Bloodhound SSC poseert in het centrum van Londen

Auteur: , 19 Reacties

De recordpogingen gaan ergens in 2012 van start. Voor die tijd zijn de makers van dit snelheidswagentje van plan flink wat aandacht te trekken met ludiek bedoeld acties, zoals het parkeren van de meer dan 12 meter lange SSC in Londen.

Toch is het jammer dat ze niet de echte raket-op-wielen in het openbaar tonen. Dit schijnt namelijk een replica te zijn van de originele SSC. Echt veel maakt het niet uit. Even de straalmotor aanzwengelen en een showtje geven zat er toch al niet in. En in het stadsverkeer rondrijden, dat wordt nog knap last met een draaicirkel van 120 (!) meter en géén achteruit.

Sinds zondag staat de auto voor een bankfiliaal van Coutts & Co geparkeerd. De dummie zal er in totaal twee weken te zien zijn. De echte SSC -die beschikt over omgerekend 133.150 pk- moet over twee jaar het record van Andy Green aan diggelen rijden op een zoutvlakte. De doelstelling is dat ze de 1.000 mph-grens gaan doorbreken, oftewel harder dan 1609 km/u. Dat gaat er ongeveer ZO uitzien.19 reacties

Wow, sneller dan een kogel, OKE dat is fuckass snel.
@Laue: Sneller dan een trage kogel dan toch wel. Een 5.56×45 (zoals in een M16) gaat zo rond de 3100 km/u.
Een WTF is hier wel op z’n plaats :o
@Bumer: zeg dat wel! Mijn mond viel er van open.
Ik wil ook in Londen wonen:P
F1 pitstop demo, Citroën GT prototype onthulling + in het wild gespot, elke dag de gaafste exoten kunnen spotten, nu dit, what’s next?
Leuke actie dit, sta je toch wel even raar te kijken als dit ineens in de straat staat :P
Overigens wel ziek, omgerekend 133.150 pk!!
Ik had verwacht dat dit soort acties vooral voor de sponsoren bedoeld waren. Maar er staat maar heel weinig op die ‘auto’, weinig stickering. Of zoeken ze zo juist sponsoren?
In londen worden graag ZOtte en snelle auto’s geparkeerd een hobby daar denk ik
Wie wil een stoplichtsprintje doen??? Oh nee dit ding heeft alleen een hoge topsnelheid…
@Roelio: Als zo’n ding bij het stoplicht staat, wordt iedereen die erachter staat levend verbrand. Oh dat kan jou auto vast niet eh. ;)
Hebben ze wel een parkeerkaart?
Ben wel benieuwd wat er gebeurt als zo’n agent de opdracht krijgt zo’n gevaarte weg te slepen met zijn Ford Transit XD
Ik vond de Trust SSC al snel… Maar dit slaat echt alles! Ik ben benieuwd of ze het gaan halen, zou iig wel extreem gaaf zijn!
Niet te bevatten deze machine. 1600km/h is al snel in de lucht. Op de grond waanzin. Dan moet je geen hobbeltje tegenkomen.
133k paarden? Dat is echt ziekelijk véél, zelfs voor een straalmotor. En weet iemand of de wielen worden aangedreven, of dat hij zichzelf gewoon vooruit blaast?
@Sheep: Lol kom je uit een ei ofzo? Straalmotor je zegt het zelf al.
peter - italia
@V10: sterker nog… een V12 (uit de superleage series) een euro fighter straalmotor EN nog eens een raket erbij :D
@peter – italia: Ja, dat zag ik in de animatie ook. Waarvoor dient die V12?
@Freewarefreak: Ik denk dat de V12 de eerste trap in acceleratie is. Nadat de brandstofmotor de auto op gang heeft gebracht wordt hij uitgeschakeld en gaat de auto op de straalmotor verder. Zodra de auto een bepaalde snelheid heeft behaald gaat de nabrander aan en helpt de raket bij de voortstuwing.
@peter – italia: overigens, die raket zie je op de straat foto’s niet..
Op het einde van de rit ben waarschijnlijk herleid tot tomatensaus. 133.150 pk!!! en 1609 km/u… ik kan het niet bevatten, de mens is echt tot onwaarschijnlijke dingen in staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).