Militairen gaan met tanks protesteren langs de snelweg

Auteur: , 63 Reacties

Mocht u zich in de komende weken plotseling het apelazarus schrikken omdat u een horde Leopard tanks tegenkomt naast een willekeurige snelweg: schrik vooral niet. Nederland is niet under attack. Het zijn slechts beroepsmilitairen die dan op ludieke wijze staken voor een hoger loon.

Met deze acties willen militaire vakbonden het publiek laten weten dat de nood hoog is binnen Defensie. Het geld is op, de lonen worden niet verhoogd en materiaal dat stuk gaat wordt soms niet gerepareerd. Want te duur. Dus die kapotte tanks worden de komende weken op verschillende plekken langs de snelweg gedeponeerd. Voorzien van spandoek met protest-tekst. Zodat u schrikt, op de rem trapt, een file veroorzaakt van 20 km en vervolgens medelijden hebt met Defensie-personeel.

Een KLPD-woordvoerder laat aan de Telegraaf weten dat hij hoopt dat ze hun verstand gebruiken. Verbieden zullen ze ze het waarschijnlijk niet. In eerste instantie werd gedacht aan zwaardere acties, zoals het blokkeren van snelwegen met tanks. Nee, daar kweek je goodwill mee. Wanneer de stakingen precies beginnen is nog niet bekend. (foto: Autojunk)63 reacties

Meer geld voor luiwammesen, dat wil iedereen
@Trucker Jan: zei de trucker…

Ken verscheidene militairen die uitgezonden zijn geweest naar Bosnie en Afghanistan. Dat zijn beslist geen luilakken. Maar ja, de meute schreeuwt het, dus trucker jan ook…
valt het achterlaten van zo een hoop ijzer dan niet onder een of andere sluikstort wetgeving? en mag je de boel dan ook verkopen per kilo als oud ijzer? want dan valt er nog wel een zaakje te doen…
ik zeg gewoon doen!!!
Trucker Jan, zeker dienstplicht gehad!!!!!!!!!
@paul: Zekers ! 12jaar lang ‘beroeps’ geweest !
Ik dacht even dat Bernhard sr een staatsgreep aan het plannen was..
materiaal = materieel :-)
hee mijn ouwe 41e Tank bataljon matties gaan het asfalt omploegen
@TT

leopard II is alles behalve een stukje oud ijzer
@yerrie: een werkende leopard is een mooi stukej techniek, een niet werkende variant (zoals in het artikel staat: Dus die kapotte tanks worden de komende weken op verschillende plekken langs de snelweg gedeponeerd. ) is een hoop oud ijzer….
@yerrie: toch al gauw 25 jaar of ouder, bij een auto noemen we dat niet voor niets oldtimer.
@MarkieS:

maar het is geen auto en ook geen vliegtuig.
en nog steeds 1 van de beste tanks zo niet DE beste
Vreemd dat militairen leger materiaal mogen gebruiken om te protesteren tegen de overheid. Zeker wanneer dit wapens (wat tanks zijn) zijn.
@mercedesfan: ik ga het al knap vinden als er geen wegen gaan bezwijken, anders is het wegdek al naar de pleuris nog voor de winter begint…
Kunnen ze die kapotte tanks niet ergens op een vluchtstrook zetten, en dan gewoon de anwb bellen om ze te fixen?
@Mairsil: Haha ja dat lijkt me wel briljant! Zo’n gele VW met zwaailichtjes voor zo’n tank en dan lekker knutselen langs de A2 :)
@MRStephan: Mwa ze mogen niet meer repareren langs de weg, kabel er tussen en slepen maar.
Misschien kunnen de Jannen soldaat hier nog iets van leren:

Improvisatie en berging te velde from Jorrit on Vimeo.
Goed bezig, staken tijdens de herstel periode uit een recessie. Alsof we in oorlog zijn. Van mij mogen ze 70% van dat defensie budget schrappen.
Nou dat materieel niet gerepareerd wordt vind ik een slechte zaak. Maar vragen om loonsverhoging in deze tijd vind ik ronduit asociaal, helemaal omdat beroeps militairen helemaal niet slecht betaald krijgen. Daarbij zijn er nog steeds een hoop voordelen betreft verzekering en het dekken van ziekte kosten.

En wanneer er ook maar een enkele vierkante meter asfalt wordt vernield graag verrekenen met het salaris van de betreffende Militairen.
Fietsen wij rond met stokbrooden achterop de fiets? zuipen wij wijn bij het leven? rijden we allemaal in peugots rond?geilen wij allemaal op de vriendin van onze (m)President? zijn wij frans? NEE!
Defensie is niet belangrijk in Nederland. We hebben de duitsers. Die zullen ons toch nooit meer durven aanvallen. Groot gelijk dat hier op wordt bezuinigd. Die gasten vreten de hele dag uit hun neus. Dag en Nacht oefenen in de nieuwste machines die miljarden hebben gekost. Benzine voor de JSF vliegtuigen die liters kerosine wergslurpen waar mee onnodig wordt geoefend. Nee opdonderen met de defensie. Waarom moet je al die machines repareren die zij vernielen ?
@majinstar: defensie is er niet alleen om het land te verdedigen, die apache helicopters vinden ook de wiet plantage’s van jou bmw vriendjes. de genie troepen zorgt bij rampen voor drinkwater etc. Ze moeten beveiligen wanneer er weer eens terrorisme dreiging is, zij moeten oefenen met hun materieel, wat net als jou bmw aan slijtage onderhevig is. En zij helpen bij het opbouwen van landen, waar gevochten is, en ochjee daar lopen ze ook nog is groot gevaar bij! doe toch normaal, ben je ooit afgewezen als beroepsmilitair ofzo?
Koop playmobiel en leer daar maar je land mee te verdedigen of zoals vroeger lekker met de fiets van Den Haag naar Arnhem en aan het front staan.
En als laatste ga ook maar wat aan je eigen beveiliging wat doen. Stegeman loopt zo naar binnen en kan zo alles meenemen. Dat noem je veilig zeker.
schaf dat hele leger gewoon af en ga met dat geld iets leukers doen
Pfff ze moeten het leger gewoon afschaffen. Dealtje maken met USA als er stront aan de knikker is.Vliegdek schip of 2 voor de deur niks aan de hand. Kunnen we mooi van die militaire vliegvelden circuits maken enzo.
@Gerrit:

Dan heb je er wel direct 60.000 werklozen bij, die vang jij op?
@Gerrit:
Als je een deal maakt met Amerikanen, komt daar meestal oorlog van.
@de sjonnies: haha lol
Lijkt mij een hele stoere actie! Ik wil wel zo’n tank langs zien donderden hoor;) Gave apparaten!
Als ze die Leopards maar ‘per ongeluk’ op flitspalen parkeren………
@de sjonnies: JA! Dat is een HELE goeie!
@de sjonnies: in ieder geval zo dat de palen geen zicht meer hebben, dan voelt den haag het pas echt in de portomonee!
@Mairsil

Dat is nou eens een geweldig idee! :D haha!

Ach, laat ze maar op deze manier protesteren. Is tenminste nog leuk. Niet zoals boeren of vrachtwagenchauffeurs die (zeker in het buitenland) vaak de snelwegen gewoon platleggen. Want dat vindt ik gewoon asociaal.
the-budel-guy
Hoe krijgen ze die tanks daar eigenlijk.
Ze zetten er kapotte tanks neer maar als ze kapot zijn dan neem ik toch aan dat ze ook niet meer rijden.

Ik kan het natuurlijk ook fout hebben gelezen.
@TJ: Daar hebben ze nou diepladers e.d. voor uitgevonden.
Ik heb toch wel zo’n grafhekel aan die zogenaamde ‘ludieke acties’! Waar is de tijd gebleven dat we mekaar nog lekker onbehouwen de harses in sloegen?
dat het geld op is bij defensie klopt. van de zomer heb ik bij een garage gewerkt waar ook de trucks van defensie kwamen voor nieuwe banden. ze mochten pas vervangen worden als het staal er doorheen kwam, omdat er domweg geen geld was om ze eerder te vervangen. en ja het is legaal omdat er voor vrachtwagens geen minimale profiel diepte is.en je kan nu wel stoer gaan lopen doen en zeggen dat ze uit hun neus staan te vreten op hun basis. maar goh waar was het merendeel van onze strijdkrachten??? waar is ons vorige kabinet nou over gevallen?? Afghanistan iemand, ik weet niet hoor, maar elke dag moeten vrezen voor een bermbom is niet uit je neus vreten.
@Nilo: die pipo’s hebben jaaaaaaaaaaaaaarenlang de olie van al hun trucks ververst terwijl die in 1 jaar een kleine 25km hadden afgelegd.. schandalig, de olie was nog gewoon nieuw!

en trouwens vanaf 1 jan 2011 heb je een minimale profieldiepte van 1.6 mm, net als bij personenauto’s ;)
@Zjonnie: die wagens lieten ze wel iedere maand zo lang stationair lopen.
@ Sir_smokalot: Ja maar als ze nergens geld voor hebben dan kunnen ze die toch ook niet gaan gebruiken neem ik aan.

Maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten maar als ik geen geld heb moet ik ook de fiets pakken want zonder benzine rijdt de auto niet.
@TJ: Denk niet dat ze op brandstofrantsoen worden gezet. Als mijn werkgever in de rode cijfers zit word ik ook niet gekort op mijn tankpas.
die lui moeten gewoon een quotum ..

minimaal elke dag iemand doodschieten ..
@lincoln: Maar natuurlijk, dat ze daar zelf nog niet opgekomen zijn. Ik ken nog wel een paar prachtwijken waar ze even doorheen mogen.
@sir_smokalot: Lelystad lijkt mij een prima doelwit!
@toyotaprius: Doe maar niet in Lelystad, moet daar nog naar school toe gaan. Wil wel helpen bij de Genie, alhoewel ik wel afgekeurd ben helaas vanwege me rug maar goed.

Ik vind dat deze heren gewoon hun gang moeten gaan, ze zorgen hoe dan ook voor een veiliger land ook al zitten ze de hele dag in de startblokken om op te treden tegen alles wat een bedreiging kan vormen. Denk dat de meeste die hier lopen te klagen het hardste zullen janken als er iets niet goed gaat. Net zoals onze smurfen, je belt ze als eerste op om aangifte te doen als jou iets misdaan is, en ook hopen dat ze je kunnen helpen dan. Maar dat zullen de meeste niet inzien omdat ze daar te kortzichtig voor zijn.
De heren militairen kunnen beter gewoon niks doen en doorgaan met hun werkzaamheden want A: De stakingen helpen geen hol hoger salaris komt er voorlopig niet! en B: Nederland is al weg uit Afghanistan en komt zelf ook niet in oorlog dus dat dat materieel voorlopig niet up to date is maakt ook niet uit (of willen de jongetjes graag met goed spul soldaatje spelen in de eigen heide? :) Wordt eens volwassen mannen!!)
Bedankt links Nederland, lekker besparen op defensie! Net als de luchtmacht (wij hebben nog maar 80 f16’s, een lachtertje) wordt er maar bespaart omdat het ‘rechtse hobby’s zijn. Nu dus dit soort stakingen, zeg maar bedankt Femke Halsema, bedankt SP (was nog voor Roemers’ tijd dus ik neem het u niet kwalijk) en bedankt PvdA, zoals altijd weer erg kortzichtig geweest. Niet eens geld om het huidige materieel te onderhouden, dit gaat echt veel te ver.

Let vooral op als wij weer nieuw materieel nodig hebben, dan staan de linkse partijen weer te schreeuwen over moord en brand, terwijl het een direct gevolg is van jarenlange besparingen. Een gelukje voor de linkse partijen, de achterban heeft meestal zo’n laag IQ dat ze er toch niets van snappen en ten gevolge het de linkse partijen niet eens kwalijk nemen.

Way to go Femke Halsema en co!
@rickste: Tja, ik moet ook niks hebben van die linkschmenschen met dat gelul van de rijke moeten maar wat afstaan aan de minder bedeelden :? Hey minder bedeelden… ga godver werken en als je dat al doet ben dan tevreden met wat je verdient, die rijkere zijn niet zomaar aan dat vele geld gekomen hoor die ondernemersrisico’s kunnen jullie ook nemen als je wil en kunt!!!

Maar rickste vergeet niet dat PVV ook tegen de JSF is!!!
@rickste: Defensie is altijd al bezuinigpotje geweest voor die linkse rakkers. Wist alleen niet dat ze hier ook waren. bijv die stoere majinstar etc.
@rickste:

Zozo. Gewoon hier 3 personen treffen die te dom zijn om hun eigen kont af te vegen.

Tegen beter weten in ga ik het toch maar vragen:

Nu dus dit soort stakingen, zeg maar bedankt Femke Halsema, bedankt SP (was nog voor Roemers’ tijd dus ik neem het u niet kwalijk) en bedankt PvdA, zoals altijd weer erg kortzichtig geweest.

Probeer deze onzin nou eens te onderbouwen of op z’n minst uit te leggen.
Iedereen staakt deze dagen! Leuk…. Zal straks nog in de les een cursus: staken voor dummies krijgen….
Als dit gaat gebeuren is nederland een ontzettend kut land
Door al de bezuinigingen bij defensie, kunnen wij niet meer aan onze grondwet voldoen, daar valt onder:

a) verdediging van het eigen en bondgenootschappelijke grondgebied, inclusief de Nederlandse Antillen en Aruba; b) bescherming en bevordering van de internationale rechtsorde en stabiliteit
c) ondersteuning van civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp, zowel nationaal als internationaal

vooral punt b en c gaan en zijn heel belangrijk vandaag de dag
Waarom gaan soldaten staken voor geld?
terwijl ze hun leven moeten opofferen voor hun volk en land?
echt een stelletjes wijven die aan hun geld en carriere denkt
@TurkseHeer:
omdat militairen al 5 jaar geen salaris verhoging hebben gehad, en iemand die steun trekt bij de overheid net zoveel verdient als een militair die voor onze bevolking z’n leven waagt in afghanistan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).