Ook de Alfa Romeo 8C brandt als een Italiaan

Auteur: , 55 Reacties

Er zijn slechts een paar zekerheden in het leven: soms moet je poepen en Italiaanse auto's branden. Ferrari's en Lamborghini's zien we dan ook vaak zat voorbijkomen, maar een uitgebrande Alfa Romeo 8C Competizione zagen we hier nog niet eerder voorbijkomen.

De ongelukkige eigenaar had dit incident te danken aan een kortsluiting bij een accu, wat zorgde ervoor dat de eigenaar een wel erg warm ruggetje kreeg. Voor zover bekend is het met de eigenaar goed afgelopen. Iets wat we van de 8C Competizione helaas niet kunnen zeggen. Ach, in ieder geval kan Alfa nu claimen bij de familie van echte Italiaanse supercars te horen. En dat is ook wat waard.55 reacties

ach .. alles verbrand ..
dat heb je nu eenmaal met alles wat met zuurstof in contact komt ..

open vuur is niet meer dan een accelerator ..

we kijken hier louter naar een tijdmachine ..
daviddewijnnl
The art is gone
R.I.P
En we noemen het. “De vurige Alfa”
Hmmm, toch maar een brandblussertje achterin gooien!
..en er zijn er al zo weinig..
Die Ferraris ok maar een 8C is wel heel ernstig…
Echt weer autoblog. Als ze maar negatief nieuws kunnen plaatsen over italiaanse auto’s. Voelen de vertegenwoordigertjes en patserige vastgoed mannetjes zich weer goed in hun superieure super ultimate premium duitse meuk
@ronan: klopt helemaal! Op de homepage van de website bij “latest crashes” staat ook een porsche 911 turbo cabrio (997) die duidelijk een brandje heeft gehad maar daarvan heb ik op autoblog nog niets gelezen
@Panther:

Een 8C die afbrandt is toch wel wat unieker dan een 997 Turbo cabriolet.. Een 911 kan zo vervangen worden. Met een 8C wordt dit al een stuk lastiger.
Ferrarifan1982
Raar, die heeft toch gewoon voorin liggen? Of zouden de uitlaten te heet worden?
Bij de andere Italianen begon de brand bij de motor…
@Ferrarifan1982: er staat in het stukje dat de brand bij de accu ontstond. En die zal wel achterin hebben gezeten ;-)
Er is nog een ding zeker hier bij autoblog kunnen ze alleen maar italiaanse supercars afzwijken.
War een trieste bedoeling word het hier toch
@marcel: leer eens spellen en als het je allemaal niet aanstaat rot je toch lekker op naar je familiegraf..
@John: wat een vriendelijkheid…
@marcel:

Dat krijg je ervan he. Nog nooit een rijtest met een Ferrari gedaan. Alleen de 8C is langsgekomen. Tsja, als je bij Audi wel alles mag testen terwijl Ferrari en de andere exoten hun neus ophalen voor Autoblog dan voelt Autobloggertje zich op zijn pikkie getrapt. Verder vertaald het zich naar de artikelen. Audi is geweldig, en Ferrari zuigt.
integralechubasco
@marcel:
Dat is al heel lang hier zo en daar verandert nooit iets aan. Er is over de gehele linie bij autoblog geen enkele italoliefhebber, als er een mogelijkheid is om de boel af te zeiken dan doen ze het. Er is legio neutraal of postief nieuws wat betreft Italiaanse auto’s, maar die vindt je niet op autoblog. Daarvoor ga ik meestal naar autoedizione.nl of gewoon autoweek.nl…

@john: Hoofdletter na dubbele punt? En vergeet je pilletje niet…
@integralechubasco: Wouter is anders een groot Italiaan-liefhebbber neem ik aan? Jammer van deze Alfa Romeo 8C. Echt heel zonde, al was het wel wachten tot de eerste crash/brand met zo’n prachtbak. Wat wel opvalt is dat ze tegenwoordig vaker afbranden dan stilstaan door pech… Toch maar back to the roots en stilstaan langs de weg zonder vuur? ;)
integralechubasco
@jzaero:
Helaas, Wouter blogt niet…
Jammer van die prachtige 8C, er waren er maar 500 dus moeten ze niet gaan botsen of affikken, want dan wordt het wel erg mager in de toekomst. Hoop dat het een eenmalig probleem was en niet iets structureels zoals bij de Ferrari 458.
ik durf te verwedden dat voor dit wrak nog een aardige sommetje dient betaalt te worden. Goed als basis om een one-off van te maken.
Sommige bezoekers zijn er nog niet achter wat een blog is.
@Lucb: Jawel, maar op een gegeven moment is de balans zoek tussen mening en feit. Momenteel is dit nog niet zo maar het begint er wel naar te neigen. Een tijdje geleden werd AB overspoelt met lelijke tuners. Nu kan je zeggen dat het de mening van het blog is en dat de bezoekers er maar mee moeten leven. Maar Autoblog is steeds minder een blog en steeds meer een bedrijf. En de bezoekers beginnen klanten te worden die autonieuws met een mening willen. Ga je die mening verkondigen door bepaalde berichten te plaatsen in plaats van je mening over het nieuws te uitten dan kan je bezoekers/ klanten tegen het zere been stoten.
Mooie-Chinees
Achja, kan gebeuren.
Het leven gaat eenmaal door.
Er staat wel eens vaker wat in de fik.. Van de week stond het huis van de familie Harmsen in brand en eer gisteren was er vlam in de pan bij Eelco Janssen….
@toyotaprius:

Was het wel een design huis of design pan want anders is het niet interessant!
@ErikkNL: Hahaha lol… een BK pan en een Ikea huis… ;)
is toch sneu zeg geef je zoveel uit aan die italiaanse sportwagens kunnen ze je er verkoold in terug vinden als je pech hebt.
stel dat dit zoveel verkocht werd als een peugeot of jap,koreaan vond je in elke dag in elke gemeente een uitgebrande langst de weg.
Toch erg benieuwd wat die gast heeft uitgevreten. Ben er nog nooit in geslaagd een kortsluitende batterij te doen branden (wel roken) laat staan er een auto mee af te fikken.

Maar goed, geen probleem voor 99% van de petjespopulatie want de gemiddelde duitse kamperbak is onbrandbaar toch?
Dat het weer over een “italiaan” gaat. Lambo is overigens half Duitser en wat mag mij betreft zijn Italiaans paspoort inleveren. Autoblog kan helaas niet objectief blijven als het uit de Italiaanse hoek komt. Dat moet ook niet altijd je moet de lezer een beetje prikkelen. Maar het lijkt er toch op dat het direct persoonlijk is.

Ik keek even wat berichten terug. Bijvoorbeeld;
“Ferrari krijgt $100.000 boete wegens vals spelen” je kunt zeggen het is gewoon grappig bedoelt op deze manier of de schrijver is er beetje geërgerd over. Verder in het bericht; “Het feit dat Ferrari niet in beroep gaat tegen de boete die is uitgedeeld zegt volgens mij genoeg. Als je weet dat je fout zit ga je uiteraard niet in beroep.” klinkt weer aardig persoonlijk in mijn oren.

Nog een voorbeeld titel; “Yes! Vanmiddag GP van Monaco, behalve voor Alonso”

Dit was het toppunt; “Ferrari kan niet tegen verlies en stopt met F1”. Het hele bericht is anti geschreven. Vele reacties toen ook. Er staan stukken in als; “Wat is het toch ook een zielig k*tmerk! …… Well Boehoe! Cry me a river.” Later in het stuk; “Yeah right, de realiteit is dat ze ondertussen geen kansen meer hebben om dit seizoen een fatsoenlijke prestatie neer te zetten. Ze hebben al die jaren een enorme voorsprong gehad qua technologie en financiën, maar zodra dat wegvalt wil men opeens niet meer meedoen?”

Autoblog moet met hun werknemers eens een tripje maken na Italie om de autogeschiedenis te zien en te leren respecteren. Net als elk ander auto merk verdienen de Italianen zeker respect. Ze hebben toch al 50 jaar periodes net als nu met voorsprong in techniek.
@Maksimum: als het je om geschiedenis te doen is moet je deze brande 8C toch wel bevallen. Want dit is toch wel geschiedsvervalsing ten top, een door Maserati ontwikkelde auto met Ferrari motor als Alfa met een legendarische naam op de markt brengen om het ingekakte imago van Alfa wat op te poetsen. Nee, zo moet dat niet. Het is heus een mooie auto maar geen echte Alfa.
@Maksimum:
Eenzelfde brief heb je ook naar Top Gear gestuurd voor hun niet aflatende aanvallen tegenover Porsche?
Heel wat artikelen (bijna alle) op Autoblog dienen met een knipoog gelezen te worden.
Neeee, eeuwig zonde! Maarja het kan iedereen overkomen en er nooit mee rijden is ook zonde…
Als ik het dak zo zie lijkt me dit een Alfa 8C Spider, geen Competizione… Toch?
@ John
ben jij wel goed bij je hoofd een typfoutje is menselijk.
Iemand zn graf in wensen is echt bijzonder sneu.
Ik zou maar eens na denken voor je wat schrijft.
En ja ik weet het dat autoblog al lang niet meer subjectief is maat ja je blijft toch kijken he
Fokker-de-fok-fok, da’s jammer. Zo wordt de 8C wèl weer iets exclusiever (elk nadeel heeft z’n voordeel).
Ach al dat gehuil over of AB nou wel of geen Ferrari haters zijn lekker boeiend. Het merk heeft een grote fan base dus dat komt allemaal wel goed. Ik vind Italianen persoonlijk super sport auto’s. zonde van die Alfa btw
En toch hebben de meesten geen brandblusser in den oto liggen…
Kan je heel wat elende besparen!
Shít! Dat is verrekte zonde :(
Het is nou eenmaal een vaststaand feit dat Italiaanse exoten net wat beter, heviger, sneller en vaker af fikken in tegenstelling tot de exoten uit Duitsland of elders.

Toch maar een brandblusser aan de optielijst toevoegen dan?
Waren ze eindelijk roestvast… moeten ze ze nu ook al vuurvast maken…
Het zit die sympathieke Alfisten ook nooit mee he…
Auwtch.. en er zijn al geen exemplaren op overschot…. :s
Vast iemand die snel geld van z’n verzekering nodig heeft…
Rijk Rietveld
Dat zijn helemaal geen 8C velgen. Weet je wel zeker dat het een Alfa is?
Kijk! Een echte supercar! Maar vind het vooral zonde… Dat ding maakt zo’n lekker geluid, en er rijden er al zo weinig rond… Gelukkig heeft de eigenaar niks!
Naja… altijd nog beter dan een wannabe sportauto

http://www.youtube.com/watch?v=ivLyhUF_ZBY
integralechubasco
@hape:
LOL goed filmpje man, vooral de laatste scene!!
integralechubasco
@hape:
LOL goed filmpje man, vooral de laatste scene!!
steven simons
Ik dacht vroeger altijd dat dit een GAY-merk was ! ?
@steven simons:

Aan je vraagteken te zien denk je dat nog steeds!
handrem trekken is fijn!
Wat is dit voor propaganda gedoe?? Als het een Audi R8 betreft (die overigens veelvildig vlam vatten) is het allemaal sneu en zielig en wanneer het een Alfa betreft wordt er de spot mee gedreven!!?? Schijnbaar zijn de nazaten van het derde rijk nog niet uitgestorven.
wat is dit voor een gezeik als het over italiaanse auto’s gaat heeft iedereen zo comentaar maar als het over een duitse auto gaat houdt iedereen zijn mond????? ben zelf een italiaan en rij in een bmw moet ik dan ook mijn mond houden als bij mijn auto iets kapot gaat?
ITALIAANSE wagens blijven bloedmooi !!!
@federico: tuurlijk moet jij je bek houden, een italiaan die in een bmw rijdt, dat is erger dan godslastering.
Tja en at isdan weerzonde, nu zijn er nog 499….
zijn de Italianen wel goed in hè, uitbranden. wanner volgen de Fransen, komen de Duitsers daarna? ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).