Kies maar: Ferrari 458 of Lambo Gallardo LP570-4

Auteur: , 101 Reacties

Om deze zwaarwegende keuze wat makkelijker te maken hebben we een videootje van Road & Track bijgevoegd. Twee Italiaanse kemphanen (waarvan één half Duits) die het tegen elkaar opnemen op een circuit. En of jij even wil beslissen wie de beste is.

De twee auto’s zijn aan elkaar gewaagd als het op motorvermogen aankomt. Allebei stoempen ze er namelijk 570 paarden uit. De Lambo haalt het uit een V10, terwijl de 458 Italia dit van een hoogtoerige V8 krijgt aangeleverd. Die laatste stuurt al dat vermogen naar de achterwielen, terwijl de Lambo het over vier slofjes mag verdelen. Een serieus verschil in rijgedrag dus. Hierdoor zal de Lambo iets sneller van zijn plek komen, maar dat maakt de 458 ruimschoots goed door een supersnel schakelende versnellingsbak (7-traps, en e-differentieel).

Voor dit filmpje hebben ze van ieder merk een gele uitvoering gepakt. Een bekend gezicht voor op de Lambo LP570-4 Superleggera, maar voor de 458 Italia is dit toch niet zijn beste kleur. Hoe dan ook: ze nemen het in een onoverzichtelijk filmpje tegen elkaar op en daar rolt vervolgens de conclusie uit dat de 458 de beste allrounder is, maar de Superleggera zich beter leent voor ruig circuitwerk.

Het woord is aan jullie. Oftewel: Kies Maar. (via GTspirit)101 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Marokkaan op fiets
Doe mij maar de Ferrari!
de ferarri! Ben altijd steevast een lamborghinifan geweest maar ondertussen is dit model ook wel gedateerd aan het worden (ondanks dat het de LP en superleggera versie is)
@captain: je was me net voor die Gallardo loopt stiekem lang mee al
Moeilijk.. die Gallardo loopt eigenlijk al weer beetje lang mee.. de Ferrari is nieuw, higtech enz.. Denk dat ik toch voor de Gallardo zou gaan (geluid,looks)
Oke, dat is echt een onnuttig filmpje.. Maar het geluid etc maakt alles goed :D Doe dan toch maar die Gallardo op mijn stoep, maar dan in Knal Kermit Fluo Mat Groen.
Lambo omdat het een Lambo is :D
oei dit is wel moeilijk omdat de Lamborghini ook de Superleggera is
Dan kies ik toch Lamborghini alhoewel ik denk ik wel meer een fan ben van het interieur van de ferrari
ik vind ze allebij prachtig de ferrari zou ik kiezen omdat hij nog echt italiaan is achterwielaandrijving heeft en (denk ik ) iets leuker te rijden is, maar als het van mijn eigen geld komt doe dan maar de lambo net iets betrouwbaarder net iets voorspelbaardere wegligging net wat beter klinken en handgeschakeld te verkrijgen als het voor enkel zonninge dagen te gebruiken is als vierde of vijfde auto mag je me de ferrari doen , maar omdat ik zoveeelmogelijk van men supercar zou willen genieten mag je me de lambo brengen,
dus voor mij de LAMBO ! ! !
@bpc:
Het gebruik van leestekens is jou onbekend?
@Henkjansmit: ja
beiden prachtige wagens, alleen ziet de lambo er net wat agressiever en sportiever uit. De velgen van de ferrari zijn dan saai als je naar de lambo kijkt. In dit geval de lambo maar als ik zelf een ferrari mocht samenstellen…

Normaal zou toch echt voor de ferrari zijn gegaan maar nu toch echt de lambo!
ferrari zonder filmpje te zien, want ik ben een ferrari fan boy en geen lambo fan…. waarom vraag me niet, maar wss gewoon omdat ik een ferrari puurder vind, achterwiel aandrijving en een rouw geluid, echt sport auto, waar de lambo 4 wiel drijving heeft en een gemaakt geluid, toch trekt mij dat meer (ook die van ferrari is gemaakt maar minder extreem dan de lambo) dus doe mij de ferrari maar :D hoeft geen lintje om heen :D en nu ga ik filmpje kijken :D :P
BOTH!
Alle mensen die van die voor de Lambo kiezen, die kiezen zeker ook voor mannen? 2 wiel aandrijving, boven 4 wiel aandrijving.
Deze auto’s staan voor sex, en ik heb liever sex waar 2 ballen aanwezig zijn, dan sex waar er 4 aanwezig zijn.
Kom maar, kom maar, kom maar!!!! LAMBO BOY-LOVERS
@Robbert: vrouwens vinden de lamborghini mooier en mannen de Ferrari dus ik weet niet wat jij lult
@Robbert: Ik sta versteld van wat voor onzin er uit iemand kan komen, maar nice try.
@Robbert: dus jij laat het schakelen liever over aan een automaat? Nee, ik kies voor de mannelijke versie, de handbak! Kan ik lekker mannelijk zelf schakelen en koppelen;) De Lamborghini dus voor mij!

(Touché:P)
Ferrari 458, de mooiste sinds de F40.
dit is een van de weinige ‘kies maar’ waar ik dus echt niet van kan kiezen,
voor het geluid zou ik voor de lambo gaan maar het geluid van de ferrari doet ook bijna niets onder, maar een ferrari is en blijft een ferrari.
moeilijk dit, maar wel een geweldig filmpje!
Uiteraard de Ferrari.
Ik ben niet zo van de Audi’s
@rsh: Ik wel maar ja, toch een moeilijke keuze,. toch maar de lambo, die branden nét iets minder vaak uit dan de 458 italia’s,. zal aan het kleine beetje duits liggen..
@rsh:
Well said!!

Ik ben ook geen audi fanaat, met cilinder koppen die ergens uit hongarije komen, een Audi R8 als kopie met een ander kapje en logo, dashboard volledige audi-kloon, navigatiesysteem rechtstreeks uit een A6 / A8 en zo zullen er nog vele andere kopie zaken zijn. Ik betaal dat geld nooit in me leven voor een VAG auto. Ik betaal NOOIt iets aan VAG :)

Italiaans all the way dus: niet eens een keus: Ferrari 458 Italia!
Prachtige sound, prachtig design! achterwielaandrijving zoals het hoort. Geen aandrijvingsverliezend audi Quattro systeem..

Heb je dat grijze, verschrikkelijk lamborghini dodelijke suffe, matte plastice eerste interieur gezien van de gallardo? :S je rijdt een opgeleukte kever… en je betaald 100% voor het naamplaatje.. want het is en blijft GEEN lambo, maar een VAG auto, waar je elke dag naast de stoplichten bij staat.. een golf ofzo, een Superb, een A6, een ibiza of zoiets
Tja… Moeilijke keus!
Het geluid van de Lambo is toch zoooo lekker hè! ( En met al dat gedownsize, met uitsterven bedreigd )
De Ferrari is gewoon goed in alles (All-round) en lekker Hightech.

LAMBO!!!
Hoewel ik de Gallardo niet mooi vind… en 4wheel drive vind ik meer voor RS4 of JEEP.

Maartoch… hij blijft veruit de mooiste, en ..die Ferrari klinkt nog steeds als een afgeknepen toeter…
Nou, die Lambo mag van mij nog wel wat jaartjes mee hoor. Prima auto om te zien.
De Ferrari, ik ben meer zo’n rijder die een serieuze kop trekt dan eentje die z’n tong uit steekt naar medeweggebruikers.
Ik zou de Lambo kiezen… Vind het gewoon een ubercoole wagen :-)
Blijft leuk om te zien, zelf na al die jaartjes dat ie al meegaat..
Maakt me niet zo veel uit…Ze vliegen toch allebei in brand.
De 458, toch één van de mooiste van Ferrari.
De Gallardo, want Lambo’s zijn mooier dan Ferrari’s:
http://www.spirov.com/albums/laborghini/lamborghini_countach_lp_400_1973_01_b.jpg
@Pallas:
En met dat plaatje wil je de uitzondering op de regel laten zien?
C’mon man…
integralechubasco
@Pallas:

Lambo’s zijn niet altijd mooier dan Ferrari’s.
Zie onderstaand voorbeeld.
img src=”http://jurajos.blog.auto.cz/files/2008/10/1984-ferrari_288_gto-500×375.jpg” width=”450″ />
Zeker de lamborghini!!
Wat een vet ding!!
Keuze is niet zo moeilijk. Een hardcore sportwagen hoort geen 4 wiel aandrijving te hebben. Ga je voor veilig of voor de spanning. Kies je voor het eerste dan is een sportwagen niet aan je besteed. Kies dan voor een opgevoerde VW 4×4 of Audi quatro. RS6 is een leuke auto met lekker veel saai onderstuur. Geloof mij en zoek de spanning op. Anders wordt het allemaal zo saai en voorspelbaar.
martinusgerhardus
@pvdl: ik sluit me graag bij je aan,
beide auto’s zijn ordinaire sportwagens.
Als je dan toch het plezier wilt ervaren van het racen, zou ik gaan voor de Ferrari, ook al kun je niet zelf in de versnellingsbak roeren, achterwielaandrijving, een beter interieur moderner onderstel en een sportief motorblok.
@ricardo: Welke conclusie vriend ? Filmpje laat niks zien, niks horen, niks beleven….

De 458 heeft Ledlampjes voor…dus is het ideaalbeeld eraf. De Superleggera heeft 4-wielaandrijving dus betere prestaties rechtuit…maar is gedateerd èn inmiddels van Auwdie..

Doe maar de Ferrari…omdat het beiden geen aansluiting vinden bij de absolute top in autoland.
Absoluut de Gallardo, dat is gewoon een monster, geluid is niet te evenaren en weegt bovendien minder dan de 485. De Ferrari is veel te klinisch.
Ik zou toch voor de lambo gaan.
Gewoon omdat die lekker is :)
Ik wacht wel tot volgende maand als ik kan kiezen tussen de 458 en de Balboni.
Flamingo houdt van mannen!!!!
@Robbert: …wat een homo opmerking…tss…Flamingo kán geen homo zijn, trutje, zijn autokennis is daarvoor véél te hoog !
Wel lachen dat iedereen begint over dat je met de ferrari meer kan spelen omdat hij achterwiel aandrijving heeft, terwijl er misschien maar 2 mensen zijn die echt kunnen rijden hier.De rest ligt de eerste bocht die ze tegenkomen in de struiken als ze gas teveel geven.(waaronder ik haha) En in de lambo gaat een veel hoger percentage kracht naar de achterwielen dan naar de voorwielen dus je kan er ook wel mee spelen maar hij is veel makkelijker te beheersen, en je rijdt veel beter op het circuit met de 4 wiel aandrijving. Toch is de ferrari van een nieuwere generatie dan de lambo en ik vind hem er veel moderner uitzien, daarom zou ik hem kiezen, en een rijcursus erbij=) (mocht ik ooit het geld hebben)
Uhm even wachten op een ‘scuderia’ versie van de 458 en die dan met de superleggera vergelijken. Maar nog steeds de 458! Wel in Glossy Deep Blauw met licht lederen interieur, zwart dak alla GTO stijl en zwarte glossy velgen!
Doe mij de Lamborghini maar!
Een LP560-4 is ook al wel genoeg en is naar mijn mening net iets mooier.
Voor mij hoeft die vreemde voor- en achterspoiler niet ;)
De Lambo a.u.b.
Liever de Balboni dan de LP 570 trouwens..
Moet zeggen dat dit wel een hersenkraker is… de Ferrari is heel mooi en de Lambo ook….. maar er kan er maar een de winnaar zijn en dat is:

Lambo:D
lambo vs ferrari heeft altijd maar één winnaar: LAMBORGHINI
Dit is voor het EERST dat ik niet snel een keuze kan maken! Het liefst alletwee… Alleen toen ik ze op 0.26 weg zag rijden verbaasde ik me er over hoe gaaf die 458 met zn rare achterkant er naast de SuperLeggera uit ziet! Maar een SuperLeggera is dan wel weer met een handbak te leveren… En dat geeft NET iets meer plezier! Gelijkstand dus? De Lamborghini klinkt wel beter natuurlijk… Een 458 gaat wel sneller door bochten… Ik denk toch de Lamborghini, maar het is 49% tegen 51%:P
De ferrari is wel mooier vormgegeven, maar omdat ik toch echt fan ben van Lambo’s en die scherpe hoeken kies ik toch voor de Lambo
Het blijven de lelijkste voorlichten ooit op die 458..
Ik kies de lambo.
Lambo for me please
ik ben ferrari fan, vind de 458 alleen geen hoogtepunt nog steeds wennen na de naar mijn inzicht beter gestileerde 430 dus doe mij als ernstige uitzondering maar de lambo. (klinkt als een echte straf niet?)
Bij hoogtoerig en achterwiel tegenover (blijkbaar) minder hoogtoerig en 4wd. Dan ben ik geneigd het laatste te kiezen, maar de conclusie van R&T maakt het weer lastig. Toch maar de Ferrari dan…?
De Ferrari. Het blijft een lelijk ding, maar met het mooiste interieur. En als je erin zit, is dat het enige wat je ziet.
Lastig… De Ferrari zie ik liever. Eindelijk een fabrikant die LEDs gebruikt om koplampen écht vorm te geven, bijvoorbeeld. Bovendien een echte Italiaan. En RWD is toch wel leuk om mee te spelen. En de magie van de naam Ferrari voel ik ook wel.
Maar BPC heeft ook wel een paar punten voor de Lambo: betrouwaarder, voorspelbaar weggedrag, leverbaar met handbak.
Toch maar de Ferrari. Voor de techniek, het paardje, en de looks, ook van het interieur. Hoogtoerige acht-cylinder speelt viool op je ruggegraat!
Pure for the looks, Lamborghini!
De Lamborghini want die compleet lekker om in te rijden.

@Robbert, Laat jij je even nakijken, of zat je aan de Cola “Tik” en kreeg je de tik van je moeder om je oren?
@Orichy: De Lamborghini want die is compleet lekker en rijdt het fijnst.
jezus man dit zijn nou nog eens keuzus!! ik denk toch de ferrari ook al vind ik hem lelijk en vliegen ze in de fik
oee die looks van de lambo
moeilijk moeilijk
Op het eerste oog zag ik geen verschil :-)

http://static.autoblog.nl/images/wp2010/ferrar-458-lamborghini-gallardo-lp570-4.jpg

Ferrari is een merchandise boer geworden, dus doe mij maar iets van een autofabrikant… (of is er al Lambo-world Abu-Dhabi?)
ferrari , gallardo is nooit mn ding geweest
http://www.youtube.com/watch?v=dv_YApsenG8

Em de Lambo is nog niet eens de superleggera
Geen van beide. Als ik moest kiezen uit deze twee hield ik lekker m’n centen op zak. Lamborghini Gallardo nooit mooi gevonden en Ferrari 458 is spuuglelijk.
Liever het paard dan de stier, in dit geval.
Sowieso V10 boven V8. Lambo is bruter. En sinds ik nog niet past 50 ben vind ik dit een geschiktere kandidaat.
GT2RS aub, die is er ook in ’t geel.
Als je er naast staat weet je waarom.
@ ricardo
“De Lambo haalt het uit een V10, terwijl de 458 Italia dit van een hoogtoerige V8 krijgt aangeleverd”

Wat is dit?
IS de V10 dan niet hoogtoerig? wtf!
Ik vind de 458Italia lelijk.
De gallardo vind ik zeer mooi. En zoals boven aangegeven is de lp550 met aleen RWD even snel op rechte stukken en waarschijnlijk ook in de bochten. Dus de vergelijking hierboven gaat absoluut naar de LAMBO. Hoogtoerig V10 altijd boven hoogtoerige V8 voor mij :)
DE LAMBO!!

De 458 vind ik serieus lelijk!

@993: het blijft een 911… weinig bijzonders qua uitstraling en geen V10…
Ik vindt maar een paar Lambo’s mooi en maar een paar Ferrari’s niet mooi. In dit geval is dit een van die Lambo’s die ik niet mooi vind, dus kies ik voor de Ferrari;) Maar ook omdat de Lambo qua techniek wat gedateerd is en dus old vs new.. In dit geval ‘new’!
integralechubasco
liever een ferraristuur in mijn hand dan een audistuur… een beetje autokenner weet dat de Ferrari bijzondere (lees: formule 1) techniek in huis heeft en dat L. gewoon van de VAG rekken gebruik maakt.
Lamborghini ftw :D
Formally known as S3Revo
Moeilijk moeilijk!!

Iedereen heeft het hier over de 4wd vs achterwiel aandrijving, maar de 4wd heeft een 20/80 (of 30/70 weet niet meer precies) verhouding, veel zal je er dus niet van merken qua weggedrag.. De meeste van ons hebben denk ik niet eens de ervaring met een middenmotor sportwagen..

Ondanks ik een lambo fan ben, dan toch de ferrari vanwege de nieuwe techniek!
@Formally known as S3Revo: mr2 maar dat scheelt wel in vermogen :p

trrouwens die 20 % is veel verschil in grip maar je kan er idd nog mee powersliden etc
de ferrari
de lambo begint kwa uiterlijk toch een beetje veroudert te geraken vind ik
absoluut Lamborghini!! veel strakker en robuuster + mooiere sound ;)
Als ik moet kiezen zou het de 458 worden, maar liever wacht ik op de MP4-12C McLaren.
Net zoals ik ook niet graag een vriendin zou willen met 3 tieten..wil ik ook geen auto met 3 uitlaten. Geen gezicht!
Lamborghini, net even wat specialer en meer cilinders.
ik ken mijn rijstijl….
dat word zeker geen handbak ik zo’n auto!!
Dus de ferrari! schakelt ook een stuk sneller.
Voor schakelen met de hand heb je toch geen tijd als je met je maag in gevecht ben?
@Jorden: je kan op de lambo ook e-gear krijgen …
Met de manettino in race of uit is de 458 als sportwagen veruit superieur aan de Superleggera.
Rondje om enig track moet makkelijk te winnen zijn van de Gallardo.
LAMBO!! omdat die gewoon erg gaaf is helemaal in deze trip en al helemaal niet de ferrari! omdat… het een ferrari is en het is hier algemeen bekend: ferrari z….!
Motorsport Media
Lamborghini, overduidelijk.

Deze ferrari is gewoon niet mooi en die lamborghini met de facelift is geniaal!

Als je de Superleggera en de Balboni naast elkaar gaat zetten begin ik zwaar te twijfelen!
De ferrari!

De 458 is de eerste ferrari in enige tijd waar ik echt mn ogen niet van af kan houden, zo mooi is ie. De gallardo daarintegen vind ik toch een net-niet lambo, geen vleugeldeuren en zo..

Overigens zou ik een gallardo ook niet van de oprit trappen, maar given the choice..
De Lambo, omdat Justin Bieber er ook één heeft!
Altijd fan van Ferrari geweest maar die 458 vind ik toch een Gedrocht!

dus doe mij die lambo maar :D
De Ferrari!
Gallardoooooo.
Tussen deze twee zeker de Gallardo, lekker puur en “minder” gevaar dat ik er mee kan BBQ’en. Daarnaast is de 458 een gedrocht!!!

Voorloper was mooier!!
ferrari 430 scuderia 16m cabriolet? (A)
@koluh: Ferrari
ik haat muziek in auto filmpjes
Jammer van de kleur. De Ferrari ziet er toch beter uit in een andere (liefst rode) kleur.
Vind het appelen met peren vergelijken. Lambo’s vind ik echt niet mooi. Ze zien er agressiever uit maar ik prefereer de meer geraffineerde, elegante en sierlijke Ferrari. Ook qua techniek een ander paar mouwen.
Ik kan er niet aan doen maar ik vind Lambo’s niet mooi. Hun nieuwste gerocht is nog lelijker.
Voor diegene die de 458 lelijk vinden : kijk eens naar het nieuwste filmpje van de 458 Challenge op Monza. Dat is nu eens een auto pur sang ! Dat is een èchte Italiaan ! Lambo zal Ferrari nooit of te nimmer evenaren…
Natuurlijk de Lambo. Niets kan tippen aan het geluid van een Lamborghini
zeker weten de leggera, het is een veel strakker ding dan die 458

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).