Ecclestone over de GP van België, Hitler en het nut van martelen

Auteur: , 58 Reacties

Binnenkort wordt F1-baas Bernie Ecclestone 80 jaar, maar zin om te stoppen heeft deze bejaarde nog niet. Als het aan hem ligt gaat hij nóg 10 jaar door. In een interview met the Guardian deed hij weer eens een paar debiele uitspraken. Lees en huiver.

Inmiddels zijn we het wel van hem gewend. Af en toe Hitler een toffe peer noemen en de schuld van de financiële crisis in de schoenen van Joden schuiven, we kijken er niet echt meer van op. Zelfs nu hij heeft laten optekenen dat “marteling een manier is om dingen gedaan te krijgen” schrikken we er niet van.

Zo denkt het F1-baasje nou eenmaal. 53 jaar actief in de Formule 1, dan snuif je nog wel eens wat uitlaatgassen teveel naar binnen. Ook een goeie: democratie is voor mietjes, alleen dictators zijn in staat om dingen te laten gebeuren, aldus Bernie.

“I get myself into so much trouble when I say these things but I don’t think democracy is the way to run anything. Whether it’s a company or anything you need someone who is going to turn the lights on and off. We had Mrs Thatcher and when she was in charge she did turn the lights on and off. She brought the country to where it was before it got muddled up again.”

Oké, dan nu over F1-gerelateerde zaken. Zo vindt Ecclestone dat de Grand Prix van België zich in zwaar weer bevindt. Dat klopt, want Spa-Francorchamps kampt met flinke financiële problemen. Nu wordt er nog Waals belastinggeld in het circuit gepompt, maar als de overheidssteun stopt verdwijnt de racetrack wellicht van de F1-kalender.

Het complete interview van de mini-dictator en F1-Führer checken kan bij the Guardian.58 reacties

Hopeloos stukje bejaardheid hoor…krasse uitspraken van een binnenkort overlijdende bal gehakt…En zo vlak voor je dood, moet je zulke dingen niet meer roepen.
Een man die ik liever kwijt dan rijk ben voor de sport. Hoe sneller, hoe liever!
@Megakix:
1 Maar of snelle besluiten goed zijn?
2 De meeste banken zijn verdeeld in miljoenen aandeelhouders. Bovendien zijn de banken zelf niet zozeer schuldig aan de crisis, maar de mensen die meer leenden dan ze konden betalen (en de algemene opinie is dat de banken ze hadden moeten tegenhouden, dat is iets anders dan schuld).
3 En dat zijn zaken waar Hitler zijn economen voor in dienst had, hij hield zichzelf vooral met propaganda en oorlogsgerelateerde zaken bezig.
@Vince: Oeps @Desjaak natuurlijk!
Hij heeft wel een punt:
1. In een hierarchie wordt sneller besloten.
2. Veel banken zijn in handen van Joodse families en de banken zijn schuldig aan de crisis.
3. En Hitler heeft natuurlijk wel gezorgd voor de ubercoole Autobahn en dat was wel tof van hem.
the-budel-guy
@DeSjaak: so wat dat de meeste banken van joodse families is denk je dat de crisis met opzet veroorzaakt is.

echt wordt is tijd dat je naar buiten gaat ipv de hele dag achter je pc te zitten.
@DeSjaak: Dude! Dat soort dingen zeg je maat op geenstijl ofzo. Serieus, hou het voor je!
@DeSjaak:
Achter 1 hiarchisch leider aanlopen is levens -nee- oorlogs – gevaarlijk
Dat Joden bankiers zijn is onze eigen schuld, Jopden mochten nl geen beroepen die met gildes te maken hadden uitoefenen.
Dat we in een financiële crisis zijn gekomen is ook onze eigen schuld, we hebben geld uitgegeven dat nog verdiend moest worden. En zijn daarbij aan de Nederlandse truttiger Kadett Philips en Miele mentaliteit voorbij gegaan en hebben onszelf verloochend.
Hitler was een opportunist en was op het juiste moment op de juiste plaats, meer niet.
Wat dat aangaat lijkt Ecclestone sprekend op hem……
Of op Louis IX, ‘apres moi, la deluge ‘
@DeSjaak: Even voor de duidelijkheid, joden bezitten niet de bankwereld. Tegenwoordig zijn banken het bezit van aandeelhouders, niet van joodse families. Het beeld dat de joden alle banken bezitten komt doordat, de joden als enige rente mochten vragen voor het uitgeleende geld. In de bijbel staat dat men geen rente mag vragen noch betalen. De joden mochten wel rente vragen en daardoor waren zij grote spelers op de geldmarkt. De hedendaagse wereld is zo groot en globaal, dat de macht niet meer ligt in de handen van een paar machtige personen. Ik vind het sowieso niet toepasselijk om te spreken over de “jood”. Voor de personen die wat meer willen weten over de geschiedenis van geld, die adviseer ik om de BBC documentaire ” The ascent of money” te bekijken.
De Sjaak, lees eens een boek (en dan geen stripboek)
Haha, goede caption bij het plaatje ricardo. ;) Provocerende bejaarden, daar past hij zo tussen.
Nogal onbelangrijke reacties hierboven.
Het artikel benadrukt namelijk nog maar eens dat dhr. Ecclestone puur en alleen aan het geld denkt. Een echte F1-fan zou toch zwaar verdrietig worden als de mooiste en spannendste race van het seizoen van de kalender verdween?

Het wordt heel hoog tijd dat er eens iemand opstaat binnen de FIA die ook nog oog houdt voor de spanning binnen de sport. De nieuwe circuits, vooral buiten Europa aangelegd, zijn namelijk slaapverwekkend!
@Henkie:
Wen maar aan de nieuwe wereldorde van ouwe lullen, Blatter voor de voetbal en Ecclestone voor de F1
@DeSjaak: Holy hell, ik hoop dat dat een mislukte poging tot sarcasme/cynisme was…
Toch zal ik er je uit één droom helpen; als we er al van uit gaan dat de schuld van de financiele crisis bij de eigenaren (en dus niet het bestuur/personeel) van banken ligt, dan zijn die eigenaren nog steeds geen “joodse families” (<- lol), maar aandeelhouders. Aan-deel-hou-ders. Wel eens van gehoord?
Er zijn 3 races die *altijd* op de kalender dienen te staan. Monaco, Spa-Francorchamps en Suzuka (Hugenholtz design ftw).
ik wil niet zeiken hoor…maar waar houd iedereen van???? juist ja..vakantie!! wie heeft dat ook al weer bedacht? oh ja Hitler! zonder hem zaten we nog steeds in een stuk door 10 maanden te werken. ik vind hitler ook wel een toffe peer, alleen hij is een beetje doorgeschoten met de joden. ohja…door hem is de techniek toen de tijd in een spurt geraakt.
@Vivian: ikke niet, ik heb nog vakantiedagen over.
vakantie…bah!

en techniek komt bij iedere oorlog in een versnelling.

Ach, iedere krasse bejaarde heeft wel eens een rotopmerking, gewoon gelijk geven, een kopje thee neerzetten en verder gaan met je werk
@Vivian: Hitler is niet alleen doorgeschoten met de joden, dat was zijn enige doel wat hij had. Techniek vooruit? Vind je betere technieken om mensen af te maken een vooruitgang? Lijkt me sterk… Echte vooruitgang komt voor 90% uit ondernemerschap, concurrentie en vrije marktwerking, zoek maar eens op Schumpeter (om maar een voorbeeld te noemen). Daarnaast, die geschatte 60 miljoen doden (4xNL) kun je nooit verantwoorden, ook niet met de beste technologische vernieuwing.

En vakanties bestonden zeker al voor Hitler’s tijd, maak je nou maar geen illusies over zijn geweldige ideeën, die had hij niet. Verdiep je maar eens in zijn slachtingen en de echte Hitler komt omhoog…
@Vivian:
’t is triestig zo te lezen dat er tegenwoordig geen ene rooie rotcent meer aan onderwijs wordt uitgegeven.
Helemaal geschiedenis, de leer die ons verteld waar we vandaan komen en hoe alles zo gekomen is.
Wil je weleens meenemen naar Israël naar Yat Vashem; leer je iets van.
Zult dan wel drie dagen stil of van slag zijn.
Of de begraafplaatsen aan de Marne en de Somme; waar duizenden knulletjes begraven liggen.
Wordt je ook heel stil van……..
@de sjonnies: wrong war vrind, de Marne en de Somme zijn monumenten van de Eerste Wereldoorlog, waar Duitsland slechts voor een deel schuldig aan was…
Maar van de massagraven bij Valkenswaard en bij Arnhem wordt je inderdaad stil, en die zijn veroorzaakt door de waanzin van Hitler, die, als ie echt een ‘toffe peer’ was geweest al in ’42 de handdoek in de ring moeten gooien, want toen wist hij al dat het einde sowieso niet goed ging zijn, hij was gewoon totaal gestoord. En even over de Autobahn; ten eerste is die niet bedacht door Hitler, en ten tweede heeft het maar voor een heel klein deel geholpen aan het economksch herstel van Duitsland, en ten derde was het slechts een propaganda project, waar jammer genoeg nog steeds mensen intrappen. En tot slot is het nog altijd slimmer om tanks via het spoor te vervoeren, dus in die zin was het gewoon dom.
@Sciurida: Je onderschat het belang van grote transportaders voor een land in oorlogstijd.

Vraag maar aan de Romeinen, dat zijn de echte uitvinders van de Autobahn. Hitler en z’n kliek beseften simpelweg het belang van een snelwegsysteem.
@Sciurida:
Bewust gedaan om historische kennis te testen, je bent geslaagd !
@de sjonnies: haha, mooi dat ik geslaagd ben, heb ik toch niet voor niks een blauwe maandag geschiedenis gestudeerd ;).
Maar het is natuurlijk triest om Hitler, en zijn policies op wat voor een manier dan ook goed te praten, want ook al zou hij iets ‘goeds’ gedaan hebben, dat heeft hij toch ruimschoots daarna verpest met de meest zinloze oorlogsstrategieën en ‘sociale’ policies.
@Bozewolf: Niet helemaal met je eens, omdat snelwegen eigenlijk een soort van knooppunten zijn in oorlogssituaties, je moet je er teveel op focussen als verdedigende partij bij een invasie, maar je hebt wel gelijk dat transport van munitie e.d. sneller gaan…
@DeSjaak:
Who’s speaking? A 13-14 years old kid with no brains?

Jij moet duidelijk nog volwassen worden, dan komt je algemene ontwikkeling wel vanzelf.

Jij vindt het zo tof van Hitler dat, vanwege hem, de Autobahn er is gekomen?
Wat minder tof was van die mislukte korporaal uit Oostenrijk is dat hij ruim 6 miljoen Joden heeft laten ombrengen, complete landen tegen elkaar heeft uitgespeeld, vele honderdduizenden, zo niet miljoenen gezinnen verscheurd door het keiharde bewind wat door hem gevoerd werd. (Ik kan nog even doorgaan hoor..)

Maargoed, schijnbaar vind jij een Autobahn belangrijker dan de gruwelijke daden van Hitler. :X
Kijk maar eens goed in de spiegel.

I rest my case..
Heel simpel Ecclestone is zowel het beste als het slechtste wat de F1 ooit is overkomen. Hij is een zakenman, en daar is hij verdomd goed in.
Hij is alles behalve dom en wat hij zegt klopt alleen de irrationele en semi-principiële mensjes die op dit bolleke rondcrossen, die leven dankzij dit soort soort mensen roepen af en toe graag eens op zijn uitspraken, kunnen ze laten zien dat zij ondanks dat ze geen self-made miljonairs zijn wel goede mensen zijn want ze hebben waarden en normen. En liefst steken ze het daarop dat ze er niet in slagen om die kleine droom die ze hebben, van rijk te zijn, niet kunnen waarmaken. Wie zal het zeggen of het de waarden en normen, hun capaciteiten, inzet of gewoon hun geluk is dat ze dwarsboomt.

Dit soort discussies over het nu wel of niet geoorloofd is om in een oorlog 6 miljoen mensen van kant te maken omdat ze een nogal fanatieke boekenclub hebben, en of het geoorloofd is om over een man die dat deed naderhand eerlijk te zeggen dat hij geen monster was en best wel goed kon besturen.
Die man is echt gek.
Beter gaat hij lekker met pensioen.
“marteling een manier is om dingen gedaan te krijgen” hmm ik zal hem is een paar keer met een hamer op z’n fikken slaan mss blijft dan de gp van belgie wel op de kalender ;)
@Hupke: Natuurlijk, ik begrijp dat wel dat jij daar geen enkele moeite mee zou hebben.
Jij zou uiteraard voor het grote geld gaan, over lijken gaan.

No thanks, heb financieel niks te klagen en vind het gewoon niet kunnen wat deze meneer allemaal bralt. Hij wil gewoon aandacht, of dat nu positief dan wel negatief is, dat boeit hem niet. Weet je hoe ze zulke mensen noemen in de volksmond?

Mediageil..
@Benz..:

Ik vind het wel grappig dat je net de uitdrukking over lijken gaan gebruikt.
Dat zijn dode dingen, hebben nog een symbolische waarde maar meer ook niet.
Ik maak van mensen geen lijken, en ik behandel ze ook niet slecht.
Ik snap alleen niet wat er mis is met een beetje de dingen in verhouding zien, met alles los van elkander te kunnen zien. Iedere 5 jaar vallen er nu meer doden dan op die 5 jaar die begonnen in ’39.
We zouden die kunnen redden dat gebeurt ook niet (en misschien maar goed ook, al is dat een heel ander verhaal waarover ik de nodige studies kan bovenhalen, ik ben niet aan het lullen), zijn onze huidige leiders en regeringen dan massa-moordenaars? (ik mijn ogen zijn ze slechter dan Hitler was, en dat was al geen lieverdje, al is dat om een andere reden)
*die eerste “dat” in de eerste zin kan weg.
nou en ..

ik zeg ook wel eens onnozele dingen .. en jullie ook ..

en al zouden we dat niet doen !!
dan nog blijft Ecclestone slimmer dan ons allemaal bij elkaar ..
Goh, ik weet toch werkelijk waar niet waarom mensen hier zoveel kritiek op hebben. Als dit een probleem is, waar is dat de geloofwaardigheid van Artikel 7 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens? Je weet wel, vrijheid van onzin meningsuiting?
@Vinny_93: onzin= onzin
oke @ autoblog dan maar, waar is de doorstreepfunctie heen?
@Vinny_93: Die is er toch nog gewoon?
@lincoln: Er is (hopelijk begrijp je dat, of wil je het tenminste begrijpen) een wezenlijk verschil tussen iets onnozels en iets zeggen waarmee je in feite vele mensen kan kwetsen.

Maargoed, ik heb m’n mening gegeven en ik blijf daarbij. ;)

@Hupke: Ik wil niet zeggen dat je over lijken gaat of mensen slecht behandeld. Wanneer je gaat goedpraten wat deze opgeblazen kwal zegt dan linkt dat al meer in die richting. Want zullen we even wel zijn: Deze meneer mag dan schatrijk zijn: Hij gaat over lijken, alleen geld interesseert hem. En jonge modellen. (die hij weer inhuurt natuurlijk, die stoeipoezen van hem geilen ook alleen maar op de poen)

Dingen in verhouding zien is juist goed, zo leer je te relativeren en een betere kijk op dingen te krijgen. Echter, nu mag ik toch wel veronderstellen dat het woord “nuance” niet voorkomt in het woordenboek van Ecclestone. Vreemd dat deze meneer kritiek krijgt. :roll:
@Benz..:

bijzonder hoor ..
want ik leef in een land waar iedereen al minimaal 5X in zijn leven voor Hitler is uitgemaakt ..
nix geen probleem ..

en noemt iemand zichzelf Hitler ..
dan is het ineens kwetsend ..

wel bij de les blijven ..
@Vinny_93: Hij mag dit zeggen hoor, van mij wel. Ik ben het er niet mee eens. Dat is geheel wat anders.

In feite zou je alles mogen zeggen, maar opzettelijk haatzaaien, twee-deling vormen etc etc.. is ook niet goed.

Maargoed, ik geef m’n mening maar. Je hoeft het er echt niet mee eens te zijn. Gelukkig hebben we met z’n allen het recht om allemaal wat anders te denken/vinden.
waals belastinggeld dan van Vlaanderen komt zeker! Buite met de walen!!
@lincoln: Als men een beetje verstand in z’n kop heeft dan kun je toch gewoon be-amen dat deze meneer ze niet allemaal meer op een rijtje heeft en gewoon media-geil is, of dat nou positief dan wel negatief voor hem uitvalt.

Misschien (heel misschien maar hoor) heeft een dergelijk figuur een bepaalde voorbeeldfunctie oid.
Imago-strelend is het niet te noemen hoor. :roll:
@Benz..: Hitler heeft ook een voorbeeld functie ..
@lincoln: Het voorbeeld hoe het niet moet. Alhoewel Eccelstone zijn voorbeeld volgt; des te langer ze in hun functie zijn, des te gestoorder ze worden…
Zolang hij geen haat zaait of voor opstanden zorgt tegen of voor bepaalde groepen mensen praat hij maar ratteld hij maar lekker door. Onze hond wordt Fraulein Gestapo genoemd omdat die speelt met dieren. Het is de natuur zeggen we dan. Het is Ecclestone’s Mening, zeggen we nu.
Ik vind dat hij moet stoppen, hij heeft de hele F1 naar de klote geholpen, even kort door de bocht, dit komt miss ok wel door de Fia maar toch.
@The360box:

Hij perst er alles uit wat eruit te persen valt, dat klopt. Maar zonder dat hij de tv rechten had werd het nooit zo uitgezonden als nu, was er nooit zoveel belangstelling en zouden er nooit zo’n budgeten zijn vrijgemaakt. En aangezien er altijd nood is voor een koningsklasse was de F1 misschien zelfs uitgestorven en zaten we nu met een DTM achtige koningsklasse of ging iedereen prat op rally.


Simpel hij blijft F11 tot bij het volk brengen, in leven houden en populair blijven omdat hij daar zelf veel beter van word, en wij krijgen F1, winwin.
Heb het net op guardian gelezen, wat mij ot het meest stoort is dat het legendarische Spa alweer in vraag wordt gesteld terwijl moderne flops als Turkije blijven duren. Ok, het is een WK en het mag best wat mondialer… maar (los van Spa’s financiële probs) moet een stielman bij zijn leest blijven.

Love or hate ouwe bernie, zijn tijd is bijna over. Wat blijft telt…
steven simons
Hopenlijk neemt Van Rossem zijn plaats in !
Dan komt de Formule 1 nog eens naar Zolder .
@steven simons:

Ik ken Zolder op m’n duimpje, worden veel leuke races gereden en als local zou ik F1 te machtig vinden. Maar eerlijkheid gebied me toch te zeggen dat het echt niet aan Franchorchamps kan tippen, verre van zelfs. Toch niet met het huidige traject. Als ze de kluis en de sterrewacht erbij zouden nemen (en ja het circuit dan ook wel vrij lang maken) wat nu openbare weg is dan zou het in de buurt kunnen komen. Franchorchamps is nu eenmaal iets unieks, net als Monaco en Silverstone.
wie is Ecclestone? De naam klinkt een beetje als een figuur uit de Muppetshow..
Ik zou ook willen dat we in een dictatuur zouden leven. Mijn dictatuur wel te verstaan.

Het eerste wat ik dan zou doen is Ecclestone op laten pakken en laten fusilleren vanwege het feit dat hij F1 verkracht heeft.
Ik hoop echt dat Spa-Franchorchamps blijft…
Is gewoon een prachtig parcours en er gebeurt elk jaar wel weer wat leuks!
LOL Er bestaat helemaal niet zoiets als ‘Waals’ belastingsgeld!
@Wankel: haha, nope, ze hebben niet eens een BBP ! ;-)…
Las enkele dagen een berichtje van hem dat hij nog nooit in zijn leven iets voor het geld gedaan heeft. Waarom moet Spa dan als eerste Europese circuit verdwijnen, terwijl het ALTIJD goede races heeft? Volgens mij toch echt voor het geld Bernie.. ga toch eens met pensioen of gewoon deaud!
@Nick: eindelijk weer een berichtje bij deze post over de true meaning of life ;)
Hij is wel eerlijk over zichzelf! Want Bernie’s wil is (vaak)wet. Het liefst zou hij alles alleen beslissen maar gelukkig zijn de FIA en de FOTA het daar niet mee eens.
En ja hij denkt alleen maar aan het geld die ouwe gek. Hij zou eens beter uitspraken doen als “ik zal er alles aan doen om het mooiste circuit op de kalender er op te houden”. Ipv. denken dat je grappig bent. Monaco is ook bezig met onderhandelingen met Bernie trouwens, want zij moeten (ook) meer gaan betalen om hun plaats op de kalender te behouden. “Anders gaan we ergens anders heen.” heeft die ouwe gek gezegt:S (bron: http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/239360/monaco-in-onderhandeling-met-ecclestone/ )
Om een schatting te geven over welke bedragen ze onderhandellen:
“Afgelopen weekend liet de Brit(Eccelstone) nog aan de Russische krant Kommersant weten dat Rusland ongeveer 40 miljoen dollar per jaar zal moeten gaan betalen voor de race.” (bron:
http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/244934/akkoord-bereikt-over-grand-prix-van-rusland/ )
colin edwards
Ik heb al het bovenstaande niet gelezen.

Maar om alles overzee te gaan zoeken bij de aziatische landen
terwijl de meeste teams/ piloten uit Europa komen… ik vraag me alléén af wie daar weer met het grote geld wegloopt.
Hij is gewoon plaatsen aan’t zoeken waar hij het meeste geld krijgt. Waar gaat het hier eindelijk over? Over F1 racen dacht ik? Op wereldniveau. Ok hij mag die landen aan doen, maar dan moet hij maken dat er uit ieder land een piloot of team vertegenwoordigt is ook!
En dat mis ik eigenlijk in iedere dicipline van motorsport.
Als Francorchamps van de kalender geschrapt wordt (is volgens mij een dreigement om méér geld te krijgen), dan mogen we het in de toekomst ook al vergeten voor onze Belgische piloten. (en er zitten er al gene meer in f1)
Volgens mij wordt het allemaal een beetje te duur. Aan de ene kant moeten ze besparen om de motoren langer te doen meegaan en dan moeten ze méér betalen om al die dure overzeese gp’s te rijden. De teams zouden hem moeten boycotten.
Nog een mooie quote omtrent het geweld rond de GP van Brazilie, waarin hij tegenspreekt dat de toekomst van de GP op Interlagos in gevaar komt:

But Ecclestone insisted Brazil’s problems are no worse than those in “Oxford Street” or “New York”.

“They look for victims, they look for people who are a little bit slow and simple, but the people who look a bit bright, they never go after them,” he said.

“But as for the race, I’m happy. We’ll be here for another hundred years,” he insisted.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).