Video: Fransozen testen de Ferrari 458 Oakley Design

Auteur: , 26 Reacties

Kennen we deze nog? De 458 Italia die door Oakley Design werd onderworpen aan een niet onaardige make-over. Er worden in totaal zeven stuks van deze Ferrari opgepoetst door de Britse veredelaar, eentje daarvan kwam in handen van iemand die er gelijk maar een rijtest van heeft gemaakt.

Oakley Design heeft de 458 op dieet gestuurd. Een titanium uitlaat scheelde gelijk 32 kilo aan gewicht en de vier gemonteerde HRE-velgen schelen ook nog eens 20 kg. Daarbij hebben ze de hoogtoerige V8 meteen een opdonder gegeven waardoor het blok er nu 623 peekaa’s uit trapt. Gevolg: naar de 100 km/u stuiven kan hiermee in 3 tellen. Aan het uiterlijk zijn carbonfiber bumpers toegevoegd en ook de diffuser + zijspiegels zijn van dit lichtgewicht goedje gemaakt.

Alsof dat nog niet genoeg is: het geluid dat deze Italiaan weet de produceren zorgt voor een soort van oorgasme. Maar dat moet je zelf maar even ervaren aan de hand van twee video’s die de heren van Option Auto van deze witte schone hebben geschoten. De testdude is een Fransman, maar gelukkig hebben we de ondertitels nog. Hieronder de filmpjes waarin de 458 Oakley Design even flink wordt aangepakt. Speakertjes op tien en klikken maar!

Met dank aan AtodaZ voor de tip!
26 reacties

Mooi met een zwart dak!
w-a-t een bak! Ja dat is hebben hé. Luider kan/mag niet… ja de lijst gaat maar door van wat goed is aan deze wagen. 11/10!
Ja, maar wanneer gaat Wouter de 458 testen?
@Max: Ik denk niet dat dat snel zal gebeuren…
Een potentiële Ferrari klant gaat echt niet op het net naar rijtesten kijken… Alles wat er in zo een film aan bod komt boeit zo iemand niet. Al kraak je die wagen volledig af, zo iemand die koopt gewoon een Ferrari omdat hij daar zin in heeft en omdat hij een Ferarri wil.
@Nijntje_: Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat we niet héél erg graag Wouter eens een 458 zagen testen…
@Nijntje_: Hij heeft toch ook een SLR en een Spyker getest… Dus waarom geen Ferrari :) Die zijn zelfs nog wat minder exclusief
@GiesGoes: de SLR is en blijft een Mercedes he , wel een hele speciale, en het blijft in zijn totaliteit reclame voor ‘Mercedes’, dat een iets breder spectrum aan klanten heeft als bijvoorbeeld Ferrari.
De Spyker zou je enigszins kunnen vergelijken met een Ferrari, echter de Spyker is dan weer een Nederlandse trots, wat extra promotie in eigen land kan nooit kwaad.
@Nijntje_: Denk je nou echt dat die filmpjes daarvoor gemaakt worden? Als jou redenatie goed zou zijn dan zouden fabrikanten als Ferrar, Lambo en Porsche nooit auto’s uitlenen aan journalisten of sites.
Waar het om gaat is simpele marketing. Je moet een merk onder de aandacht brengen bij de “Brand fanatics”, als die enthousiast zijn volgt de rest. Daar is het hele succes van Apple momenteel op gebaseerd.
Wij zien die filmpjes nu en associëren Ferrari met het beste wat een auto te bieden heeft. Als we eenmaal het geld hebben kopen we dus een Ferrari.
Als de autowereld zegt Ferrari is the top of the bill, dan zal een potentiele koper sneller een Ferrari kiezen dan als een auto onbekend is bij het grote publiek. Door auto’s uit te lenen aan journalisten zorgt een merk ervoor dat het juist die bekendheid krijgt zodat algemeen Ferrari geassocieerd wordt met snelle en dure auto’s.
@JPM: Daar heb je gedeeltelijk wel gelijk in. Natuurlijk draait het bij een rijtest voor de volle 100 % om marketing.

Echter een merk als Ferrari gaat minder snel auto’s uitlenen aan journalisten als een merk dat auto’s maakt voor jan & alleman.
Andere merken halen misschien wél potentiële klanten uit het uitlenen van auto’s aan journalisten. Bij Ferrari ligt dit net iets anders.
Enerzijds omdat er weinig potentiële klanten mee vallen te strikken, anderzijds Ferrari heeft al een status die enorm hoog staat aangeschreven bij de zowel die-hard fanboys, als bij de gewone mens.
Ferari maakt daarbij nog vééééél meer reclame door gewoonweg in het F1 circus mee te rijden. Hierdoor scoren ze bij een publiek waarvan je als autojournalist alleen maar mag van dromen.
zeer mooi
maar ik vind het raar dat ferrari zo’n geweldige auto maakt
met (bijna) alles perfect
en toch kan er 32 kilo worden bespaard op de uitlaat alleen al
@jer-ome: Lijkt me een centenkwestie. Weet jij wat een volledig titanium-uitlaatsysteem kost?
Genieten dit, puur genieten. Echt een waanzinnige auto, de 458 is perfect, deze nog perfecter!
De witte kleur is erg fraai, maar zodra je een zwart dak en zwarte velgen gaat gebruiken verdwijnt de eenheid volledig. Het zwarte dak lijkt ineens een los geheel. Dat de auto lichter is geworden, is leuk. Maar wanneer een auto al zo snel is, wat is de meerwaarde van een klein beetje sneller…..
@jer-ome
Je moet natuurlijk niet vergeten dat er ook een eventuele ‘Scuderia’ versie zal komen, die ook weer sneller en lichter zal worden.
Wat een bak overigens, heb deze misschien nog wel liever als het origineel!! :D
Hee, een Fransoos die werkt! Moest hij niet staken?
Huh? Er zijn dus Ferrari’s die niet in brand vliegen?
Ferrari is en blijft gewoon een ferrari mensen !!!
Max: “Ja, maar wanneer gaat Wouter de 458 testen?”
Autoblogger: “Huh? Er zijn dus Ferrari’s die niet in brand vliegen?”

Nou, daarom. Wouter, zeg maar dank je wel Autoblogger.
@topless: mooi he, objectiviteit en subjectiviteit enzo;)
Die auto = lelijk.
ik heb altijd gedacht dat die zonnebrillen bedoeld waren voor 911 rijders met 911 turbo bodykitjes zonder turbo (posers)
Dit vind ik wel een mooie Ferrari… :)
Kwam net de 458 nog tegen, geen foto kunnen maken helaas…

Maar, vind hem niet moedersmooiste. Het shirt wat onze testpiloot op het filmpje draagt daar-en-tegen…
Ben ik de enige die twijfels heeft over die claim van 53pk extra (meer dan 9%!) door wat chippen en een ander uitlaatje? Lijkt mij totaal onmogekijk bij een Ferrari.. Atmosferische motoren kun je niet zo makkelijk tunen, zeker niet als die al richting 9000 toeren draait…..
Ziet er wel aardig uit, two tone is duidelijk een goed idee voor de 458.
@w0o0dy: Zo denk ik er ook over. Om een uit door Ferrari uitgeperst blok nog maar eventjes 50 pk te winnen door dergelijk eenvoudige ingreep…
Wie meer vermogen uit een Ferrari-blok wenst kan maar 1 ding doen en dat is zoals Novitec : Drukvoeding erop!
Oh lekker! Klinkt niet alleen super, maar ziet er ook nog eens overheerlijk uit! Love it! Allez La France

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).