One-off: Ferrari 612 GTS Pavesi (met targa dak!)

Auteur: , 35 Reacties

Voor sommige mensen is een reguliere 612 Scaglietti niet bijzonder genoeg. Je kan je dan uitleven door te gaan shoppen in Ferrari's "One to One" programma, maar voor sommige mensen is zelfs dat niet bijzonder genoeg. En dan neem je het personaliseren nog een stapje verder. En dat is precies wat de eigenaar van deze 612 GTS Pavesi gedaan heeft.

De naam GTS doet al vermoeden dat er iets met het dak gedaan is. En dat is ook zo, want deze 612 is voorzien van twee dakpanelen van carbonfiber die ervoor zorgen dat je lekker de wind door je haren kan laten blazen, maar daar is het uiteraard niet bij gebleven. Zo is er ook een andere voorbumper gemonteerd en is de 612 voorzien van een two tone paintjob.

Om van een lekker geluid te kunnen genieten tijdens het rijden met verwijderde dakpanelen is er ook nog eens een sportuitlaat van Ferrari (normaal onderdeel van het HGTS of HGTC pakket) gemonteerd. En die zorgt ervoor dat het vermogen stijgt met 20 pk tot 550 pk en het koppel stijgt met 12 Nm tot 600 Nm.

De naam Pavesi slaat overigens op Carrozzeria Pavesi een roemruchte carrosseriebouwer die in het verleden al de nodige Ferrari’s onder handen heeft genomen. Zo hebben ze in de jaren ’80 ooit 18 exemplaren gebouwd van de Ferrari 400i Convertible. Het is daarom ook aannemelijk dat dit bedrijf verantwoordelijk is voor het ombouwen van deze 612 en dus niet Ferrari zelf.

Ferrari 612 GTS Pavesi

Hieronder twee video’s van deze bijzonder 612 te zien.35 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lelijk maar bijzonder.
Ziet er zeer lekker uit! :D
Voorbumper sluit zelfs slecht aan. Anders wel mooi gelukt. Een keer geen opzichtig kleur of volledig verneukte auto
@Mathias: die slecht passende bumper is idd nog een reden waarom ik denk dat Ferrari niks te maken heeft met deze one-off ;)
@robbie: Niks? Locatie = Maranello
@MarkieS: welke locatie? Beide video’s zijn volgens geschoten in Monza en volgens het kenteken komt deze auto uit Milaan.
Nu je het zegt, die bumper sluit niet netjes af.
Maar het is wel een mooie auto! :)
@Robbie: Dit mag eigenlijk geen targa dak heten maar meer een “twosunroofnaastelkaargeplaktomdatergeengrotereplaatcarbonfiberwasdak”.
Omdat er toch geen ijzer meer mag zitten tussen de runroof en de deuren, toch ? Lelijk als je deur open doet blehhhh.
@Rob USA: I know, maar een beter naam ontschoot me even ;)
En “twosunroofnaastelkaargeplaktomdatergeengrotereplaatcarbonfiberwasdak” past net niet in de titel :D
@robbie: Leuk voor galgje
geef je zoveel geld uit om een one – off te hebben en dan zie je het amper …
gorgeous :D echt supermooi dit :D ultieme cruiser voor mij :D
@Robbie: Dan had je toch gewoon deze vaak gebruikte afkorting gebruikt: TSRNEGOEGGPCFWD ! :)
@Rob USA: LOL!
Leuk natuurlijk, dat gepersonaliseer, maar het gaat te ver om een auto met dubbele Webasto als one-off te betitelen. Dan zou je iedere auto met een custom spoilersetje of verzaagde bumpers ook een one-off mogen noemen…
@Michiel_vd_Brink: het is idd lastig om ergens een grens te trekken ;) Maar zo’n uitgezaagd dak tref je niet echt snel aan volgens mij.

PS Weet jij toevallig iets meer over Carrozzeria Pavesi?
@robbie: als ik mij niet vergis is dit door ferrari zelf gemaakt of niet en dat maakt toch ook een serieus verschil
@bpc: en waar baseer je dat op? Gezien de afwerking (voorbumper) lijkt het mij sterk, maar wellicht heb jij andere aanwijzigingen?
@robbie: ONE OFF: FERRARI 612 GTS PAVESI
24-10-10 – Zo af en toe komt Ferrari met een one off, een unieke auto, volledig naar wens van een gefortuneerde koper op smaak gebracht. Na de P540 Superfast Aperta duikt op het fabrieksterrein in Maranello nu deze 612 GTS Pavesi op (bron carros.nl)

volgens deze is hij dus op het fabrieksterein gespot daarmee dacht ik dat hij door ferrari gemaakt was maar ondertussen weten we van michel v/d brink dat het een coachbuild is
@bpc: Heet je toevallig Thomas? Of ben je alleen nu zo goedgelovig? Dus omdat Carros iets schrijft is het waar? Tsss, zo naïef…

Dus omdat Carros schrijft dat deze auto (zogenaamd) gespot zou zijn op het fabrieksterrein in Maranello is het gelijk een Ferrari-project? Carros baseert zich louter en alleen op DEZE video. Wat je daar ziet is NIET de fabriek in Maranello, het is het parkeerterrein bij het circuit van Monza (zie ook tags en comments bij de video!).

Daarnaast heeft Michiel vd Brink volgens mij nergens gezegd dat deze auto in de categorie “coachbuild” valt…
@robbie: nee inderdaad niet verder bij nagedacgt sorryv;-)
en nee ik heet geen thomas
@robbie: Pavesi behoort niet echt tot de roemruchte coachbuilders, want ze hebben nauwelijks complete koetswerken ontworpen en gebouwd. Het is meer een verbouwer en veredelaar. Ze hebben 1 monsterlijke Ferrari 412 Cabrio gebouwd en bij 2 Testarossa’s het dak eraf gezaagd. In mijn forum staan nog een paar voorbeelden: http://www.coachbuild.com/forum/viewtopic.php?f=81&t=1234&hilit=pavesi
@Michiel_vd_Brink: thnx! Wist (via Google) dat die 412 cabrio bestond, maar kon er geen foto’s van vinden.

En ze hebben als het goed is 18 stuks van de 400i Cabrio gemaakt? (zie link in artikel)

Denk jij trouwens dat deze “612 GTS Pavesi” een (semi-)officieel Ferrari project is? Of een of ander klusproject van een bedrijf zoals Paversi?
@robbie: Zou best wel eens semi-officieel kunnen zijn. Perversi noemt zich op de eigen website “Autorizzazione ufficiale Ferrari”, wat een mooie Italiaanse term is voor “uitbesteding aan bevriende bedrijven uit de buurt”.
@Michiel_vd_Brink: zag ik staan idd, maar ze roepen hetzelfde of Jaguar en nog een merk (plaatje werkt niet). Vraag me dus af hoe “ufficiale” dat allemaal is.
@robbie: het betreft hier mogelijk een status uit de pre-Montezemolo tijd…
@Michiel_vd_Brink: Monsterlijk is inderdaad de beste omschrijving voor die 412… :shock:
Dat heet toch een T-bar? Wel gaaf en elk geval.
@Pallas: Sorry, is nauwlijk nederlands.
nauwelijks -edit check-
“De naam GTS doet al vermoeden dat er iets met het dak gedaan is.” Gran Turismo Sunroof?
Haha, iemand zet het marketing team van ferrari even te kijk.
Geert Schoots
Ik ben echt een fan van specials en coachbuild’s maar waarom two-tone met als basis kleur grijs, dat werkt toch niet…
Ziet er echt wel cool uit… ook mooie kleurcombo.. Ziet er echt goed uit :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).