Dit is de vernieuwde Dodge Journey

Auteur: , 44 Reacties

De buitenkant van de Journey is maar lichtelijk gewijzigd; andere achterlichten (met LEDjes), grille en nieuwe mistlampen. Nee, de grote verandering zit toch echt aan de binnenkant. Daar waar het ook het meest nodig was: de Journey heeft ein-de-lijk een fatsoenlijk interieur gekregen.

Onderhuids is ook het een en ander opgewaardeerd. Zo kan de Journey binnenkort geleverd worden met Chryslers nieuwe 3.6 liter Pentastar V6. Een blok dat goed is voor 283 pk. Daarachter komt een zestraps automaat te hangen. Verder wordt het onderstel aangepakt (o.a. geometrie van de vering) en krijgt de Journey andere banden en stuur-instellingen waardoor het rijgedrag er op vooruit zou moeten gaan.

Dan het interieur. Zo’n beetje alles wat je ziet is vernieuwd, en ons wordt beloofd dat er materialen zijn gebruikt die een stuk minder op de huid van een dinosauriër lijken dan voorheen. Ook de stoelen zijn opnieuw ontworpen en in het midden van het dash bevindt zich nu een touchscreen.

De vernieuwde Journey moet dit jaar nog op de markt komen. Hieronder het verschil tussen het oude en nieuwe interieur. Kijk & vergelijk.

Het oude Journey-interieur.
oud & lelijk

En de vernieuwde binnenkant.
nieuw & fris44 reacties

Marichonne nice job!
@RobinS:
Heeft papi Marichonne niets mee doen gehad.
Nice!
-edit: check, thanks!-
Wow, das een wereld van verschil zeg, en wat een mooi interieur. Das goed gedaan van hen.
Wat een wagen.. pff!
Een en al emotie in het design.
Dit is een klassevolle wagen.
Ziet er beter uit. Maar zijn er diesels te krijgen in de Europese Dodges?
@Esprit_de_Flandre:
zover ik weet alleen met de 2.0 TDI van vw erin. Beetje underpowered met 140pk maar dat is met een chip een beetje bij te schaven. Misschien dat de 2.1 van MB ook hier in komt.
het oude is plastiek tot en met maar overzichtelijker dan het nieuwe

het nieuwe is wel een schoonheid
Dat jullie gisteren geen aandacht hebben gegeven aan het volgende:

http://programmas.canvas.be/vormgevers/vormgevers-afl-1-lowie-vermeersch/

Prachtige docu over een automtive designer.
Mooi werk van de Italianen. Op deze manier wordt een Dodge zelfs begerenswaardig! :)
@Mean_Green:
Dit interieur heeft geen inbreng van de Italianen gehad.
What the what the… dat interieur is gewoon mooi.
Zo goeiemorge! Dat is een behoorlijke verbetering zeg! Straks koop ik nog een Dodge… (nee, nog niet:P Maar dit gaat de goeie kant op!)
Ik vind het interieur nu niet kloppen met het exterieur. Neemt niet weg dat het interieur veel beter uitziet dan dat andere wat nauwelijks Amerikaans genoemd kan worden. Dat vorige was eerder GEELYesk. ;)
Je vraagt je af wat dit meer kost dan die oude rommel… ziet er beter uit en maakt de auto wel een stuk beter te pruimen… ben ook benieuwd hoe het rijgedrag is verbeterd.
De grote vraag voor mij is : Is dit interieur nog ontworpen door de Amerikanen ? De ontwikkeling van deze wagen zal toch wel van voor de Fiat overname zijn toch ??
@Rob USA: We zijn alweer 1,5 jaar verder dus het kan ook zijn dat dit de eerste zichtbare invloeden van Fiat zijn.
@JPM:
Negatief, komt uit de USA net als de update van de caliber een paar maanden geleden.
@Laue: Als je de functies en mogelijkheden van de middenconsole leest dan klinkt het wel heeeel erg als Fiat invloed. Uconnect, Mp3/ipod, 12volt aansluiting, USB-port…. Blue and me Hardware?
@w0o0dy:
Moet je teleurstellen, Dat had de caliber bij de introductie in 2006 al. Op een USB poort na. De caliber heef zelfs zijn eigen `ipod` cradle in het middenconsole. http://www.autopressnews.com/2006/m01/dodge1/dodge_caliber_mp3.jpg) Maar mijn HTC past er ook in ;)
Holy fuck, dit is toch wel een flinke verbetering. Zowaar een familiewagen die te pruimen is!
Die lijn zie je ook door het fiat concern, en de klokken ook. Kan alleen niet zeggen of dit ook bij fait weg komt. Wie weet het antwoordt ???
@PAN:
nope, het klokken ontwerp/ schetsen waren er al lang.
kijk, dat… dat noemen ze: vooruitgang!
kijk, dat… dat noemen ze: vooruitgang!
de Tacho’s lijken erg veel op de teaser van de charger een jaar geleden.
http://www.amcarguide.com/wp-content/gallery/charger-spy-shots/2011-dodge-charger-teaser-2.jpg)
Echter de spyshots van de nieuwe charger geven dit:
http://blogs.insideline.com/straightline/2011%20Charger%20interior%201.jpg)
@Laue: Dacht ik al. :)
Dat interieur is toch wel een stuk mooier geworden! Ben wel nog altijd geen fan van het exterieur…
Zie ik daar een VAG lichtschakelaar?
Dat scheelt weer een paar kopers die afgeknapt zouden zijn op het interieur. Ik vrees dat het geen extra klanten naar de dealers gaat trekken.
@Citrofiel: Huh? spreek je jezelf nu tegen in één post?
@Laue: Even kijken hoor… Ja, zo kun je het zien. ;) Ik bedoelde het eigenlijk zo: De mensen die al geïnteresseerd waren, maar uiteindelijk bij de proefrit afknapten op het interieur, die zullen hem nu toch maar kopen. Maar alleen een nieuw interieur (als het al goed onder de aandacht wordt gebracht) zal denk ik geen mensen opeens de charme van deze auto laten inzien.
@Citrofiel:
Even goede vrienden ;)
Eigenlijk is deze auto wel wat voor mij…
En nu ziet de binnenkant er nog goed uit ook. Maar voor mij zal het wel een 2.4 worden, na een paar jaartjes afschrijven.
Flinke verbetering!
.
Grappig trouwens: eind 2003: Mazda3 klokken en roosters “gejat van Alfa!” blablabla. En nu heeft bijna elk merk ronde kokers en tig merken gebruiken ook ronde roosters. Maar daar hoor je dan weer niemand over..
Tsja voor ieder wat wils.
Mooie auto.
veel beter interieur!
Echt veel beter! Wat een verschil! Ze kunnen het dus wel.. als het nu nog lekker in elkaar zit.. dus met de juiste feel en kraakvrij.. dan doet Dodge goede dingen.

Want bij de “kiest u maar” laatst tussen de Challenger en de Camaro was het interieur voor mij echt de reden om voor de Chevy te gaan..
zo, doe meteen de nitro ook ff van binnen. Daar hangen de kunststof rafels ook nog aan de lasnaden van het dash..
Ook met dat oude plastic fantastic vond ik de Journey een mooie wagen. De meeste familie auto’s zijn nogal saai, maar de Journey is zeker niet saai. Stoer zelfs. Zou eigenlijk veel meer verkocht moeten worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).