Foto-topic: tuningshow in de Emiraten

Auteur: , 32 Reacties

In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) houden ze van auto's, om maar eens een understatement te gebruiken. Vooral supercars en allerhande tuningscreaties staan volop in de belangstelling van de bovengemiddeld rijke Arabier. Het is dan ook niet zo gek dat ze er hun eigen tuningshow hebben. En wij hebben daar een setje plaatjes van.

Eerder deze maand vond in het Emiraat Sharjah de Middle East Motor Tuning Show plaats. Handig voor de Sjeiks, want die hoeven niet meer naar Essen te vliegen. Aan de andere kant ziet deze show er nog niet zo groot uit als zijn Duitse tegenhanger.

Hieronder kan je een aantal van de opvallende verschijningen bekijken, en zo ziet u maar weer: Saudi’s rollen in Audi’s, maar in de emiraten is de keuze wat groter. De volledige set kan je hier vinden.

McLaren Mercedes SLR

Mercedes S-klasse

Chevrolet Tahoe

Chevrolet Tahoe

Chevrolet Tahoe

Chevrolet Tahoe

Chevrolet Tahoe

Chrysler 300C

Dodge Challenger

Hummer H3

Ford Mustang

Ford Mustang

Ford Mustang

Suzuki Swift32 reacties

die challenger is wel lekker, de rest is allemaal wansmaak ten top naar mijn mening
@mrB:
Ik deel uw mening over de Challenger niet.
Ik snap niet wat er lekker aan is.
Eet U rubber ?
die slr is gewoon super.De rest kan mij gestolen worden
Uhu. Kan iemand me eens uitleggen wat het nut is van een TV in je kofferbak? Ik snap het nl. nog steeds niet. De volledige set foto’s sla ik in dit geval maar even over denk ik.
Tuning in het Land der Wansmaak!
Ik weet iets om op te vallen in de emiraten, ouwe std volvo 740 oid, dan de sleper versie om toch die ene S63 zoek te rijden.
Ik :tong: vrouwen
Weinig tot geen bijzondere dingen aldaar.
Ik zie een lambo op foto 4 :D
Over-the-top maar erg leuk om naar te kijken.
Swift’jes en Lexus SUV’s steken er met kop en schouder bovenuit wat het tuninggehalte betreft. Helaas verkort tuning de uiterlijke levensduur van je wagen. Maar vaak beseffen tuners dat pas na enkele jaren, en anderen dan weer nooit…
die 300c :O
Arabieren hebben over het algemeen een bijzonder gevoel van (wan-)smaak. Net als Russen overigens. Waar zou ‘m dat nou in zitten?
Ze zullen ons hier wel net zo gek vinden…
Wauw echt mooi! Ik hou wel van dat soort subtiele tuning.:P
Die Slr vind ik best nog leuk eigenlijk …. :-)
De rest kan me dan weer niet bekoren…
allemaal dikke auto’s en dan als laatste die swift? hoezo een vreemde eend in de bijt..
nutteloze bijdrage :P
Alleen de S-klasse zou ik kopen (als ik het geld had)
“facepalm”
die paintjob op die tahoe is wel heerlijk, interieur niet :D maja dat krijg je als tahoe fan (vriend heeft er een en me moeder binnekort ook :D )
Tja, als je ze hebt-(het geld), mag je het laten rollen hé!
Alleen is het jammer dat Arabieren, vooral die met de olieopbrengsten, de waarde van’t geld niet echt meer kennen, en denken dat alles logisch is wat ze laten doen.
Op dat gebied heeft zelfs m’n vriendin Kathleen het er moeilijk mee.
“Double facepalm”
Het is wel weer duidelijk waar op de wereld er teveel geld en geen smaak is :D
Ik had alleen die kanariegele XF nog wel even willen zien, dit is gewoon humor :)
iemand wel eens op een NL tuning show geweest ??

nee dus ..
Het wezenlijk verschil tussen Essen en de Emiraten is het feit dat in Essen mensen er alleen op geilen en in de Emiraten mensen de auto’s ook daadwerkelijk kopen.

Niet alles is mijn smaak maar ik kan begrijpen dat een vrije geest zulke auto’s zou kopen.
@Rick-dos:

tuning shows ontlenen bestaansrecht aan betalende standhouders ..
dat zijn en velgen-importeur en de audio-boer ..

de hobby projecten dienen als voorbeeld ..
zodat de onderdelen koper het “subtieler” kan nadoen ..

da,s (bijna zeker weten) overal het zelfde ..
@lincoln:

Natuurlijk is de tuningmarkt en dus ook dit soort shows groter dan alleen dit soort creaties.

Echter, en dat was meer mijn punt, feit is dat een Arabier eerder in de total-package te vinden is dan dat, zoals wij hier, met een verchroomde uitlaatpijpje hier en een neon verlichting daar onszelf voor de gek houden dat hij/zij in the total-package rondtuft.
Doe gasten hebben wel geld, maar de smaak van een kleuter.
Die challenger is lekkerrrrr. De rest, ehhhh.. nee.
@spykerboy,

vind je het erg dat het me geen reet interesseerd wat voor auto jouw moeder heeft? Een Tahoe is leuk als je veel geld heb. Ongeacht waar je naartoe rijd, je moet altijd minstens 3x tanken wil je er zijn.

OT; echt lelijk spul daar zeg!
@AMG Powerrr: dat valt nog wel mee hoor hoe zuinig die is, 1 op 7 is wel te halen dat vind ik zuinig genoeg :) onze pajero doet nog net 1 op 4 dus :P en me ouders zeggen zelf: liever een lekkere dikke millieu onvriendelijke bak dan een klein golfje of polotje of wat ever ;)
@AMG Powerrr: dat valt nog wel mee hoor hoe zuinig die is, 1 op 7 is wel te halen dat vind ik zuinig genoeg :) onze pajero doet nog net 1 op 4 dus :P en me ouders zeggen zelf: liever een lekkere dikke millieu onvriendelijke bak dan een klein golfje of polotje of wat ever ;)d8 ik share het hier maar ff hoor hoef je niet meteen zo op te reageren ;) :P
Nog even dit, heeft er al iemand b.v. het privé yacht van de Sheikh van Dubai gezien en het interieur ervan bekeken ?
Zijn Privé Yacht noemt alvast ‘DUBAI’ en was origineel een order van de troonopvolger van de Sultan van Brunei.
Via google o.a. kunt ge dat dus allemaal vinden. Dat Yacht heeft uiteraard niets te maken met auto’s, in-de-zin-van-hé . . . , zelf heb’k er dus wel degelijk alle info over.
Ik en m’n vriendin vinden dan ook dat een arabier infeite geen smaak heeft op vooral harmonie-gebied-(vlak), de interieur kleurcombinatie van de Sheikh zijn privé-yacht b.v. is dan ook extreem te noemen qua kleurencombinatie, en zit er geen natuurlijke harmonie in, op dat punt zijn Arabieren dan ook kleuters te noemen, iets waar ik Piet bij deze absoluut gelijk in geef.
Zelf ben ik zinnens een Privé Yacht te laten bouwen door Amels, en dat volledig in harmonie met alles, en vermoedelijk met een totale lengte van mss 180 m., inclusief dan ook met helikopter platform’s en garage, waarin hopelijk een tiental van mijn toekomstige exlusieve bolides kunnen gestald worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).