignappen en een appje waarmee je het spul kan bedienen. De iRadar reageert vervolgens op radarcontroles, vaste flitspalen en roodlicht-camera’s. Ook houdt de software bij waar de controles gesignaleerd zijn. Leuk om later te kunnen uitrekenen hoeveel boetegeld je bespaart hebt, of zoiets.

Via Bluetooth staat de iPhone in verbinding met de detector. Maar mocht je de smartphone een keer niet bij je hebben dat is de detector alsnog te gebruiken. Wel met minder functies, maar je zal nog steeds op de hoogte worden gebracht als er een besnorde BOA achter een paal staat te laseren. Alles bij elkaar kost het systeem 169.95 dollar in de VS.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
is dit dan wel legaal of ook niet? kon ik niet helemaal uit de tekst opmaken, of lees ik gewoon niet goed genoeg?
@: Is niet legaal in de meeste Europese landen.
Sweet! illigaal/legaal te hard rijden.
Jullie denken dat je alleen die raders hebt, nou dat is niet zo. Vandaag aan de kant gezet door zo’n onopvallende landverarader… Het erge is dat ze op gwne golfjes lijken die ook gwn te hard rijden…
@meneersander: En kom je op TV?
@Freewarefreak: Als het goed is niet:p
Lijkt mij gewoon nog steeds illegaal… helaas.
Je moet toch echt een systeem hebben wat niet in het zicht zit en die niet te traceren is door de radardetectordetector van de politie. ;)
straks de politie met een cobra-iphone-detector-detector-detector-decoding-detector-iphone-detector als tegen medicijn ..
Gaan ze de iPhone dan ook verbieden??? ;)
In de VS is dit legaal? Emigreren dan maar
Snelste manier om je wagen in beslag te laten nemen. Dit ding recht op je voorruit plakken.
Als je je iPhone op je ruit plakt verkleurt ie toch, en dan ben jte weer niet blij… maar of dit legaal…
Zomaar wat quotes van gebruikers:

“Do not buy a Cobra!!!!!!!!!!!”
“I’ve had a few Cobras. I won’t go back again.”
“Had a Cobra and it only went off right when I already got pulled over.”
“I bought a Cobra once and was getting false Laser alerts in my driveway! The closest other car was a 1/4 mile down the road and no it wasnt a cop. So I took it back and exchanged it. The second did the same thing. Whistler only picks up cops as they are walking up to your window, ticket in hand.”

Beroerder beoordeelde radardetectoren dan die van Cobra kom je in de USA niet tegen naar het schijnt.
haha ja idd dat is gewoon vragen om een boete :)…
Nou ja, denk steeds dat er gaydar staat i.p.v. iRadar…
Stukje reclame, maar deze app is wel GRATIS en LEGAAL:
AlerteGPS, de belangrijkste maatschappij in Europa op het gebied van 100% legale radarmelders, biedt een gratis toepassing die real-time vaste en mobiele radars en gevaarlijke locaties op de weg signaleert. Deze toepassing heet Wikango radar detector App en is beschikbaar in de iPhone App Store. De toepassing biedt talloze functies en geeft toegang tot de grootste gebruikersgroep van radarmelders. Deze telt momenteel 700.000 gebruikers (oktober 2009). Wikango, dat de mogelijkheid biedt om een iPhone te veranderen in een echte radar detector die in real-time communiceert, is in enkele maanden één van de meest gedownloade toepassingen in de Apple Store geworden.
@MarkieS:
AlerteGPS/wikango: als je het artikel Autovisie uit juni 2010 leest staat er dat het voor mobiele controles niet altijd werkt.
ook dit is geen reden om een iphune te kopen..
Je kunt ook gewoon je ogen open houden en letten op het verkeer. De meeste flitslocaties pluk je er dan ook al tussenuit zonder er echt moeite voor te hoeven doen.
Inbouwen in een Iphone raamhouder dat ding en je hebt 3 vliegen in 1 klap: een prachtige dekmantel voor een onopvallende radardetector, raamhouder voor je iphone geen bekeuringen!

@jack abarth: dat geldt alleen zolang je ze ziet! De laser achetrhaald ook jou nog wel… :(
De traditionele radarverklikker werkt bij mij in de auto nog steeds prima! Iedereen rijd toch met navi op de ruit geplakt, bij mij hangt gewoon de detector daar! Niks aant handje hoor!
the-budel-guy
1 woord stinger.

bay the way is het nou een A5 op de foto ?
hmmz voor het eerst een handige app
Audi A4/A5 interieur!
Koop dan toch gewoon een Coyote… is wss goedkoper… en dan heb je geen 2 toestellen nodig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).