Bejaarden rijden massaal te hard

Auteur: , 26 Reacties

Lolwut? En wij maar denken dat onze senioren de boel altijd alleen maar ophouden (door 20 op de snelweg te rijden) in hun Kia Picanto/Suzuki Wagon R+/Volvo 360 (doorhalen wat niet van toepassing is). Klopt niets van! Eenderde van de senioren schijnt lak te hebben aan onze maximumsnelheid, en zegt steevast te hard te rijden.

Dit blijkt uit een onderzoek van de seniorencommunity Goedenwel. Naast de bekentenis regelmatig Koos Spee te tergen zegt 80% van plan te zijn tot aan de dood achter het stuur te kruipen. Een nogal wrange zinsconstructie als je het mij vraagt, die hopelijk niet te letterlijk moet worden genomen.

Het verleden heeft uitgewezen dat er wel degelijk nog een aantal krasse bejaarden rondrijden. Zo draaien ze er hun hand niet voor om om in hun elektrowaggie de politie zoek te rijden -Need For Speed: Hot Pursuit style-, en hadden we ook al eens een 83-jarige opa die met zijn Porsche op 257 km/u geklokt werd (in ons eigen land komen ze niet verder dan 180).

Kleine kanttekening: Goedenwel richt zich op ‘senioren’, en in Nederland ben je al senior als je de leeftijd van 55 gepasseerd bent. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er dus ook een hele zwik babyboomers bij het onderzoek betrokken was.26 reacties

martinusgerhardus
tja baby-boomers. Die kun je in ieder geval niet verwijten dat ze niet genoeg voor hun eigen zorg en gemak hebben gezorgd.
@martinusgerhardus: true…true…zoals de jaarlijkse huis-onderhoudsaftrek van 5% van je bruto-jaarsalaris..ook al had je helemaal geen onderhoud verricht ! Die dingen dus…
Ik denk dat ze door hun staar de teller niet goed aflezen. Het zou ook kunnen zijn dat ze de teller helemaal niet waarnemen omdat ze zo dicht op het stuur zitten dat de teller niet meer te zien is if omlaag kijken niet meer lukt i.v.m. de stijve nek.
Mitsubishi Lancer…Ford Mondeo station, Toyota Carisma, Opel Agila, Saab 9000…je vergat belangrijke automerking voor de 55+’er !! ;-)

In elk geval betrap ik ze NOOIT op snelheidsovertredingen…zucht…Op welke baanvakken rijden ze dan te hard ??? Waar ??? Ik wil dat wel eens in het echt zien dan !!!
@Megakix: Ik ben ze ook nog nooit tegen gekomen. Ook op banen waar je 70 of 90 mag rijden ze steeds trager. En ja, ze rijden in de welbekende merken.
Oproep aan de oudjes, gelieve tijdens de spitsuren en zaterdag niet naar grootwarenhuizen te rijden.
@Eric: of een bordje / sticker te tonen waarop staat; BABY BOOMER AAN BOORD ! ;-)
Megakix schreef:
Mitsubishi Lancer…Ford Mondeo station, Toyota Carisma, Opel Agila, Saab 9000…je vergat belangrijke automerking voor de 55+’er !! ;-)

In elk geval betrap ik ze NOOIT op snelheidsovertredingen…zucht…Op welke baanvakken rijden ze dan te hard ??? Waar ??? Ik wil dat wel eens in het echt zien dan !!!


@ Megakix
Toyota carisma… yeah right..
misschien moet je met je brommert van het fietspad blijven, dan maak je het misschien wel allemaal mee
Net wat sir smokalot zegt. het zijn de echte bejaarde die te zacht rijden. Mijn vader van 64 rijdt zoals veel van zijn leeftijd ook prima met de stroom mee (60.000 km per jaar). Ik ben benieuwd hoe dit 10 of 15 jaar is.
Dat zijn degenen die het grootste stuk van hun leven aan normale snelheden hebben gereden natuurlijk. Er is nog een restje oudbejaarden die pas op hogere leeftijd (40+) zijn BEGINNEN autorijden en die houden een paard-en-kar rijstijl aan, maar mijn pa van 73 bijvoorbeeld, kart nog net zo lekker door als vóór de verkeerswurging dd. 2004 (in België)
@Zoef: België was ook wel een beetje toe aan de Hollandse asfaltkeuken toch ? Jullie wegen zijn Mozambicaans qua onderhoud en begaanbaar als de platgebombardeerde wegen in Afghanistan…. ;-)
Dat zijn vast de bezitters van een brommobiel die met 40km/h door 30km zone’s scheuren, of bezitters van een scootmobiel die met 15km/h door winkels(traten) crossen…
Bejaarden rijden overal dezelfde snelheid (stad of autostrade), het maakt allemaal niet uit..
Overal rijden ze 60 à 70 km/u.. Dusja, ze rijden wel degelijk veel te snel ;)
Paar jaar geleden zat ik bij mijn oma van toen 75 in de auto en we reden op de Kuinderweg. Het is daar een 60-zone maar oma had het the paddle to the metal zowat; met een gangetje van 120 waren we snel thuis! ‘Oma, je rijdt wel een beetje hard hoor…’
Een enquête onderzoek op dit gebied is nooit representatief.. Op een enquête zullen ze nooit zo snel invullen dat ze te langzaam rijden of dat ze onder de maximumsnelheid zitten..

Bij ons in de buurt gaat alles ook vaak ruim onder de maximumsnelheid..
Tja de bejaarden van nu zijn niet meer die van vroeger… Een familielid van mij kocht voor haar 65ste verjaardag (bejaardenleeftijd toch?) een Jag XKR, in het zwart.
Tiens, waar zitten die racebejaarden, jammer genoeg kom ik altijd de ‘ik rij op mijn gemakje knal in het midden van de rijweg, want ik heb anders schrik ergens tegenaan te botsen’-groep tegen :p
Best apart eigenlijk, ze rijden alsof ze alle tijd van de wereld hebben, maar ze hebben nog maar het minst tijd… (te gaan)
@Emc: tja daar zit wat in, aan de andere kant als je op je 70e nog je “to do list” niet tot een overzichtelijke hebt weten in te perken heb je ook iets niet goed gedaan in het projectmanagent van je leven.
Tja… niet zo gek ook…
toen zei leerde rijden mocht je nog 120 op de snelweg, waren er geen 80 km zone’s op de snelweg, hadden ze geen 60 km zone’s buiten de bebouwde kom, en van 30 binnen de bebouwede kom hadden ze nog nooit gehoord, laat staan drempels om de 500 meter…

eigenlijk mooi die tijd…
@Harry: Inderdaad Chiel!
Een bejaarde die zegt te hard te rijden kan snel, want voor hun gevoel is 70 op een autoweg al hard, dus als ie perongeluk 80 rijd, dan rijd ie al te hard.
Weet je wanneer onze senioren te hard rijden en massaal inhalen, soms wel met z’n drieen naast elkaar?? Als ze met de caravan op vakantie zijn…..Niemand weet waarvoor want echt sneller beb je niet op je bestemming en senioren: JULLIE HEBBEN VRIJ. Dus hou die sleurhut op 90 en wacht met inhalen tot je het overige verkeer minder hindert.(ps dat geldt voor iedereen die met een caravan op pad is)
Hoho. Ze *denken* dat ze knetterhard rijden maar dat is omdat hun koekblikje nog steeds in zijn drie staat in plaats van in zijn vijf. Kan iedereen gebeuren. Als je staar hebt, doof bent en onder de medicijnen zit…
steven simons
Ik heb ook het gevoel dat oudere mensen sneller rijden.
Misschien is het ook een gewoonte en hebben ze het altijd
al gedaan. Maar geen probleem ,als het maar vooruit gaat !
Ze hebben er wel ’t geld en de auto voor. En dat kan niet niet iedere Golfrijder met een wit petje zeggen.
@Ad van Geel: U bent zelf ook een geriatrische scheurmuis?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).