Gespot: Ferrari F430 op basis van Toyota MR2

Auteur: , 52 Reacties

Voor de Ferrari puristen is het een slechte ochtend, maar voor de eigenaar waarschijnlijk het ultieme plezier.

De eigenaar van deze Toyota MR2 was waarschijnlijk de typisch Japanse looks zat en besloot een bodykit te scoren om zijn ricer van een fris pastasausje te voorzien. Hij was niet de eerste, maar ik kan me niet herinneren deze kit eerder in Nederland gezien te hebben. De look-a-like F430 kit is voor kitcar begrippen eigenlijk prima gelukt, dus hulde voor de bouwer. Meer foto’s van deze Japanner in Italiaans maatpak zijn te vinden op Autojunk.

Met dank aan kd-producties voor de spot!52 reacties

Wuhahahahaha !
Het is in ieder geval netjes gedaan
Eigenlijk is dit veel leuker dan een echte. ;)
@Citrofiel: Eigenlijk ben ik het er nog best mee eens^^. Voor een tiende deel van het geld die je voor een echte neertelt wordt die vent ook nagekeken door mensen.
doe mij maar een toyota mr2 op ferrari f430 basis..
Dit is er ook zo een van zijn ‘soort’. Echter gaat het hier om een Lamborghini of iets in die richting? Hoe dan ook, ik snap de adventeerder niet echt goed…

http://link.marktplaats.nl/387424500?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=38577
@bosnialove:

Da’s gewoon een kitcar op basis van een…kitcar.
Maar de header van zn advertentie slaat inderdaad nergens op.
+1 omdat er duidelijk moeite voor gedaan is, en het niet de lelijkste getjoende Ferarri is. (zoals die 288 die verpest is)
Deze wagen komt van het bedrijf Exclusive Tuning Worldwide, eerst lagen er hele vreemde spaakvelgen onder deze ‘F430’.

http://www.exclusivetuningworldwide.com/nl/

Ze bouwen trouwens ook je Golf om tot een ‘GTI W12 650 Concept’. Dat kan ik dan nog wel waarderen.
ik vind die zwarte toch wel goed gelukt hoor!
@Archiebald: ja dat vond ik ook maar dat komt omdat het een echte Ferrari is :P ik wist het ook niet hoor, wat dat betreft was dat ook behoorlijk misleidend.

RDW gegevens van de zwarte Ferrari:
Handelsbenaming: F430 Spider F1
En neem dat nou niet te serieus he!

Waarom vergeten dit soort mensen hun auto altijd te verlagen? Mijn hemel, een F430 4×4…. :s
Haha lache! Ik zou alleen wel de motor ook dik tunen/ander blok er in anders is sta je zo voor schut als iemand anders je eruit rijdt:P (overigens zou ik geen replica willen hebben, vindt het alleen grappig om te zien)
Voor een kitkar ziet het er zeker niet slecht uit, het lijkt zelfs. Alleen 1 ding is mij onduidelijk, ik heb zelf zo’n W3 model MR2, maar heb 4×100 steek velg (het facelift model heeft dat ook) en op de foto’s zie ik 5 steek.. Iemand enig idee hoe je dat voor elkaar krijgt?
Die ombouw van Golf V naar Golf VI GTI mag er anders ook wel wezen. Prijs van 7500 euro is dan weer minder maar voor dat geld heb je wel een dikke transformatie.
De Ferrari hierboven mag ook wel gezien worden al is het natuurlijk jammer als je dan start en je laat de originele MR2 motor erin leggen.
In de US bouwen ze vrij makkelijk een dikke V8 (LS1) in zo’n MR2. Dan heb je er ineens ook de prestaties bij.
Ziet er best goed uit, het is alleen lame om er ook daadwerkelijk een Ferrari sticker op te plakken.
Het lijkt weer helemaal nergens op. Nu is de 430 van zichzelf al geen wonder van schoonheid, maar als je die lijnen ook niet perfect raakt, dan zit je dus ineens met een of ander zwanger hok in je tuin.
Die zwarte is goed gelukt!
Oh.. da’s een echte:P
Vind die rode replica maar niks.
Die zwarte is goed gelukt!
Oh.. da’s een echte:P
Vind die rode replica maar niks.
Zeker wanneer je de echte erbij ziet..
Verrekte leuke meeting ook, als je ziet wat er nog meer staat.. Corvette, een E30 M3, etc. Geinig.
Ik nog te wachten op de eerste MB G klasse kitcar op basis van Daihatsu Terios….
@toyotaprius: maar dan wel de 55AMG met sidepipes xD
@HDM: idd, maar er zit gewoon een 1.5 motor in.. ;)
Eerlijk is eerlijk, behalve de verhoudingen lijkt ie best nauwkeurig…
Die replica ziet er niet uit in het echt.
Ik wel wel maar kan niet…
Triest deze replica’s. Er is inmiddels een hele industrie ontstaan rond dit soort auto’s. En goedkoop is het zeker niet. Voordat je zoiets hebt staan, ben je 25 mille kwijt. Ik heb deze auto’s zelf op Stoneleigh gezien en als je niet weet waar je kijken moet (schijfremmen, interieur), trap je er zo in. Totdat de motor wordt gestart natuurlijk. Dan sta je goed voor lul. Een rol pepermunt in je onderbroek doen is goedkoper.
Extreme Sportscars maakt ze mooier, ik zou me alleen wel schamen als ik de motor zou starten (Peugeotje) http://www.extreme-sportscars.com/index.html
@288 GTO: En dan staat er bij hun logo “There is no substitute” :)
wat een kneus.
Kennen we deze nog? ;)

http://i1-18sca.ipower.com/Nissan/Nissan_Fairlady_Z432R_front_quarter2.jpg

wordt

http://www.madabout-kitcars.com/images/om-gtz.jpg
@toyotaprius: is dat niet een van die zeldzame nissan/ toyota? zo ja , als je die als basis voor een replica gebruikt ben je ook in je kop getikt!
@Osca: inderdaad zo’n 240Z is nu een klassieker, een mooie klassieker. En ok, zo’n 280 GTO kitcat ziet er goed uit, maar toch zonde om zo’n klassieker te gebruiker als donor auto.
het kost zeker ook veel?
@KaCh1ng: Je mag zelf optellen. Ruwweg zal zo’n complete als deze rond de 15k zitten denk ik. Zonder MR2.
@Citrofiel: zo’n MR2 koop je voor een knikker, vergeleken bij een F430 dan. een MR2 kun je voor 5k wel kopen.
@NLBUURMAN: Dan heb je dus voor een vijfde van de prijs een F430. Alleen hopen dat je geen echte tegen komt bij het stoplicht… ;)
Niet mijn ding maar als je zo doodgraag goedkoop (onderhoud is de doodsteek bij ferrari’s) ferrari rijden wil.
doe es het linkje fixen
AUW mijn ogen.
@ascari15: Ja lelijk hè, zo’n F430.
Triest.
Triester.
Neppe auto.
the-budel-guy
binnenkort een MR2 kit voor je Ferrari F430
Afbreken… wil je een Ferrari… koop dan een echte…
Er mag dan veel tijd in zijn gaan zitten… maar echt waarderen kan ik het niet. Ik zie liever iemand die een Wingswest pakket op zijn emmer2 schroeft, dan iemand die zijn koekblik wil laten lijken op die van die maffiose italiaanse ijsco boer…
Haal alsjeblieft de Ferrari-logo’s er af, verander de bodykit IETS, en noem het je eigen creatie! Je ziet duidelijk dat dit geen Ferrari is, en waarschijnlijk al helemaal als je door het ruitje kijkt. Wel erg jammer dat de eigenaar een hoop geld aan het verbouwen uitgeeft, maar niet aan een mooi setje velgen! Want wat een paupersetje ligt er onder zeg, zonde!
grotere velgen aub
Deze F430 Spider replica wordt door een erkende bouwer gemaakt uit Almelo. Hij bouwt ook een Vaquish-replica.
Deze sites zijn van hem: http://www.astonmartinverhuur.nl en http://www.rvs-sportuitlaat.nl
Dit zijn kwalitatief de beste replica’s van dit soort die er te koop zijn.
Het idee achter een dergelijke replica is, dat je een veel lichtere auto hebt dan de originele, en dat je met een ‘redelijk sportief motorblok’ dus al praktisch net zo snel bent, terwijl de kostprijs per km minimaal is. Een eigenaar van een dergelijke auto realiseert dat het een replica is en zal ook nooit impliceren dat het een echte Ferrari is. Het is puur de lol van een snelle, mooie auto.
HAHA maar dan wel een Ferrari met een niet noemenswaardig verkorte wielbasis van 15CM. Dat is echt veel hoor. Kan het bedrijf nog zo professioneel zijn, maar de verhouding klopt van geen kant met een MR2 als basis. En het verhaal van gewicht en vermogen slaat natuurlijk ook nergens op. Een mooie originele MR2 in top staat wordt vanzelf een klassieker en zijn geld waard. Niet als je hem ombouwt tot een tupperware boot.
Ik wil niet afkraken, dit ding gauw verkopen aan een attraktiepark voordat een kleine jochie tegen zijn ouwe heer zegt van; pappieeeeeee ik wil ook zo’n speelgoed autootje. Als je toch een Ferari replica wilt, koop dan een bij Extreme want die zijn de beste in de wereld en laten bouwen op basis van de 406.

Ik ken iemand die heeft f430 van Extreme op basis van een 406 bj. 2003, perfect gebouwd niet te onderscheiden van echt, tenzij je de motorkap omhoog doet. dat ding gaat 0 naar 100 in minder dan 5 sec. en heeft een topsnelheid van 240 km per uur. Motorisch wel een en ander laten doen en het geluid is ook identiek maar het heeft hem wel bijna 35000 Euro gekost. Vaak vertel hij zelf dat het een replica is. Met die auto durf ik 100% voor de dag te komen in tegenstelling wat ik hier zie. Kijk! het kan ook anders dat is wat ik ermee wil zeggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).